Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Astra Imperio Metropolitan

2870 posts, 1030396 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 112 113 114 115 116 117 118  ... 205

📖 Pagination options
Re: Astra Imperio Metropolitan Costin

Se intampla peste tot, si la Oslo sunt venite cam 35 de tramvaie noi acum, dar mereu lipsesc cam 10 din serviciu comercial, ba cu scolarizare, ba cu busituri, ba cu defecte pe garantie unde asteapta dupa spanioli etc.

Nu poti sa iei piese in avans si sa le inlocuiesti imediat ce se strica, indiferent de motiv, ca pierzi garantia. E doar o chestiune de exploatare ca daca lipseste o Astra sa fie inlocuita cu ceva mai nou si LF, din respect pentru calatori. Aia poate sa o faca STB, independent de ciclul de mentenanta, garantii, asigurari etc.

Re: Astra Imperio Metropolitan Nenea_titi

Pe scurt :
1) Fosta administrație care a făcut proiectul și demarat și accesat fondurile nu s-a gândit și la rezerve. 12 sunt alocate liniei X , 12 circulă. Ce faci dacă ai >1-2 defecte/lovite? Ooops. Bagi V3A.
2) Tramvaiele sunt mediocre. Dar poate bune pentru București. Cred că mai bine că nu avem PESA, stadler sau altele, ăia precis ziceau adio garanție de când vedeau linia , sau la primul acces pe OR.
3) Anchetele astea țin Tramvaiele pe dreapta cu lunile. Cine e vinovat... vatmanul, secția linii, secția rețele (sau cum se cheamă) etc. Apoi, STB contestă, nu nene mie-mi dai tramvaie potrivite nevoilor mele. Se ajunge la conflicte de muncă, vatmanii vor spune "dă-mi nene V3A înapoi că pe ăla îl fac cu un ciocan ,patent și o sârmă și fac turele". Totul spre disconfortul călătorilor.

Piesele în avans se dau doar dacă producătorul constată care defect sistematic și le asigură până găsește soluție de reparație.  Așa, doar că vrea STB n-are sens.

Re: Astra Imperio Metropolitan shoppy

Nu ai ce sa faci, daca este in garantie il repara doar producatorul altfel se pierde garantia, si nu poti sa scrii in contract ca cu primul tramvai sa se livreze si 10 pantografe extra deoarece cauza fiecarui incident din garantie trebuie investigata, poate e defect de fabricatie/asamblare, nu poti spune ca a fost reteaua deci schimbi pantograful fara se te uiti la el.

Rețeaua este cea de la V3A. Pe ea s-a mers intens cu V3A. Cât de bună/nebună este, vom vedea. Deja văd avarii la ele produse de "fir și linie". Utilizarea lor pe OR chiar și ocazională nu le face bine. În plus, toate liniile care erau prevăzute pentru Imperio trebuiau revizuite. Uite 41, secțiunea de pe Grant, venire spre Crângași merge acolo de zici că alunecă.
În garanție îl repară producătorul sau personal atestat de producător, cu piese originale sau piese aprobate de producător. Altfel, pa garanție. Adică pantograful trebuie să fie de la Astra. Sau piesele de schimb defecte trebuie schimbate tot cu originale sau aprobate de producător. Dacă le face URAC la strungul din hală, pa . Am mai spus, URAC este în stare, după garanție, să le adapteze boghiuri de V3A. Sunt experți la cârpeală.

Re: Astra Imperio Metropolitan Vasile52

Problema nu este neaparat de ancheta, de obicei, la daunele facute din cauza retelei se determina rapid. Problema este ca operatorul STB a facut mirobolanta performanta de a epuzia tot stocul de pantografe de reserva al Astra (parca la un moment dat aveau cel putin 10). Pantografele nu sunt piese tocmai rapide de livrat, nu poti sa comanzi astazi si sa vina maine, dureaza ceva mai mult... , si nu poti comanda prea multe ca altfel poate ramai cu niste piese nevandute/nefolosite si cu o mica gaura in buget.

De ce nu au probleme V3A? V3A (sau cel putin cele fara pantografe 'Schunk') inca au pantografe vechi care au patine mai curbate, in timp ce pantografele de pe Imperio au patine drepte. Asta nu pentru ca a dorit Astra sa fie speciali sau altceva, ci pentru ca in zilele noastra solutia ce mai utilizata (si cea considerata in general superioara) este cea de patina dreapta (sau mai apropiata de o forma dreapta).  Din moment ce oferta celor de la Astra a fost aceptata si tramvaiele receptionate presupun ca STB a impus/acceptat sau cel putin stia despre tipul/specificatiile/standardul de pantograf cu care sunt echipate tramvaiele. Daca nu a facut nimic ca sa asigure o infrastructura corespunzatoare lor asta e platesc reparatiile.

Vreau sa deschid doua paranteze.
1. Tramvaiele au venit si cu servicii de mentenanta sau doar garantie?
2. Oare le iesea mai ieftin daca modernizau sau macar faceau inlocuiri punctuale ale retelei de alimentare? Tind sa cred ca da, nu cred ca elementele retelei de contact erau mai scumpe decat oricate pantografe au reusit sa distruga pana acum (cred ca si daca cumparau cele mai scumpe piese sau ceva Elektroline ieseau mai ieftin) in plus fata de pantografe, piesele se puteau instala in-house.

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Astra Imperio Metropolitan V2A

3870 circulă, de astăzi, pe linia 32.

Daca la V3A se rupe un patograf atunci se ia imediat unul de la un vagon de la gard sau ramas in URAC dupa un RK sau se mai repara si in depou pe genunchi iar noi nu ne dam seama, deci nu inseamna neaparat ca pantografele vechi sunt superioare.

Am mai scris: V3A se poate repara cu sârmă. La URAC găsești piese de V3A pe toate gardurile. Au destule tramvaie la gard deci piese destule. Pentru Imperio, momentan nu e cazul să le canibalizeze, și cine o face probabil riscă un dosar penal.

Re: Astra Imperio Metropolitan LucaTB

3870 surprins la terminalul Depoul Alexandria pe linia 32:
3870 - 32 - 22.12.2023.jpg (1.66 MB; downloaded 4250 times)

Re: Astra Imperio Metropolitan nathalael

https://vm.tiktok.com/ZGeFpX4AD/

Nu prea văd roțile învârtindu-se în gol

Re: Astra Imperio Metropolitan idk_vlad

Dacă i-ar fi dat accelerație maximă patina, dacă urcă încet cu viteză redusă nu mai patinează.

Patineaza foarte tare, sigur nu ii picase tractiunea pe boghiul din spate? De ce nu mai avea nisip?

Patinează, se vede că sistemele încearcă să reducă patinajul, rezultă putere redusă, deci tramvaiul se chinuie. Dacă ar da putere maximă în motoare, ar patina fără a urca. Am fost și eu într-un tramvai Imperio exact în aceeași situație și se simțea cum se chinuia. Era cam la 60 % grad de ocupare, așa la o estimare grosieră. Țin minte însă că V3A-iștii își luau avânt destul de tare de la Banu Manta.
Oricum nu mi se pare normal, tramvai nou să se comporte așa. Oare la Iași cum se comportă pe Pădurii cele două tipuri de tramvai de acolo în condiții de șine ude ? Ceva dă cu virgulă. Mi se pare că noile și lăudatele tramvaie au deficiențe destule și ies la iveală treptat. Sper că toate aceste deficiențe sunt "rezolvabile" din software. Că dacă e din hardware (motoare prea mici sau alte chestii) e cam trist. Sau vatmanii încă nu știu să le conducă ? Sau nu au sisteme eficiente anti patinare ? Produse neconforme? Sau nu sunt obișnuiți? Prea multe deficiențe. Pantografe, Nu urcă, patinează aiurea, unu a scos fum la Sudului, rămân pe separator. Sau este ca la români, las' că merge și așa.

@shoppy
Cred că dacă pica motorul pe spate, nu mai urca punct. Plus că bănuiesc că anunță pe bord avaria și vatmanul ar ști ce să facă, nu ar da ca surdu' în tobe. În altă ordine de idei, nu am văzut V3A, BLF să patineze acolo.

Si daca era cu avarie sigur i s-a spus watmanului sa faca tot posibilul sa ajunga la depou prin forte proprii ca sa nu il vada lumea inpins, cred defapt ca s-a intamplat ceva ci nisiparul, nisip terminat, nisipar infundat sau cu vreun defect.

Go to page:  1  ... 112 113 114 115 116 117 118  ... 205

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 464359 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”