De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

2203 posts, 604654 views

Go to page:  1  ... 120 121 122 123 124 125 126  ... 158

📖 Pagination options

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire subway guru

Nu sunt rusi, sunt doar vanduti rusilor…

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire ByOnu

Anul 2022 din perspectiva internationala, in 7 minute.

Alt lucru ce ma enerveaza la culme e propaganda cretina pentru supersitiile idioate, promovata insistent de toate televiziunile inepte pentru tembelizarea poporului…
:headbash:
Intrebarea mea e ce anume o motiveaza, e intentionata sau e doar din pura prostie?

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Utilizator anonim 2

E pentru audienta dar si pentru ca reflecta convingerile profunde mai mult sau mai putin ascunse ale majoritatii populatiei. Ajunge sa zgindari putin suprafata si poti constata inclusiv la oameni educati ca exista un fond de predispozitie catre irational pe care se altoiesc diverse credinte dubioase.

Inclin sa cred ca da desi dovedeste de fapt ca sunt needucati…si au doar o spoiala superficiala!

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Eu nu stiu pe nimeni sa arunce "in medie" 70kg de mincare pe an. Nu stiu de unde au scos-o pentru ca e evident o minciuna. Eu de exemplu nu arunc nimic. Cumpar exact ce stiu ca o sa maninc. Nu sint atit de tembel incit sa dau banii pe mincare ce ajunge la gunoi.

Poate ca iau in considerare mincarea expirata nevinduta de magazine, chestie care e cu totul altceva.

Eu am senzatia ca astfel de minciuni propagate de tot felul de baieti (sa le dam prezumtia de nevinovatie, fiind doar niste idioti utili) au rolul de a pregati terenul pentru niste masuri dictatoriale de tip comunist. Acum creeaza sentimentul de vinovatie necesar. O sa vina UE sa imi spuna cit am voie sa cumpar, cit si ce sa maninc? Care e problema daca arunc mincarea? E munca mea pina la urma si treaba mea ce hotarasc sa fac cu ea. Fantastic cum ideile astea de imixtiune brutala in viata cetateanului revin periodic. Mai tineti minte "alimentatia rationala" de pe vremea lui Ceausescu? Probabil ca nu, ca multi nici nu erati nascuti atunci. Ideile astea "bune dar aplicate prost" sfirsesc intotdeauna si mai prost, in abuzuri ingrozitoare.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire ByOnu

... Eu de exemplu nu arunc nimic. Cumpar exact ce stiu ca o sa maninc...

Inseamna ca traim in lumi foarte diferite. Cunosc destui oameni care au mereu frigireul plin si saptamanal "fac curatenie" si arunca jumatate din tot... apoi alt cos plin cu varf din hypermarket si asa mai departe. Unii asa functioneaza. Cumpara obsesiv, sa fie, gusta putin, iar dupa ce lasa 1-2 zile produsul desigilat nu mai e ce trebuie. Nu mai zic de mancarea gatita, cati zeci de litri de ciorba trecuta se arunca zilnic probabil in fiecare bloc.

Doar pentru ca tu reusesti sa-ti calculezi foarte bine si echilibrat consumul, nu inseamna ca asa sunt toti oamenii.

Acum creeaza sentimentul de vinovatie necesar. O sa vina UE sa imi spuna cit am voie sa cumpar? Care e problema daca arunc mincarea? E munca mea pina la urma si treaba mea ce hotarasc sa fac cu ea.

Daca pui aceste intrebari dupa ce ai vazut clipul atunci nu cred ca vei gasi raspunsuri la intrebarile tale aici.

Este clar explicat cum risipa de mancare contribuie la poluare, la cresterea cantitatii de deseuri, samd.

UE nu iti impune nimic, nici clipul. Ei incearca doar sa te faca CONSTIENT de situatie si eventual sa-ti trezeasca interesul in a-ti schimba comportamentul consumerist. *nu tie personal, tie omule, oricine ai fi.

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Problema mea e cu statul pe care il f... grija de mincarea cetateanului, cit arunca, ce arunca si vai, cit polueaza cu asta. Carnea de vaca produce 90kg de carbon? Asa si? Sa o taxam, nu? Sau direct sa o interzicem in numele "Planetei". Sa ne spuna statul ce avem voie sa mincam si ce nu.

Mai tineti minte - aia care nu ati fost nascuti dupa - "alimentatia rationala" a dr. Mincu, de pe vremea ilustrului Ceausescu? Ia vedeti citeva mesaje mai sus ce supli erau oamenii la revolutia din '89. E plin de idei bune aplicate prost. Problema e ca metodele astea dictatoriale nu duc niciodata la un rezultat bun ci numai la abuzuri.

Nu impune UE? Nu deocamdata! Asta e primul pas, "constientizarea". Si pe urma obligarea alora care nu inteleg sa "constientizeze".

PS: care e metodologia prin care au ajuns ei la concluzia ca se arunca in medie 70kg de mincare pe an? Chiar sint curios. Au stat sa cintareasca si sa analizeze gunoiul tuturor oamenilor din tara asta? Sau daca au luat un esantion, pe ce baza au ales? Cum au facut ei diferenta intre ce e fractie umeda pe bune (coji de cartofi, cotoare de mar, etc) si mincare propriu-zisa? Au stat sa scormoneasca in gunoi?

Nu stiu cum de nu le-o fi rusine sa vina cu asemenea minciuni in cea mai saraca tara UE, in care cea mai mare parte din veniturile oamenilor se cheltuie pe mincare. Cum putem crede ca tata Floarea pensionara CAP isi permite sa arunce in medie 70kg/an? Sigur, ea nu arunca nimic dar arunca Nicholas aitistu' 140kg/an si compenseaza. Sigur...

Go to page:  1  ... 120 121 122 123 124 125 126  ... 158

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463917 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”