Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 421759 views

Go to page:  1  ... 77 78 79 80 81 82 83  ... 123

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) mindmasster

Acum am trecut pe la Basarab (ora 22:00) si lucrau la montarea predalelor. erau la ultima predala la cele spre gara de nord

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

Betonarea faza 10, cel mai probabil joi...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) ANTENA

Utilizator anonim wrote:
Hidroizolatia si o parte din finisaje se pot face in timp ce se tensioneaza cablurile, operatiune ce dureaza cam 5 zile.
Estimare finalizare suprabetonare - 21 martie 2011  :P
Urmeaza poze noi  :P

La asemenea lucrare se putea turna direct betonul impermeabilizat. Se mai scutea niste timp cu hidroizolarea.
Dar vad ca baietii lucreaza tot cu metoda clasica, covor bituminat lipit la flacara. Asta e, poate se iesea din buget dar dura mai putin.

Draga #ANTENA (sper ca nu esti nici 1, nici 2, nici 3...), despre ce 'beton gata impermeabilizat' faci matale vorbire??? :roll:
Ai inventat cumva un nou beton de rezistenta cu bitum? sau la ce te referi, ca esti doar un picutz cam 'neclara'... :?
'baietzii' sunt 'receptivi' la orice 'propunere decenta', fie ea venita chiar si de la 'fetitzele' de la antene... :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) laurashgeo

Si eu tin minca ca uneori foloseam la subsoluri pentru radier si peretii perimetrali beton aditivat pentru impermeabilizare cu aditivi(P8-P10). Deci daca faceam prostii chiar as vrea sa stiu, deci te rog sa ne lamuresti Guru-le. Sau e o chestii mai mult de marketing in care tu nu ai incredere?

P8-P10 e o 'clasa' standard de 'permeabilitate'...la betoane...ca sa o realizezi nu e neaparat nevoie de 'aditivi'...
Hidroizolatia e 'altceva', e un strat 'impermeabil' izolator si hidrofug la 'exteriorul' betonului...
E vorba de cate 'cojoace' isi 'trage' baba Dochia ca sa nu se 'ude la piele'...
Daca proiectantul zice ca e suficient sa ai un beton 'hidrotehnic' cu P8 sau P10 ca sa 'scapi' de efortul de a 'trage' si o hidroizolatie, e ok, dar in principiu nimeni nu a 'inventat' inca nimic care sa 'inlocuiasca' combinatia 'beton cvasi-impermeabil+hidroizolatie' care sa te scape 'total' de 'ape'...
Nu e vorba de 'incredere', e vorba de 'grad de protectie'...
Un beton 'cvasi-impermeabil', P-cat vrei tu, nu te scapa de 'infiltratii', te asigura doar ca debitul infiltrat e in limite 'rezonabile si controlabile'...
O hidroizolatie ar trebui sa 'te asigure', daca e bine facuta,  ca 'scapi' de ape...
OK? ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) alex230ro

cred ca s-a mai pus intrebarea aceasta,dar sunt foarte curios cum vor prelua bulevardele Nicolaie Titulescu,Banu Manta si Alexandru Ioan Cuza traficul generat de pasajul Basarab

http://maps.google.ro/maps?hl=en&q=hart ... 19205&z=16

din cate stiu aceste bulevarde au o banda pe sens(banda de langa trotuar e ocupata de masini parcate in general)

http://maps.google.ro/maps?hl=en&biw=12 ... CBIQ8gEwAA

am gasit un articol care zice

Fluxul de circulatie pentru pasajul Barasab a fost calculat pentru 4000 masini pe ora, iar viteza legala va fi de 50 km/h. Montarea tablierului podului hobanat s-a facut bucata cu bucata impinse peste calea ferata fara sa se mai demonteze reteaua de tensiune, ci facandu-se doar prin intreruperi pe timpul noptii.

personal ma indoiesc ca vreunul din bulevardele de mai sus pot lua mai mult de 1000 masini pe ora  :roll:

editat,oricum se pare ca undeva in aprilie se deschide pasajul,1 aprilie oare?  :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Lutyk

@ alex230ro pe Titulescu e interzisa oprirea si probabil ca atunci cand vor da drumul la pasaj o sa apara si ridicataurii de masini

Stie cineva cand se va scoate linia de tramvai de pe Cuza intre Titulescu si Duca? Eu intelesesem ca aceasta operatiune face parte tot din proiectul pasajului.

Nu inteleg rostul refugiilor din statiile de tramvai de sub pasaj avand in vedere ca acolo nu are cum sa ploua. Au ditamai pasajul pe post de acoperis.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Costin

Lutyk wrote:
Stie cineva cand se va scoate linia de tramvai de pe Cuza intre Titulescu si Duca? Eu intelesesem ca aceasta operatiune face parte tot din proiectul pasajului.

Nu face parte din proiect, asa cum nici dezafectarea liniei de pe Calea Grivitei, intre Basarab si Gara de Nord, nu face parte din proiect.
jailor wrote:
Cand se va termina pasajul si Uranus-ul e vreun plan de scoatere a liniilor de pe Doctor Felix?

Nici gand, ba chiar exista ideea ca una din liniile de tramvai care circula pe Mihalache sa o ia in sus pe Basarab, dupa deschidere. Evident, prin Dr. Felix. La intersectia Titulescu - Dr. Felix se va umbla la semaforizare si va fi interzis virajul la stanga. Desigur, "cu exceptia RATB" :P Daca ramane tramvaiul pe Dr. Felix (si ramane), nu exista vreun motiv pentru introducerea liniilor de tramvai pe Banu Manta. Acolo or sa se intample altele, eu unul cred ca or sa reconfigureze trotuarele si scuarul pentru ca sa mai largeasca putin strada.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Serban

Felix chiar s-a reabilitat recent, cu schimbat cale de rulare pentru tramvaie, etc

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

Azi nu s-a turnat, etapa 10 (rampele) maine dupa pranz sau cel tarziu vineri. Sambata etapa 11 iar etapa 12 la inceputul saptamanii viitoare.

Totusi o sa aduc cateva noutati de pe santier  ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) mastocitu

Eu as spune invers ca masinile incurca tramvaiele.Linia respectiva are logica in contextul in care macar o linie din nordul bucurestiului va merge pe basarab.Plus, sa nu uitam ca accesul tramvaielor din depoul victoria spre liniile din nord se face pe acolo daca o scoti ciu-ciu tramvaie pe 20 de la victoria

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

Felix intre Mihalache si Victoriei ar trebui lasat "tram only".

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Nightwolf

Utilizator anonim wrote:
Felix intre Mihalache si Victoriei ar trebui lasat "tram only".

Nu se poate asta ... in cel mai rau caz sa il faca sens unic exceptie RATB dar nu poate fi lasat tram only pt ca nu exista varianta de viraj dreapta pt cei ce vin din Iancu de Hd ... plus ca intrarea in spatele blocurilor pe Dr. Felix se face de acolo si nu din Titulescu ...

Go to page:  1  ... 77 78 79 80 81 82 83  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463960 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”