Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovVehicule din trecut aparținând STB / ITB / RATB / STB S.AVehicule utilitare

Topic: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții (2006 - 2024)

103 posts, 37850 views

Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8

📖 Pagination options

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții ADK

Oglinzile e posibil să le fi dat jos cu tot cu brațe (find pe sanie) pentru a preveni eventualele furturi, deși asta se făcea mai mult în perioada lor de "glorie". Cred că se apucaseră să-l descompleteze și și-au amintit că n-au cu ce ieși "la lucru"...

Acum, pe bune - asta nu mai este mașină pe care s-o scoți în trafic, riști și să ai "noroc" să fie trasă pe dreapta de vreun echipaj pentru simplul fapt că starea estetică este precară, iar mai rău să rămână fără talon pe care văd că n-o să-l mai recupereze nimeni judecând mașina la care ii s-a luat. Sau e o metodă de a-i "grăbi" casarea?

Mi-o plăcea (și) DAC-urile, dar nu în această stare realist vorbind. Dacă mai pune să aleg între DAC-ul de mai sus și Citaro vestiar, n-o să aleg DAC-ul doar de dragul pasiunii și să risc vreo amendă circulând cu el așa sau mai rău să văd că mă depășește vreo roată. Doar să n-am încotro (deși există și varianta de refuz, ori de risc) nu că este preferința mea, probabil asta a fost și singura opțiune a angajaților, dar mă întreb, maistrul, directorul, cum a permis mașina asta să iasă în trafic. Inspectorul ITP știe la ce-a prelungit (dacă o mai fi prelungit) valabilitatea tehnică, și nu numai? Tablă ruginită peste tot, semnalizări lipsă, un ștergător cu tot cu braț lipsă, parcă am fi înainte de '90 când aceste lucruri erau (spre mirarea câtorva) "normale". Nu, suntem în 2023, și un semnal puțin spart nu este normal.

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții PaulIP

Oglinzile și becurile lipsă sunt ultima problemă a rapandulei ăsteia...
20230405_181434.jpg (672.8 KB; downloaded 3905 times)

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții Vasile52

Ce frumos e sa ai statia de ITP la tine in curte.

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții Chev Celios

La cum sta placuta cu numarul cred ca a fost tractat acolo, pe post de magazie.

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții Gabi23

E doar tractat, o magazie pe roți, bună de casat. Nu este funcțional JFO.
B 27 JFO - Ghencea - 06.04.2023 (1).jpg (263.9 KB; downloaded 3632 times)
B 27 JFO - Ghencea - 06.04.2023 (2).jpg (203.27 KB; downloaded 3634 times)

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții shoppy

Daca nu are ITP, RCA si impozit platit atunci este ilegal sa fie pe strada, mai ales remorcat, ar trebui verificat si reclamat la locala daca nu are.

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții Cezar210

Și de la mine o imagine cu "mumia" B27JFO, totuși decât să fi adus căzătura asta mai bine aduceau o dubă pe post de magazie.

DAC 112 UDM B27JFO - Ghencea
DAC B27JFO.jpg (631.93 KB; downloaded 3538 times)

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții Chev Celios

shoppy wrote here:
Daca nu are ITP, RCA si impozit platit atunci este ilegal sa fie pe strada, mai ales remorcat, ar trebui verificat si reclamat la locala daca nu are.

Pai poate l-au adus pe o platforma pana la acolo. Iar terminalul am impresia ca nu este considerat drum public.

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții ByOnu

Gizăs, cu așa pasionați ... Vi s-a pus acum pata pe bătrânul DAC. Bucurați-vă că mai aveți șansa de a vedea din când în când astfel de exemplare. În curând vor fi istorie și le veți căuta pe la Iași sau Timișoara.

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții shoppy

Dacă scapă fieratania la vale și se înfige în vreun SUV, plătește STB 100.000€ despăgubiri, tot bugetul de muzeu.

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții PaulIP

Chev Celios wrote here:
Pai poate l-au adus pe o platforma pana la acolo. Iar terminalul am impresia ca nu este considerat drum public.

Indiferent dacă terminalul e sau nu drum public (de ce n-ar fi? Asta ca un comentariu personal), până acolo a fost adus pe drumuri publice, deci nu scuză cu nimic ilegalitatea...

Cât despre platformă, un astfel de vehicul se aduce pe semiremorcă specială (eventual extensibilă) pentru transporturi agabaritice (ca aceasta, click pe poza din articol). STB, din câte știu, nu are așa ceva în flota sa. Chiar dacă ar avea și dacă ar fi loc fizic să manevrezi TIRul în terminalul Ghencea și să descarci autobuzul (ceea ce iese din discuție dacă ai idee cum arată zona), desfășurarea de forță (logistică și birocratică, căci trebuie să ceri autorizație de la Poliția Rutieră pentru a transporta ceva agabaritic în localitate) e foarte mare. Chiar îi vede cineva pe STBiști parcurgând the extra mile pentru căzături ca JFO?

ByOnu wrote here:
Gizăs, cu așa pasionați ... Vi s-a pus acum pata pe bătrânul DAC. Bucurați-vă că mai aveți șansa de a vedea din când în când astfel de exemplare. În curând vor fi istorie și le veți căuta pe la Iași sau Timișoara.

Ne-am bucura mai tare să le vedem restaurate într-un muzeu, nu în astfel de împrejurări...

Toate ca toate, dar unde anume se lucrează la linii? 41 e neperturbat...

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții Andrei25

Le-am prins și eu pe 66 - 88 FRT, în Băneasa prin luna ianuarie a.c, de la 27 JFO, îmi luasem gândul că ar mai exista. De ce oare o fi ajuns în Ghencea, și nu parcat printr-un Depou/Autobază?

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții Gabi23

Era parcat acolo pe post de vestiar pentru angajații de la Secția Linii - STB, care lucrau noaptea în terminal.

Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Vehicule utilitare  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464109 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”