Topic: Trenurile Alstom Metropolis (BM4)
862 posts, 255535 views
📖 Pagination options
- subway guru
-
Posted:
-
Re: Trenurile Alstom Metropolis BM4
subway guru
@shoppy
La aparatele de cale solutia e sa montezi fir aerian la tavan ca sa alimentezi rama de la pantograf pana o scoti din zona neutra.
@shoppy
La aparatele de cale solutia e sa montezi fir aerian la tavan ca sa alimentezi rama de la pantograf pana o scoti din zona neutra.
- bogdan88
-
Posted:
-
bogdan88
Avand in vedere ca vor circula doar pe M5 au ales sa le vopseasca in culoarea magistralei (la fel cum au si CAF-urile acea zona albastra, culoare corespunzatoare M2). Galbenul ar fi amintit pentru majoritatea calatorilor de M1, nu de culoarea vechilor trenuri IVA.
Ar fi fost un detaliu frumos daca vopseau partea colorata in galben.....Ar fi adus aminte de inceputuri....
Avand in vedere ca vor circula doar pe M5 au ales sa le vopseasca in culoarea magistralei (la fel cum au si CAF-urile acea zona albastra, culoare corespunzatoare M2). Galbenul ar fi amintit pentru majoritatea calatorilor de M1, nu de culoarea vechilor trenuri IVA.
- Cristi.
-
Posted:
-
Cristi.
Călătorii obișnuiți sunt oricum preocupați de sosirea și călătoria cu metroul, nu de culoare sau design.
Călătorii obișnuiți sunt oricum preocupați de sosirea și călătoria cu metroul, nu de culoare sau design.
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
Cromatica și design-ul sunt de primă clasă, așa cum m-aș fi așteptat de la Alstom. E foarte bine că garniturile de metrou vor fi personalizate cu culoarea magistralei pe care vor circula, așa cum se întâmplă peste tot în lume, de altfel.
Cromatica și design-ul sunt de primă clasă, așa cum m-aș fi așteptat de la Alstom. E foarte bine că garniturile de metrou vor fi personalizate cu culoarea magistralei pe care vor circula, așa cum se întâmplă peste tot în lume, de altfel.
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
"Peste tot în lume" e o exagerare:
- Sofia: Inspiro-urile nu sunt personalizate cu culoarea M3, nici "Panda" nu sunt personalizate după magistrală.
- Varșovia: metrourile Skoda nu sunt personalizate pentru o anumită magistrală
- Ungaria: Metropolis nu sunt personalizate după o magistrală anume (strict coloristic mă refer)
- Lyon: Alstom-urile noi nu sunt personalizate cu culoarea Metro B
- Amsterdam: metrourile Alstom sau CAF nu sunt personalizate după o anumită linie
...și lista poate continua.
Revenind la discuție, mai întâi ar fi bine să vedem trenurile sosite, căci pot apărea modificări semnificative față de randare pe toate planurile.
"Peste tot în lume" e o exagerare:
- Sofia: Inspiro-urile nu sunt personalizate cu culoarea M3, nici "Panda" nu sunt personalizate după magistrală.
- Varșovia: metrourile Skoda nu sunt personalizate pentru o anumită magistrală
- Ungaria: Metropolis nu sunt personalizate după o magistrală anume (strict coloristic mă refer)
- Lyon: Alstom-urile noi nu sunt personalizate cu culoarea Metro B
- Amsterdam: metrourile Alstom sau CAF nu sunt personalizate după o anumită linie
...și lista poate continua.
Revenind la discuție, mai întâi ar fi bine să vedem trenurile sosite, căci pot apărea modificări semnificative față de randare pe toate planurile.
- punmeister
-
Posted:
-
punmeister
Deja a fost modelat in CAD dupa ultima poza, deci nu vad sanse sa mai fie modificat.
Deja a fost modelat in CAD dupa ultima poza, deci nu vad sanse sa mai fie modificat.
- Stefan28
-
Posted:
-
Stefan28
Vezi că la CAF nu s-a ținut cont de culoarea magistralei, pentru că inițial erau destinate magistralei 3, nu 2! Între timp se suciseră, și se puteau suci încă odată trimițându-le pe M3 dacă nu se suplimenta comanda de CAF cu încă 8 trenuri pe lângă cele 16 care erau deja sosite.
bogdan88 wrote here:Ar fi fost un detaliu frumos daca vopseau partea colorata in galben.....Ar fi adus aminte de inceputuri....
Vezi că la CAF nu s-a ținut cont de culoarea magistralei, pentru că inițial erau destinate magistralei 3, nu 2! Între timp se suciseră, și se puteau suci încă odată trimițându-le pe M3 dacă nu se suplimenta comanda de CAF cu încă 8 trenuri pe lângă cele 16 care erau deja sosite.
- subway guru
-
Posted:
-
- orex
-
Posted:
-
orex
In cel mai rau caz aprilie a.c. chiar daca tanti ”Mary” a plusat, s-a dovedit ca joaca la cacealma!
In cel mai rau caz aprilie a.c. chiar daca tanti ”Mary” a plusat, s-a dovedit ca joaca la cacealma!
- subway guru
-
Posted:
-
- Luca M.
-
Posted:
-
Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4)
Luca M.
Se mai stie ceva de venirea noilor metrouri? Eu stiam ca vor (sau va sosi unul) in aprilie. Dar este martie, si nu vad nimic nou pe subiectul asta.
Se mai stie ceva de venirea noilor metrouri? Eu stiam ca vor (sau va sosi unul) in aprilie. Dar este martie, si nu vad nimic nou pe subiectul asta.
- Cristi.
-
Posted:
-
- sorin.niculescu_
-
Posted:
-
sorin.niculescu_
Momentan, doar atât…
Luca M. wrote here:
Momentan, doar atât…
C1128843-B924-42A6-971F-AB4FF1965368.jpeg (91.93 KB; downloaded 3444 times)
- Valentin
-
Posted:
-
Valentin
https://clubferoviar.ro/mihai-barbu-ca-m ... ta-tara/
https://clubferoviar.ro/mihai-barbu-ca-m ... ta-tara/
AGERPRES: Când vin noile trenuri destinate Magistralei 5 şi câte trenuri ar mai trebui să intre în flota Metrorex pentru a putea circula la un minut?
Mihai Barbu: Noi am contractat deja 13 trenuri de ceva vreme, am plătit avansul pentru ele – 20% din această valoare, care a însemnat 100 de milioane de euro, am plătit 20 de milioane de euro – şi trenurile trebuiau să vină de ceva vreme. Nu au venit încă. Pe acest subiect am avut o discuţie cu câştigătorul contractului (Alstom – n.r.) şi dumnealor invocă, pe de o parte, crizele multiple – criza componentelor electrice, criza cauzată de pandemie şi, bineînţeles, războiul din Ucraina, care a creat o criză a oţelului mondială – şi pe acestea le invocă dumnealor şi acestea-s motivele pentru care nu au livrat la timp. Ultima discuţie cu ei a fost că o să ne indice foarte clar perioada în care o să livreze aceste 13 trenuri. Nu am primit încă un răspuns ca să vă spun foarte clar, nu ştim când va veni primul tren, câştigătorii licitaţiei nu ne-au dat un termen foarte clar, dar au spus că o să ni-l transmită după ce îşi fac toate calculele. Dar, încă o dată, vreau să vă spun, trebuiau să fie livrate până acum 13 trenuri, trebuia să înceapă de fapt livrarea lor, nu toate 13, dar nu a început.
📖 Pagination options