Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX)

2559 posts, 1049334 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 150 151 152 153 154 155 156  ... 183

📖 Pagination options
Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) ByOnu

As vrea parerea voastra. In prezent, toate cele 4 linii STV (416, 449, 450, 459) care intorc la M Pipera o fac in acelasi sens de circulatie, in sensul ceasului.

Relatia directa spre Aurel Vlaicu, via DRPCIV, care sa evite bariera CF si aglomeratia de pe Pompeiu nu exista. Mai mult, nu exista transport public pe relatia Pompeiu (M Pipera) -> CF Petricani, in afara de microbuzele privatilor (birouri/rezidential), care au program si acces limitat.

Credeti ca ar fi oportun ca una dintre linii sa circule, deci, in sens invers ceasului, intrand dinspre Vlaicu pe Pompeiu precum 243? Daca da, care dintre cele 4 ar fi optima?

Screenshot_20221020-195612_Info TB.jpg (518.9 KB; downloaded 3506 times)

Screenshot_20221020-195622_Info TB.jpg (385.06 KB; downloaded 3511 times)

Screenshot_20221020-195551_Info TB.jpg (567.17 KB; downloaded 3505 times)

Screenshot_20221020-195525_Info TB.jpg (453.8 KB; downloaded 3506 times)

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) Chev Celios

Nu va grabiti inca cu propunerile. Din cate am inteles TPBI a transmis celor de la STV cum ca in Decembrie se vor infiinta si modifica unele linii. Mai multe nu stiu.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) neoman

Totusi din cate stiu eu 459 o ia peste podul de cale ferata inspre Aurel Vlaicu si intoarcerea e pe Calea Floreasca. Cred ca sunt gresit desenate sensurile. Pe siteul STV este trecut cum trebuie.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) dekolor

E invers, trece mai intai pe la CF Petricani > M Pipera > Fabrica de Glucoza pana la Aurel Vlaicu. Traseul de intoarcere e tot pe la DRPCIV, ca la celelalte linii.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) neoman

Am inteles. Inseamna ca retinusem eu gresit. Atunci da, ar fi utila o modificare asa cum a fost sugerat.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) BGP2597

Din ce îmi amintesc, când a apărut inițial 459 circula în sens invers, întâi pe la DRPCIV apoi pe FdG și Pompeiu, apoi l-au modificat. Ce e și mai stupid e că mereu pe Pompeiu apare la pachet cu 449 cu care se suprapune pe cea mai mare parte din traseu.

Ma gandesc una dintre 449 sau 459 ar fi pretabila pentru modificare, avand cel mai mare grad de suprapunere dintre cele 4 linii, nu?

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) Gabi23

În general linia 459 este mult mai aglomerată decât 449. Probabil că la 449 s-ar putea propune modificarea.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) alexandru_gr

Au fost modificate prima dată ptr a scăpa de timpul pierdut în coloana de mașini  de pe Pompeiu.

Daca asta a fost logica lor, nu le merge: Pompeiu e blocat si dimineata si seara, cu coloane, pe sensul Petricani -> Str. Gara Herastrau, adica fix ala pe care au indesat toate cele 4 linii.

Mai mult, logica de a pune transport public doar pe unde nu-i blocat traficul ne-ar lasa fara transport public cu totul...

La vremea respectivă au fost multe cereri din partea călătorilor ptr efectuarea acestor modificări.
Iar ca modificare 449 ar trebui dus până  la Spitalul SRI vechiul capăt al liniei 459.

Doar microbuzele locale ale Primăriei Balotești.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) Media

Eu am mai făcut propunerea ca 416 sa nu mai meargă la M Pipera pe Pompeiu ci sa se mute capătul la Herăstrău, la giratoriul de la Pescăruș. Este și loc de staționare, face legătură cu M la Aurel Vlaicu, ocolește bariera CF de la Petricani.

Acum nu știu cât ar fi de fezabil acest lucru. Dar 2 din 4 linii STV ar putea fi duse la Herăstrău, inclusiv 243 care merge acum la CFR Constanta fără o utilitate vizibila.

449 este mai putin aglomerat pentru ca are o turatie mai mică și invariabil vine dupa un 459.
Dar o reorganizare a traseelor pe Pompeiu este binevenita. Mai ales ca mă aștept ca într-un an, maxim 2 sa înceapă și refacerea liniilor de tramvai 16 și 36.

Go to page:  1  ... 150 151 152 153 154 155 156  ... 183

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463833 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”