Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Termoficare

1134 posts, 270657 views

Go to page:  1  ... 67 68 69 70 71 72 73  ... 81

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Saint666 wrote here:
Cu ocazia avariei se poate observa mai exact care-s PT-urile alimentate din noua centrala Titan.

Exact. Iata cum descentralizarea isi arata avantajele. Ar trebui aplicata pe scara mai extinsa metoda asta, macar pina pun la punct reteaua de transport. Citisem pe pagina lui Nicusor ca asta e si planul, ca au comandat citeva cazane de acest tip si cauta amplasamente potrivite pentru ele.

Re: Termoficare shoppy

Da, se pare ca aceasta este si solutia din tarile civilizate, adica centrale de cartier pe gaz, aici una pe langa care treceam zilnic https://www.google.com/maps/@48.7832238, ... 2!8i6656

Re: Termoficare subway guru

subway guru wrote here:
Eu de doua saptamani ma crucesc, am apa fiarta la robinet!!!

Vor sa-i fiarba pe parlamentarii???   :rofl:

Pe Mihalache au oprit joi si au spus initial ca tine pana duminica dar vineri i-au dat drumul, deci sa traiasca!

Re: Termoficare Gabi23

Și în zona Mihalache x Calea Griviței x Carpați au lucrat în ultimele săptămâni și au înlocuit aproximativ 400 de metri (2x200) conductă din rețeaua primară. Lucrările de reparații sunt executate în regie propie de către CMTEB.  
Mihalache x Griviței x Carpați - 05.05.2023 (1).jpg (625.71 KB; downloaded 1405 times)
Mihalache x Griviței x Carpați - 05.05.2023 (2).jpg (609.92 KB; downloaded 1405 times)
Mihalache x Griviței x Carpați - 05.05.2023 (3).jpg (632.82 KB; downloaded 1405 times)
Mihalache x Griviței x Carpați - 05.05.2023 (4).jpg (704.38 KB; downloaded 1405 times)
Mihalache x Griviței x Carpați - 05.05.2023 (5).jpg (634.16 KB; downloaded 1405 times)
Mihalache x Griviței x Carpați - 05.05.2023 (6).jpg (586.34 KB; downloaded 1405 times)
Mihalache x Griviței x Carpați - 05.05.2023 (7).jpg (514.13 KB; downloaded 1405 times)

Re: Termoficare Albert

Văd ca utilizează conducta neizolata. Știe cineva de ce in lucrările executate in regie proprie nu vedem niciodată conducta preizolată? Am văzut conducta preizolată doar in lucrările prin licitație și la lucrările executate prin compania Energetica.

Pentru că există rigiditate la soluția preizolată și e mai ușor de schimbat ”clasica”.  E și mai ieftină financiar de achiziționat țeava clasică. Și dacă pui preziolată și o ții în galerii pline cu apă e... degeaba. O soluție bună ar fi montat prezilată în canal îngropat în nisip, dar ar însemna să ”sapi” tot...

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Mai grav e ca teava asta simpla nou instalata ramine simpla, nu se mai obosesc sa o izoleze, cum era cea veche. Daca ei numesca chestia asta progres…Sau ar trebui sa ne multumim ca nu mai sint pierderi de apa?

Pe Maniu au pus conducta preizolata in pat de nisip. Teoretic ar fi trebuit sa fie bine, practic, evident nu. Sistemul de detectie a avariei nu a functionat sau nu a fost nicicind functional asa ca au sapat la nimereala pina au localizat spartura. Dupa parerea mea, odata ce exista canivourile vizitabile, sa le foloseasca pe ele ca atare, in combinatie cu tevi moderne, preizolate.

Re: Termoficare Saint666

Am totusi anumite retineri fata de conductele preizolate de se monteaza acum (cel putin cele vazute live de mine)
Nu atat din punct de vedere al izolatiei (care e cu siguranta mai buna fata de o conducta lasata libera) cat fata de rezistenta acesteia in timp.
Ele sunt deja ruginite pe interior. Ce-i drept, e o rugina de suprafata, tipica pentru orice fier lasat neprotejat.
Insa oare cum se va comporta in 10-20 de ani?

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Cica sint Made in China, asa ca…
Cele de pe Maniu montate in anul 2000 sint Made in Germany si au plesnit prima data anul trecut.
Alea montate pe vremea lui Ceasca presupun ca sint romanesti dar nu am idee cind au inceput sa se gaureasca. Daca or fi fost ca tabla de pe Dacia 1300…

Conductă preizolată se aduce mult în România din Polonia.

Ce am vazut pe Mihalache canivoul era uscat si nu plin cu apa(oricum canivoul este conectat la canalizare, nu se umple cu apa), si cred ca teava izolata este de calitate superioara fata de cea neizolata, mai ales ca cea izolata se corodeaza doar pe interior nu si pe exterior.
La Pitesti cica s-ar fi bagat tezi de plastic si apoi nu au mai avut probleme sa se sparga.

Teoretic nu se pot utiliza țevi „de plastic” în termoficare datorită temperaturilor ridicate și a presiunii. La conductele de termoficare s-ar putea face o cămășuire care să le prelungească durata de viață.
Întradevăr teoretic canivourile sunt contectate în anumite puncte la canalizare, existănd bașe în cămine și pompe. Practic de multe ori sunt ineficiente, apa venind pe galerii de la avarii de la sute de metrii distanță. CMTEB are un număr limitat de motopompe și vidanje cu care curăță când au reparații.

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Au pus si la noi tevi de plastic pe reteaua primara dar, e adevarat, au diametru foarte mic - cam 10 cm - catre un punct termic de la cap de linie.

Go to page:  1  ... 67 68 69 70 71 72 73  ... 81

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433409 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”