Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiRealizarea de culoare dedicate transportului public (201x-202x)

Topic: Bd. Regele Mihai I

34 posts, 1112 views

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze ByOnu

Serban wrote here:
ByOnu wrote here:
La Muzeul Satului pare ca asa va arata situatia. Sau?

De ce s-a vrut statia dupa intersectie?

Traseul nu va fi cel cu galben, ci cel cu albastru.

Inteleg. Pai atunci ar fi trebuit sa lungeasca peronul pana in trecere. Gardurile montate direct pe carosabil dau impresia de nesiguranta si provizoriat.

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze cris_m

Cred ca acolo era un punct unde intrau vehiculele pentru parada militara, de aceea cred ca au lasat acest provizorat...

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Valentin

Din ce vad din poze:
- De ce nu s-au putut reloca platanii cu acel utilaj (nu par foarte mari din poze)? Eu i-as fi relocat in locul statiei vechi...
- De ce nu s-a realizat un "peron" mai lat? Se vede din poze cat de lata e banda unica de transport, eu zic ca pe lungimea statiei s-ar fi putut face mai lata + linii de ghidaj pe asfalt (sau ceva asemanator) pentru soferi sa poata sa opreasca cat de aproape se poate de bordura
- Nu mi dau seama, e statia la nivelul podelei autobuzelor?

Ar trebui vazut cat de bine e semnalizata banda asta la capatul dinspre Piata Presei Libere ca sa ne putem da seama daca e vorba de nesimtire sau semnalizare proasta.

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze bgd70

Este semnalizata ok, este indicator cu interzicerea virajului la stanga catre banda de autobuz. Pe asfalt sunt si marcaje cu "BUS" . Oricum, peste acele delimitatoare dintre benzi se poate trece lejer cu orice masina pt. ca sunt mult prea scunde. Pacat ca au renuntat la acei stalpisori galbeni.

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze neoman

Fara o interventie mai energica din partea BPR toate benzile BUS vor ramane doar un simplu desen pe asfalt.

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze cosminduru

Cum trece un om în scaun cu rotile pe acel reugiu plin de copaci în mijloc? Ce batjocură!

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze ByOnu

Poate trece. Nu va fi placut, dar se poate trece. Problema va interveni pe masura ce grilajul din plastic se va infunda in noroi.

Cu toata ca intr-adevar s-ar putea ca Cristi sa aiba dreptate, gardurile fiind păstrate pentru a putea fi usor demontate la parada, cred ca statia si peronul s-ar fi putut construi < fix > pe amplasamentul culoarului pietonal ingradit - care nu are copaci. Iar o noua "gaura" pentru parada o puteau face intr-un alt punct.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze adrian buda

Au inceput lucrarile pentru amenajarea benzii unice pe Bd. Regele Mihai sens spre Piata Presei. Astazi era inchisa banda centrala si se asfaltau statiile pe scuarul dintre banda centrala si cele laterale: la Arcul de Triumf la intrarea pe banda unica si imediat dupa trecerea de pietoni de la Muzeul Satului/Aleea Primo Nebiolo. Va fi interesant de vazut cum se vor incadra autobuzele pentru statia din rond de la Piata Presei.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Andi_C

La Piața Presei se va face de asemenea stație inainte de intersecție, deja s-a turnat fundația.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze cris_m

Dupa mai bine de 5 ani se finalizeaza in sfarsit acest proiect atat de simplu si de necesar... Referitor la statia din rondul de la Presei, aceasta nu isi mai are rostul daca se face una noua pe bulevard, inainte de intersectie. Dupa mine e o decizie buna, iesirea era destul de periculoasa si mancatoare de timp, autobuzele avand cedeaza... Mi-as dori sa mute si statia de pe sensul opus, ca acest tronson sa devina in totalitate un pseudo-BRT. Curiozitatea mea ramane daca vor trasa treceri de pietoni la nivelul strazii, ca altfel ramane lumea pe mijlocul bulevardului :mrgreen:

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze ByOnu

Pai daca implementam "BRT" s-ar impune si scari directe din pasajul de subtraversare catre noile peroane. Else, trecere cap-coada.

😶😶😶

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze ANTENA

S-au montat indicatoarele pentru noul coridor
Va fi interesant, fără o separare fizică a traficului,  rămân amenzile prin videocamere o soluție
IMG_6292.png (1.63 MB; downloaded 1880 times)
IMG_6293.png (1.63 MB; downloaded 1880 times)

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Bogdan Ciorascu

Cu e-Sigur ar face statul milioane daca l-ar folosi la benzile unice din Bucuresti :mrgreen:

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Gabi23

Începând de azi noapte de la ora 00, a fost instituit culoarul unic Arcul de Triumf - Piața Presei. Au fost relocate și statiile, iar la Piața Presei are opire și linia 331/331B, comun cu 100, 203, 205, 335, deși a foat omisă la a fi trecută dintr-o neclaritate.
Brigada Rutieră aplica masuri, clienți fiind destui care ignorau marcajele rutiere.
Banda Arc Presei - 18.04.2026a.jpg (454.42 KB; downloaded 1254 times)
Banda Arc Presei - 18.04.2026b.jpg (511.29 KB; downloaded 1254 times)
Banda Arc Presei - 18.04.2026c.jpg (735.84 KB; downloaded 1254 times)
Banda Arc Presei - 18.04.2026d.jpg (250.92 KB; downloaded 1254 times)
Banda Arc Presei - 18.04.2026e.jpg (454.76 KB; downloaded 1254 times)
Banda Arc Presei - 18.04.2026f.jpg (646.18 KB; downloaded 1254 times)

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Realizarea de culoare dedicate transportului public (201x-202x)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463908 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”