Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport rutierAutobuze, autocare, microbuzeROCAR (Tudor Vladimirescu/Autobuzul)

Topic: Vehicule produse la Uzinele Tudor Vladimirescu / Autobuzul / ROCAR

91 posts, 68259 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7

📖 Pagination options
Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) Dristorul Nr.3

ADK wrote here:
Autodromo ar fi avut succes dacă se puteau reduce costurile de producție...
Si totusi care a fost treaba cu U-812/E-812? Am discutat impreuna cu niste persoane mai demult pe acest subiect, unii fiind de parere ca nu au fost fabricate/asimilate de catre uzina, ci aduse din Italia. (la fel ca Solarisul din 2003 cu sigla "ROCAR" pe partea frontala). Argumentul principal fiind faptul ca ROCAR de-abia mai avea din ce sa isi plateasca angajatii, daramite sa incerce productia unui model complet nou.
Eu nu prea le am cu partea de autobuze din ROCAR, placandu-mi mai mult dubitele...

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) ByOnu

Din cufarul cu comori! :love:

Sper sa ne poata ajuta Dl. Bucsan sa intelegem la ce ne uitam mai precis.

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) ADK

TV20R-ul ieșean încă nereabilitat:
IMG_20230610_131444173_HDR_copy_1440x1080.jpg (455.68 KB; downloaded 3898 times)

• ADK
  • Posted:
  •  

În vechia autogară din Mediaș, jud. Sibiu, probabil în jurul anului 1970. Cel puțin cel roșu mi se pare un submodel mai diferit față de supraviețuitorul ieșean:
Sursa: Transira
290628844_456470092758715_8020204209021241097_n.jpg (113.5 KB; downloaded 3851 times)

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) valy

Cel roșu nu e un TV2, predecesorul celui din Iași (TV20)?

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) WT_fan06

Mai exact, după ușile pliante ne dăm seama că este un TV 2 U (U = urban).

Iași are un TV 20 R (R = rutier).

• ADK
  • Posted:
  •  

Un TV20R, fotografiat acum 30 de ani "în partea nordică al capitalei, spre IPRS-Microelectronica".
Foto: Cristian Malide
azopan_00009516.jpg (574.86 KB; downloaded 3263 times)

Re: DAC/ROCAR 112 UDM valy

ADK wrote here:
Exceptând prototipurile... Ar fi, în opinia mea, cam următoarele:

1. 1978/9-1987, înalte, cu semnalizările față așezate pe colțuri, stopuri verticale identice cu cele montate pe Roman și mecanismul de acționare al ușilor la podea.

2. 1987-1990, scunde, cu noile tipuri de dispersoare dreptunghiulare, iar mecanismul ușilor a fost mutat sus.

3. 1990-1993, înalte, se păstrează noul tip de dispersoare și altele, însă este ultima serie cu scaune din lemn și cu emblema "DAC".

4. 1993-1995, în mare parte la fel, însă scaunele sunt din plastic tip stadion, albastre, și noul brend se numește "ROCAR".

5. 1996-2000, scaunele devin gri și dispar plăcuțele VIN.

E posibil să mai existe mici erori.

7335, eventual alături de 217E din seria 0 pentru Kiev și Chavdar din Bulgaria ar putea fi încadrate în vreo serie? Acestea par a avea caracteristici atât de prima cât și de a doua generație. Eventual au mai fost și alte vehicule de tranziție?

• ADK
  • Posted:
  •  

7335, eventual alături de 217E din seria 0 pentru Kiev și Chavdar din Bulgaria ar putea fi încadrate în vreo serie? Acestea par a avea caracteristici atât de prima cât și de a doua generație. Eventual au mai fost și alte vehicule de tranziție?

Nu mă prea pricep la troleibuze, adică la electric, doar diesel, și nici aici pe deplin.

Știu că 217E a existat dinainte de '90, dar la prototipuri habar n-am. Cel (sau cele, nu știu dacă au fost mai multe) din Bulgaria e în colaborare cu Chavdar, care nu sunt foarte sigur ce au adaptat la el (partea electronică cred).

E păcat dacă au fost în București troleibuze cu echipamente la fel de bune sau mai bune decât cele montate pe 415T-uri, că nu au fost omise de la casările prostești din 2006-8 (cred că au fost numărul 1 ca capitală europeană la numărul de risipă creată, ca lucru bun aruncat la gunoi, perioadă când alții nu aveau ce avea Bucureștiul la aruncat).

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) ByOnu

Un autobuz TV decapotat, tip "gondola".

autobuz tv decapotat.png (74.61 KB; downloaded 3671 times)

Sursa: https://facebook.com/profile.php?id=1000 ... k=photos

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: ROCAR (Tudor Vladimirescu/Autobuzul)  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 463811 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”