Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)
1660 posts, 375615 views
📖 Pagination options
-
- bgd70
-
Posted:
-
Re: Știri despre transportul local din București
bgd70
Foarte interesant nivelul de detalii din acest comunicat. Nu cred ca am mai vazut sa fie asa specifici incat sa zica clar din ce depouri va fi asigurata o linie. Pentru linia 1 au zis chiar la nivel de tururi alocate.
V2A wrote here:
Comunicatul STB.Modificări de trasee liniile 7, 12, 19, începând cu data de 11.10.2023.
Începând cu data de 11.10.2023, ca urmare a efectuării unor lucrări de remediere a unei avarii la galeria de termoficare a reţelei primare 2Dn1000 mm - Magistrala Ferentari, amplasată sub calea de rulare de pe Şos. Giurgiului ȋn dreptul imobilului nr.198, se vor lua următoarele măsuri:
Linia 7 va funcţiona în zi de lucru cu 10 tururi între capetele de linie „Zețarilor” și „Piața Unirii”, astfel:
Traseu dus: terminal „Zețarilor”, Str. Zețari, Str. Anghel Alexandru, Șos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Dr. Istrate, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, terminal „Piața Unirii”.
Traseu întors: terminal „Piața Unirii”, Bd. Regina Maria, Str. Dr. Istrate, Șos. Viilor, Piața Eroii Revoluției, Șos. Giurgiului, Str. Anghel Alexandru, Str. Zețari, terminal „Zețarilor”.
Linia 7 va funcţiona în zilele de sȃmbătă şi duminică cu 6 tururi între capetele de linie „Zețarilor‟ și „Șura Mare”, astfel:
Traseu dus: terminal „Zețarilor”, Str. Zețari, Str. Anghel Alexandru, Șos. Giurgiului, Șos. Olteniței, Str. Șura Mare, terminal “Șura Mare”.
Traseu întors: terminal “Șura Mare”, Str. Șura Mare, Șos. Olteniței, Șos. Giurgiului, Str. Anghel Alexandru, Str. Zețari, terminal „Zețarilor”;
Linia 12 va funcţiona în zi de lucru cu 17 tururi, între capetele de linie „Zețarilor” și „Gara Basarab”, astfel:
Traseu dus: terminal „Zețarilor”, Str. Zețari, Str. Anghel Alexandru, Șos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Dr. Istrate, Str. Progresului, Bd. Timișoara, Bd. General Paul Teodorescu, Bd. Doina Cornea, Șos. Orhideelor, terminal „Gara Basarab”;
Traseu întors: Terminal „Gara Basarab”, Șos. Orhideelor, Bd. Doina Cornea, Bd. General Paul Teodorescu, Bd. Timișoara, Str. Progresului, Str. Dr. Istrate, Șos. Viilor, Piața Eroii Revoluției, Șos. Giurgiului, Str. Anghel Alexandru, Str. Zețari, terminal „Zețarilor”.
Pentru preluarea călătorilor de pe Şos. Giurgiului ȋntre CFR Progresul şi Str. Luică, se ȋnfiinţează linia navetă de autobuze 607 care va funcţiona cu 4 tururi în zi de lucru și 3 tururi în zi de sâmbătă/duminică între terminalul „CFR Progresul” și intersecţia Şos. Giurgiului/ Str. Toporaşi, astfel:
Traseu dus: terminal „CFR Progresul”, Șos. Giurgiului, întoarcere la intersecția Șos. Giurgiului/Str. Toporași, Șos. Giurgiului, staţia „Toporași”;
Traseu întors: staţia „Toporași‟, Șos. Giurgiului, terminal „CFR Progresul‟.
Funcționarea liniei navetă 607 va fi asigurată cu vehicule de la Autobazele Giurgiului (3 tururi în zi de lucru, 2 tururi în zi de sâmbătă/duminică) și Obregia (1 tur în zi de lucru, 1 tur în zi de sâmbătă/duminică).
Pe perioada lucrărilor va fi suspendată activitatea în Depoul Giurgiului, urmând ca pentru asigurarea funcționării liniilor de tramvaie conform programului să fie operate următoarele modificări în alocarea vehiculelor pe depouri:
- Vagoanele Imperio din linia 1 asigurate din Depoul Giurgiului vor fi relocate în Depoul Dudești (pentru 5 tururi în zi de lucru: 2, 5, 12, 14, 17, respectiv 5 tururi în zi de sâmbătă/duminică 4, 6, 9, 11, 13) și în Depoul Alexandria (pentru 7 tururi în zi de lucru: 3, 6, 8, 9, 10, 13, 16, respectiv 7 tururi în zi de sâmbătă/duminică: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10);
- Vagoanele din linia 7 asigurate din Depoul Giurgiului vor fi relocate în Depoul Alexandria (pentru 10 tururi în zi de lucru și 6 tururi în zi de sâmbătă/duminică);
- Vagoanele din linia 23 asigurate din Depoul Giurgiului vor fi relocate în Depoul Titan (pentru 5 tururi în zi de lucru, respectiv 5 tururi în zi de sâmbătă/duminică);
- Vagoanele din linia 19 asigurate din Depoul Dudești vor fi relocate în Depoul Titan (pentru 5 tururi în zi de lucru, respectiv 2 tururi în zi de sâmbătă/duminică)
https://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=19 ... aYpau8RM
Foarte interesant nivelul de detalii din acest comunicat. Nu cred ca am mai vazut sa fie asa specifici incat sa zica clar din ce depouri va fi asigurata o linie. Pentru linia 1 au zis chiar la nivel de tururi alocate.
- sorin.niculescu_
-
Posted:
-
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)
sorin.niculescu_
Dacă deja avem acest haos cu toate liniile care ba se suspendă, ba circulă doar în zilele lucrătoare etc., nici nu vreau să mă gândesc cum o să fie când vor începe lucrările pentru modernizarea tronsoanelor de tramvaie. O să fie o perioadă foarte interesantă, iar acum fără pic de ironie, pentru că vom avea niște trasee, zic eu, posibil unice, pe care poate nu le-am mai văzut până acum.
Dacă deja avem acest haos cu toate liniile care ba se suspendă, ba circulă doar în zilele lucrătoare etc., nici nu vreau să mă gândesc cum o să fie când vor începe lucrările pentru modernizarea tronsoanelor de tramvaie. O să fie o perioadă foarte interesantă, iar acum fără pic de ironie, pentru că vom avea niște trasee, zic eu, posibil unice, pe care poate nu le-am mai văzut până acum.
- nathalael
-
Posted:
-
nathalael
In aplicație au uitat sa pună notificare
In aplicație au uitat sa pună notificare
-
- Aron
-
Posted:
-
Aron
Da, si la mine pe telefon in aplicatie ultimul comunicat afisat e cu numarul 1971(modificare traseu linia 223)
Da, si la mine pe telefon in aplicatie ultimul comunicat afisat e cu numarul 1971(modificare traseu linia 223)
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
@sorin.niculescu_, Bucurestiul a mai trecut prin asta, in anii 2000.
Daca s-ar fi modernizat constant cate ceva, azi nu am fi avut problema asta.
Asa-i Romania. Modernizam TOT dintr-o data, cumparam in 3 ani 1000 de autobuze, samd. Nu exista conceptul de mentenanta si inlocuire organica a parcului si infrastructurii. Folosim orice pana isi da sufletul si apoi dam cate un reset foarte scump si anevoios.
@sorin.niculescu_, Bucurestiul a mai trecut prin asta, in anii 2000.
Daca s-ar fi modernizat constant cate ceva, azi nu am fi avut problema asta.
Asa-i Romania. Modernizam TOT dintr-o data, cumparam in 3 ani 1000 de autobuze, samd. Nu exista conceptul de mentenanta si inlocuire organica a parcului si infrastructurii. Folosim orice pana isi da sufletul si apoi dam cate un reset foarte scump si anevoios.
-
- teodora c.
-
Posted:
-
teodora c.
De acord cu tine, o sa fie interesant ca vom vedea trasee noi, da pe cat de interesant pe atat o sa fie o zapaceala intreaga in momentul implementarii schimbarilor... Evident o sa fie o chestiune de ani pana cand o sa fie toate tronsoanele gata, pt ca sa fim seriosi, acel 1km de linie de pe Paul Teodorescu (fost Vasile Milea) de pe langa AFI, a durat 1 an sa fie facut...
sorin.niculescu_ wrote here:
De acord cu tine, o sa fie interesant ca vom vedea trasee noi, da pe cat de interesant pe atat o sa fie o zapaceala intreaga in momentul implementarii schimbarilor... Evident o sa fie o chestiune de ani pana cand o sa fie toate tronsoanele gata, pt ca sa fim seriosi, acel 1km de linie de pe Paul Teodorescu (fost Vasile Milea) de pe langa AFI, a durat 1 an sa fie facut...
- sorin.niculescu_
-
Posted:
-
sorin.niculescu_
Până la urmă, capătul „obișnuit” va rămâne Chimopar sau mai există ceva în legătură cu Complex Comercial Titan?
Până la urmă, capătul „obișnuit” va rămâne Chimopar sau mai există ceva în legătură cu Complex Comercial Titan?
- sorin.niculescu_
-
Posted:
-
sorin.niculescu_
Mi se pare „amuzant” faptul că atât în comunicatul TPBI, cât și în cel al STB există aceeași greșeală, respectiv că 205 întoarce la Gara de Nord…
Mi se pare „amuzant” faptul că atât în comunicatul TPBI, cât și în cel al STB există aceeași greșeală, respectiv că 205 întoarce la Gara de Nord…
-
- AndreiV
-
Posted:
-
AndreiV
În comunicatul TPBI legat de linia 41 există și un 173 infiltrat
În comunicatul TPBI legat de linia 41 există și un 173 infiltrat
-
- Aron
-
Posted:
-
Aron
În continuare în aplicația de pe telefon nu apar aceste modificări(cel puțin cu suspendarea lui 41)
În continuare în aplicația de pe telefon nu apar aceste modificări(cel puțin cu suspendarea lui 41)
- V3nt0R
-
Posted:
-
V3nt0R
Modificarile si intortochelile facute de STB in zona Giurgiului - Eroii Revolutiei - Ferentari, in ultimele 3 luni, nu sunt altceva decat o batjocura si o sursa de nervi pentru toti calatorii. Solutia fiabila si corecta pentru situatia data, lucrari urgente la reteaua de termoficare, carosabil, si infrastructura de la Eroi, este folosita chiar de ei, pe celalalt segment, pe Bd. Timisoara, unde au suspendat tramvaiele pe o perioada nedeterminata, si au bagat o naveta de autobuz cu traseu simplu si direct.
In cealalta zona insa nu este decat o bataie de joc, astazi ai traseele de baza, maine iar ai 7-le pana la Sura Mare si 12 pe Ferentari, ca se lucreaza la Eroi, poimaine le aduci inapoi dar sunt lucrari pe Zetarilor si-l duci pe 19 nu stiu unde, peste o saptamana iar le schimbi pe traseele de baza, 19 se plimba de nebun pe la Unirii, inelarele cand o iau pe la Sincai, cand pe la Budapesta, ba mai apare cate o naveta 607, ba dispare, ba iar n-au reparat conducta cum trebuie pe Giurgiului, o completa mizerie.
Lasa traseele pe o deviere de baza 2-3-4 luni, cat e nevoie, pe care sa o retina lumea, baga o naveta stabila, un 607 CFR Progresul - Unirii, lasa-i si pe lucratorii de la Radet, Apa Nova, si care or mai fi, si pe cei de la infrastructura, sa isi faca treaba in liniste si cat pot ei de repede, nu siliti ca " trebuie sa dai drumul la tramvaie " doar ca apoi sa le deviezi iar peste o saptamana, si nu mai inebuniti pe toata lumea. Chiar si eu, suficient de pasionat de domeniu, si frecventator de metrouusor zilnic si de cate un tramclub nostalgic ocazional, am fost luat prin surprindere azi, cand iar am vazut 7 pana la Sura Mare si 12 pe Ferentari, dupa ce in urma cu nicio saptamana, iar trecusera pe traseele de baza. Da, se anunta pe stbsa.ro, dar lumea nu sta sa intre acolo odata la doua zile, astazi lumea in tot perimetrul acestei zone astepta in statii aiurea, nimeni nu intelegea de ce iarasi au fost toate traseele deviate si alambicate .
La fel ca si prostia cu linia STB pe Calea Victoriei, hai sa-l ducem pe 205 pe acolo, doar ca sa-l deviem pe te miri unde odata la 3-4 zile, cand se inchide carosabilul sau cand e nu stiu ce eveniment. Ce traseu mai e si asta, care-si schimba ruta cum bate vantul ?
Modificarile si intortochelile facute de STB in zona Giurgiului - Eroii Revolutiei - Ferentari, in ultimele 3 luni, nu sunt altceva decat o batjocura si o sursa de nervi pentru toti calatorii. Solutia fiabila si corecta pentru situatia data, lucrari urgente la reteaua de termoficare, carosabil, si infrastructura de la Eroi, este folosita chiar de ei, pe celalalt segment, pe Bd. Timisoara, unde au suspendat tramvaiele pe o perioada nedeterminata, si au bagat o naveta de autobuz cu traseu simplu si direct.
In cealalta zona insa nu este decat o bataie de joc, astazi ai traseele de baza, maine iar ai 7-le pana la Sura Mare si 12 pe Ferentari, ca se lucreaza la Eroi, poimaine le aduci inapoi dar sunt lucrari pe Zetarilor si-l duci pe 19 nu stiu unde, peste o saptamana iar le schimbi pe traseele de baza, 19 se plimba de nebun pe la Unirii, inelarele cand o iau pe la Sincai, cand pe la Budapesta, ba mai apare cate o naveta 607, ba dispare, ba iar n-au reparat conducta cum trebuie pe Giurgiului, o completa mizerie.
Lasa traseele pe o deviere de baza 2-3-4 luni, cat e nevoie, pe care sa o retina lumea, baga o naveta stabila, un 607 CFR Progresul - Unirii, lasa-i si pe lucratorii de la Radet, Apa Nova, si care or mai fi, si pe cei de la infrastructura, sa isi faca treaba in liniste si cat pot ei de repede, nu siliti ca " trebuie sa dai drumul la tramvaie " doar ca apoi sa le deviezi iar peste o saptamana, si nu mai inebuniti pe toata lumea. Chiar si eu, suficient de pasionat de domeniu, si frecventator de metrouusor zilnic si de cate un tramclub nostalgic ocazional, am fost luat prin surprindere azi, cand iar am vazut 7 pana la Sura Mare si 12 pe Ferentari, dupa ce in urma cu nicio saptamana, iar trecusera pe traseele de baza. Da, se anunta pe stbsa.ro, dar lumea nu sta sa intre acolo odata la doua zile, astazi lumea in tot perimetrul acestei zone astepta in statii aiurea, nimeni nu intelegea de ce iarasi au fost toate traseele deviate si alambicate .
La fel ca si prostia cu linia STB pe Calea Victoriei, hai sa-l ducem pe 205 pe acolo, doar ca sa-l deviem pe te miri unde odata la 3-4 zile, cand se inchide carosabilul sau cand e nu stiu ce eveniment. Ce traseu mai e si asta, care-si schimba ruta cum bate vantul ?
-
- Cezar210
-
Posted:
-
Cezar210
Stația "Complex Comercial Titan" nu este, teoretic, finalizată, încă. Totuși nu înțeleg de ce nu o dau în funcțiune, peronul este finalizat.
Stația "Complex Comercial Titan" nu este, teoretic, finalizată, încă. Totuși nu înțeleg de ce nu o dau în funcțiune, peronul este finalizat.
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Va mai amintiti de statia Laborator? E fix la fel, dezinteres maxim. Daca era un pasaj nou imediat se facea...
Va mai amintiti de statia Laborator? E fix la fel, dezinteres maxim. Daca era un pasaj nou imediat se facea...
- sorin.niculescu_
-
Posted:
-
sorin.niculescu_
Mie mi se pare de „analizat” ipocrizia celor de la STB și TPBI. Cum de autobuzele liniilor N110 și N115 pot face viraj la stânga după ce efectuează stația Piața Unirii 4, iar 205 nu poate după ce efectua în trecut aceeași stație, doar că pe timp de zi?
Mie mi se pare de „analizat” ipocrizia celor de la STB și TPBI. Cum de autobuzele liniilor N110 și N115 pot face viraj la stânga după ce efectuează stația Piața Unirii 4, iar 205 nu poate după ce efectua în trecut aceeași stație, doar că pe timp de zi?
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov
•
Choose destination