Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Parcare Subterana Universitate (INAUGURAT 15.11.2012)

Topic: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate

120 posts, 42584 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9

📖 Pagination options
  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate sss

Ordinul Arhitectilor vrea concurs de solutii pentru Piata Universitatii
de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Joi, 9 decembrie 2010, 17:24 Economie | Imobiliar

Ordinul Arhitectilor a cerut Primariei Capitalei sa organizeze concurs de solutii pentru amenajarea Pietei Universitatii, a anuntat presedintele Ordinului Arhitectilor din Bucuresti, Mircea Ochinciuc, in cadrul unei dezbateri organizate de Grupul de Dialog Social. In plus, arhitectii se plang ca Primaria, desi a inceput lucrarile la parcajul subteran, nu respecta proiectul aprobat initial, “garajul masinilor fiind mai important decat pietonii”.

“Primaria poate sa mearga mai departe cu lucrarile la parcajul de sub piata, dar sa se asigure ca este facut corect. Pentru amenajarea la suprafata a pietei, trebuie insa facut un concurs national de solutii pentru ca, pana la urma, acesta este cel mai important loc din oras”, a explicat Mircea Ochinciuc.

Gheorghe Patrascu, arhitectul sef al Capitalei, a declarat ca a declansat un concurs de solutii pentru aceasta piata, in luna martie a acestui an, insa Primaria l-a oprit considerandu-l “o cheltuiala inutila a banilor publici”. “Se intampla aceste lucruri deoarece avem o administratie proasta si neprofesionala, cu oameni putini si prost platiti”, a comentat Patrascu.

Viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, a declarat ca este de acord cu idea de a organiza concurs de solutii pentru Piata Universitatii si ii va transmite mesajul primarului Sorin Oprescu.

Dan Marin, unul dintre arhitectii care a lucrat la proiectul pentru parcajul de la Universitate, a declarat ca firma angajata de primarie sa faca pasajul nu respecta proiectul aprobat de municipalitate, masinile fiind mai importante decat oamenii: “Initial, noi am pus, simetric, intrarile in parcaj, de-a dreapta si de-a stanga spatiului verde. Acum, au mutat unul mai intr-o parte, si nu mai raman din trotuarul de langa BCR decat doi metri si ceva din 5 metri. Pe langa faptul ca nu mai ramane loc ca sa plantam niciun copac, nici pentru pietoni nu mai avem loc. Cred ca primaria a uitat de unde a plecat. Au facut acest parcaj ca sa lase piata libera, pentru pietoni. Daca acum nu mai lasa nici trotuarele ca sa mai incapa trei masini, nu am facut nici-o afacere. In plus, in locul intrarilor pietonale in subteran, pe care le-am pus noi, au pus doua lifturi care se vad anapoda. Si asa toata piata este plina de gherete, tonete, reclame, statii, semn de circulatie si alte asemenea. Cand vine un  strain si vede toate astea, nu ii mai trebuie nimic”.

Lucrarile la parcajul subteran de la Universitate au inceput in luna august a acestui an si se vor finaliza la inceputul anului 2012. Parcajul are 382 de locuri, iar municipalitatea s-a asociat pentru realizarea lui cu firma Interparking Spania. Realizarea parcajului va costa 15.000.000 de euro, bani pe care ii va plati compania, banii urmand a fi recuperati din taxa de parcare.

Adrian Andrei, reprezentantul firmei de proiectare de la parcaj, a declarat pentru HotNews.ro ca nu comenteaza aceste informatii. "Noi respectam proiectul aprobat de Primarie! Sunt doar niste speculatii", a spus Adrian Andrei.

Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate cornel001

^^^
Stimati colegi,

Filiala Bucureşti a OAR s-a autosesizat în urmă cu două săptămâni in privinţa nerespectării de către Prointec Romania, proiectantul parcării subterane din Piaţa Universităţii, a prevederilor PUZ-ului aprobat pentru această zonă.

In consecinţă au avut două întâlniri prealabile cu proiectantul la sediul nostru, cu care ocazie s-au solicitat explicaţii referitoare cu precădere la limitele parcajului precum şi la legăturile sale cu solul, respectiv prezenţa căilor şi rampelor de acces, scări şi lifturi, asigurarea plantaţiei de aliniament, guri de aerisire, elemente ale proiectului care crează servituţi în spaţiul public al pieţii.

Au participat la acest dialog împreună cu preşedintele filialei, arh. Mihai Ene, vicepreşdinte al resortului profesional, arh. Dan Marin consultant al PUZ pe această zonă, arh. Stefan Bortnowski, vicepreşedinte al OAR, arh. Justin Baroncea, membru al Consiliului Teritorial.
Din partea Prointec Romania au participat arh. Ester Gonzalez-Diez, director general, arh. Adrian Andrei, autor proiect si arh. Margareta Fotache.
La una din întâlniri a participat şi arh. Gh. Pătraşcu în calitatea sa de Arhitect Sef al Capitalei.

Explicaţiile oferite de către proiectant au invocat strict aspectele economice şi tehnice, calitatea soluţiei arhitectural urbanistice fiind lăsată în plan secund, ca o consecinţă a soluţiilor propuse în proiect, deşi în cursul dialogului s-a constatat ca există si alte rezolvări, alternative, care să nu vicieze amenajarea ariei civice pietonale de la sol.

Neexistând un angajament ferm din partea proiectantului privind disponibilitatea de a respecta PUZ-ul, am considerat oportună o dezbatere publică la nivelul structurilor şi organizaţiilor implicate în această acţiune de amploare, importantă pentru imaginea centrului capitalei.

La solicitarea conducerii filialei, miercuri 8 nov. a.c. s-a desfăşurat la sediul GDS o dezbatere privind proiectul parcajului subteran din Piaţa Universităţii.
Au fost invitaţi reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, Ministerului Culturii, Registrul Urbaniştilor, Organizaţiei Propatrimonia, ONG-urilor, etc. şi al proiectantului, compania Prointec Romania.
Motivaţia principală a acestei întâlniri o constituia nerespecatrea prevederilor PUZ-ului de către proiectantul parcajului subteran.
Din partea Primăriei Capitalei a participat dl. Victor Teodor Iovici, viceprimar şi Arhitect Sef Gh. Pătraşcu.
După prezentarea de către Filială a celor două documentaţii, ale PUZ-ului şi proiectului parcării subterane, accentuând obligaţia proiectantului de a nu se abate de la prevederile PUZ-ului aprobat, am solicitat desprinderea proiectului amenajării Pieţei de cel al parcării, şi organizarea de urgenţă a unui concurs, deschis tuturor arhitecţilor.

Intervenţiile şi luările de poziţie ale participanţilor au fost unanime în sprijinul respectării prevederilor PUZ-ului şi de obligare a proiectantulului să-şi modifice în consecinţă soluţiile care îl încalcă.

Atât Viceprimarul cât şi arhitectul şef s-au angajat în a lua măsurile de impunere a respectării legislaţiei în domeniu, de protejare a acestui spaţiu public reprezentativ şi de organizare a concursului de arhitectură pentru Piaţa Universităţii, în colaborare cu OAR.

In încheiere am informat autorităţile privind hotărârea filialei de a monitoriza respectarea şi aplicarea acestor angajamente.

prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc.

http://www.oar-bucuresti.ro/evenimente/ ... subterana/€

Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate shoppy

Veste buna : sapaturile arheologice s-ar putea incheia peste o saptamana!

Numarul mormintelor a ajuns la 100.
CERCETARE. Situl arheologic de la Universitate a fost extins.

Rămăşiţele pământeşti vechi de aproximativ 300 de ani descoperite în centrul Bucureştilor, pe locul fostei Mănăstiri Sfântul Sava, fac în continuare obiectul cercetărilor arheologilor de la Muzeul Municipiului Bucureşti. Lucrările din perimetrul aflat în imediata apropiere a Universităţii vor mai dura cel puţin o săptămână.

Presupunerile conform cărora necropola de la Universitate ar ascunde mult mai multe morminte decât au fost descoperite iniţial au fost confirmate de arheologul Gheorghe Mănucu-Adameşteanu. „Au fost descoperite până în prezent, în zonă, aproximativ 100 de morminte. Lucrările la situl arheologic vor mai dura o săptămână. Nu există deocamdată niciun rezultat de la antropologii care examinează osemintele găsite în fostul cimitir al Mănăstirii Sfântul Sava”, a declarat, pentru „ ring”, Gheorghe Mănucu-Adameşteanu.

Cimitirul de la Sf. Sava nu este unicat
Descoperirea fostului cimitir din centrul Capitalei a suscitat un interes deosebit în raport cu potenţialul real al unor alte posibile situri arheologice care ar putea fi deschise în Centrul Vechi şi care ar scoate, fără îndoială, la lumină şi alte morminte peste care între timp s-a turnat asfalt. Totuşi, importanţa necropolei de la Universitate ar trebui, potrivit academicianului Răzvan Theodorescu, pusă mai mult în valoare. „Eu am atras atenţia că vor ieşi la iveală şi unele ziduri, chiar se pare că au şi apărut, iar acestea ar trebui să fie prezervate, puse în valoare, în noul context creat”, a declarat Răzvan Theodorescu.

40 de morminte au fost descoperite iniţial în fostul cimitir de pe lângă Mănăstirea Sfântul Sava din centrul Capitalei.

http://www.ziarulring.ro/stiri/22885/nu ... uns-la-100€

Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate becs

ooooook...si lucrarile la parcare cand incep? astia chiar nu se gandesc ca in 2012 avem finala Europa League, sau vine apocalipsa pana atunci si oricum numai conteaza?

Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate rails

stai asa ca avem nevoie de stadion terminat pana atunci. oricum nu stiu care e legatura cu parcarea.

pai or sa vina multi turisti si o sa ne cam facem de ras, nu doar stadionul ( care e aproape gata ) conteaza

Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate subway guru

Cand construiesti ceva nu te faci niciodata de ras, din contra, starnesti doar 'invidie & admiratie'...
De ras te faci doar atunci cand zaci in puturosenie crasa, jeg si mizerie...

nu prea ai inteles ce voiam sa zic  :twisted: nici nu prea conteaza, oricum nu o sa fie gata pana atunci

Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate subway guru

Ba am inteles mai bine decat iti inchipui, ce ai vrut sa zici...
Daca pana atunci incepe constructia, totul e absolut OK...(fraza mea nr.1)
Daca ramane la stadiul de araturi si moloaze in buricul targului, e nashpa...(fraza mea nr.2)
Ce nu conteaza deloc, e daca o sa fie sau nu gata (extras de la tine)
Cred ca acum am fost mai 'explicit'...
E mult mai important din punct de vedere turistic sa fie aranjat 'cat de cat' Centrul istoric', sa aiba aia unde rade o bere la o terasa si sa 'simta' ceva din adevaratul spirit si puls al vechiului si mereu noului Bucuresti...
De acord?

Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate elloyy

Un oraş subteran a fost descoperit în centrul Bucureştilor. Arheologii de la primărie decid soarta zidurilor de la Universitate

http://www.gandul.info/news/un-oras-sub ... te-8028725

Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate andrei11

Colega, tu ai citit articolul sau ai dat copy / paste si gata, ai rezolvat problema ? Daca titlul articolului ar fi fost"27 de mamuti dorm in centrul Bucurestiului la nici 3 metri sub pamant" ai fi preluat articolul si gata ?
Unde e "orasul subteran" ca eu nu inteleg. Si chiar am citit articolul.

andrei11 wrote:
Colega, tu ai citit articolul sau ai dat copy / paste si gata, ai rezolvat problema ? Daca titlul articolului ar fi fost"27 de mamuti dorm in centrul Bucurestiului la nici 3 metri sub pamant" ai fi preluat articolul si gata ?
Unde e "orasul subteran" ca eu nu inteleg. Si chiar am citit articolul.

Colega, da, am citit articolul si da, am dat copy/paste (la link & titlu).
Unu, ala e titlul articolului nu parerea mea personala. Credeam ca aici e locul unde postam ce articole au mai aparut pe tema data. Ori asta este pe tema data (nu e nici cu mamuti si nici cu omuleti mici si verzi, e chiar cu parcarea!), si printre picaturi sunt si informatii interesante . Ori daca ceva in articol te deranjeaza, glasuieste si comentam, ca doar de-aia e forum
Si doi, nu stiu altii cum sunt dar mie mi se pare inutil si inestetic sa copiezi tot articolul daca poti sa dai doar linkul

Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate andrei11

Da, nici o problema, de fapt de titlul articolului m-am legat si nu de tine, mi se pare exagerat Un oraÅŸ subteran a fost descoperit în centrul BucureÅŸtilor. Asta am vrut sa spun, recunosc ca a iesit altceva. Se mai intampla. Greseala mea  :oops: Si diferenta mare intre titlu si continutul articolului, de aceea te-am intrebat unde este orasul subteran ca eu nu deduc din text.

@andre11 no worries mate, water under the bridge :)
de acord, titlul e o exagerare imensa, dar articolul nu e chiar inutil, macar alea 7 poze recente si tot conteaza (sunt la dimensiune mica da sunt f misto facute)
le: le-am pus si pe thread-ul de poze

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Parcare Subterana Universitate (INAUGURAT 15.11.2012)  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433400 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”