MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

3330 posts, 686872 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 238

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului sab

Completare :
5.scapam si de problema racordarii M6 in situatia in care M4 nu trece de Bazilescu, asa cum ai observat foarte bine si tu va fi o mare problema.
Teoretic, data fiind configuratia macazurilor, in perioada racordarii M6 vom avea un singur metrou care va
face naveta 1Mai-Bazilescu pe sensul "normal" de mers (dus-intors), celalalt fir fiind afectat de lucrari si cam 3 metrouri pe tronsonul GdN2-1Mai (ca acum), circuland normal pe ambele fire.
Daca se vor utiliza ambele fire de circulatie pe tronsonul GdN2-1Mai atunci in mod normal ar trebui sa se intre "pe fals" la 1Mai pentru a se lasa celalalt peron doar pentru naveta catre Bazilescu. Altfel, daca se vor utiliza ambele peroane de la 1Mai pentru GdN2-1Mai, pendula catre Bazilescu va trebui bine corelata cu "sora" de pe celalalt tronson pentru a putea intra la unicul peron la care poate sa o faca.
Se mai poate ca schimbul de calatori intre cele doua tronsoane ale M4 sa se faca si la Pajura, dar mi se pare mai complicat.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului mindmasster

Ma scuzati ca va deranjez din discutiile SF . La statia Pajura au mai avansat lucrarile la suprafata .

• sab
  • Posted:
  •  

@subwau guru
O intrebare din "istoria" M4. S-a studiat la momentul respectiv vreun alt amplasament pentru statia GdN2 astfel incat sa se asigure o legatura mai facila acolo cu statia de pe M1? Stiu ca legatura oficiala a M4 este Basarab, dar daca tot am adus-o la GdN ma gandesc ca puteam sa fac si acolo o legatura confortabila, nu avea ce sa strice.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului andrei11

E un non sens legatura intre magistrale la gara cand o avem 500 metri mai incolo, la Basarab. Asta ar fi culmea, 2 statii alaturate cu corespondenta la aceleasi magistrale. Cat priveste amplasamentul statie GdN 2 si faptul ca este imposibil de a ajunge in mod logic din statia de metrou pe peron, ce sa mai spun, de fapt Subway a raspuns la aceasta intrebare mai de mult, legat de biletul de 50 de bani de acces la peroane. No comment.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului bercenicity

O intrebare care cred ca s-a mai pus, dar o reiau:

:idea: S-a avut sau se are in consideratie crearea unui racord M4->M1 imediat la sud de Basarab sens spre gara? Nici investitia n-ar fi prea mare, si s-ar impusca doi iepuri deodata: acces mai bun al lui M4 la restul retelei si imbunatatirea frecventei pe tronsonul Bristor 2 - Basarab. Asta pana se incepe constructia segmentului central al lui M4

Ceva inconveniente ar fi cu reglarea traficului M1+M4, optimizarea miscarilor la Dristor 2, iar pe perioada constructiei ar ramane doar un fir deschis intre Gara de Nord si Basarab (pe M1).

Ce ai vrut sa spui ca nu am inteles. Adica sa duci M 4 la Dristor II ? Si sa avem o magistrala Parc... Dristor II ?

• sab
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
E un non sens legatura intre magistrale la gara cand o avem 500 metri mai incolo, la Basarab. Asta ar fi culmea, 2 statii alaturate cu corespondenta la aceleasi magistrale. Cat priveste amplasamentul statie GdN 2 si faptul ca este imposibil de a ajunge in mod logic din statia de metrou pe peron, ce sa mai spun, de fapt Subway a raspuns la aceasta intrebare mai de mult, legat de biletul de 50 de bani de acces la peroane. No comment.

Pai daca M4 si M1 merg oarecum paralel este normal sa existe suprapunere de statii. Si daca tot am doua statii comune nu este normal sa incerc sa am si corespondenta ? De dorit este sa nu exista trasee "paralele", dar daca asta este situatia...
Non-sens sau nu asa este simbolizat pe toate hartile de metrou. Ca la GdN estestatie de corespondenta. Cine nu stie situatia exacta "ia teapa" cum se spune...Nu am vazut nicio legenda cum ca Atentie !. Este nevoie de o noua validare... Stiu ca este un subiect ras-discutat, eu doar vreau sa stiu daca la proiectarea M4 s-au studiat si alte solutii care sa nu conduca la situatia actuala sau tehnic era imposibil de facut o legatura la GdN si atunci n-a mai contat amplasamentul, putea fi si sub Dinicu Golescu sau sub parcul din fata MT ca tot aia era..Nu se putea mai mult si pace.
Nu mai exista un exemplu similar in lume unde 2 linii sa se intalneasca in 2 statii la rand? Nu vorbesc de un traseu comun, ci de 2 trasee distincte.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului bercenicity

andrei11 wrote:
Ce ai vrut sa spui ca nu am inteles. Adica sa duci M 4 la Dristor II ? Si sa avem o magistrala Parc... Dristor II ?

Exact.. pana cand se da in functiune ceva din M4 spre Eroii Revolutiei - Gara Progresu.

• sab
  • Posted:
  •  

Daca nu s-a facut un amarat de macaz la Bazilescu, iti dai seama ca nu se va face un racord pentru asa ceva.
1. "deranjul" ar fi prea mare, deja tunelul M4 este sub liniile CFR si ar fi mai greu sa sapi pe acolo, subsolul este "svaitzer" si s-a preferat sa se sape cu scutul.
2. nu ar folosi decat temporar si o sa-ti spuna subway guru sa pui banii in cont.. :lol:
Dar ar fi o solutie pentru a se evita schimbarea in plus de pe M4 cand vrei sa ajungi pe M2.

sab wrote:
Atentie !. Este nevoie de o noua validare...

O sa - ti lamuresc eu misterul. Harta e facuta de 'fatuca' care habar nu are ce e aia un metrou. Intreaba-l pe subway despre fatuci ca e domeniul lui.  :lol:
Este evident ca la gara nu e nici o corespondenta. Si apropo de harta, spune-mi si mie ce e cu statia 'Laminorului' . De ce apare ? Evident ca tot din cauza  'fătucilor'. Eu o sa incerc sa nu mai comentez nimic legat de absurditatile venite din presa sau chiar din interior. Nu o sa comentez, o sa ma limitez a aplica stampila 'Canceled', e mai corect asa decat sa ne batem capul cu tot felul de absurditati. Mai sunt niste absurditati de genul Basarab 1 si Basarab 2. Spuneti-mi si mie ca ma preocupa subiectul, care este delimitarea fizica intre Basarab 1 si Basarab 2 ca pe mine ma depaseste.
Avem de-a face cu o satatie sau cu doua statii ?
Oricum pana se vor apuca de M 5 mai barfim si noi cu ce se poate. Iar M 5 va debuta cu mutatul retelelor, sa vezi distractie un an de zile de acum in colo !

• sab
  • Posted:
  •  

Nu cred in povestea cu fatuca. Aia lucra la ziare, nu la Metrorex, harta este de la Metrorex, iar dupa un "afon" situatia de la GdN este absolut similata cu cea de la Unirii/Dristor/PV/Dristor/Eroilor/Basarab.Ma refer doar la corespondenta, nu la cate statii sunt, aici intram pe alt taram si nu este topicul potrivit. Dupa parerea mea avem 2 statii la Unirii, Victoriei,Gdn si Dristor (lucru clar pentru orice orb), in rest avem o statie comuna cu mai multe peroane

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului subway guru

@sab & andrei11:
Mie lucrurile mi se par mult mai simple decat incercati voi sa le complicati:
- din punct de vedere 'cfr-istic', statiile sunt aferente fiecare in parte unei linii (magistrale), cu exceptia statiilor de pe 'tronsonul comun' unde 'trag' la acelasi peron trenuri de pe doua magistrale;
- din punct de vedere 'calator', statiile pot fi 'simple',fara posibilitate 'de transfer', sau  'de corespondenta', in cazul in care poti schimba 'linia' fara a fi nevoit sa iesi la suprafata; din punctul asta de vedere toate statiile de pe tronsonul 'comun' sunt si de 'corespondenta';
- din punct de vedere 'validare', totul se judeca prin impartirea spatiilor publice in doua 'zone', zona 'taxata' si zona 'netaxata', considerandu-se ca daca ai iesit din zona taxata 'ai iesit din sistem'. Singurul loc unde nu poti face 'transfer' fara sa iesi din 'zona taxata' e la Gara de Nord (din cauza celor trei accese care debuseaza in 'culoarul de transfer').
Sistemul actual de botezare cu 1 si 2 e 'arbitrar' si mai mult incurca pasagerii...
Normal ar fi ceva de genul Basarab M1 si Basarab M4...
In ceea ce priveste situatia de la Gara de Nord, o simpla adaptare la sistemul de 'ticketing', cu validator de 'iesire' pentru corespondenta care sa dea calatorului un timp 'decent' de 'time out' pentru 'reintrarea' in zona taxata a celeilalte statii rezolva problema fara nici un fel de 'dureri de cap' si fara sa trebuiasca sa va invit sa 'depuneti ceva in cont'... :lol:
Din cate-mi amintesc a fost ceva de genul asta la Unirii pe perioada cat corespondenta a fost inchisa publicului pentru 'renovare'...

• sab
  • Posted:
  •  

Intr-adevar ar trebui un astfel de sistem la GdN. Din fericire este singurul caz din retea si sper sa fie si ultimul. Dar revin la intrebare..s-a discutat si un alt amplasament sau vreo alta solutie de corespondenta pentru GdN2 ?

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului subway guru

@sab:
Daca vorbim de GdN M4 (ca sa folosim 'conventia noastra'), nu a fost nicio discutie 'serioasa' pentru alt 'amplasament si-ti explic si 'de ce':
- a fost 'o teama' de la bun inceput ca o noua statie in gara va creea 'aglomeratie' si atunci s-a gandit un 'transfer' in tandem cu Basarab (care se 'lega' cu alte planuri de viitor ce se infaptuiesc azi cu 'intermodalul' Basarab) si care sa atraga si calatorii de la gara cf Basarab (sau cf Nord-grupa B);
- a doua cerinta a fost sa avem o statie de metrou legata in mod 'firesc' la peroanele garii cf Nord-grupa A, nu ca la GdN M1 in 'afara' garii;
- a treia 'cerinta', amplasamentul trebuia sa permita continuarea spre sud a M4 cu 'bataie' spre parcul din fata ministerului (posibilitate de inscriere pe Dinicu Golescu, sau acum mai nou pe Berzei-Uranus);
Astea erau cerintele 'strategice'...
Cerinta 'tactica' cu corespondenta Basarab M1-M4 era ca sa putem 'pune in functiune cu calatori' Basarab M1, care era construita dar nefunctionala (botezata la stadiul acela 'galeria largita' Basarab).
Daca le iei 'amanuntit' la contabilizat ai sa constati ca toate 'cerintele' fie tactice, fie strategice, s-au realizat...
Restul sunt doar 'snoave'...
Seara buna...
(am sa va spun cateva vorbe si cu privire la 'snoavele' voastre privind celalalt capat, de nord, al M4, ca sa revenim la lucrurile 'reale' si nu 'imaginare...)

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 238

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463863 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”