Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi Ilfov

Topic: Vederi vechi din istoria transportului în București

475 posts, 224285 views

Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 34

📖 Pagination options
Re: Vederi vechi din istoria transportului în București 1689

Modelul asta cred ca avut cea mai scurta si restrinsa utilizare din istoria indicatoarelor de statii *TB.

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București rosetti61

Totemurile cu ciuperca in varf. nu stiu de cand au fost folosite, probabil din a doua jumatate a anilor'70, au rezistat pana in 1986 - ultimele exemplare se mai puteau gasi pe linia lui 41 (Scanteii-Crangasi) si in centru. Dupa ele a venit cadrul metalic cu caseta si placi pe care era indicat traseul - setul avea 4 placi mobile, inscriptionate numai pe o singura fata, pana la depasirea numarului disponibil de trasee (8) nu pe ambele fete cum era caseta statiei; schema traseului era desenata manual. Sunt folosite cu incepere din 1983 sau 1984 ca parte a unui proiect de mobilier urban de la Institutul de Arfhitectura si ies din uz in 1991. In 1987-88 se implementeaza alt model, modular, cu benzi colorate in functie de tipul vehiculului - folosite chiar si pentru statiile de maxi-taxi, taxi, taxifurgonete; au existat si dintr-o singura bucata, cu iluminare din interior dar numai pentru tramvaie. Au disparut si ele discret dupa 2005. Nu stiu daca in prezent mai exista vreunul.
Indicatorul Ghildush a avut si el viata lunga. inca mai existau exemplare si in 2011 - a aparut spre anii 2000. Se gasea in foarte multe locuri - la Gara unde intorcea 34 pe Duca, la Apaca, Universitate, podul Izvor, la statiile de tramvai de la Piata Sudului, statii de tramvai pe Stefan cel Mare. Piata Victoriei, Piata Romana etc.

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București nokia2110

Pe Şos. Ştefan cel Mare nu mai ţin minte să fi fost, dar uite că din poză văd că am uitat că au fost. Oricum, erau printre cele mai utile indicatoare. Mari, să le vezi şi indicau şi sensul de circulaţie. Aveau tuburi fluorescente înăuntru.
Nu e vedere, e filmare, dar vezi de la 33:14 un 'Dac' pe linia 368, un "Rocar" "de Simon" (mai apare şi unul în fundal), 2 "D.A.F." - cel de pe partea ailaltă probabil pe linia 300 sau 783

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București ByOnu

Depoul Colentina.

Foto: Daniel George pe grupul Facebook Tramclub
Depoul Colentina tramvaie ITB V56 foto Daniel George grup facebook Tramclub.png (155.11 KB; downloaded 4025 times)

• EMDiesel63
  • Posted:
  •  

Vederi vechi din istoria transportului în București EMDiesel63

În vara lui 1975 fotograful a prins în cadru  un autobuz carosat de Merkavim cu ușa de mijloc compusă din 2 foi care se pregătea să intre în sensul giratoriu din Piața Sudului.
Sursa: https://www.facebook.com/caleidoscop99/p ... 2964081/
Leyland-Merkavim-P-ta-Sudului.jpg (106.32 KB; downloaded 4035 times)

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București ADK

https://www.facebook.com/groups/96141287 ... 8370947/

Bd. Magheru, 1967.
FB_IMG_1672605224368.jpg (56.7 KB; downloaded 3372 times)

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București Costin

ADK, trebuie sa faci cumva sa pui poze la o calitate mai buna. 50kb este nimic, 10 pixeli mari si lati, ii numeri cu degetul pe poza. Cerceteaza ce poti face pentru a imbunatati calitatea pozelor urcate pe forum, este foarte important pentru cele istorice. Un link catre facebook nu inseamna nimic. Nu toata lumea are facebook, nu mai zic de postarile din grupuri inchise etc.

• ADK
  • Posted:
  •  

Nu știu dacă doar eu pățesc, însă fotografiile descărcate de pe Facebook (pe android) de regulă le primesc la rezoluții cam mici. Ce-a în cauză, pentru cine o poate vedea preferabil de pe un PC, tot la revoluție minimă o puteți vedea/descărca? Dacă nu, înseamnă că e de la mine problema...

Si eu tot pe Android sunt si nu am problema asta. Cu precizarea ca nu am aplicatia Facebook, ci accesez siteul in varianta de mobile, prin browser.
Screenshot_20230102-113856_Chrome.jpg (239.51 KB; downloaded 3310 times)

• ADK
  • Posted:
  •  

Ce-i drept doar de pe aplicație am accesat, am să țin cont pe viitor să intru strict de pe browser când este vorba de descărcat.

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București rosetti61

Piata Unirii 1963 (fb caleidoscop)
Piata Unirii 1963.jpg (160.54 KB; downloaded 3169 times)

1973
1973.png (1.75 MB; downloaded 2969 times)

București, Cu tramvaiul 1 pe Calea Moșilor, anii '70

Curba de la fosta piață Decebal. Tramvaiul vine dinspre Hristo Botev și urmează să cotească spre intersecția de la Sfânta Vineri.

[via video "Bucureștiul în 1899" - Muzeul Municipiului București]

https://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 42382823
intersectia Calea Mosilor cu Str Sf Vineri anii 70.png (1.27 MB; downloaded 2750 times)
intersectia Calea Mosilor cu Str Sf Vineri anii 80 piata decebal.png (390.2 KB; downloaded 2752 times)

Final de anii '60 (Dacia 1100 din fotografie a inceput sa fie comercializata in '68) - inceput anii '70.

București, intersecția șos. Colentina - șos. Mihai Bravu - șos. Ștefan cel Mare, cca 1970

Mai precis: stanga - Stefan cel Mare, în față - șos. Colentina, dreapta - sos. Mihai Bravu. In locul Bufetului Expres este Blocul ACR.

[ intersecția Bucur Obor - https://goo.gl/maps/qKs83MArfivvCBYc7 ]

[via video "Bucureștiul în 1899" - Muzeul Municipiului București]

https://facebook.com/photo?fbid=55984453 ... 42382823

intersectia Stefan cel Mare x Colentina x Calea Mosilor final anii 60 inceput anii 70.png (278.52 KB; downloaded 4203 times)

intersectia Stefan cel Mare x Colentina x Calea Mosilor final anii 60 inceput anii 70 alta unghi.png (543.96 KB; downloaded 4201 times)

intersectia Stefan cel Mare x Colentina x Calea Mosilor final anii 60 inceput anii 70 harta.png (728.3 KB; downloaded 4199 times)

Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 34

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Istoria transportului în comun din București şi Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463844 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”