Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 446538 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 194

📖 Pagination options
  • Sava6115-6315
  • Posted:
  •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Sava6115-6315

Am impresia ca se stagneaza cu demolarile si o  sa dureze. Altfel nu s-ar fi  pus plase metalice la cladirile evacuate.... Oare sa fie de vina noul buget al capitalei? :?

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus rosetti61

Ce le-o fi cazut cu tronc cu "monumentele istorice" din zona, cand in alte situatii se demoleaza monumente istorice fara remuscari si in secret. Nu-i greu de reconstruit hala in alta parte, iar celalalt "monument" in ce fel este astfel clasat - vechime, valoare arhitecturala, valoare ambientala, valoare sociopolitica (in el au locuit personalitati ale vremii, a fost sediu de ceva)? Cand o sa fie bulevardul gata n-o sa mai maraie nimeni, pana si oponentii or sa cada in admiratie.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Goldmund

@Uranus scrie:
"Casele/blocurile de pe calea Grivitei care ar trebui si ele demolate"

Mentalitati,mentalitati...
E mai usor sa treci cu buldozeru' peste case si chiar blocuri construite in perioada interbelica, decat sa faci un plan master pentru refacerea orasului, refacerea miilor de case, renovarea lor.
Indiferent ca ma aflu in Buzau, Pitesti sau Craiova, cand sunt in cartierele alea de blocuri, parca as fi in acelasi oras stalinist :idea:  Acum se construieste mai bine, insa goana avida dupa bani nu lasa locul unor constructii deosebite, din contra! Din nou monstrii, de data asta din sticla, insa fara personalitate, se construieste precum in orasele chineze sau rusesti(din nou!!) Si, stiind ca Bucuresti este asezat intr-o zona seismica si vazand ce a fsot de curand in Japonia, ma intreb cine controleaza cum se construieste, daca sunt respectate toate normele unei zone seismice.

Orasele germane cele mai vizitate de turisti sunt orasele care au scapat de bombardament, care au reusit sa renoveze sute de mii de casute(unele sunt "primitive"in comparatie cu cele de mai sus! insa dupa restaurare si renovare au devenit niste mici bijuterii :idea: )si care atrag din intreaga lume milioane de turisti. E adevarat, casele or fi ele "medievale", dar si ele au stat in drumul supralargirilor, modernizarilor ....veacurilor, si ele urmau sa fie daramate de "arhitecti faraoni"..., dar au scapat! Au scapat si in secolul asta(21!) nimeni din Vest nu se mai gandeste la demolari pentru "strapungeri".(si ce bani scot germanii din turism... :idea:  Pentru ca pentru blocuri si turnuri de birouri nu vine nimeni din alte tari, chiar daca bulevardul Uranus ar deveni cel mai lat bulevard din lume si pentru care ar trebui sa razi juma' din Bucuresti :idea:

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia DocOctavius

Aș vrea să adaug la ce a spus Goldmund exemplul Varșoviei care în urma celui de al doilea război mondial nu mai avea centru istoric de loc ( abia mai aveau 10 cărămizi una peste alta) și tot a fost reconstruit iar astăzi atrage turiști. Asta pentru că sa vrut și a existat un plan general, nu puz+puz+puz= puz_mai_mare care nu are nici o continuitate.€

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Dominatrix

Goldmund wrote:
Au scapat si in secolul asta(21!) nimeni din Vest nu se mai gandeste la demolari pentru "strapungeri".(si ce bani scot germanii din turism... :idea:  Pentru ca pentru blocuri si turnuri de birouri nu vine nimeni din alte tari, chiar daca bulevardul Uranus ar deveni cel mai lat bulevard din lume si pentru care ar trebui sa razi juma' din Bucuresti :idea:
Goldmund, Romania este o tara subdezvoltata si cu mentalitati primitive si retrograde. Din pacate. Nu compara orasele germane cu şehirul balcano-oriental numit Bucuresti, fiindca e ca si cum ai compara floarea de colt cu p*zda tigancii. In Germania ai ce vedea daca te duci in vizita. In Bucuresti, crezi ca s-ar ingramadi turistii straini sa viziteze Hala Matache (fie ea si renovata) sau Hotelul Marna, presupunand ca nu ar fi fost demolat? Hai sa fim seriosi. Farmecul Bucurestiului s-a dus nu de acum, ci din anii '50 – '60 cand fostele case nationalizate au fost invadate de stolurile de paraziti ai societatii care le-au distrus apoi le-au lasat in paragina asteptand ca statul sa le repare. Asta e, acesta a fost comunismul, i-a facut pe toti saraci. Nu mai are nimeni puterea sa reconstruiasca un cartier in stil interbelic.

P.S. Mai bine continuam discutiile de acest gen in topicul dedicat adica aici.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia URANUS

Eu am crezut ca si acele bijuterii arhitecturale cu un imens potential turistic de pe Grivitei vor fi demolate dar acum m-am lamurit ca nu fac parte din proiect, nu am zis ca asi vrea eu sa fie demolate. Sa le lase asa sau sa le consolideze/renoveze, oricum la un cutremur de 7 - 8 grade e destul de previzibil ce se va intampla cu ele daca raman in starea actuala, dar exista si posibilitatea pierderii de vieti omenesti din pacate. Pe mine ma intereseaza ca lucrarile sa nu aibe intarzieri si de-aia mi-am pus intrebarea de ce nu se continua demolarile in zona. Oricum parerea mea e ca un imobil nu poate constitui atractie pentru turisti doar dacă e vechi si nu e patratos. Casele alea nu sunt nici muzee nici sali de teatru nici hoteluri sunt locuinte si atata tot nu stiu ce turist din lumea asta s-ar simti atras de niste case/vile/blocuri sau ce or fi ele de pe calea Grivitei oricat de renovate si consolidate ar fi.

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia GAC

Cert este ca Bucurestiul nu a fost gandit niciodata ca o atractie turistica, nici ca un centru cultural-artistic. Si implicit nici nu este. Poate de aceea, exista aceasta disperare de a pastra acele cladiri, deoarece ele sunt simbolul epocii cand inca s-ar mai fi putut aborda aceste aspecte, daca nu veneau rusii.
Ca dovada suprema este centrala Grozavesti la 2 pasi de Gradina Botanica.....si multe altele

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia elloyy

Azi dimineata scoteau sinele de tramvai si dalele intre Virgiliu si Vulcanescu. Nimic schimbat de acolo pana la grivitei.
De la Grivitei la Mac lucrau la terasare , fundatie etc. vreo 2-3 masini si multi oameni.
de la Volksbank la victoriei pe partea dreapta s-a refacut trotuarul pe mai bine de jumate; adica bordurile is puse cam peste tot, si pe mai bine de jumate au spart diferitele materiale folosite drept trotuar, nivelat si turnat beton.

• Sava6115-6315
  • Posted:
  •  

Dimineata am trecut pe portiunea Victoriei-Polizu si am  vazut ceva zarva la intersectia cu  A.I. Cuza. Santul pentru linia de tramvai era pregatit (betonat).

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Nightwolf

Se lucreaza sustinut si tare si pe portiunea inchisa a str. Buzesti. Se taseaza noul terasament si se pregateste de turnare ... din ce am vazut din fuga masinii estimez ca undeva pe sapt. viitoare se va turna primul mc de beton din noua fundatie a drumului...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia URANUS

Da se lucreaza pe mai toate tronsoanele dar ce se intampla cu demolarile? stie cineva? am inteles ca 3 imobile sunt cu probleme dar restul?

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Nightwolf

Din cate am auzit momentan se trage tare pt finalizarea portiunii Pta. Victoriei - Cal. Grivitei, pt a se putea largi si portiunea de Cal. Grivitei intre Atelierului si Buzesti. Termenul e undeva in mai parca. De demolari tot vad excavatoare dupa Hala incolo spre Vulcanescu dar in rest ...

App. astazi la ora 15.00 se lucra pe santier ...

• Sava6115-6315
  • Posted:
  •  

Demolarile stagneaza! Dupa ce Ministerul Inculturii a realizat ca a demolat "veritabilele ruine" de la cinema Feroviar, fosta locuinta a lui Eminescu precum si alte cladiri de patrimoniu, Hala Matache a devenit, brusc, monument istoric pe care vom repune veritabilele "termopane" abia desfiintate, si ,astfel vom  bifa o noua investitie care isi  are finalul sub semnul intrebarii. Daca mai punem la socoteala si bugetul electoral al capitalei, conturam un tablou extraordinar, unde incompetenta se impleteste bine cu interesul. Aratam cu dej-tu spre nea'Oprescu si-l lichidam.

Banuiesc ca, obiectivul lui Oprescu este finalizarea tronsonului Grivita-Polizu. Retin dintr-un comunicat RATB emis cu ocazia constructiei terminalului de tramvaie Banu Manta, ca acesta va fi operational doar pe perioada lucrarilor la pasajul  Basarab. Dupa finalizarea acestei lucrari, bucla va ramane de avarie, in caz de probleme pe pasaj sau dupa. Asa ca am impresia ca se trage tare pentru realizarea buclei Buzesti-Cuza-Duca-Grivitei-Buzesti pentru ca tramvaiele de pe Ion Mihalache sa intoarca la gara, exceptand varianta tramvaiului  care va traversa Basarabul. ;)

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia sss

Sava6115-6315 wrote:
...Dupa ce Ministerul Inculturii a realizat ca a demolat "veritabilele ruine" de la cinema Feroviar, fosta locuinta a lui Eminescu ...

Asta arata cum se naste folclorul urban! Desi abia au plecat excavatoarele, oamenii au latrat atat de tare incat au creat imaginea casei lu' unu' Eminescu, poet mare, sau ceva, pusa jos samavolnic :shock:  De fapt era vorba de o cladire interbelica, pe care era o placa pe care scria: "Pe acest loc se afla cladirea in care a locuit..." Deci istorice sunt doar... coordonatele GPS ale locului  :lol:, cladirea initiala fiin demolata acum 80 de ani...

Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2450 forum members have written 436464 posts in 5444 topics and 520 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”