Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport rutierAutobuze, autocare, microbuzeROCAR (Tudor Vladimirescu/Autobuzul)

Topic: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul)

65 posts, 53810 views

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) WT_fan06

Prospectul pentru ce produs? 😀
Dacă se poate și consideri, l-ai putea scana? Ar fi foarte interesant de văzut.

:bere:

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) ADK

"Rocar" într-adevăr a existat și înainte de 1990, midibuzele Rocar Montana și Satelit au ieșit încă din perioada regimului comunist. Mai era parcă și Rocar 112 dar autocar, un produs limitat făcut de fabrică deși nu știu de ce au ales să-l numească "112" și nu "111", că era ușor de confundat cu DAC-ul obișnuit. Rocarul 111 cunoscut și văzut de toți peste tot adică un "312" autocar (nu era mai corect să-i fi zis Rocar 311?) este ieșit după '93, ce avea să înlocuiască clasicul Roman, deci nu exista înainte de 1990.

Oricum, ar fi interesant de știut tot ce a fabricat uzina și în câte exemplare. Firește, DAC-urile atât 112 cât și 117 autobuze dar și troleibuze au fost cu siguranță cele mai multe, dar și cele mai puțin rămase astăzi, ceva îmi spune că au întrecut demult TV-urile și Roman-urile 112 fabricate anterior. Apoi 111-urile, Roman sunt puține rămase dar Rocar cu siguranță încă găsești destule fizic vorbind, nu știu însă dacă mai circulă pe undeva. Și cred că pe "ultimul loc" sunt autoutilitarele, în general cele de marfă carosate. Restul au fost ediții limitate sau scumpe, cum ar fi 312 și 412 (De Simon), nu mai zic de prototipuri care nu știu cum au sfârșit multe din ele, exceptând 812 (era un 312 cu parbrizul dintr-o singură piesă, autocarul brașovean 612, troleibuzul "Tandem" dar și altele), de 512 cel alb+portocaliu până prin 2010 a ajuns sigur la remat și tot până atunci s-a terminat orice urmă de 512, find și cele 9 troleibuze fabricate pe lângă singurul autobuz.

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) Gabi23

Pe pagina de facebook ”Cineclic” au apărut broșuri de prezentare a unor vehicule produse la Rocar:
ROCAR - CINECLIC (4).jpg (429.73 KB; downloaded 2106 times)
ROCAR - CINECLIC (3).jpg (460.03 KB; downloaded 2103 times)
ROCAR - CINECLIC (2).jpg (486.65 KB; downloaded 2105 times)
ROCAR - CINECLIC (1).jpg (532.44 KB; downloaded 2104 times)

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) Dristorul Nr.3

Ce simpatic este 33C-ul  :love:  :yes:
Interesant , ca desi aceste modele (camionetele/dubitele) erau depasite cu mult de alte marci de pe mapamond, cei de la ROCAR inca "trageau" de ele si in anii 90'. Totusi ,cu modificarile stilistice din poza, arata chiar O.K. Pacat ca partea mecanica ramasese in urma.

• ADK
  • Posted:
  •  

Trebuiau să fabrice ceva "rapid" și să-și promoveze produsele, chiar dacă tot mai puțini erau interesați de ele după 1990. Din câte știu TV-urile erau foarte "stricăcioase" (poate anumite ediții, spun ce păreri au avut cei care au lucrat cu ele), deci ei veneau aparent cu ceva nou dar tehnic vorbind nu era nimic nou, se potrivea expresia: afară era vopsit gardul iar înăuntru era leopardul. Mai bine te orientai spre un Volkswagen T3 cu 1.6 diesel vechi de 10-12 ani decât un Rocar nou...

Autodromo ar fi avut succes dacă se puteau reduce costurile de producție...

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) Dristorul Nr.3

ADK wrote here:
Autodromo ar fi avut succes dacă se puteau reduce costurile de producție...
Si totusi care a fost treaba cu U-812/E-812? Am discutat impreuna cu niste persoane mai demult pe acest subiect, unii fiind de parere ca nu au fost fabricate/asimilate de catre uzina, ci aduse din Italia. (la fel ca Solarisul din 2003 cu sigla "ROCAR" pe partea frontala). Argumentul principal fiind faptul ca ROCAR de-abia mai avea din ce sa isi plateasca angajatii, daramite sa incerce productia unui model complet nou.
Eu nu prea le am cu partea de autobuze din ROCAR, placandu-mi mai mult dubitele...

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) ByOnu

Din cufarul cu comori! :love:

Sper sa ne poata ajuta Dl. Bucsan sa intelegem la ce ne uitam mai precis.

• ADK
  • Posted:
  •  

TV20R-ul ieșean încă nereabilitat:
IMG_20230610_131444173_HDR_copy_1440x1080.jpg (455.68 KB; downloaded 2354 times)

• ADK
  • Posted:
  •  

În vechia autogară din Mediaș, jud. Sibiu, probabil în jurul anului 1970. Cel puțin cel roșu mi se pare un submodel mai diferit față de supraviețuitorul ieșean:
Sursa: Transira
290628844_456470092758715_8020204209021241097_n.jpg (113.5 KB; downloaded 2302 times)

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) valy

Cel roșu nu e un TV2, predecesorul celui din Iași (TV20)?

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) WT_fan06

Mai exact, după ușile pliante ne dăm seama că este un TV 2 U (U = urban).

Iași are un TV 20 R (R = rutier).

• ADK
  • Posted:
  •  

Un TV20R, fotografiat acum 30 de ani "în partea nordică al capitalei, spre IPRS-Microelectronica".
Foto: Cristian Malide
azopan_00009516.jpg (574.86 KB; downloaded 1707 times)

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: ROCAR (Tudor Vladimirescu/Autobuzul)  • 
Choose destination

Since our 2418 forum members have written 433127 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”