Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX)

2559 posts, 1049537 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 155 156 157 158 159 160 161  ... 183

📖 Pagination options
Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) Axel

O sa radeti dar sunt si calatori care se urca in Otopeni si coboara in Afumati sau chiar Branesti. 403 in general e folosit pe segmente : Se urca 2-3 calatori in Branesti si merg pana in Cozieni apoi din Afumati in Stefanesti si invers, chiar si la ultima cursa in ambele sensuri sunt calatori care cunosc programul si in cazul in care autobuzul trece mai repede se suna la dispecerat. Linia 403 e vitala pe doua segmente Vadu Anei - Cozieni si Otopeni - Tunari ( aici se cara in ora de varf )   :yes:

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) alexandru_gr

Linia 403 are un grad de încărcare destul de mare mai ales pe porțiunea Ștefănești-Afumați -Pasărea-Vadu Anei.

*463 este rezervat ptr Regioserv dar cu un alt traseu.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) cosminduru

Aceste linii sunt echivalentul inelarului tramvai 1/10, doar că pe exteriorul Bucureștiului. Ar fi fost bine să existe niște legături de genul, altfel cetățenii din localitățile respective trebuie să intre în oraș să schimbe, similar cum cetățenii care vor să ajungă dintr-un cartier în altul al Bucureștiului ar trebui să vină la Unirii să schimbe. Evident că aceste legături circulare au puțini călători, de regulă lumea călătorește între suburbie și oraș, nu periferic. Ar fi mers niște shuttle bus-uri mici, gen maxi-taxi, pentru că într-adevăr un autobuz de 12m cu 100 de locuri care consumă motorină pentru 2-3 călători nu se prea justifică.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) sorin.niculescu_

Câte ture are linia 432 per total?

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) Gabi23

5 ture în zi lucrătoare și 3 ture în weekend.

Iar 431 câte ture are?

Mâine, eu și grupul meu de prieteni pasionați (unii mai mult, alții mai puțin) de transportul în comun, ne vom întâlni și vom aduce un „omagiu” liniei 402, să zic așa :)), călătorind pe tot traseul acesteia, respectiv 74 de stații, pe turul Străulești - Sitaru. O să fie foarte interesant :))

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) Gabi23

sorin.niculescu_ wrote here:
Iar 431 câte ture are?

3 ture în zi lucrătoare și 2 ture în weekend.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) WT_fan06

sorin.niculescu_ wrote here:
Mâine, eu și grupul meu de prieteni pasionați (unii mai mult, alții mai puțin) de transportul în comun, ne vom întâlni și vom aduce un „omagiu” liniei 402, să zic așa :)), călătorind pe tot traseul acesteia, respectiv 74 de stații, pe turul Străulești - Sitaru. O să fie foarte interesant :))
Să ne spuneți și nouă pe ce relații are cerere de transport, eu cel puțin aș fi curios. 😃

O să ținem cont de asta, @WT_fan06 !

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) Dragos31

Calatori sunt, in general, pret de cateva statii in interiorul satelor, dar si in Bucuresti (cand autobuzul ia fata unui 112), Chitilia - Buftea (cand nu vine 466), intre Corbeanca si DN1 ca alternativa la 441 (la Petresti autobuzul se goleste, fiind un numar mai mare de trasee regionale spre Piata Presei) si dupa DN1 spre Sitaru, daca, din nou, se nimereste in fata unui 448/477.

La intervalele actuale, traseul era oricum neatractiv, fiind folosit, dupa cum am exemplificat, doar daca se intampla sa ajunga in statie inaintea unor linii ''principale''.

In penultima zi, sambata, 06 Mai 2023, au fost repartizate 4359 si 4626.

4359 - Linia 402 - Strada Crizantemelor (Sitaru) - 06 Mai 2023

4359 - Linia 402 - DJ 101 (Sitaru) - 06 Mai 2023

La capatul din Sitaru, au fost lipite informari cu privire la suspendarea traseului si a fost montata o placuta de statie si afisate graficele de circulatie pentru linia 468B.

Oficial, ne-am urcat în 402. Din păcate, nu l-am luat de la „Străulești”, pentru că nu l-am fi prins, însă l-am luat de la „Laromet”, iar STB-ul deja a șters cu var (sau ceva) pe plăcuța stației nr. liniei 402. Am ajuns la stația „Sold. Adrian Pătru” și pe lângă noi sunt vreo 7 persoane, cu tot cu noi, 12 persoane.

Salutare! Așa cum am spus și ieri, astăzi am fost cu un grup de prieteni și am circulat cu linia 402, care, din păcate, de mâine va fi desființată. Am luat autobuzul de la „Laromet” (sens „Sitaru”) la 15:20, deoarece nu l-am fi prins dacă îl luam de la „Străulești”. Când ne-am urcat, pe lângă noi (fiind un grup de cinci persoane) mai erau în autobuz în jur de 5-6 oameni. Ulterior, s-a urcat un nr. considerabil de călători din stațiile: „Școala Generală Nr. 4”, „Petrești”, „Poliția Balotești” (unde s-a umplut autobuzul, însă, așa cum s-a mai relatat aici, pe forum, a fost o situație de excepție, 402 venind în acel moment mai repid decât celelalte linii care opreau acolo. În cazul în care nu s-ar fi întâmplat acest lucru, autobuzul ar fi cărat puțini oameni), „Autoconf Textile” și „Pașcani”. Vă dați seama că s-au mai urcat și alți călători (2-3) de la alte stații, însă autobuzul a fost predominant gol pe relația Chitila-Buftea. De coborât, a coborât un nr. considerabil de călători la stațiile: „Garoafei”, „Primăverii”, „Stupinei”, „Agromec”, „Gării”, „Regele Ferdinand I”, „Moara Vlăsiei” și „Intrare Grădiștea”. Noi am coborât la stația „Grădiștea DJ 101 4”, ofticându-ne că nu am mers până la capăt, deoarece nu prindeam 477-le către București, așa că nu am avut ce face, am ratat alte 4 stații, pe lângă cele 3 ratate cu neajungerea la „Străulești”. Stațiile ratate au fost, în ordine cronologică: „Străulești”, „Cimitirul Străulești”, „Precizia”, „Grădiștea DJ 101 5”, „Sitaru 1”, „Sitaru 2” și „Sitaru”. Sper că v-au fost de ajutor aceste informații, mai mult sau mai puțin. Dacă mai vreți relatări „din teren”, ca să zic așa, pe viitor, să-mi spuneți, deoarece eu cu grupul meu de prieteni ne organizăm odată la ceva timp și mergem cu diferite linii STB. Spre exemplu, iarna aceasta am făcut turul tuturor liniilor de tramvai din București, acoperind absolut fiecare părticică disponibilă în circulație la acel moment. Din păcate, nu am ajuns pe porțiunea Sudului-Romprim și pe porțiunea Obor-Pasaj Colentina, și nu, dacă vă gândiți că am fi putut lua autobuzele 610 și 621, nu am făcut-o deoarece am avut regula de a circula exclusiv cu tramvaie.

P.S.: În stația de autobuz „Academiei” (sens „Sitaru”), unde s-a afișat faptul că linia 402 va fi desființată începând din 08.05.2023, scria „Nașpa!” pe afișaj. Cât despre plăcuțele informative, toate au fost văruite (cred), încât să nu mai apară linia 402. Ce să zic, STB-ul a luat măsuri de precauție :))
58f22dd0-a246-48d1-adc4-1446b7942ebc.jpeg (405.77 KB; downloaded 2887 times)

Momentan, la ora actuală (11:18) nu se afișează în aplicația InfoTB noua linie 468B, din păcate.

P.S.: Nici pe Google Maps nu se afișează 468B, dar în schimb ne arată autobuzele „din traseu” ale liniei 402.
IMG_4319.png (444.82 KB; downloaded 2731 times)
IMG_4320.png (170.13 KB; downloaded 2723 times)

Go to page:  1  ... 155 156 157 158 159 160 161  ... 183

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463866 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”