Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze

1253 posts, 356074 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 90

📖 Pagination options
Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze Chev Celios

ByOnu wrote here:
De ce ne-am gandi la asta? Toti soferii / vatmanii fac cunoasterea traseului inainte de a intra pe un traseu nou. Nu "experimentezi" traseul lucrand. Traseul il cunosti deja cand circuli singur cu calatori.

Lucrand capeti experienta, aia e altceva.

Pe principiul asta nu ar trebui reclamat nimic ca "o fi soferul nou". Nou sau nu, s-a abatut de la traseul comercial si a provocat niste neplaceri calatorilor.

...

Ce gluma buna. Inainte cand erai nou angajat 2 saptamani faceai sofer 2 pentru recunoasterea traseelor. Acum maxim 4-5 zile ai de sofer 2.

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze ByOnu

Care e gluma? 4-5 zile nu-s suficiente pentru recunoasterea traseului?

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze Chev Celios

Daca ai 4-5 linii la garajul unde esti repartizat sa zicem ca e ok.

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze cris_m

Azi am constatat o chestie foarte curioasa, intre Piata Sudului si Calea Vitan linia naveta 601 nu a circulat pe linia de tramvai, asa cum s-a intamplat pe restul traseului. Sa fie oare din cauza faptului ca alte linii de autobuz nu folosesc acest culoar? Mi s-ar parea absurd sa fie invocata lipsa de spatiu in conditiile in care azi nu a circulat roata de tramvai pe portiunea cu pricina...

Pentru exemplificare, am realizat cateva capturi de ecran cu o statie de pe Vacaresti, respectiv cu cele de la capatul segmentului problema.
601_9.10_Oltenitei.png (860.21 KB; downloaded 2843 times)
601_9.10_Vacaresti.png (847.14 KB; downloaded 2843 times)
601_9.10_Mihai_Bravu.png (950.97 KB; downloaded 2843 times)

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze reiny2000

Banda de autobuz de pe Iuliu Maniu azi, la ora 8.
IMG_18102022_075129.hasli-r6_27_12_21.jpg (1.83 MB; downloaded 2579 times)

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze V2A

TPBI: autobuzele liniei 311 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor, pe Șoseaua Mihai Bravu

În continuarea măsurilor de fluidizare a circulației mijloacelor de transport în comun, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus ca linia de autobuz 311 să funcționeze, pe Șoseaua Mihai Bravu, pe calea de rulare a tramvaielor.

Măsura va intra în vigoare începând de sâmbătă, 29 octombrie 2022, iar autobuzele vor circula astfel:

Pe sensul spre capătul de linie „Piața Rosetti”: pe Șos. Mihai Bravu, ȋntre Str. Dumitru Iorgulescu (ieșirea din Pasajul Muncii) și Piața Iancului. Pe acest tronson, vehiculele vor opri la peroanele stațiilor de tramvai „Vatra Luminoasă” și „Piața Iancului”, în timp ce stația „Maior Coravu” – amplasată la trotuar – va fi suspendată;Pe sensul spre capătul de linie „Faur”: pe Șos. Mihai Bravu, ȋntre Piața Iancului și stația de tramvai „Mieilor”. Pe acest tronson, vehiculele vor opri la peroanele stațiilor de tramvai „Vatra Luminoasă” și „Mieilor”, precum și ȋn stația de autobuz „Piața Iancului‟ (comun cu liniile 135 și N102), amplasată pe Bd. Pache Protopopescu, ȋnainte de Piața Iancului. Stațiile „Piața Iancului” și „Vatra Luminoasă”, amplasate la trotuar pe Șos. Mihai Bravu, vor fi suspendate.

https://tpbi.ro/tpbi-autobuzele-liniei-3 ... i-bravu/

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze andrei11

Mult le-a trebuit ca să-şi dea seama !

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze cosminduru

Deci se rupe legătura cu 104, din stația Maior Coravu..  proastă decizie.

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze Utilizator anonim 2

reiny2000 wrote:
Banda de autobuz de pe Iuliu Maniu azi, la ora 8.

Sigur vor toti sa vireze la dreapta...:)
De "n" ori mi s-a intimplat (cind era traficul mult mai lejer, nu asa) sa stau ca "fraierul" pe banda a doua si sa ii vad pe descurcaretii astia cum se baga si merg tot inainte in timp ce eu prind al nu stiu citelea rosu. E frustrant pentru ca pur si simplu nu ai ce sa le faci. Politia rareori intervine iar sa iti faci singur dreptate nu prea merge.

O singura data am vazut - pe bd. Unirii - cum i-au tras pe dreapta pe citiva viteji intrati pe culoarul rezervat autobuzelor.

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze andrei11

cosminduru wrote here:

Că dacă vrei să faci schimbul mult mergi pe jos la Vatra Luminoasă ! Da' maşină care cumva să te ducă fix în apartament în sufragerie nu vreţi ? Pentru 5 care vor să facă << combinaţii >> 104 / 311 fix în staţie, dar fix în staţie, nu 20 metri "mai încolo"să aştepte alţii 50 în înghesuiala de pe Mihai Bravu !

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze WT_fan06

Da, "enorm" de utilă era acea combinație, atât de utilă încât "merita" să ambuteiezi 311 în traficul infernal de la Vatră în loc să circule pe culoar până în intersecție, iar lumea să schimbe cu 104 traversând și mergând 75 de metri...

E binevenită această decizie. Mai bine târziu decât deloc...

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze cris_m

Masura vine in urma unor  petitii trimise de mine inca din luna august. Asadar, va incurajez sa trimiteti si voi propuneri de imbunatatire bine argumentate si documentate, ele vor fi luate in considerare. Rabdarea este un cuvant cheie in acest proces. :yes:

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze cosminduru

andrei11 wrote here:
cosminduru wrote here:

Că dacă vrei să faci schimbul mult mergi pe jos la Vatra Luminoasă ! Da' maşină care cumva să te ducă fix în apartament în sufragerie nu vreţi ? Pentru 5 care vor să facă << combinaţii >> 104 / 311 fix în staţie, dar fix în staţie, nu 20 metri "mai încolo"să aştepte alţii 50 în înghesuiala de pe Mihai Bravu !

Cred că transportul public se adresează tuturor, nu e normal să ignori niște cetățeni pe principiul ăsta. Și este util să ai cât mai multe legături posibile, nu să le izolezi.

Aici ar fi fost cel puțin două soluții mai bune
- de ce nu merge 104 pe linie? De ce unele autobuze merg pe linia de tramvai, altele nu? este un haos generalizat, nimic unitar, un om care vine prima dată în București, vizitator, turist, este complet dezinformat și amețit de stații aiurea, indicatoare, infoTB, hărți inexacte, anunțuri lipsă sau decalate prin vehicule, mai adaugi și acest
- culoar unic STB pe prima  bandă pt autobuze pe Mihai Bravu - Ștefan cel Mare. De ce nu se poate face un culoar unic ca lumea? Să recunoaștem, circulația pe linia de tramvai este o improvizație de lumea a 3a, dovadă faptul că nu au loc unele pe lângă altele, se așteaptă pe sensuri opuse la stații sau intersecții, hârtoape, zdruncinături, semafoarele nu sunt sincronizate, distracția de la Obor (când 330 stă la vreo 3 stopuri roșii).

Toată situația este un haos neunitar. De ce unele linii au autobuze pe ele și altele nu? De ce unele au green track sau CF și altele asfalt?
Soluția este bandă unică pt STB - separat de liniile de tramvai. Dar cine să aibă curajul să implementeze așa ceva?

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze Media

Eu folosesc acea ruta, dar am schimbat la Vatra de fiecare data, pentru ca am mai multe alternative.
La Maior Coravu, e ok sa rămân doar 104, pentru cei din zona care dacă nu vor sa meargă pe jos pana la Vatra Luminoasa pot lua 104 și schimba acolo cu 1, cu 330, 135, 311.

Eu nu înțeleg de ce nu fac ceva ca la Obor astfel ca autobuzele sa rămân pe linia de tramvai pana la Ferdinand. Sa facă ceva cu acea copertina, dacă acolo e problema.

În München, sunt linii de autobuz care circula pe linia de tramvai fără probleme pe același traseu și e greu sa spui ca sunt în lumea a3-a. De ce sa ai doua culoarea unice (tramvai + Bus) .  Atunci pe Mihai Bravu am avea cele doua culoare unice (tras și Bus) plus metrou.
Cel mai bine ar fi sa se regândească traseele. Sa nu se mai suprapună pe distante așa mari (330, 335 cu 1 și 10) + Metrou.
Dar aceste discuții au mai fost și vor mai apărea ciclic.

Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 90

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433417 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”