Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 647527 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 90 91 92 93 94 95 96  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee cosmindaniel

Eu zic că e mai mult o prelungire a liniei 141, deoarece nu se păstrează nici 20% din traseul inițial al liniei 227. Dacă se vrea comasarea, 141 ar trebui să meargă pînă la Depoul Alexandria pentru a crea acces la linia 32 celor din zonă

Re: Propuneri de noi trasee Axel

Vin si eu cu o propunere in zona de vest, mai exact modificarea liniilor  429,431,432  si 433 pe sensul catre '' Pacii '' sa circule pe Bd.Preciziei pentru a evita cat de cat blocajul de pe Bd.Iuliu Maniu si o transbordare mai buna cu metroul si eventual tramvaiul 25 :  :)

Re: Propuneri de noi trasee Vasile52

Vad cateva probleme cu propunerea ta.

1. Configuratia strazii nu permite statii de autobuze pe sensul spre Pacii.
2. Bd. Preciziei este de obicei la fel de aglomerat ca Iuliu Maniu
3. Se pierd conexiuni importante si frecvent utilizate cu celelalte linii de autobuze. (178, 61, 62, etc.)
4. Frecventa redusa a autobuzelor pe Iuliu Maniu (sens Valea Cascadelor)

Axel wrote here:
o transbordare mai buna cu metroul

Consider ca transbordarea cu metroul este destul de buna deja. Distantele de mers pe jos fiind de sub 200 de metri deja.

Axel wrote here:
eventual tramvaiul 25 :  :)

Intradevar cred ca transbordarea cu tramvaiul 25 trebuie facilitata. O solutie pentru asta ar putea fii mutarea capatului de linie de la statia "Pacii" la statia Bd. Preciziei - sens Valea Cascadelor (aferanta liniei 136). Cel putin in aplicatie 429 deja opreste acolo.

Re: Propuneri de noi trasee cosminduru

Acum că sunt tramvaie noi în 25, revin cu propunerea pentru reînființarea 35 sau 8 sau cum o fi numai să fie conexiune Militari spre Basarab. Foarte multă lume văd că are această doleanță pe rețelele sociale. Motivul? Militari/Dr. Taberei foarte aglomerat și oamenii doresc să iasă spre zona Basarab/Gară - conexiuni spre Nord, spre Bucureștii Noi, spre Floreasca, Pipera etc.  S

Ideea este degrevarea lui 41, o ieșire paralelă cu 41 din cartier, știm că 41 este arhiplin, iar cei de-a lungul Bd. Timișoara au acces facil la 25. Dar schimbarea cu 10 la AFI este incomodă și problematică. 10 este adesea plin și el dimineața până la Basarab/Banu Manta/Victoriei. Deci trebuie neapărat reînființat un tramvai pe traseul Dep. Militari - Bd. Timișoara - AFI - Vasile Milea - Grozăvești - Basarab. Aici sunt mai multe variante, se poate limita la Basarab sau poate merge mai departe pe Dinicu Golescu și apoi stânga pe Buzești spre Victoriei, Mihalache cu întoarcere la Banu Manta.  

Mi se pare de bun simț să profiți de liniile și macazul acela dacă tot există, știu că STB încearcă politica liniilor unice fără intercalări sau bifurcații, în stilul 41, dar nu sunt deloc gândite conexiunile. Și 25 nu se califică la regim de exploatare la minut, fiind mult mai lung traseul și mai mare intervalul, deci ar intra un 35 între ele fără probleme (înainte spre militari erau 8, 25, 35, chiar și 47/48 când exista linia spre CET Vest).

Re: Propuneri de noi trasee cris_m

Singura problema e ca inca nu ai tramvaie cu care sa alcatuiesti parcul liniei....

Re: Propuneri de noi trasee joker

cosminduru wrote here:
10 este adesea plin și el dimineața până la Basarab/Banu Manta/Victoriei. Deci trebuie neapărat reînființat un tramvai pe traseul Dep. Militari - Bd. Timișoara - AFI - Vasile Milea - Grozăvești - Basarab. Aici sunt mai multe variante, se poate limita la Basarab sau poate merge mai departe pe Dinicu Golescu și apoi stânga pe Buzești spre Victoriei, Mihalache cu întoarcere la Banu Manta.  

Singura varianta Afi- Banu Manta fara a trece pe podul Basarab (pe ambele sensuri sau doar pe sensul spre Afi/Banu Manta) este prin Dincu Golescu - Berzei - Buzesti - Piata Victoriei - Ion Mihalache - Dr. Felix(unde pot fi masini parcate neregulamentar si automat s-ar face blocaj) ceea ce rezulta ca ar fi semicursa mai lunga dar ar exista mai multe conexiuni si cu STB dar si cu metroul ceea ce pentru unii oameni este bine deoarece nu s-ar mai pierde timp la Afi coborand din 25 si tranversand spre 10(sau 11 in caz de au nevoie sa ajunga doar la metrou la Politehnica/Grozavesti)

Re: Propuneri de noi trasee LucaTB

De ce să facă ocol până la bucla Banu Manta când poate să întoarcă direct la Pârvan, cum a întors până în 2007?

Re: Propuneri de noi trasee cosminduru

Pentru că sunt mulți oameni din Dr. Taberei care au nevoie să ajungă la Victoriei. Și aceștia ar aglomera inutil metroul la Basarab. O mare parte din cei din 10 așa fac. La fel și cei din 41, multă lume folosește 41 ca feed spre Crângași și apoi M Victoriei. Acești oameni pot reconfigura traseul să folosească 35 direct fără să mai intre la metrou.

Re: Propuneri de noi trasee PTMZ

Ok, au nevoie să ajungă la Victoriei. Dar Victoriei e destinația finală sau un simplu punct de transfer?

Dacă e a doua variantă, atunci ar fi recomandată o optimizare a traseelor astfel încât să se creeze și alte alternative de transfer sau, de ce nu, variante directe.

35 era la un moment dat propus să ajungă la Lacul Tei, fapt ce ar fi deservit mai bine zonele Floreasca, Pipera și Băneasa prin transferul cu linia 5. Mai nou, de la stația subterană de la Victoriei ai conexiuni și spre Pajura, Pipera, Băneasa etc. Dacă PMB ar fi avut chef și viziune la vremea potrivită și ar fi făcut macaz la Dinamo dinspre Victoriei, atunci îl duceai direct pe 35 în Băneasa și era perfect. Așa, cel mult îl poți duce în Pipera, paralel cu 16 și 36, sau limitat la Tei, cum se dorea inițial.

Problema e că o asemenea lungime suplimentară a lui 35 ar solicita și mai multe ture, ceea ce, momentan, nu prea sunt disponibile.

Re: Știri despre transportul local din București WAYNEN

Sper ca în curând să se pună în aplicare și modificarea liniei 106 ca aceasta să circule în ambele sensuri pe Strada Dezrobirii și Bulevardul Iuliu Maniu până la giratoriul de la ,,Cora Lujerului".

Re: Știri despre transportul local din București cosminduru

Nu-mi dau seama cu ce ar ajuta asta, lumea din 106 vrea conexiunemai degrabă cu 41, de fapt cred că majoritatea coboară la SIR. Nu are sens să îl duci la Gorjului fiindcă cetățenii din cartierul Roșu aveau oricum opțiunea 336 spre metrou, sau chiar 178 în sens invers la Păcii.

Problema este că bd. Uverturii nu se vrea să se facă bandă unică (primarul a spus că nu se poate, cică) așa că autobuzele stau blocate dimineața.  
Ce ar fi putut face, sens unic pe Uverturii și combinat cu sens unic pe Orșova, autobuzele (106, 178, 434) să o ia pe Dreptății la stânga, Orșova, să ajungă la 41 la Orșova și să întoarcă prin Uverturii. Dar na. cine să gândească.
De mutat pe propuneri trasee, scuze de offtopic

Re: Propuneri de noi trasee AlexRTK

Eu zic ca urmatoarea modificare a traseului 331B va fi benefica si pot explica de ce.
Din cate stiu in acea zona (la Petrom City) pe Strada Virgiliu Tacit, se va construi un complex de blocuri, ceea ce ar face linia 331B mai importanta decat cum este acum.
Ideea mea ar fi ca dupa ce se termina acel complex de blocuri, sa faca linia 331B un traseu normal intre 05-23+in weekend, nu intre 7-18 doar in zilele saptamanii, deoarece intre Petrom City si Cartier Damaroaia este o distanta de 1KM, ceea ce-i pune pe oamenii care vor locui acolo sa mearga pe jos peste 15 min daca nu vor modifica linia.

Re: Propuneri de noi trasee Costin

Ar fi buna o harta cu traseul propus, o trasare pe google maps, sau similar.

De asemena ar fi ideal sa acorzi mai multa atentie redactarii mesajelor. Ortografia si punctuatia din mesajul tau original sunt precare. Standardele forumului, conform regulamentului pe care l-ai citit si cu care ai confirmat ca esti de acord la inregistrare, obliga la o redactare mai ingrijita. Acum ti-am aranjat eu mesajul, dar pe viitor abaterile vor fi sanctionate si mesajele sterse.

Re: Propuneri de noi trasee Vasile52

Vasile52 wrote here:
Vin cu primul meu set de propuneri pentru eficientizarea transportului interurban din Militari.

Am transmis propunerea si am primit urmatorul raspuns:
Răspuns tpbi
Screenshot_20230503-092607_MJ PDF.png (525.49 KB; downloaded 3023 times)

Partea cu aglomerarea parcării nu o inteleg. De asemenea din raspuns pare ca nici nu au incercat sa vorbească cu administratorul terenului sau acestia au refuzat (desi nu are motiv de ce, ar însemna linii mai multe si frecvente)

Cat despre "virajul la stanga" daca se refera la giratoriu ok, dar cum poate linia 429 sa faca virajul acum. Desi ei se refera la statia "Pacii" cand statiile propuse erau "Bd. Preciziei".

Si nu ar putea ca autobuzele STB sa întoarcă prin autobaza Militari similar cum facea o linie 6XX de la depoul Berceni.

Go to page:  1  ... 90 91 92 93 94 95 96  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463833 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”