Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1134 posts, 271054 views
 
Go to page:  1  ... 61 62 63 64 65 66 67  ... 81
 
 

📖 Pagination options
  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

Este o smecherie a " sistemului politic " . Cred ca se cheama prosteala !
Desi in anii astia folosim echipamente de mare calitate si putem avea imagini la rezolutie extraordinara , toate documente oficiale care apar in spatiul public apar la o rezolutie mizerabila , neinteligibile. Ma refer la scheme , schite , planuri ...

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

E posibil dar nu e neaparat. Sint foarte multi care nu pricep notiunea de compresie a imaginii, cu pierderile aferente. Trimit prin mms sau whatsapp si se mira ca la destinatie ajung niste copii de rezolutie mult inferioara. Dupa citeva etape din astea sau dupa salvari succesive in format comprimat, nu mai ramine nimic din imagine.

Avem avantajul transmisiei digitale dar o folosim mai prost decit in analog.

 


Re: Termoficare Gabi23

Apa caldă gratis - sâmbătă la intersecția Str. Lujerului x Str. Liniei  :popa: :
Str. Lujerului x Str. Liniei - 10.12.2022 (2).jpg (293.86 KB; downloaded 2099 times)
Str. Lujerului x Str. Liniei - 10.12.2022 (1).jpg (335.79 KB; downloaded 2099 times)

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Asa ceva nu am mai vazut pina acum:

A7D5058D-775E-4F7D-B6C2-F056446D280B.jpeg (553.77 KB; downloaded 1938 times)


1DAE76DB-7F13-4C64-B49A-11C38442A0D9.jpeg (346.96 KB; downloaded 1938 times)


Sper sa devina regula, nu exceptia.

De aproape o luna am avut neintrerupt caldura si apa calda iar caloriferele sint aproape fierbinti :)
Ieri am reactivat dupa 4 ani robinetele termostatate ca sa nu fie mai mult de 23 de grade in casa. Pina acum s-au incalzit peretii si mi-a iesit frigul din oase. Lux! Sa vedem cit tine minunea.

 


Re: Termoficare essco

E o minciuna! Azi am vrut sa fac dus, am lasat apa sa curga aproape 10 minute degeaba, nici macasr nu s-a incalzit ca la soare. Doar rece.
Termoalert spunea ca nu am probleme in zona.
De doi ani de zile n-am mai vazut apa fierbinte, intr-adevar, in zona mea. Cea mai calda este la limita confortului pentru dus. Si asta se intampla rar; de obicei este calduta, pentru dus rapid.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

Utilizator anonim 2 wrote here:
Asa ceva nu am mai vazut pina acum:

...... Lux! Sa vedem cit tine minunea.

Duminică, 1 ianuarie 2023, temperatura maximă înregistrată în București este de 18 grade Celsius ............ https://b365.ro/cum-va-fi-vremea-in-peri ... -492860/ pina incepe sa bata vindul , poate tine minunea .

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Probabil. In mod normal ar trebui sa opreasca sistemul cind media temperaturilor nocturne creste peste 10 grade iar cind e sub, sa varieze in mod corespunzator temperatura agentului termic. La noi incalzirea e fie oprita de tot fie functionala cu temperatura agentului termic secundar fixa: 37 de grade pina pe la 1 decembrie, vreo 43 dupa.

E teribil de ineficient. Eu am robinete termostatate, alti vecini au robinete clasice dar majoritatea au unele antice, blocate. Nu vrem hotia cu repartitoare insa ar fi bine sa poata regla fiecare temperatura dupa dorinta, economia rezultata fiind la nivel de bloc. Eu estimez ca factura totala ar fi cam cu 30% mai mica.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Cine stie raspunsul la urmatoarea chestiune: caloriferele montate intr-o instalatie individuala cu centrala proprie au robinete pe retur pentru echilibrare hidraulica. Ele se inchid in asa fel incit debitul prin fiecare calorifer sa fie suficient pentru a realiza schimbul de caldura, implicit diferenta de temperatura dorita intre tur si retur. In acelasi timp, agentul termic trebuie sa ajunga la toate caloriferele din instalatie, inclusiv la cele mai indepartate. De asta robinetele de retur ale caloriferelor mai apropiate sint mai mult inchise decit la cele mai indepartate.

La bloc in schimb, nu am vazut aceste robinete de retur. Cum se realizeaza echilibrarea hidraulica? Doar din diametrul tevilor orizontale si al coloanelor? Nu e cam rudimentar sistemul?

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

Robinetul de retur este strict pt a izola radiatorul daca se doreste scoaterea lui din instalatie .  La instalatiile individuale cu probleme , lungi , pompa mica , trasee dificile , gresit gindite ( nu calculate , ca nu se fac calcule ) se poate ajunge la o oarecare " echilibrare " cu ajutorul lor ...dar asta este oarecum o iluzie deoarece o instalatie individuala aerisita corect si in functiune , se va incalzi in orice caz .
Problemele apar cind se foloseste termostatul de ambient deoarece multi nu gindesc cum functioneaza toata smecheria .
Instalatiile centrale se echilibreaza cu robineti speciali de echilibrare , pe coloane , tronsoane .
Prostia din sistemul centralizat romanesc , este ca nu s-a impus folosirea termostatelor de calorifer cu T min setabil 18 gr C  .

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Eu am vazut instalatii cu robinet de retur tip coltar, semireglabil. Se actioneaza cu un imbus iar piulita e ascunsa sub un capacel. E clar ca sint facute doar pentru reglaj, nu pentru a functiona in regim inchis/deschis. E posibil sa existe pe piata fix pentru situatiile acelea, in care instalatia e proiectata anapoda si e nevoie de ajustari suplimentare.

 


Re: Termoficare aztec

Intr-un circuit mic...de casa, caloriferul cel mai apropiat de centrala va "frige" cel mai tare si ultimul din capat va fi mai rece...deci o  sa faci o echibrare hidraulica prin retur...alta fata de cea din robinetii termostatati...

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Stie cineva care mai e situatia legala a proprietatii asupra coloanei principale de gaz intr-un bloc?
De exemplu, daca un vecin de la ultimul etaj vrea sa isi instaleze centrala individuala, distribuitorul monteaza o teava de gaz cu diametrul suficient pentru un consum viitor ipotetic al tuturor apartamentelor din bloc, de la parter pina sus la et. 10. Acolo, la usa vecinului instaleaza contoarul lui. Marea intrebare este cine plateste acum coloana de gaz si in proprietatea cui ramine? Daca peste x ani mai vrea un vecin sa se conecteze, cui plateste? Stiu ca s-au mai schimbat legile dar nu imi e clar in ce sens.

Caz concret: intr-o asociatie tipul de la et. 10 a facut scandal ca nu are caldura de la Radet si vrea sa se debranseze. Nimic de zis, au introdus pe ordinea de zi a adunarii generale chestiunea instalarii coloanei de gaz, fara alte detalii. Oamenii au crezut ca e o simpla formalitate de a-i acorda permisiunea sa gaureasca planseele insa sedinta s-a tinut strategic in luna august, “in cerc restrins”, profitind de absenta majoritatii proprietarilor plecati in concedii. Surpriza la intoarcerea acasa: minoritatea prezenta a hotarit sa faca investitia pe banii tuturor proprietarilor din bloc, indiferent daca au sau nu de gind sa se debranseze, cu promisiunea ca platind pentru acea teava devin automat coproprietari si deci ar avea automat drept de conectare. Inca o chestie curioasa, au gasit deja firma montatoare, Energoinstal Premium, cu care cica e obligatoriu prin hotarirea A.G. sa se faca bransarea tuturor doritorilor. Abuz e putin spus insa am senzatia ca vecinul de la 10 ar trebui sa faca totul pe cheltuiala lui iar pe urma sa fie despagubit de urmatorii conectati. Asa se facea pina acum. Mai mult, inteleg ca legea noua obliga distribuitorul sa realizeze bransamentul pe banii proprii, urmind sa ii recupereze in timp de la client. Practic cel de la et. 10 incearca sa isi rezolve “elegant” problema cu de-a sila, pe banii vecinilor. Gresesc?

 


Re: Termoficare aztec

Nu gresesti.
Asta face.
Si din pacate a gasit aliati in sedinte.
Ca daca la prima nu vin 50+1...urmatoarea se tine cu cati vin...



Si daca deja e hotarata treaba si nu mai e de luat a intors...macar calculele sa fi fost facute corect sa nu aiba surprize ca nu se pot bransa mai mult de x ca nu duce noua instalatie...si sa aiba bransamente la fiecare etaj pt racordarea ulterioara...
Sau macar daca se hotara marirea capacitatii acualei(inlocuirea si marire) nu o alta ce va avea traseu favorizat...
Ca nu stiu cum e acolo, dar la mine traseul nu este pe casa scarilor...ci prin fiecare bucatarie pe verticala....
Nu stiu legal ce se mai poate face...o alta sedinta in care sa se intoarca rezultatul.

 


Re: Termoficare Cristi N

Trebuie sa fie 2 sedinte, la prima nu se face cvorumul si la a doua hotarasc cei prezenti indiferent cati sunt.
Puteti sa organizati o noua sedinta si sa votati abrogarea primei decizii. Convocarea se poate face si fara acrodul presedintelui sau a comitetului executiv doar de un anumit procent din membrii asociatiei. Citeste legea 196/2018 si ai acolo toate detaliile dar tine-te de ele ad-literam pentru ca din momentul ala o sa caute orice motiv sa iti puna bete in roate.

Legat de teava propriu-zisa, ea intra in proprietatea Distrigaz-ului si timp de x ani investitorul are dreptul sa fie despagubit de noii veniti. Trebuie sa cauti tu prin legi si regulamente care e exact procedura sau pot suna/da email la ei si ar trebui sa te la ureasca exact. .

@aztec  nu cred ca e posibil marirea tevii existente, din ce stiu exista o prevedere care mentioneaza ca nu e permis montajul contoarelor in interiorul locuintei. Asta e motivul pentru care teava noua se trage pe casa scarii si dupa aia fiecare proprietar "defileaza" cu teava prin toata casa.

 


Go to page:  1  ... 61 62 63 64 65 66 67  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433595 posts in 5399 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use