De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Clubul "Flacara Rosiatica"

4373 posts, 993964 views
 
Go to page:  1  ... 307 308 309 310 311 312 313
 
 

📖 Pagination options

  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Poate că nu cunosc complet legile, pentru că orice se face legal (la notar, sentințe judecătorești etc), se face în baza unei legi, prezentând la nevoie documente legale valabile, originale și clar vizibile, care să efectueze dovada unor lucruri. Acum cât se respectă... nu foarte mult, dpmdv. Doar trăim în România, unde incompetentul are în subordine alți incompetenți, lăudați că fac treabă bună, iar 1+1 pentru unii au total alt rezultat decât cel inițial (2), și încă fac să demonstreze asta.

Aparent poți să faci unele lucruri mai "presus" de lege, dacă demonstrezi că ai fost forțat să recurgi la acestea, chiar judecătorul scăpându-te de amenzi ori de alte buclucuri, de parcă e Dumnezeu. Spun asta deoarece am citit recent de un șofer român, surprins într-o localitate cu peste 100 km/h, unde limita era jumătate, urmând ca polițiștii să-l surprindă în flagrant, să-l oprească și să-i întocmeze suspendarea permisului + amendă contravențională, șoferul motivând suplimentar graba ca având-o pe drumul către spital, pentru soția acestuia. Acesta a atacat ulterior procesul în tribunal, motivând cele relatate și la agenți, iar judecătorul l-a considerat pedepsit pe nedrept, anulând cele întocmite de polițiști, însă doar dacă acesta a venit cu dovezi clare în cele relatate, find vorba de soția acestuia aflată la maternitate.

Acum, am și eu 2 întrebări ca tot omu'.

1. Cum de există excepții, pentru persoane fizice și la bordul unor vehicule civile, care pot să nu respecte multe reguli de circulație, punând evident în pericol restul participanților, pentru nevoile acestora particulare? Cu ce poți fi de ajutor, spre exemplu, într-o mare grabă, ca tată la maternitate, încât pentru tine să nu mai existe reguli ca pentru toți ceilalți? Nu am ajuns personal într-o asemenea ipostază, și nici nu-mi propun, de aceea întreb deoarece sunt curios dacă era mai rău decât dacă ardea casa (care și în acest caz, cu ce-i mai presus prezența ta extrem de rapidă comparativ cu ce-a a pompierilor, chemați de trecători ori vecini?). E de înțeles necesarea prezenței taie, în ambele cazuri, dar nu punând în pericol maxim viețile altora. Acum haideți să avem toți odată câte o urgență...

Mai înțeleg că, sâmbătă când se fac nunțile, să mergi într-o coloană de câteva mașini ca nebunii prin oraș cu luminile de avarii, este ceva "normal" și nesancționabil, doar se căsătorește un cuplu ca nicăieri până atunci. Personal am și eu o logodire, undeva în primăvara lui 2021, și nu m-am mai dat în spectacol, încă dorința a fost să fie un eveniment extrem de restrâns și secret, unde deși banii primiți nu ne dădeau afară din casă, nu ne-am îmbrăcat nici "dă șic", nu am închiriat nici limuzină, nici restaurant, nu ne-am plimbat nici ca absolvenții de BAC, nu mi-a trebuit nici tort de 100 lei kg, și așa am zis chiar dacă puteam să permit cheltuielile pe prostiile astea - așa viață "fericită" să am, valabil de acum până la sfârșitul vieții. Până ieri duceam o viață dificilă în București, iar acum îmi trebuie iahturi...

Adică, de ce ne trebuie spectacol, în general la noi românii? Restrângerea o văd ce-a mai bună, nu "să mă știe tot satul" (vorbesc cel puțin pentru mine, deși aș putea și la plural), ceva dulciuri și aperitive dintr-un hipermarket obișnuit încadrate într-o sumă decentă și nimic mai mult. Ca o chestie psihologică: fericire = simplitate, deși am derivat un pic.

2. Dacă legal chiar poți face cam ce vrei tu, pentru că aparent, legile sunt și interpretabile, înseamnă că mâine-poimâine, poți strânge de gât pe cine vrei dacă demonstrezi că cel în cauză te-a supărat. Și în situația prezentată mai sus, să înțeleg că trebuie să fi și mai atent în trafic - mai ales ca pieton - că vine Gheorghe grăbit care te face puzzle, că nevastă-sa e în spital de parcă e singură iar el vine drept salvatorul? să-și ia elicopter atunci.

Înțeleg că unii s-au mai trezit cu hoți prin curte, le-au dat un par în cap și nu au fost condamnați, deși personal nu știu cine ar avea curajul să intre în ograda mea (și eventual ce să ia/facă), deoarece ar fi ușor vizibil, ținând cont de cât de iluminată e curtea. Personal am oricând curajul să ies afară fără vreo ghiulea, deși preventiv - ori obișnuit cu anii de la bloc, dacă am vreo mașină tot o țin încuiată peste noapte, la fel și ușa, poarta, anexele etc, la fel și în lipsa pe timp de zi. Iar dacă tot am deschis subiectul, chiar și vara nu las ușa casei/anexei deschise de niciun fel (decât plasele), deoarece într-adevăr la curte mai există șansa să apară vreun crocobaur deși cică în zonă nu prea sunt, și să sper că niciodată. Deși cred că mai bine aleg să vină vreun hoț decât s-o dau parte-n parte cu vreo fosilă sâsâitoare ce a greșit locul... primul poate fi mai înțelegător.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Anumite incalcari ale codului rutier pot fi  exceptate, daca se demonstreaza ca ai avut nevoie de acele incalcaript a inlatura anumite pericole imi ente
....exista lista de exceptii in aarticolul ala...sau in altele  ce au explicat de ce si cand.
Si crede-ma ca am fost exact in aceiasi situatie, doar va nu am fost oprit de politie, dar nici nu mi-a pasat prea tare de regulamentul rutier...rosu era optional, cu asigurare bineînțeles, limita era...cat ma simteam sigur. Daca era sa ma opreasca, aruncam carnetul pe geam si mergeam mai departe. Nu îmi pasa...
Lucrurile astea se intampla odata in viata...saau cu noroc, nu ai nevoie sa incalci legea.
Ca sa te lamureac...sotia avea contractii, dar avea cerclaj. Nu putea naste natural.
Risc iminent.
La 10 min dupa ajungerea la spital era in operatie..

Caorect pt politisti in cazul din presa era sa escorteze masina "civila" pana la spital. Asa se face in tari ceva mai civilizate.
Si acolo da explicații soferul daca e cazul.
Asta daca sotia era si ea in masina, pt ca eu asa intelesesem, daca nu era si el se grabea aiurea la spital doar ca naste sotia...nu prea exista scuza.

Intrebare pt tine...
Esti undeva..cu masina.
Cineva in jurul tau are un accident...isi taie o mana de ex.
Ce faci?
Suni la 112, astepti sau il urci in masina, si faci 5-6 min pana la un spital daca esti in oras.
Daca il urci in masina, astepti cuminte la semafor, in trafic....sau bagi avarii, claxoane, te asiguri si treci si pe rosu?
Bine..acum se mai misca si ambulanta/smurd...dar pe vremuri mureai pana venea...

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Știu că dacă poți, și ar fi mai repede așa, că tu trebuie să duci rănitul la spital mai ales dacă victima e cam departe de civilizație, iar o ambulanță ar ajunge în cine știe câte ore.

Normal, da, mi se pare că ar trebui să fi însoțit de o mașină de poliție în situații "odată în viață", și nu să-ți faci de cap singur. Dar apoi să nu ne mirăm de eventuale accidente, care destule se petrec oricum, neintenționate, la unele semi-intenționate (și cum în România cred că sunt cei mai proști oameni posibili, e distracție în fiecare zi).

 


Re: Autobuze/autocare particulare înmatriculate în Buzău DavGO

ADK wrote here:
Au voie din câte știu și autocarele, iar dacă nu mă înșel, pe lângă autospeciale, și taxiurile plus mașinile cu toate locurile ocupate (era pe undeva un comunicat).

Nu au cum mașinile ocupate la maxim, dacă am 3 copii + soție (5 persoane), pot sa merg pe jumătate și fac tot bulevardul în 10 min, fata de unu cu un singur copil + soție (3 persoane), care poate are nevoie și la spital, sta în trafic degeaba.

 


Re: Autobuze/autocare particulare înmatriculate în Buzău shoppy

Pentru urgențe medicale se cheamă ambulanța.

 


Re: Autobuze/autocare particulare înmatriculate în Buzău DavGO

Chem ambulanta pentru ca mi-am scrantit glezna? Îl loc ca paramedicii sa salveze vieți importante din accidente și incendii pierd timp cu mine.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze/autocare particulare înmatriculate în Buzău ADK

Dacă consideri o intervenție urgentă (nu mai poți de durere, etc), atunci e dreptul tău să soliciți ambulanța (echipajul medical este pentru toate cauzele, de la amețeli mai ales mari până la cazuri majore de cum ai zis - accidente și incendii), dacă nu, însă dorești un consult medical, te deplasezi la spital pe banda pentru toată lumea, tu decizi în funcție de gravitatea situației.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ByOnu

La ce nivel s-a ajuns..



 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

În altă ordine de idei, nici nu știi la ce să te mai uiți...

TikTok e plin de orice vrei, inclusiv de oameni toxici care încearcă să te convingă să stai mai bine în chirie decât să ai casa ta, unii vin cu "idei de afaceri" calculate pe tron, alții cu inducerea în eroare a multor chestii și crearea intenționat de spaimă, de ajung la concluzia că mulți chiar nu au ce face sau au și o plăcere sadică să-și de-a prin lucruri de genul importanță, în final la puțini văzând ceva bun, la care să fie cu adevărat plăcut conținutul. Câteodată mai iau unele pagini vechi de la zero sau (re)vizualizez diverse galerii, decât să mai văd toate ființele astea care au descoperit internetul.

Bineînțeles că nici YouTube nu este prea departe, Facebook nu mai zic, încă de destulă vreme dacă te uiți prea mult la ce-i pe acolo cedezi cu psihicul. Evident că nu te pune nimeni să te uiți, după cum era o vorbă veche de genul "e prost cine cumpără, nu cine vinde", dar îți mai ocupi puțin timpul și cu asta crezând că te relaxezi, dar ajungi să închizi rapid. Afară la ora și în principiu temperatura asta nu stă nimeni sănătos la cap, însă în ideea că e mai sănătos decât să stau în fața unui ecran, tot veni vorba abia aștept să se mai încălzească un pic (deși nici toiul verii iar nu-i foarte bun, cu toate jivinele de înțeapă și se bâzâie în neștire în special la lumină). Știrile iar, mă conduc la ideea că controlează populația exact cum vor sau cum li se ordonă.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Despre accesibilitate în transportul public ADK

ByOnu wrote here:
zapacitu wrote here:
...insotitorul e inca o chestie normala, din ce imi aduc EU aminte. Ca te poti descurca si fara asta e alta discutie, dar o faci pe barba ta...


Chiar ca zapacitu.

Credeti ca toti isi PERMIT un insotitor? Nu v-ati interesat probabil niciodata cat costa un banal ingrijitor pentru batrani la domiciliu, pentru numai cateva ore pe saptamana.

Unii clar n-ati vazut normalitatea in viata voastra. Auzi tu, sa fie NORMAL sa ai insotitor. Prin toata lumea civilizata persoanelor cu dizabilitati li se ofera conditiile minime necesare pentru a se descurca singure.

Si nu e < pe barba > celui cu dizabilitati, ca existe niste reguli inca dinainte sa aderam la UE.

Ma intreb uneori cat ne mai suporta Pamantul asta cu atata rautate.



Varianta corecta este cea expusa de BGP2597 mai jos.

La ceva de genul mă gândeam și eu, dar ziceam întâi să ajung acasă ca să răspund.

Lucratul cu oamenii este cel mai scump, pentru că necesită și ce-a mai mare atenție. Astfel că, din lipsă de fonduri, majoritatea încearcă să se descurce singuri (pentru că pe stat nu prea interesează de nimeni, mai ales când e vorba de condiții... normale, ei încă trimit control anual dacă în urma unui accident ai rămas - doamne ferește - fără o mână sau un picior, și ți s-a asigure o pensie, să "verifice" că n-a apărut la loc ca să-ți taie venitul, și așa foarte mare... vreo 1000 lei, să trăiești vreo săptămână).

Că tot sunt pe subiectul ăsta, la nemți să fi avut grijă de un pacient acasă 24/7 timp de o lună prin anul 2011, salariile plecau de la 700€ (și cel mai important, cel ce se ocupa de bătrân era plătit de stat, nu de familie, să nu mai zic de facilitățile pacientului - scutire sau cel puțin reducerea facturii la lumină, alimente, scutece etc gratuite, dar și ale îngrijitorul, sau îngrijitoarei: decontarea drumului și asigurarea celor necesare). Bine că de-a lungul timpului, au mai fost din păcate și incidente referitor la comportamentul necontrolat al pacienților, sau al unor îngrijitoare care s-au purtat inuman. Acum să fie cel puțin 1500€, dar te doare capul dacă ești printr-o agenție și-ți cauți neapărat un caz, să te trimită unde nu se duce nimeni.

În comună, cunosc un caz unde o fată de vreo 30 ani împreună cu mama ei, au grijă de o bătrână (parcă bunica fetei, nu-mi e foarte clar) și (sper să fi ținut bine minte) statul le plătește, nu foarte extraordinar oricum (deși am înțeles că procedura e ceva mai lungă, nu trebuie să aibă bunuri sau nu de valoare pe numele lor etc). Tânăra se văita la un moment-dat logodnei că nu le ajung banii, ea în cele din urmă i-a propus să-și caute un post sau mai ușor, să întrebe la servici dacă au ceva disponibil pentru ea. Ce să vezi... e pretențioasă, iar noi am încetat să le mai ajutăm cu ce puteam, mai ales că rămăseseră fără tată demult (căzut în fântână, avea șanse dacă nu era singur) și în general că destui primesc - toate bune la început - iar apoi când oferă motiv ajutorului să se taie (poate în favoarea la ceva mai bun), te iau de dușman și-ți dau cu șutul. Acum, personal nu am făcut vreodată ceva ca să mă pună cineva în tablou, nu mi-a plăcut diferențele de trai dintre oameni, mai ales când situația a făcut să fiu eu cel ce a avut la un moment-dat mai mult, să împart ce aveam la toată lumea nevoiașă (însă invers, 99% nu au făcut la fel).

Ce este important, este bogăția în ceruri (adică în veșnicie) și nu pe pământ (adică în trecere). Păcat că majoritatea nu înțeleg, iar bogații le dau în cap săracilor dacă le-au luat singura felie de pâine de pe masă. Fiecare trebuie să de-a ceva din ce are (fie că este o vorbă bună, sau un ajutor material), că lucrurile trebuie să circule astfel încât să ajungă la locul corect în final, iar cine nu dă la timp din ce are, ii se va lua și ce mai are (ca dobândă, sau un fel de penalizare că au făcut pe cineva să aștepte cu mult peste măsură). Mai ales bătrânii care țin averi de parcă au tot viitorul în față, iar când vine vremea potrivită aceștia tot primesc semne și avertizări să facă ce trebuie, ca și moartea să fie blândă cu ei, până atunci totul decurge normal iar când se aproprie sau deja a venit perioada potrivită, nimeni (indiferent de vârstă, stare de sănătate, loc etc) nu va avea liniște până nu va face ceea ce trebuie (poți să nu te simți liniștit și din simplul fapt că ai o datorie de doar...5 lei, poate de la suma asta relativ banală cineva a avut probleme). Asta-i viața, nimic nu-i al nostru definitiv și nu înțeleg la ce ne urâm atâta, de ce unul cu facultate e lege să aibă iar unul cu liceul neterminat (sau nici ajuns la liceu măcar) nu trebuie să aibă nimic, pe ce bază? Spunând lucruri de genul, nici nu știm că de fapt ce rostim ne redirecționăm nouă cele spuse, că vorbele și faptele se comportă fix ca un boomerang.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" subway guru

O chestie ce ar putea interesa


 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Cu toate că întrebarea este târzie, și pare să sune puțin aiurea, dar pentru "colecționarii" de fotografii și filmări mai vechi găsite pe internet, este cineva (cu o mică speranță să aud că da) care dintr-un motiv sau altul, mi-a mai salvat ceva din vechia muncă (galerii vechi Flickr, YouTube etc) până să închid - fără rea intenție - respectivele platforme? Aș vrea să le revizualizez după ceva ani și dacă mai sunt la standarde calitative, să le încarc pe TikTok.

Nu mă refer la conturile de YT cu nume venite peste noapte, de prin 2012-13, rămăse valabile și astăzi, ci la cele de după 2013 cu cadrele de pe teren. Aș fi maxim recunoscător. Aveam cu Rocarul Autodromo #98, Ikarusurile și DAC-urile ploieștene, fostul Ikarus #44 bucureștean la Fetești etc. Știu că dacă eram mai responsabil astăzi le-aș fi avut trase pe un CD, stick ceva sau măcar găzduite undeva extern, dar la acea vreme foloseam un Windows XP păcătos care în sinea sa era buguit la multe activități banale, nu-mi dedicasem nici timp/răbdare pentru asta și s-au dus oficial pe apa sâmbetei.

Știam că existau ceva site-uri (dar trebuia din câte înțeleg atunci, să zicem în 2016), unde puteam să văd cele șterse, probabil datorită că nu dispăruseră încă de pe servere. Numele platformelor erau de regulă numele meu real, denumite și în funcție de disponibilitatea acestora (la Flickr era kaba_adrian97, la YT nu mai știu exact), pe unele forumuri se mai găsește câte ceva, dar din 10 poze cu un subiect, puține sunt la dimensiunea originală iar restul pixelate, sau nu se mai găsesc toate (în funcție de ce a mai putut salva adminul). Prin 2020, apelasem la un prieten care nu a șters conversațiile din acei ani și am mai recuperat ceva, din fotografiile trimise, dar nu cât mi-aș fi dorit să mai găsesc.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Stații, refugii, indicatoare, diverse ADK

ByOnu wrote here:
https://stiripesurse.ro/de-la-mobilitate ... 911.html

De la mobilitate urbană la faliment. Cazul Buzău sau modul în care resistematizarea unui bulevard poate da economia peste cap

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 29/01/2024 14:45


43 de agenți economici din Buzău, care își desfășoară activitatea pe bulevardul central al orașului, reabilitat cu bani europeni, au formulat și semnat o petiție prin care le cer autorităților locale măsuri urgente pentru a rezolva o serie de probleme ce au apărut odată cu resistematizarea zonei.
Proiectul de mobilitate urbană, ce include benzi dedicate mediane pentru autobuze electrice și piste de biciclete, a dus la eliminarea locurilor de parcare. Agenții economici se plâng că au ajuns la un pas de faliment, întrucât, odată cu dispariția parcărilor, nu mai pot face aprovizionarea, iar numărul clienților a scăzut cu până la 30%.

” Proiectul de resistematizare a Bulevardului Unirii ne afectează grav. Începând cu trasarea și apoi resistematizarea zonei, un proiect ce ar fi trebuit să ne facă tuturor viața mai ușoară se dovedește că ne pune piedici imense în gestionarea activității zilnice. De mai bine de o lună, de când se aplică noile reguli, totul s-a transformat pentru noi într-un adevărat calvar. Lipsa parcărilor, a unor locuri minime pentru aprovizionare, hăituirea noastră și a clienților noștri de către poliție, toate fac ca afacerile noastre să aibă pierderi majore.

În medie, vânzările au scăzut cu aproximativ 30% și estimăm că în câteva săptămâni mulți dintre noi ne vom afla în situația de a închide și apoi de a da faliment! Pe noi nu ne-a întrebat nimeni ce ar trebui făcut în zonă, care ne sunt sugestiile pentru a participa activ să aducem plus valoare zonei, iar proiectul care ne-a fost prezentat inițial nu are nici o legătură cu rezultatul final și cu realitatea cu care ne confruntăm”, spun agenții economici în petiție.

Senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, a vrut să afle mai multe despre proiectul care i-a bulversat nu doar pe antreprenori, dar în egală măsură și pe riverani și pe toți cei care circulă pe Bulevardul Unirii.
Parlamentarul a mers la ADR Sud-Est Brăila, autoritatea de implementare a proiectului, împreună cu doi consilieri locali. Iar de acolo a aflat că, de fapt, bulevardul central nu trebuia să arate așa cum este în prezent.

”În urma discuțiilor, concluzia desprinsă de mine este că acest proiect a pornit greșit ca abordare, în sensul în care sunt invocate doar sumele atrase, nu și utilitatea practică a proiectului final. Cert este că parcările au picat din start, știindu-se din capul locului că Uniunea Europeană încurajează prin aceste proiecte mobilitatea urbană prin folosirea transportului în comun, a bicicletelor și altor mijloace mai puțin poluatoare. Prin urmare, proiectul trebuia să fie gândit și adaptat special la nevoile municipiului, ceea ce nu s-a întâmplat.

Parcările trebuiau încadrate într-un proiect de ansamblu și plătite din bugetul primăriei. Un singur consultant realizează proiecte în mai toate primăriile din țară, ceea ce explică de ce toate proiectele seamănă între ele. Practic, consultantul respectiv are un proiect desenat pe care îl prezintă peste tot. Aici trebuie să intervină însă primarul/primăria, care trebuie să ceară ajustarea desenului pe particularitățile locale. Ce se vede azi la Buzău este rezultatul unei intervenții aproape inexistente din partea autorităților locale la proiectul prezentat”, spune senatorul Vlad Pufu.

Mai mult, acesta arată că banda dedicată transportului local, din cauza căreia apar blocaje în permanență, putea fi adaptată nevoilor orașului.
”Banda de pe mijlocul bulevardului, de exemplu, este în oglindă cu un proiect similar dintr-un oraș unde există și alte mijloace de transport în comun, ca tramvaie sau troleibuze. Nu era obligatorie banda pe mijloc! Soluția a fost, pur și simplu, aleasă de primărie.”, a subliniat senatorul liberal.


Senatorul Vlad Pufu arată că, deși trendul european vizează mobilitatea urbană și un transport prietenos cu mediul, proiectele de acest gen nu pot fi implementate brusc, pentru că riscurile necalculate și daunele provocate pot fi majore. ” Nu poți să-i obligi pe toți românii să meargă spontan pe biciclete și trotinete, renunțând la un reflex de standard de viață de zeci de ani”, spune senatorul.

Acesta anunță că va veni cu o variantă care să pună în valoare și să stimuleze dezvoltarea zonei comerciale.

Proiectul european poate suferi modificări, dar pentru asta va trebui ca municipalitatea buzoiană să fie de acord cu măsurile propuse și să plătească pentru ele.


Tare mă bucur (fără pic de regrete, nici în glumă măcar) că am ales ruralul în 2019, deși a fost un pic de chin până am reușit să mă integrez în zonă. Deși, că vreau sau nu vreau, tot în oraș ajung zi de zi cu serviciul și alte activități, că asta e, acolo se învârt multe, dar nu să mai trăiesc mai ales într-un apartament, să mai am grija locului de parcare, că urlă vreun vecin sau îmi face locala observații că repar ceva la mașină, am terenul meu în sfârșit unde pot să lucrez și ca la plaja de nudiști dacă vreau, casă la nivel cu pământul, plus când e mai cald stau la terasa de afară, servind masa în aer liber chiar și în chiloți dacă vreau, fără să trebuiască să cheltuiesc ceva dacă e lucrul meu personal la mine în ogradă. Asta pentru oamenii... mai cu cap, orășenii ...asta e, uite locuitorii de pe Bd. Unirii acum se bat (aproape și la propriu) pentru locurile din spatele blocurilor, licitând și 8000 lei, Jesus, ăsta îți sparge vreun geam dacă parchezi pe locul lui (mă rog, a primăriei, al tău nu-i nimic), iar eu am plătit impozitul 230 și ceva de lei pentru 1400mp teren și casă de 40mp, și că plătesc sau nu, tot bunurile mele rămân, nu plătesc chirie ci o contribuție anuală în funcție de ce am.

 


Go to page:  1  ... 307 308 309 310 311 312 313
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433417 posts in 5396 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use