Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiConstrucţie drumuri radiale

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

232 posts, 101591 views

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17

📖 Pagination options
Re: Drumuri radiale Costin

Depinde de la caz la caz. In Oslo parcarile mari sunt gratis si au doua zone, una pentru stationare de maxim 3 ore, si alta de maxim 12 ore. Evident, intrarile si iesirile sunt monitorizate cu recunoasterea numarului de inmatriculare, asa ca nu prea poti sa pacalesti sistemul. Practic e o parcare ca oricare alta, cu timp limitat, nu te obliga si nici nu iti ofera beneficii sa folosesti transportul public. Acestea sunt amplasate la capetele liniilor de metrou si la statiile de tren local din apropierea limitelor administrative ale orasului (adica sunt foarte departe de centru, dar nu necesita bilet pe mai multe zone).

Mai sunt parcari mici, in general in jurul statiilor de tren local, unde parcarea e gratuita insa trebuie sa ai macar un titlu de calatorie valabil in perioada cat ai folosit parcarea. Nu am idee cum sunt controlate, ma astept sa fie prin sondaj, cu persoana. Acestea sunt ceva mai aproape de centru.

Si in fine, sunt parcarile cele mai mici, tot la statiile de tren local, unde din limita de spatiu trebuie sa ai un abonament de parcare incheiat cu echivalentul "CFR Infrastructura" din Norvegia. Eu unul stiu doar doua astfel de cazuri, sunt relativ aproape de centru, intr-o zona de deal cu multe case, unde efectiv nu e spatiu pentru parcare mai mare.

Re: Drumuri radiale shoppy

La cat costa transportul in comun in tarile civilizate, ca primesti gratis parcarea in P+R sau transportul tot aia e.

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: DR1: Străpungere Bd. Timișoara - A0 (Drumul Radial 1 Vest Expres) Utilizator anonim 2

ByOnu wrote here:
Primarul Sectorului 6 pe pagina sa de Facebook:

Mi-a ajuns! Și cu siguranță și dumneavoastră! Scoatem tirurile de pe bd. Prelungirea Timișoara! Sper să se dea și la știri, ca șoferii să nu mai vină aici.

După doi ani de discuții și formele și informale cu diferite autorități ale statului, în care am așteptat să mute vama din Sectorul 6, pentru că o vamă nu are ce căuta în oraș, mi-a ajuns!

Nu mută vama, bine, dar tirurile acolo nu vom mai parca! Este un bulevard circulat de pe care au dispărut în ultimii 10 ani semnele cu oprirea interzisă.  Am dispus ADPDU Sector 6 să le remonteze și Poliției Locale să amendeze transportatorii care confundă #Sectorul6 cu o parcare de tiruri.  

Anul trecut am luat Prelungirea Timișoara de la PMB pentru a o administra noi, Primăria Sectorului 6. Am dispus realizarea unui studiu de fezabilitate pentru a o reface cu trotuare, piste de biciclete, tramvai și tramă stradală.

Când va fi gata? Posibil anul viitor, in funcție de buget, cel mai târziu în primăvara anului 2025. A durat destul de mult până am luat-o de la PMB. Aici Compania de Drumuri va face primul radial, peste centura București. Ideea este să fia gata cam în același timp. Mă ocup.
Până atunci, adio tiruri, urmează mici reparații, plombări și curățenie!

Stimați soferi, aveți vamă și la Ciorogârla, înainte să intrați în București!

346602865_1936453090047529_559459166352424031_n.jpg (85.19 KB; downloaded 4023 times)

Care e logica existentei unei vami in alta parte decit la granita?

Re: DR1: Străpungere Bd. Timișoara - A0 (Drumul Radial 1 Vest Expres) ByOnu

Considerente logistice si de colaborare economica.

Vama pentru autoturisme (si nu numai?), in Romania (una dintre ele?), este la Pitesti. Probabil pentru ca avem Dacia aici?

Re: DR1: Străpungere Bd. Timișoara - A0 (Drumul Radial 1 Vest Expres) Chev Celios

Fiecare judet are vama lui. Nu conteaza ca are iesire la granita sau nu.  De obicei sunt in orasele resedinte de judet.  Da pe Bucuresti-Ilfov trebuie facuta o vama noua  undeva in zona de S-V. O vama noua cu parcare mare pentru tiruri si eventual cu iesire la A0.

Re: Drumuri radiale draand28

S-a dat cumva drumu la lucrari pentru Sud Express ( prelungirea Bd. Metalurgiei)?

E un santier inceput de 2 saptamani in toata portiunea pe care am hasurat-o. In principiu se scoate surplusul de pamant si se niveleaza + compacteaza pamantul.
metalurgiei.PNG (455.22 KB; downloaded 6914 times)
metalurgiei2.jpg (294.36 KB; downloaded 6914 times)

Re: Drumuri radiale andreiiul

Mai degraba ori largeste Baluta drumul, ori e o lucrare a dezolvatorilor pt a facilita accesul catre blocuri.

Re: Drumuri radiale draand28

Cred ca este totusi vorba de o largie a drumului pentru a facilita conexiunea cu noul complex imobiliar din spatele Pietei de Gros + cu Sud Express.
In pozele de mai jos se observa cum drumul express nu are conexiune directa nici macar cu rondul de pe Metalurgiei, ci cu ceea ce pare a fi capatul Drumul Binelui

orex wrote here:
𝟱 𝗱𝗶𝗻 𝟴 𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗿𝗶 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗮𝗹𝗲
Astăzi a fost lansată licitația pentru elaborarea documentației tehnice pentru încă un drum radial conex Autostrăzii Bucureștiului #A0 și regiunii București-Ilfov, fiind vorba despre 𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗮𝗹 𝟯 - 𝗚𝗶𝘂𝗹𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀.
DR3 - Giuleşti Expres va asigura conexiunea cu Capitala, Autostrada Bucureștiului #A0 și Centura București, între zona rezidențială și logistică a Sectoarelor 1 și 6 (Calea Giuleşti), orașul Chitila (Ilfov), localitatea Dragomirești Vale (Ilfov) și comuna Săbăreni (Giurgiu).
Va avea o lungime de 10,37 km, iar caracteristicile principale solicitate pentru proiectarea acestui nou drum sunt:
✅️ 4 benzi de circulație (câte 2 benzi pe sens)
✅️ 2 zone de acostament
✅️ 4 zone de siguranță cu parapeți
✅️ Zonă mediană de 8m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară
✅️ Piste de biciclete
✅️ Trotuar pietonal
✅️ Transport public
✅️ Iluminat public
✅️ 3 noduri rutiere situate la intersecția DR3 cu 1) DNCB - Chitila, 2) zona logistică Zurbaua - Chitila și 3) cu A0.
Câștigătorul va avea la dispoziție 17 luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, de la data semnării contractului, iar valoarea estimată a contractului este de 21 milioane lei, fără TVA. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027.
▶️ Implementarea acestor proiecte este asigurată de Consiliul Județean Ilfov și PMB, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București #ADIZMB, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR și totodată, la solicitarea și cu sprijinul domnului Hubert Thuma - președintele CJ Ilfov, domnului Emilian Oprea  - primarul orașului Chitila și domnului Gheorghe Socol - primarul localității Dragomirești Vale.
ℹ️ Proiectul "𝗢𝗿𝗯𝗶𝘁𝗮𝗹 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶" prevede realizarea unor drumuri noi cu scopul de a lega artere importante ale Municipiului București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului #A0, intersectând 30 localități din zona metropolitană.

17 luni pentru un studiu...

Re: Drumuri radiale survola

Să nu fie drumurile acestea radiale ceva de genul "autostrăzii zburatoare" a lui Oprescu: admirabile, dar să lipsească cu desăvârșire.

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Drumuri radiale Utilizator anonim 2

Studiile de fezabilitate aparent sint o piedere de vreme, o complicatie birocratica enervanta, motiv de tocat bani anapoda, expira pina sa ne apucam de lucrare si o luam de la capat, etc. Insa nu trebuie sa pierdem din vedere ca mare parte din esecurile si complicatiile ivite in faza de executie se datoreaza tocmai unor studii de fezabilitate grabite si proaste. E mult mai bine sa ai un SF sa zicem cu 20% mai scump si cu 20% mai lung decit sa trebuiasca sa corectezi din mers procesul constructiei.

Da, era si o zicala: "In Germania sa construiesti un drum dureaza trei ani, doi ani dureaza hartiile si un an dureaza santierul".

Macar zburatoarea lui Oprescu era un inel, Nicusor si-a facut campania pe suspendarea Strapungerii Ciurel ca strapungerile baga autostrada prin oras si pe introducerea trenurilor urbane, asa ca a ajuns sa faca zero trenuri urbane si alte 10 strapungeri doar ca le zice radiale deci e ok.

Re: Drumuri radiale survola

Pe radiale traficul doar iese din oraș :)

Re: Drumuri radiale Misiekwas

Totuși, conceptul este un pic diferit. Autostrada lui Oprescu a fost gândită pentru tranzit mai degrabă decât pentru circulație în cadrul Bucureștiului. Din câte vad, radiale sunt concepute nu pentru tranzit, ci pentru circulație între zone cu destinație în București, dar cu evitarea zonei de centru. Nu știu dacă va merge, dar nu-i același lucru. Plus, spațiu pentru transport în comun.

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Construcţie drumuri radiale  • 
Choose destination

Since our 2708 forum members have written 464991 posts in 5808 topics and 544 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”