Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura pentru sport și agrement din București

 

Topic: Parcul Bazilescu

28 posts, 2870 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu 1689

Oarecum off-topic:

Daca refac asta, de ce nu se reface si fostul teatru de vara din Herastrau ?

 



Re: Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu shoppy

Pai daca Ministerul Culturii isi ascunde incompetenta si neputinta doar prin catalogarea a jdemii de cladiri ca fiind monument ca in ziua de azi nu mai este necesar sa arati ca imobilul tau nu este trecut pe lista de monumente ci trebuie sa obtii aviz in scris de la Ministerul Culturii ca nu este monument, si chiar daca nu era pana atunci ai sanse sa il examineze si sa il bage fix atunci. Sigur era incadrat si teatrul ca monument sau l-au bagat imediat ce a intrebat Clotilde daca este, si a fost nevoie de un munte de hartogaraie si justificari ca se pastreaza aspectul, se repara cu tehnici si materiale specifice vremii si mai stiu eu ce.

 


Re: Sectorul 1 subway guru

Primăria Sectorului 1 începe lucrările de consolidare, restaurare şi modernizare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Administraţia locală a primit în această săptămână autorizaţia de începere a lucrărilor la clădire, iar în următoarele două săptămâni echipele Primăriei Sectorului 1 vor intra pe şantier.

Teatrul de Vară a fost gândit şi proiectat ca un amfiteatru în aer liber şi va fi utilizat ca un spaţiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunităţii locale şi oraşului un spaţiu pentru desfăşurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăţi, film şi teatru), au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

"În prezent, din cauza dezinteresului autorităţilor centrale şi a fostelor administraţii locale, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, a fost scos din uz, abandonat, iar accesul a fost interzis publicului. Principalele degradări arhitecturale afectează zona amfiteatrului (degradări ale tencuielilor, structurilor, infiltraţii la nivelul plafoanelor), pardoselile întregii clădiri şi învelitoarea care a dispărut aproape integral în zona porticului. Clădirea prezintă şi degradări ale elementelor structurale, astfel încât nu este asigurat gradul minim de rezistenţă prevăzut de normativele actuale. Intervenţiile la clădire vizează rezolvarea degradărilor menţionate, precum şi conformarea construcţiei la noile exigenţe legislative privind siguranţa în exploatare, securitatea la incendiu, accesibilitate, igienă, mediu etc", a precizat edilul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Pe lista de lucrări de intervenţie care vor fi realizate la Teatrul de Vară se numără, printre altele: consolidarea clădirii prin aplicarea recomandărilor optime emise în expertiza tehnică, reabilitarea energetică conform concluziilor auditului energetic, refacerea integrală a instalaţiilor termice, a instalaţiilor de ventilaţie, a instalaţiilor electrice, realizarea accesului pentru persoane cu dizabilităţi, conformarea cu normele de protecţie la foc, etanşeizarea clădirii prin închideri eficiente, echiparea cu instalaţii pentru susţinerea spectacolelor.

Clădirea care face obiectul investiţiei este construită în 1953, după planurile arhitecţilor Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan şi Paul Bortnowski (colaboratori). Construcţia a fost inaugurată în acelaşi an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor organizat la Bucureşti, funcţiunea iniţială a clădirii fiind cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfăşurării de spectacole, concerte şi piese de teatru. AGERPRES

 


Re: Parcul Bazilescu WT_fan06

https://www.facebook.com/clotildearmand. ... t5qmSbSl
Clotilde Armand wrote:
Începem lucrările de consolidare, restaurare și modernizare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu. Tocmai am primit autorizația de începere a lucrărilor la această clădire simbol a Sectorului 1, iar în următoarele două săptămâni echipele Primăriei Sectorului 1 vor intra pe șantier.  Demarăm această investiție de anvergură prin care vom repune Cartierul Bucureștii Noi pe harta culturală a Capitalei.

Teatrul de Vară a fost gândit și proiectat ca un amfiteatru în aer liber și va fi utilizat ca un  spațiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunității locale și  orașului un spațiu pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru).

În prezent, din cauza dezinteresului autorităților centrale și a fostelor administrații locale, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, a fost scos din uz, abandonat, iar accesul a fost interzis publicului. Principalele degradări arhitecturale afectează zona amfiteatrului (degradări ale tencuielilor, structurilor, infiltrații la nivelul plafoanelor), pardoselile întregii clădiri și învelitoarea care a dispărut aproape integral în zona porticului. Clădirea prezintă și degradări ale elementelor structurale, astfel încât nu este asigurat gradul minim de rezistență prevăzut de normativele actuale. Intervențiile la clădire vizează rezolvarea degradărilor menționate, precum și conformarea construcției la noile exigențe legislative privind siguranța în exploatare, securitatea la incendiu, accesibilitate, igienă, mediu etc.

Voi supraveghea personal șantierul de la Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu, pentru ca lucrările să respecte cu strictețe standardele de calitate. Este o investiție la care țin foarte mult și îmi doresc ca acest proiect să fie un model de bune practici în reabilitarea unei clădiri de patrimoniu.

 


Re: Parcul Bazilescu Gabi23

Lucrăm intens pe șantierul Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu. „Îmi doresc ca aceste lucrări să fie un model de bune practici pentru salvarea unei clădiri de patrimoniu”

Echipele societății contractate de Primăria Sectorului 1 lucrează intens pe șantierul Teatrului de Vară "Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu pentru consolidarea, reabilitarea și modernizarea acestei clădiri simbol a Sectorului 1 și nu numai.
Primele măsuri de intervenție luate de administrația locală a Sectorului 1 au vizat consolidarea construcției pentru a mări considerabil gradul de asigurare al imobilului la cutremure. Așa că au fost construite fundații noi, care au fost armate cu oțel. Apoi au fost cămășuiti pereții, s-au desfăcut instalațiile vechi și au fost demolate planșeele prefabricate care nu mai puteau fi utilizate.
Totodată, alte echipe au lucrat la realizarea unor elemente de rezistență importante: pereții structurali din beton armat care vor placa, pe ambele fețe, șpaleții de zidărie. Cu alte cuvinte, în ultimele săptămâni au fost construiți pereți noi și fundații, din beton armat, la clădirea Teatrului de Vară.
"Folosim materiale de calitate și dăm atenție la detalii pentru că îmi doresc ca aceste lucrări de reabilitare și modernizare din Parcul Bazilescu să fie un model de bune practici pentru salvarea unei clădiri de patrimoniu", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Teatrul de Vară a fost gândit și proiectat ca un amfiteatru în aer liber și va fi utilizat ca un spațiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunității locale și orașului un spațiu pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru).
"Vorbim de o clădire construită în 1953 care a fost abandonată de autorități după anii '90. Am găsit-o într-un stadiu avansat de deteriorare, iar suprastructura clădirii se degrada accelerat. Risca, la propriu, să se prăbușească. Mulți nu m-au crezut atunci când mi-am luat angajamentul că vom reface teatrul din Parcul Bazilescu. Chiar și cu un Consiliu Local ostil care nu dorește devoltarea sectorului noi mergem înainte", a mai precizat edilul Clotilde Armand.
Această clădire este construită în anul 1953 după planurile arhitecților Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan și Paul Bortnowski (colaboratori). Construcția a fost inaugurată în același an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților organizat la București, funcțiunea inițială a clădirii fiind cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfășurării de spectacole, concerte și piese de teatru.
https://www.primariasector1.ro/foto/arti ... cu-1.jpg
lucrari-teatrul-bazilescu-1.jpg (408.04 KB; downloaded 1163 times)

 


Re: Parcul Bazilescu 1689

Cladire de patri… ce ?!

Doamna Armand, aveti muuulte alte cladiri cu adevarat de patrimoniu de salvat in sector, poate va concentrati atentia pe ceea ce  merita cu adevarat ?

Pe Lascar Catargiu (fost Ana Ipatescu - de ce or fi schimbat numele, nu stiu…), se demo… Pardon ! ”reabiliteaza” cladiri istorice de nu le mai recunoaste nimeni dupa si nu pare sa trezeasca nici o emotie nimanui…

Pe Kiseleff (dinsul se pare, insa, ca n-a deranjat pe nimeni…), la fel.

Primaverii ? In curind un paradis de beton, gresie d-aia frumoasa de exterior si sticla. Iarasi… nimeni nu vede.

Pe Dacia - pina in Mosilor - tiptil-tiptil sint macelarite una dupa alta case cu adevarat monumente arhitectonice…

Pe Magheru cred ca mai bine de jumatate din blocuri sint gata sa se prabuseasca fara un cutremur major…

Sa mai continuam…?

 


Re: Parcul Bazilescu punmeister

Vin alegerile! That's why.

 


Re: Parcul Bazilescu shoppy

Vezi ca bulevardele nu sunt la sector, si apoi este mai greu sa reabilitezi cladiri pe care nu le ai in inventar.

 


Re: Parcul Bazilescu Costin

Asta cu bulevardele la PMB nu mai e valabila de mult, mai ales pe la sectoristii 3 si 4 cel putin...

 


Re: Parcul Bazilescu shoppy

Colegul i se adresa lui Clotilde.

 


Re: Parcul Bazilescu 1689

shoppy wrote here:
Vezi ca bulevardele nu sunt la sector, si apoi este mai greu sa reabilitezi cladiri pe care nu le ai in inventar.


?!?

Asta n-o stiam… Sa-nteleg, atunci, ca toate cladirile care sint la bulevard tin de PMB ?

Atunci ce se-ntimpla daca ai o cladire care are doua scari pe bulevard si doua pe o strada adiacenta ?

Fiecare isi consolideaza scarile lui ?

Imi vine in minte - doar ca exemplu - Creditul Minier care e pe Balcescu colt cu Batistei (dar cred ca si Patria e in aceeasi situatie…).

 


Re: Parcul Bazilescu Serban

La cladiri nu se aplica impartirea pe strazi. Nu e o regula clara, unele cladiri sunt in administrarea PMB, unele in administrarea primariilor de sector, altele la ministere, nu e (aproape) nicio regula.

Ma rog, blocurile de locuinte, de exemplu, sunt toate la primariile de sector.

 


Re: Parcul Bazilescu shoppy

Blocurile sunt proprietatea locatarilor, daca primaria are fonduri atunci iti poti depune dosarul sa ceri ajutor dar nu vine sa iti faca daca tu nu vrei, iar la cinematografe stiam ca tin de o entitate din Ministerul Culturii, asa s-au si vandut multe dintre ele, vezi Excelsior si Grivita, alte cladiri lafel tin de tot felul de institutii si nu de primarie deci mai greu de justificat ajutor de la primarie, insa cladirile din parcuri, daca parcul este al acelei primarii, mai ales ca parcul aduce un beneficiu direct locuitorilor din zona, este normal sa fie primele pe care se cheltuiesc bani de la primarie.

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura pentru sport și agrement din București  • 
Choose destination

Since our 2415 forum members have written 433080 posts in 5389 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use