Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura pentru sport și agrement din București

Topic: Parcul Bazilescu

28 posts, 2880 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Parcul Bazilescu abc_XC

Sursa informatiei: http://www.primariasector1.ro/articole/citeste/comunicate-presa/1460/primaria-sectorului-1-a-inceput-deratizarea
Data: 05.09.2016
Primăria Sectorului 1 a început deratizarea
Activitatea de deratizare a început astăzi în Sectorul 1, în prima etapă fiind cuprinse parcurile Bazilescu și Kiseleff. Conform planurilor de acțiune, combaterea șobolanilor se va face în parcuri, școli și piețe, în locurile de joacă pentru copii, spațiile verzi din jurul blocurilor, zonele din apropierea ghenelor de gunoi și platformele de depozitare a gunoiului de pe domeniul public. Campania de deratizare a domeniului public al Sectorului 1 va dura până la data începerii sezonului rece (15 noiembrie 2016).

Prestatorul serviciului de deratizare din Sectorul 1 efectuează, în prealabil, o inspecție în teren pentru a identifica zonele frecventate de rozătoare de pe domeniul public.

Menționăm că substanța folosită pentru deratizare face parte din clasa raticidelor și nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor de companie, în conformitate cu normele Uniunii Europene. Eventualele cadavre de rozătoare vor fi colectate de pe domeniul public de către compania de salubrizare, în conformitate cu uzanțele legale.

Printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, serviciul public de deratizare (combaterea șobolanilor) a fost delegat Primăriei Sectorului 1 pentru întregul domeniu public administrat. Reamintim că serviciile de deratizare au fost până acum efectuate printr-un contract încheiat de Primăria Municipiului București, pentru întregul municipiu.

Re: Iluminat public abc_XC

In Parcul Bazilescu din Sectorul 1 se modernizeaza iluminatul si se monteaza lampi cu LED in locul becurilor clasice.
Iluminat LED Parc Bazilescu.jpg (266.44 KB; downloaded 3600 times)

Re: Sectorul 1 abc_XC

Primaria Sectorului 1 a emis un comunicat de presa despre Teatrul de Vara din Parcul Bazilescu. http://www.primariasector1.ro/articole/citeste/comunicate-presa/1755/teatrul-de-vara-din-parcul-bazilescu-a-trecut-din-patrimoniul-ministerului-culturii-in-domeniul-public-al-municipiului-bucuresti
Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu a trecut din patrimoniul Ministerului Culturii în domeniul public al Municipiului București

Dan Tudorache: "Îmi doresc să redăm teatrului gloria de altădată și să repunem cartierul Bucureștii Noi pe harta culturală a Capitalei"
Primăria Sectorului 1 a obținut prima victorie în demersul său de preluare în administrare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, pentru a-l reabilita, moderniza și reda circuitului cultural.
Guvernul României a aprobat, în ședința din data de 8 mai 2019, o Hotărâre privind trecerea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu din domeniul public al statului și din administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, în domeniul public al Municipiului Bucureşti în scopul desfășurării de activități culturale. Printr-o hotărâre ulterioară a Consiliului General al Municipiului București, Teatrul de Vară va trece în administrarea Primăriei Sectorului 1.
Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către Primarul Dan Tudorache și Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel Breaz. La eveniment a participat și Carmen Avram, candidat la alegerile europarlamentare, care a militat, de-a lungul timpului, pentru salvarea de la degradare a teatrului de vară și reabilitarea acestuia.

"Doresc să mulțumesc Executivului și Ministerului Culturii pentru că au înțeles cât de important este Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu pentru comunitatea Sectorului 1 și nu numai. Acest edificiu este un veritabil simbol al cartierului Bucureștii Noi, unde de-a lungul timpului au avut loc numeroase evenimente culturale de neuitat. Primăria Sectorului 1 are atât disponibilitatea, cât și resursele financiare pentru a readuce la viață acest valoros obiectiv cultural și a-i reda gloria de altădată. Astfel vom repune cartierul Bucureștii Noi pe harta culturală a Capitalei", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Totodată, edilul și-a exprimat convingerea că la următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București va fi aprobată trecerea teatrului în administrarea Consiliului Local Sector 1.

Ministrul Culturii și Identitații Naționale, Valer Daniel Breaz, a adăugat: "De foarte mulți ani se află în discuție problema Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, care nu a mai putut fi utilizat din cauza unei stări avansate de degradare. Pentru că îmi pasă de patrimoniul cultural al României, am propus Executivului adoptarea unei Hotărâri de Guvern prin care această clădire intră în domeniul public al Municipiului București. Mă bucur că am găsit această soluție legală, pentru că știu că Primarul Dan Tudorache dorește să investească pentru a-l reabilita și a-l readuce la viață".
La sfârșitul conferinței de presă, oficialitățile prezente au făcut o vizită în teren la Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu.

Informații utile:

În anul 1953, în mijlocul Parcului Bazilescu, denumit la acea vreme Nicolae Bălcescu, se inaugura una dintre cele mai importante lucrări de arhitectură contemporană - teatrul de vară. Era, practic, printre cele mai mari amfiteatre în aer liber din ţară.
Teatrul a fost inaugurat cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților, organizat în acel an de către țara noastră. Operă a arhitectului Paul Emil Miclescu, teatrul de vară avea o capacitate de 2000 de locuri. Elementele arhitecturale confereau teatrului un aspect armonios, cu o coerenţă stilistică deosebită, care se încadrau perfect în peisajul parcului.
Până în anul 1989, scena teatrului a găzduit numeroase concerte de muzică uşoară, muzică populară, piese de teatru sau spectacole de varietăţi, care au dat viață cartierului din nordul Capitalei. Iubitorii de cultură au vibrat pe ritmurile muzicii interpretate de Angela Similea, Dorina Drăghici sau Trio Grigoriu și s-au transpus în pielea personajelor interpretate de Dina Cocea, Mircea Crișan sau Ștefan Iordache.
De peste 20 de ani, teatrul și-a închis porțile, fiind într-o stare avansată de degradare, iar momentele de neuitat create de artiștii care au urcat pe scenă sunt astăzi prezente doar în povestirile generațiilor mai în vârstă.

Re: Sectorul 1 Puss in Boots

O chestie care trebuia facuta de ani de zile. Sper sa nu dureze inca pe-atatia ca sa o refaca.

Re: Sectorul 1 faraonul

Mă bucur că se reface. Hai cu Parcul Cireșarii. Fetița mea implineste 10 ani, 10 ani de petitii. Poate prinde și ea cat mai este copil parcul cum a fost în copilăria mea. Sau poate mai frumos!

In Sectorul 1, in parcul Bazilescu a inceput marea asfaltare. Nu inteleg de unde urgenta sa asfaltezi iarna pe frig si pe umezeala.  :|
rsz_asfaltari_iarna.jpg (232.75 KB; downloaded 5116 times)

rsz_asfaltare_parc_bazilescu.jpg (257.58 KB; downloaded 5121 times)

Re: Sectorul 1 1689

Explicatia e foarte simpla: au ramas niste bani necheltuiti din buget la sfirsit de an.

In Parcul Bazilescu lucrarile de asfaltare s-au oprit. Pana in acest moment pot spune ca sunt un dezastru. Mai intai au asfaltat si apoi au scos bancile, rezultatul e spectaculos  :mrgreen:
Parc Bazilescu.jpg (399.21 KB; downloaded 4370 times)

Bazilescu.jpg (220.04 KB; downloaded 4371 times)

Re: Sectorul 1 Albert

Doamne ferește! In viața mea nu am mai vazut asa ceva. :headbash:

Re: Sectorul 1 Puss in Boots

Pisu boului. Cam ca pe Berceni dupa Aparatori.

Parcul Bazilescu WT_fan06

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/p ... hFEY3JPl
Nicușor Dan wrote:
O nouă clădire va fi readusă la viață!

🟢 Am semnat certificatul de urbanism pentru lucrările de modernizare și reabilitare a Teatrului de Vară ,,Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu, imobil construit în 1953.

🟢 Primăria Sectorului 1 se va ocupa de lucrările pentru restaurarea clădirii care se află într-o stare avansată de degradare, fiind scoasă din uz și abandonată.

🟢 Printre obiectivele lucrărilor se numără: refacerea integrală a instalațiilor termice, electrice, eficientizarea energetică a clădirii, echiparea cu tehnică pentru susținerea evenimentelor artistice, restaurarea obiectelor cu valoare istorică și arhitecturală.

https://www.facebook.com/clotildearmand. ... rR6jp6Nl
Clotilde Armand wrote:
Am primit astăzi o veste bună, Primarul General al Capitalei a semnat certificatul de urbanism pentru lucrările de reabilitare și modernizare a Teatrului de Vară “Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu. Aveam nevoie de acest document pentru a putea continua investiția la acest monument emblematic pentru cartierul Bucureștii Noi. În acest moment, suntem în faza de proiectare în cadrul căreia trebuie să obținem toate avizele necesare demarării lucrărilor. Am stabilit prin contract, ca în vara acestui an să începem efectiv reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară “Nicolae Bălcescu".

Am gândit Teatrul de Vară ca un amfiteatru în aer liber și care va fi utilizat ca un  spațiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, vom crea un spațiu nou pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru).

Vom construi un spațiu la ultimul nivel cu destinația de bar sau cafenea, care va conduce la o mai bună amortizare în timp a investiției și la transformarea caracterului sezonier al utilizării clădirii în caracter permanent. Pe lângă evenimente artistice, aici se vor desfășura vernisaje, lansări de cărți și albume, mici festivaluri de muzică și film, astfel de evenimente fiind benefice atât cartierului Bucureștii Noi, cât și locuitorilor din restul Sectorului 1.

Foto - primariasector1.ro
339140416_956812202012923_5566341713581056977_n.jpg (70.77 KB; downloaded 1647 times)

Re: Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu cris_m

Daca si asta e monument emblematic... :roll:

Re: Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu shoppy

Păi ce alt monument emblematic mai găsești pentru Bucureștii Noi?

Re: Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu cris_m

Este o cladire emblematica pentru zona respectiva (un reper, o cladire de interes local), nicidecum monument. Definitia cuvantului monument este:
1. Operă de sculptură sau de arhitectură destinată să perpetueze amintirea unui eveniment sau a unei personalități remarcabile.
1.1. prin extensiune Construcție arhitectonică de proporții mari sau de o deosebită valoare.
1.2. Monument funerar.
1.3. Monument istoric.
1.4. figurat Orice operă, document istoric sau creație culturală de însemnătate națională sau internațională.

Ori constructia teatrului nu stiu sa se fi facut pentru un eveniment sau personalitate anume. Mi se pare exagerat sa cataloghezi automat o cladire mai veche drept monument.

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura pentru sport și agrement din București  • 
Choose destination

Since our 2417 forum members have written 433091 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”