Topic: Midibuzele Güleryüz-Cobra GD-160 (2001-2017)
6 posts, 2011 views-
- Pavlov195
-
Posted:
-
Midibuzele Güleryüz-Cobra GD-160 (2001-2017)
Pavlov195
În 2001, la Galați au sosit 10 midibuze Güleryüz Cobra GD-160.
Au primit nr. de parc UEE, UMN, UMO, UUV, UXA, UXB, UXC, VOD, VOE și WKC, acesta din urmă având podea parțial coborâtă.
Iată câteva fotografii cu acestea.
UMN și UXB în Piața Centrală în Ianuarie 2017
UMO pe linia 16 în centrul orașului în Noiembrie 2016
UXC alături de Maz-ul 606 (43-PMG) la capătul temporar de la Biserica Sf. Haralambie în Mai 2015
WKC pe linia 102 pe Str. Brăilei în Iulie 2006
Autor: Ștefan Pușcașu
UEE și VOE au fost folosite uneori și pe curse speciale.
Ambele, surprinse la Iași în Octombrie 2006
Autor: Mariooo
În 2001, la Galați au sosit 10 midibuze Güleryüz Cobra GD-160.
Au primit nr. de parc UEE, UMN, UMO, UUV, UXA, UXB, UXC, VOD, VOE și WKC, acesta din urmă având podea parțial coborâtă.
Iată câteva fotografii cu acestea.
UMN și UXB în Piața Centrală în Ianuarie 2017
UMN x UXB.JPG (1.61 MB; downloaded 2052 times)
UMO pe linia 16 în centrul orașului în Noiembrie 2016
UMO.JPG (1.63 MB; downloaded 2051 times)
UXC alături de Maz-ul 606 (43-PMG) la capătul temporar de la Biserica Sf. Haralambie în Mai 2015
606 x UXC.JPG (1.6 MB; downloaded 2050 times)
WKC pe linia 102 pe Str. Brăilei în Iulie 2006
WKC.jpg (620.9 KB; downloaded 2052 times)
UEE și VOE au fost folosite uneori și pe curse speciale.
Ambele, surprinse la Iași în Octombrie 2006
Autor: Mariooo
UEE.jpg (218.78 KB; downloaded 2050 times)
VOE.jpg (204.28 KB; downloaded 2056 times)
- deprodio
-
Posted:
-
-
- Pavlov195
-
Posted:
-
Re: Midibuzele Güleryüz-Cobra GD-160 (2001-2017)
Pavlov195
@deprodio corect. Este VOE. O mică greșeală de scriere. Rog un admin dacă poate corecta această greșeală.
Cotinuând prezentarea, în anul 2002 au mai fost achiziționate 5 midibuze, asemănătoare cu WKC, adică cu podea parțial coborâtă.
Acestea au avut nr. de parc CEY, CIH, CIJ, CIK și CKW.
Iată-le!
CEY a fost primul midibuz Güleryüz-Cobra casat. Asta s-a întâmplat în anul 2013.
CEY pe linia 17 în terminalul Micro 19 în Aprilie 2007
Autor: Cătălin Ghiță
Și... retras în Autobaza Transurb în anul 2013
Autor: Amiral AOV
CIH pe linia 102 la Parc C.F.R. în Aprilie 2007
CIJ pe linia 11 pe Bulevardul Siderurgișitlor în Septembrie 2008 purtând autocolant portocaliu pentru reclama Dedeman.
CIJ
CIK a fost revopsit în anul 2012 într-o schemă de culori asemănătoare cu cea de pe autobuzele Rocar 112, primind o dungă galbenă și una roșie. Capota motorului din spate a devenit și ea roșie.
CIK pe linia 102 pe Str. Brăilei în Iulie 2006.
După revopsire. Cu această schemă de culori a și fost retras midibuzului.
Aici, fotografiat în anul 2019, deja retras de doi ani.
CKW a putut fi recunoscut până în anul 2014 după nr. de parc vopsit cu albastru în loc de roșu.
CKW pe linia 102 pe Str. Domnească în Iulie 2006.
Și în anul 2016 în Autobaza Transurb
Cu excepția lui CEY, despre care am vorbit mai sus, și a lui VOD, casat în anul 2016, toate aceste midibuze au fost retrase din circulație în anul 2017.
Până la sosirea midibuzelor Karsan Jest+, locul midibuzelor a fost preluat de către autobuzele DAF SB200/Wright Commander, uneori ajutate și de celelate modele aflate la acel moment în flota Transurb Galați.
@deprodio corect. Este VOE. O mică greșeală de scriere. Rog un admin dacă poate corecta această greșeală.
Cotinuând prezentarea, în anul 2002 au mai fost achiziționate 5 midibuze, asemănătoare cu WKC, adică cu podea parțial coborâtă.
Acestea au avut nr. de parc CEY, CIH, CIJ, CIK și CKW.
Iată-le!
CEY a fost primul midibuz Güleryüz-Cobra casat. Asta s-a întâmplat în anul 2013.
CEY pe linia 17 în terminalul Micro 19 în Aprilie 2007
CEY.jpg (448.93 KB; downloaded 1975 times)
Și... retras în Autobaza Transurb în anul 2013
Autor: Amiral AOV
CEY - Retras.JPG (92.99 KB; downloaded 1980 times)
CIH pe linia 102 la Parc C.F.R. în Aprilie 2007
CIH.jpg (485.17 KB; downloaded 1978 times)
CIJ pe linia 11 pe Bulevardul Siderurgișitlor în Septembrie 2008 purtând autocolant portocaliu pentru reclama Dedeman.
CIJ
CIJ.jpg (358.09 KB; downloaded 1981 times)
CIK a fost revopsit în anul 2012 într-o schemă de culori asemănătoare cu cea de pe autobuzele Rocar 112, primind o dungă galbenă și una roșie. Capota motorului din spate a devenit și ea roșie.
CIK pe linia 102 pe Str. Brăilei în Iulie 2006.
CIK 1.jpg (603.78 KB; downloaded 1975 times)
După revopsire. Cu această schemă de culori a și fost retras midibuzului.
Aici, fotografiat în anul 2019, deja retras de doi ani.
CIK - Retras.JPG (1.65 MB; downloaded 1978 times)
CKW a putut fi recunoscut până în anul 2014 după nr. de parc vopsit cu albastru în loc de roșu.
CKW pe linia 102 pe Str. Domnească în Iulie 2006.
CKW 1.jpg (619.47 KB; downloaded 1983 times)
Și în anul 2016 în Autobaza Transurb
CKW.JPG (1.66 MB; downloaded 1975 times)
Cu excepția lui CEY, despre care am vorbit mai sus, și a lui VOD, casat în anul 2016, toate aceste midibuze au fost retrase din circulație în anul 2017.
Până la sosirea midibuzelor Karsan Jest+, locul midibuzelor a fost preluat de către autobuzele DAF SB200/Wright Commander, uneori ajutate și de celelate modele aflate la acel moment în flota Transurb Galați.
Guleryuz-Cobra - Retrase.JPG (1.63 MB; downloaded 1979 times)
-
- ADK
-
Posted:
-
ADK
Poate e o părere mai personală, deși nu am terminat încă de citit complet istoria transportului local din fiecare oraș, însă la Galați mereu am fost de părere că au existat și continuă să existe niște autobuze/midibuze mai unice, și cumva urâte ca aspect în același timp. Aș zice, că nici nu e vreun model s-o fi dus prea mult (doar că tot Iași cam rămâne în top cu autobuze exploatate doar câțiva ani), față de alți operatori care încă le exploatează (cum ar fi midibuzele Isuzu la Ploiești, Prestij la Craiova sau Ikarus 415T în București). La tramvaie nu mă bag, habar n-am ce sunt unele...
Faină schema lui CIK, o consider o idee deși era cam depășită ca schemă de culori chiar și pe atunci...
Midibuzele astea nu văd să fi avut aproape niciun geam drept (în caz de spargere, îngreunai de reprodus modelul în cauză), pare predecesorul BMC-ului Produs, însă mai înalte și cu mască (sau mai degrabă faruri) de Conecto.
Poate e o părere mai personală, deși nu am terminat încă de citit complet istoria transportului local din fiecare oraș, însă la Galați mereu am fost de părere că au existat și continuă să existe niște autobuze/midibuze mai unice, și cumva urâte ca aspect în același timp. Aș zice, că nici nu e vreun model s-o fi dus prea mult (doar că tot Iași cam rămâne în top cu autobuze exploatate doar câțiva ani), față de alți operatori care încă le exploatează (cum ar fi midibuzele Isuzu la Ploiești, Prestij la Craiova sau Ikarus 415T în București). La tramvaie nu mă bag, habar n-am ce sunt unele...
Faină schema lui CIK, o consider o idee deși era cam depășită ca schemă de culori chiar și pe atunci...
Midibuzele astea nu văd să fi avut aproape niciun geam drept (în caz de spargere, îngreunai de reprodus modelul în cauză), pare predecesorul BMC-ului Produs, însă mai înalte și cu mască (sau mai degrabă faruri) de Conecto.
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Este schema folosită de Rocar la mijlocul anilor 90, utilizată pe mai multe vehicule. Aceasta utiliza diferite culori, nu existau unele specifice. La Galați a fost întâlnită pe autobuzele Rocar 112UDM.
https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId
Este schema folosită de Rocar la mijlocul anilor 90, utilizată pe mai multe vehicule. Aceasta utiliza diferite culori, nu existau unele specifice. La Galați a fost întâlnită pe autobuzele Rocar 112UDM.
https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId
-
- ADK
-
Posted:
-
ADK
Știu, eu mă refeream ca schemă pentru mijlocul anilor 2000 pe când a fost revopsit midibuzul în cauză.
În anii '90 ieșiseră AGG-ul (alb+galben+gri), care era o schemă consider eu, mai "avansată" față de ce idei avea Rocar pentru perioada aceea autobuzelor clasice.
Știu, eu mă refeream ca schemă pentru mijlocul anilor 2000 pe când a fost revopsit midibuzul în cauză.
În anii '90 ieșiseră AGG-ul (alb+galben+gri), care era o schemă consider eu, mai "avansată" față de ce idei avea Rocar pentru perioada aceea autobuzelor clasice.