Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)
6215 posts, 1807508 views
📖 Pagination options
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB
Gabi23
Cele vechi s-au retras din circulatie pentru ca erau Mercedes care stateau, cum am mai zis de saptamana trecuta ca unele autobaze au Mercedes mai mult decat au nevoie pentru a deserviiliniile respective, iar altii abia faceau fata. Asa s-au mai echilibrat lucrurile. Nu s-au retras peste 100 de autobuze peste noapte dupa trasee, s-au redus ture treptat anul acesta...(ceea ce nu prea e bine pe anumite linii)
Cele vechi s-au retras din circulatie pentru ca erau Mercedes care stateau, cum am mai zis de saptamana trecuta ca unele autobaze au Mercedes mai mult decat au nevoie pentru a deserviiliniile respective, iar altii abia faceau fata. Asa s-au mai echilibrat lucrurile. Nu s-au retras peste 100 de autobuze peste noapte dupa trasee, s-au redus ture treptat anul acesta...(ceea ce nu prea e bine pe anumite linii)
- Tom
-
Posted:
-
Tom
Si scuze de off-topicul care urmeaza, dar preceda on-topicul despre problema.

Sau iertati-ma, am nimerit cumva la un protest spontan pe linia 104, cand calatorii nemultumiti au decis sa nu mai valideze? Pentru ca solutia e asta, ca poporul sa nu mai accepte si sa se revolte, dar nu pasiv, ci activ.
P.S. Am folosit exemplul de luni, cand am mers cu un autobuz pe linia 104, am mers in aglomeratie dela un cap aproape la celalalt si nu am vazut decat sub 10 validari la aparatul de langa mine. Nu stiu daca aceasta linie "beneficiaza" de reducere la numarul de ture, dar deja pare foarte "redusa" si foarte "eficienta economica" dupa parametrii şoricelului Chiţ.
Dominatrix wrote:Subscriu, cu riscul de a infuria de-a dreptul pe unii, nu pe cel pe care il citez.
Cu riscul de a supara unii colegi de forum...
Dominatrix wrote:Altii care au stat si pe la egipteni foloseau expresia "sa piara numele sau", se strangeau toata comunitatea si-l excomunicau de nu se vedea. Ia sa ma duc eu cu vreun tabel scris dupa toate regulile sa semneze membrii "comunitatii" contra asupritorului Enel - sa piara numele sau. Voi obtine doar propria semnatura si titutlatura de nebun, careia nu-i mai pot da o replica decat ca in filmul Speed: "Doar saracii sunt nebuni, eu sunt excentric."
Sa-i scriu numele cu litera mare? Vechii egipteni le stergeau numele de pe morminte unor indivizi ca el si scriau: "Acest nume nu merita rostit".
Dominatrix wrote:Nu, dar poti sa-l alungi cu batul, nu cu pusca. Hosni Mubarak se pare ca a inteles mesajul "tradatorilor" si s'a dat singur la o parte, mai ales ca vazuse varianta romaneasca. In cazul lor, au fost insa fericiti ca "agenturile straine" au stat deoparte, pentru ca "revolutionarii" islamici aveau un program nu prea pe placul lor. Revenind la Brucan, este o si mai celebra afirmatie a lui despre poporul care face BDSM mental. Doar ca au cam trecut cei 20 ani.
Silviu Brucan a avut odata o sclipire afirmand: "Porcul nu poti sa-l scoti din gradina de zarzavat cu invitatii diplomatice". Desigur, se referea la asasinarea lui Ceausescu, dar se aplica chiar mult mai bine in situatia de fata.
Dominatrix wrote:Ti-ai dori ca intr'o zi sclavul/sclava sa vrea sa devina stapan(a)? Suna putin cam cum ar spune doctorul ca scopul medicinei este sa nu se mai imbolnaveasca nimeni, iar scopul politiei e sa nu mai existe infractori. In acest caz, daca poporul nu mai vrea BDSM (chiar si mental), ce facem noi? "Noi, che comandiamo", cum spunea Espinosa in Caracatita.
In momentul de fata, singura speranta de imbunatatire a situatiei si de stopare a acestui continuu BDSM mental, o reprezinta furca, sapa si toporul puse pe spinarea jigodiilor care incet-incet aduc transportul public la acelasi nivel (execrabil) de la sfarsitul anilor '80, cu precizarea ca, chiar si atunci, transportul electric cu tramvaie si troleibuze functiona mai bine si era mai extins ca acum.
Sau iertati-ma, am nimerit cumva la un protest spontan pe linia 104, cand calatorii nemultumiti au decis sa nu mai valideze? Pentru ca solutia e asta, ca poporul sa nu mai accepte si sa se revolte, dar nu pasiv, ci activ.
In ce capitala asa-zis europeana cu peste 2 milioane de locuitori dintr-o tara normala se retrag dintr-o data din circulatie, de pe o zi pe alta, si FARA ANUNTAREA PREALABILA A PUBLICULUI CALATOR 100 de autobuze din parcul circulant pe motive de "economie"?Motive de "economie" poate sa caute mr.Chiţ in autobuzele liniei 104, unde nu se valideaza aproape deloc, pentru ca e prea aglomerat, in timp ce cate o tura pleaca spre coclaurii dela granita cu "Judetul Contra Naturii" sau chiar o trec, avand nevoie de "Porcvigneta" si "Licenta".
P.S. Am folosit exemplul de luni, cand am mers cu un autobuz pe linia 104, am mers in aglomeratie dela un cap aproape la celalalt si nu am vazut decat sub 10 validari la aparatul de langa mine. Nu stiu daca aceasta linie "beneficiaza" de reducere la numarul de ture, dar deja pare foarte "redusa" si foarte "eficienta economica" dupa parametrii şoricelului Chiţ.
-
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
Ce se va intampla cand se vor termina iar "consumabilele", sau cand vor incepe sa pice cu probleme mai grave, si va incepe si asta ca deja cele mai vechi au aproape 5 ani? Sa vezi atunci ce vom plange dupa DAF'uri si Rocaruri, si poate chiar Ikarus'uri.
Ca sa retragi din circulatie brusc toate autobuzele vechi intr-un mod pompos pe motiv de "eficienta" mi se pare o prostie de proportii. Sa vedem ce mareţe "economii" va face nea' Criţ(ă) cand va fi nevoie de inlocuirea "nimicurilor", de exemplu geamurile fancy pe care le gasesti unde "vrea" muschii producatorului si la ce pret "vrea" aceeasi muschi. Observati ca Bucurestiul e un oras de lux, fiindca de exemplu vecinii unguri sau bulgari nu isi permit inca sa retraga din circulatie vechile autobuze Ikarus 260 si 280, si nici tramvaiele Ganz din Budapesta sau cele SH din Sofia.
Gabi23 wrote:Si ce se va intampla cand vor incepe sa crape din cele 1000 de Stele Albe ale RATB? Vor fi inlocuite cu Stele Verzi (adica Bucur LF)?
Cele vechi s-au retras din circulatie pentru ca erau Mercedes care stateau, cum am mai zis de saptamana trecuta ca unele autobaze au Mercedes mai mult decat au nevoie pentru a deserviiliniile respective, iar altii abia faceau fata. Asa s-au mai echilibrat lucrurile.
Ca sa retragi din circulatie brusc toate autobuzele vechi intr-un mod pompos pe motiv de "eficienta" mi se pare o prostie de proportii. Sa vedem ce mareţe "economii" va face nea' Criţ(ă) cand va fi nevoie de inlocuirea "nimicurilor", de exemplu geamurile fancy pe care le gasesti unde "vrea" muschii producatorului si la ce pret "vrea" aceeasi muschi. Observati ca Bucurestiul e un oras de lux, fiindca de exemplu vecinii unguri sau bulgari nu isi permit inca sa retraga din circulatie vechile autobuze Ikarus 260 si 280, si nici tramvaiele Ganz din Budapesta sau cele SH din Sofia.
Gabi23 wrote:Oricum, ideea e ca aceasta reducere de parc s-a facut fara consultarea (si nici macar informarea) publicului calator (ati vazut voi vreun anunt pe site'ul RATB unde sa specifice faptul ca se reduce parcul de la 1 februarie, respectiv de la 1 martie, si cat de semnificativa va fi aceasta reducere si traaeele care vor fi afectate? Eu n-am vazut). E adevarat ca nu e normal sa mergi cu autobuzele goale, dar problema e ca "taierile" pe liniile "ne-profitabile" se rasfrang indirect si asupra liniilor "profitabile". Am explicat mai de mult aici situatia si asta e valabil cam pe orice traseu.
Nu s-au retras peste 100 de autobuze peste noapte dupa trasee, s-au redus ture treptat anul acesta...(ceea ce nu prea e bine pe anumite linii)
Tom wrote:Da, dar ulterior tot el a zis ca primii 10 ani nu conteaza
Revenind la Brucan, este o si mai celebra afirmatie a lui despre poporul care face BDSM mental. Doar ca au cam trecut cei 20 ani.
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Re: Stiri, noutati, perspective
Gabi23
Da, aceste schimbari s-au produs ca urmare a solicitarii in repetate randuri a soferilor care pur si simplu aveau blocaje nenumarate pe Str. George Mihai Zamfirescu. La probele pentru stabilirea distantei de marti (08.03.2011), #4753 (acesta a efectuat masurarea traseului), era sa intre cel putin cu oglinda dreapta intr-un stalp din cauza traficului. Ieri, seful ETA Militari a inspectat traseul si a constatat si el aceste deficiente. Sper sa ajunga si unde trebuie (ADP Sector 6), problemele cu toaletarea corecta a tuturor copacilor de pe stradutele acestea.
Problema cu intoarcerea la capatul lui 163, era ca autobuzele intorceau practic ilegal din mai multe puncte de vedere. Bine ca s-au mai rezolvat din aceste situatii neplacute.
Victor92 wrote:
Incepand din data de 12.03.2011, liniile 162 si 163 vor functiona pe trasee modificate
Pentru prevenirea evenimentelor de circulatie si evitarea ambuteiajelor din zona intersectiei Str. Ceahlau/Str. George Mihail Zamfirescu, precum si in zona capatului de linie Cartier Giulesti Sirbi, incepind cu data de 12.03.2011, autobuzele liniilor 162 si 163 vor circula pe trasee modificate, astfel:
Linia 162 va functiona pe un traseu modificat pe sensul spre Bd. Regiei, de la intersectia Calea Cringasi/Str. Ceahlau, prin Calea Cringasi, Calea Giulesti, Aleea Tibles, Str. Pascal Cristian, urmind apoi traseul actual. Celalalt sens nu se modifica.
Linia 163 va functiona pe un traseu modificat pe sensul spre Bd. Regiei, de la terminalul Cartier Giulesti Sirbi, prin Str. Rasadnitei, Str. Sculptorilor, Str. Entuziasmului, cu intoarcere prin Calea Giulesti, Bd. Constructorilor, Sos. Virtutii, Calea Cringasi, Calea Giulesti, Aleea Tibles, Str. Pascal Cristian, apoi traseul actual. Celalalt sens nu se modifica.
Autobuzele liniei 163 vor opri si in noua statie, denumita Rasadnitei, amplasata pe Str. Sculptorilor, inainte de intersectia cu Str. Entuziasmului.
Sursa: www.ratb.ro
Da, aceste schimbari s-au produs ca urmare a solicitarii in repetate randuri a soferilor care pur si simplu aveau blocaje nenumarate pe Str. George Mihai Zamfirescu. La probele pentru stabilirea distantei de marti (08.03.2011), #4753 (acesta a efectuat masurarea traseului), era sa intre cel putin cu oglinda dreapta intr-un stalp din cauza traficului. Ieri, seful ETA Militari a inspectat traseul si a constatat si el aceste deficiente. Sper sa ajunga si unde trebuie (ADP Sector 6), problemele cu toaletarea corecta a tuturor copacilor de pe stradutele acestea.
Problema cu intoarcerea la capatul lui 163, era ca autobuzele intorceau practic ilegal din mai multe puncte de vedere. Bine ca s-au mai rezolvat din aceste situatii neplacute.
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
Deci tot acel "carlig" Tibles - Pascal Cristian - Boisoara se face datorita statiei "Tibles" (sens Regiei) care are destui calatori, in special studenti de la caminele din zona.
Mai jos o harta rapida a modificarii.
Deci tot acel "carlig" Tibles - Pascal Cristian - Boisoara se face datorita statiei "Tibles" (sens Regiei) care are destui calatori, in special studenti de la caminele din zona.
Mai jos o harta rapida a modificarii.
- Dr2005
-
Posted:
-
Dr2005
Sensul de întoarcere bănuiesc că rămâne la fel, nu?
Pe de altă parte, puteau lăsa Rocarurile la lucru pe 163 (eventual aduse de la Titan din cele mai bune - #1220, #1230, #1262 ş.a.), cred că le ieşea o economie de motorină importantă fără cârligul ăla. Deşi nu mă mai miră... când eşti criţă faci traseele cârlig... 133, 635, 162, 163, 223, 227...
Sensul de întoarcere bănuiesc că rămâne la fel, nu?
Pe de altă parte, puteau lăsa Rocarurile la lucru pe 163 (eventual aduse de la Titan din cele mai bune - #1220, #1230, #1262 ş.a.), cred că le ieşea o economie de motorină importantă fără cârligul ăla. Deşi nu mă mai miră... când eşti criţă faci traseele cârlig... 133, 635, 162, 163, 223, 227...
- GAC
-
Posted:
-
GAC
Deci daca tot ce nu e mercedes nu va mai iesi in traseu, sa inteleg ca toate aceste autobuze (rds si daf) se taie.
Astfel pun intrebarea: Cand incep taierile si cand se estimeaza ca se vor incheia aceste taieri? , ca doar banuiesc ca nu le retrag si pe urma se uita (sau se inchina) la ele.
Apropo, acest anunt e valabil si pentru putinele masini Iveco inca functionale? sau ele mai scapa cateva luni?
Deci daca tot ce nu e mercedes nu va mai iesi in traseu, sa inteleg ca toate aceste autobuze (rds si daf) se taie.
Astfel pun intrebarea: Cand incep taierile si cand se estimeaza ca se vor incheia aceste taieri? , ca doar banuiesc ca nu le retrag si pe urma se uita (sau se inchina) la ele.
Apropo, acest anunt e valabil si pentru putinele masini Iveco inca functionale? sau ele mai scapa cateva luni?
-
- Victor92
-
Posted:
-
Victor92
Odata cu introducerea autobuzelor Mercedes pe 163, a fost modificat programul liniei, cat si cel al linei 162.De remarcat faptul ca ultima cursa a liniei 162 din weekend pleaca la 23:20
162: http://www.ratb.ro/download/trasee/162P ... ISTIAN.pdf
http://www.ratb.ro/download/trasee/162M ... RUARIE.pdf
163: http://www.ratb.ro/download/trasee/163GIULESTISARBI.pdf
163 unde intoarce acuma?La Rasadnitei cu Calea Giulesti ?
Odata cu introducerea autobuzelor Mercedes pe 163, a fost modificat programul liniei, cat si cel al linei 162.De remarcat faptul ca ultima cursa a liniei 162 din weekend pleaca la 23:20
162: http://www.ratb.ro/download/trasee/162P ... ISTIAN.pdf
http://www.ratb.ro/download/trasee/162M ... RUARIE.pdf
163: http://www.ratb.ro/download/trasee/163GIULESTISARBI.pdf
163 unde intoarce acuma?La Rasadnitei cu Calea Giulesti ?
-
- Victor92
-
Posted:
-
Victor92
Rasfoind site-ul RATB-ului, am descoperit ca linia 106 a ramas cu...un autobuz
Multumim nenea Crit ! In ritmul asta, la vara o sa ajungem cu 5 ture pe liniile 131,300,368 etc.
Rasfoind site-ul RATB-ului, am descoperit ca linia 106 a ramas cu...un autobuz
-
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
Nu putem spune decat atat: Partidul a dat, partidul a luat! Multumim din inima partidului!
Regia Autonoma de Transport București a anunțat că a eliminat din parcul auto toate mașinile vechi și poluante, acestea fiind înlocuite cu autobuze marca Mercedes Citaro.Intr-adevar, mai rar asemenea fatarnicie. Adica autobuzele vechi au fost retrase si neinlocuite de nimic, decat cel mult cu unele autobuze Mercedes trase pe dreapta. Dar parcul circulant a scazut cu peste 100 de autobuze per total. Deci ce s-a inlocuit?
Reprezentantii regiei au declarat pentru B365.ro ca s-a luat aceasta decizie in vederea imbunatatirii conditiilor de calatorie pe toate liniile de autobuze RATB."Prin cresterea gradului de confort al călătorilor ne dorim să promovăm transportul public de suprafață, să devenim o alternativă la transportul individual”, au declarat aceștia.Deci RATB'ul presupune ca publicul calator e masochist. S-ar putea sa aiba dreptate. Cat despre promovarea transportului public de suprafata, probabil ca Dl. Crit intelege prin asta scaderea parcului circulant si descotorosirea de niste calatori cinstiti. Nimic nou sub soare, de vreo 30 de ani ITB/RATB incearca sa scape de calatori precum cainele de purici sau paduchi.
Nu putem spune decat atat: Partidul a dat, partidul a luat! Multumim din inima partidului!
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
Oricum 106 nu e o linie importanta si la ce sa ai mai multe autobuze ca oricum se descurca greu pe stradutele din Cart. Rosu... Mai utila era daca era dusa la Valea Oltului mergand pe ambele sensuri pe Str. Dezdorbirii - Piata Gorjului (legatura cu M3) - Str. Moinesti - Valea Oltului (capat comun cu 105, 368, 385). Astfel nu ar mai fi stat blocat pe Uverturii sa intoarca la Lujerului, si nu ar mai fi incurcat cu stationarea. In plus la Valea Oltului si soferii ar fi avut toaleta/apa curenta + dispecer.
P.S. La Autobaza Militari singurele linii care nu au avut parte de reduceri de parc recente sunt liniile 162/163. Pe restul liniilor s-au mai redus din ture. Linia 421 nu o punem la socoteala.
Oricum 106 nu e o linie importanta si la ce sa ai mai multe autobuze ca oricum se descurca greu pe stradutele din Cart. Rosu... Mai utila era daca era dusa la Valea Oltului mergand pe ambele sensuri pe Str. Dezdorbirii - Piata Gorjului (legatura cu M3) - Str. Moinesti - Valea Oltului (capat comun cu 105, 368, 385). Astfel nu ar mai fi stat blocat pe Uverturii sa intoarca la Lujerului, si nu ar mai fi incurcat cu stationarea. In plus la Valea Oltului si soferii ar fi avut toaleta/apa curenta + dispecer.
P.S. La Autobaza Militari singurele linii care nu au avut parte de reduceri de parc recente sunt liniile 162/163. Pe restul liniilor s-au mai redus din ture. Linia 421 nu o punem la socoteala.
-
- Victor92
-
Posted:
-
Victor92
Pana la urma capatul linie 168 din Brancusi are sau nu disepcer+toaleta? Ultima data am fost acolo la sfarsitul lunii noiembrie nu erau.
Pana la urma capatul linie 168 din Brancusi are sau nu disepcer+toaleta? Ultima data am fost acolo la sfarsitul lunii noiembrie nu erau.
-
- sloppy
-
Posted:
-
sloppy
Si ar fi bine ca pe 162/163 sa nu se faca reduceri de parc ca daca s-ar face mai bine le-ar scoate de tot ca si asa vin greu si cand vin apar amandoua
Si ar fi bine ca pe 162/163 sa nu se faca reduceri de parc ca daca s-ar face mai bine le-ar scoate de tot ca si asa vin greu si cand vin apar amandoua
-
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
Gabi23 wrote:Dar oare n-ar fi mai indicat ca in loc sa existe un traseu separat pentru Rosu, sa se foloseasca un sistem de genul :1 tur din 3-4 de pe 178 sau 336 sa mearga prelungit in cartierul Rosu in loc de linia 106? Si asa cine vine din centru, de exemplu, nu ar mai trebui sa valideze de 2 ori. La fel s-a facut si cu 331 si 331bis, iar modelul acesta e practicat pe scara larga in alte tari.
Mai utila era daca era dusa la Valea Oltului mergand pe ambele sensuri pe Str. Dezdorbirii - Piata Gorjului (legatura cu M3) - Str. Moinesti - Valea Oltului (capat comun cu 105, 368, 385).
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov
•
Choose destination