Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe) (2009 - 2026)

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

386 posts, 90225 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 28

📖 Pagination options
Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Bd. Aerogării și realizare terminal Str. Grațioasă (Aeroport Băneasa) ByOnu

Daca tu, Guru, propui o transbordare cu metroul pentru o singura statie, nu ..multumim.

Este o extindere punctuala naturala, catre noul pol de interes din < imediata > apropiere.

Cu toata stima pe care ti-o port in mod real (cu onestitate), pe care ti-am dovedit-o, sper, in ultimii ani, ma tem sa nu cumva sa dai dovada de subiectivism din cauza magistralei proiectata de Metroul S.A.

Idem si la povestea cu X-ul de la Arghezi. Sunt foarte dezamagit ca nu aduci < DELOC > argumente. La asta m-as astepta din partea unui inginer care < stiu > ca a pus umarul la multe care s-au construit in Bucuresti. In schimbi, preferi sa le tii partea fostilor colegi de la Metroul care proiecteaza anacronic. Cred ca odata ajuns in punctul ala, tradezi interesul public, chit ca vorbim doar despre banale discutii pe un forum.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Bd. Aerogării și realizare terminal Str. Grațioasă (Aeroport Băneasa) subway guru

Din contra, desi stiu ca ce spun nu e popular incerc sa apar principiile de dezvoltare durabila a transportului public si mobilitatii sustenabile.
E un risc asumat si nu-mi propun sa sustin disertatii sau sa fac scolarizari pe forum si nici nu doresc sa intru in polemici sterile, imi permit doar sa fac scurte observatii care sa invite la o examinare mai atenta a problemelor si atat.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Bd. Aerogării și realizare terminal Str. Grațioasă (Aeroport Băneasa) 1689

Si chiar daca ar ajunge, ma tem ca nu pot fi de acord cu @subway guru .

A lasa zona Mall Baneasa conectata doar cu metrou e o invitatie larg deschisa pentru folosirea autoturismelor personale pentru a ajunge acolo.  

Ceea ce este - insa - adevarat este faptul ca efortul (mare !) de a aduce tramvaiul la Mall s-ar putea sa nu fie justificat comparat cu o linie de autobuz. Troleibuzul banuiesc ca ar intimpina aceleasi probleme datorita retelei de contact… Eventual folosite cele cu autonomie pe segmentul care traverseaza culoarul de decolare/aterizare.

Dar nu am vazut nicaieri planuri pentru reinfiintarea unui 82 prelungit la Mall…

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Bd. Aerogării și realizare terminal Str. Grațioasă (Aeroport Băneasa) andrei11

@zapacitu, cu tot respectul, nu mai confunda linia aeriană de contact cu catenara. Sunt lucruri total diferite.  :bere:

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Bd. Aerogării și realizare terminal Str. Grațioasă (Aeroport Băneasa) zapacitu

Din seria pilon/pila/stalp  :oops: Multam de observatie, o sa fiu mai atent. :bere:

Catenara este sistemul de suspendare al liniei aeriene de contact, corect? Insa in general nu e folosit la tramvai, ci la tren. Totusi linia lui 41 are sistem catenar, nu? Involuntar nu am gresit complet, caci pana la urma problema e intreg sistemu.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Bd. Aerogării și realizare terminal Str. Grațioasă (Aeroport Băneasa) andrei11

Şi pe Pallady, şi la troleu pe Griviţei  dar/insa  şi prin alte părţi.
zapacitu,  :bere:

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Bd. Aerogării și realizare terminal Str. Grațioasă (Aeroport Băneasa) ANTENA

survola wrote here:
Fac și ei orice, doar să nu completeze porțiunea lipsă, acolo unde se desparte linia simplă în linie dublă.   ;)

A fost adăugată  si porțiunea lipsa, macazul de intrare.
Așa încât in acest moment, montajul pentru toată șina a fost finalizat. Desfacem șampania. 🍾🥂

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului Adrian Rosca

Motivul intarzierii betonarii a fost legat de lipsa separatorului de hidrocarburi, la care se leaga cutia macazului.

Re: Știri și articole din presă Railgel

V2A wrote here:
Astăzi s-a încheiat evaluarea tehnică. Licitația a trecut în evaluare financiară.

Oare se începe execuția în decembrie/ianuarie? Pare că se mișcă treaba dpdv. al documentației.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului ByOnu

Deci dupa efectuarea completa a buclei si iesirea din terminal, urmeaza vreo 100m de masini care circula pe linia de tramvai, ... din sensul opus.

Mai mult, unii, trezindu-se cu tramvaiul venind don față, il ocolesc prin stanga, pe contrasens.

Solutia este banala: garduri sau stalpisori galbeni. De maine!
IMG-20230922-WA0022.jpg (247.27 KB; downloaded 2143 times)
IMG-20230922-WA0019.jpg (146.1 KB; downloaded 2146 times)
IMG-20230922-WA0024.jpg (223.18 KB; downloaded 2143 times)
IMG-20230922-WA0020.jpg (245.08 KB; downloaded 2143 times)
IMG-20230922-WA0023.jpg (341.86 KB; downloaded 2145 times)
IMG-20230922-WA0021.jpg (201.65 KB; downloaded 2143 times)
IMG-20230922-WA0025.jpg (251.57 KB; downloaded 2142 times)

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului shoppy

Trebuie pus gard între sensuri de la Piața Băneasa până la ieșirea din terminal.

Re: Știri și articole din presă Media

Au refăcut peroanele acum 2 ani când nu circulau tramvaie și acum le demolează. Poate Curtea de Conturi arunca privire și aici.

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 28

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe) (2009 - 2026)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463838 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”