Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăAspecte diverse din transporturi şi infrastructură

Topic: Cu mașina personală în centrul orașelor - despre parcare, congestie și poluare versus transport public și alternativ

513 posts, 103995 views

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 37

📖 Pagination options

Re: Cu mașina personală în centrul orașelor - despre parcare, congestie și poluare versus transport public și alternativ ByOnu

Acolo clar trebuie supralargire, pasaj rutier si giratorii.

Well, sigur, nu va rezolva nimic, da' a facut si primaru' ceva, față de altii.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Cu mașina personală în centrul orașelor - despre parcare, congestie și poluare versus transport public și alternativ Mircea G

andrei11 wrote here:
Cică încă o bandă de circulație ar rezolva problema ambuteiajului aici...
........

Sa nu cadem in plasa celor ce viseaza numai trotinete ca au frustrari din copilarie !
"România a avut în 2020 cea mai mică rată de motorizare din Uniunea Europeană, potrivit statisticilor publicate de Eurostat. " https://economedia.ro/gradul-de-motoriza ... CgnZByUk
La noi " aglomeratia " se datoreaza exclusiv  proastei administrari a strazilor si idioteniei cu impartirea lor intre capitala si sectoare . Idiotenia asta a scos din " trafic " strazi importante care au fost date la sectoare , si transformate in niste " anexe " cu limitatoare si interdictii timpite . Sint strazi care amenajate si semalizate corespunzator  pot fi folosite ca alternative la rutele unice si consacrate .
Si chiar asa , eu consider ca traficul din Bucuresti nu este asa nenorocit . Eu care sint zilnic in trafic , pe toate directiile posibile ...

Re: Cu mașina personală în centrul orașelor - despre parcare, congestie și poluare versus transport public și alternativ andrei11

Mircea G wrote:
Si chiar asa , eu consider ca traficul din Bucuresti nu este asa nenorocit

Nici eu !  :bere:

Re: Cu mașina personală în centrul orașelor - despre parcare, congestie și poluare versus transport public și alternativ ByOnu

https://alleesdeneuilly.info/actualites/ ... e-gaulle

Ce se intampla prin Franta.

De luni, 22 noiembrie 2021, trecerea subterană de pietoni este închisă.

Până la crearea unei noi treceri de suprafață, pietonii pot traversa bulevardul Charles de Gaulle la înălțimea esplanadei Saint-Jean-Baptiste sau rue de l'Hôtel de ville.

Re: Cu mașina personală în centrul orașelor - despre parcare, congestie și poluare versus transport public și alternativ andrei11

Aşteptăm acelaşi lucru şi la Pasajul Latin de la Sfântul Gheorghe / Bucureşti. Desigur o  să fi  iniţiatorul acestui demers aşteptat de locuitorii  capitalei !
Uitasem de cel de sub B-dul Aviatorilor.
Deabia aştept petiţiile  către Nicuşor Dan.
987.jpg (453.78 KB; downloaded 2280 times)

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Cu mașina personală în centrul orașelor - despre parcare, congestie și poluare versus transport public și alternativ Utilizator anonim 2

Parisul e condus de niste neocomunisti ce considera, precum predecesorii lor, ca binele colectiv e mai presus decit binele individual si nu este o rezultanta a lui ci altceva stabilit arbitrar, de ei, chestie care le da puterea sa dispuna de destinele altora.

Iata ca acum se indeapta contra soferilor francezi si pentru asta nu se dau in laturi sa puna vietile pietonilor in pericol. Sau poate ca vietile lor sint deja in pericol in acel pasaj…O fi intunecos, plin de urina si de mesageri ai religiei pacii de care e plin acum Parisul, mesageri ce nu pot fi deranjati de politia cu curcubeu in cerul gurii.

1. Andrei, pentru pasajul de la Aviatorilor m-as fi asteptat sa cunosti faptul ca datorita mie este deschis 24/24. Eu am scris solicitarea care a facut Metrorexul sa-si mute portile. Ulterior, am cerut si ce-l de-al doilea lift pentru a accesibiliza pasajul de traversare. Daca voiam desfiintarea lui, o ceream. Am solicitat insa accesibilizare si program non-stop.

2. Utilizator anonim 2, cum este eliminarea unui pasaj pietonal "contra soferilor"? Si cum pune o trecere de pietoni vietile pietonilor in pericol?

Am stat vreo 3 luni in Paris, acul vitezometrului nu sarea de 50. Nu 55, nu 51. 50! Nu pentru ca nu ai vrea, ci pentru ca nu ai cum, toti circula regulamentar. Iar ca pieton nu m-am simtit in pericol si nu am fost pus in pericol pe treceri.

_______

Parisul, oras de neocomunisti progresisti care nu fac parcari pe trotuare. Mama lor..

Da, ştiu că Pasajul de la Aviatorilor e deschis datorită ţie dar nu am dat peste postarea respectivă pentru că aş fi făcut referire la ea.
Nu poţi să susţii şi Pasajul de la  Aviatorilor şi să fi şi de acord cu închiderea acelui pasaj din Paris.
Nu poţi fi şi pentru şi contra în aceeaşi cauză !
...Si cum pune o trecere de pietoni vietile pietonilor in pericol?

Vrei să experimentezi ?
N-ai decât să traversezi legal la trecerea de pietoni de la Fântâna Mioriţa. Şi ziua  şi noaptea.
Aşa e când vorbim din faţa calculatorului ( noi avem << principii >> ) şi nu experimentezi realitatea de zi cu zi.
Şi mai am şi alte treceri de pietoni periculoase, de exemplu pe Mihai Bravu la ieşirea din Pasajul Muncii. Şi altele. Deschidem un Subiect separat în cadrul Forumului ? Că am să-ţi dau exemple şi să fac şi observaţii critice.

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Cu mașina personală în centrul orașelor - despre parcare, congestie și poluare versus transport public și alternativ Utilizator anonim 2

Cum adica cum e contra soferilor? Pentru ca aparind o trecere de pietoni, trebuie sa opreasca, stricind fluenta traficului. Si nu e vorba ca pietonii nu aveau inainte pe unde sa treaca ci tocmai ca aveau la dispozitie o modalitate   superioara, din toate punctele de vedere. Deci din intentia de a sicana traficul auto, ii pun intentionat pe pietoni in pericol.

Comunistii astia nu ii iubesc pe pietoni ci ii urasc pe soferi, asa cum aceiasi comunisti nu ii iubesc pe saraci ci ii urasc pe bogati si spera sa le ia ei locul chiar daca asta inseamna suferinta saracilor. Sau pietonilor.

superioara, din toate punctele de vedere

Nu. A fi nevoit sa iei la pas scari si sa parcurgi practic dublul distantei printr-un pasaj (cine stie cat de intretinut sau de sigur) nu e e deloc 'superior'.

Cand masina ia partea leului, cred si eu ca incercam sa le videm pietonilor gogosi cu avantajele promotionale de a-i baga in pamant. "Hei, uite, daca ma lasati sa circul cu suta prin oras si traversati obedienti prin pasajele pietonale infecte, intunecoase, periculoase si neaccesibilizate... hmmm, cred ca nu o sa va mai omoram pe treceri! Timpurile-s grele pentru toti. Good deal, ey?"

---

Intre timp, scandal mare in Praga unde pe trotuare a inceput .......... marcarea locurilor de parcare.

Screenshot_20221010-055632_YouTube.jpg (303.69 KB; downloaded 2155 times)

20221010_060247.jpg (555.28 KB; downloaded 2155 times)

20221010_060105.jpg (522.4 KB; downloaded 2156 times)

20221010_060108.jpg (560.02 KB; downloaded 2154 times)

...

Preabine, Praga nu este cel mai bun exemplu oricum.
t4yp1ovg4x491.png (842.5 KB; downloaded 2153 times)

Colega ( ByOnu ),  când o să te văd că vei ieşi public cu petiţii cerând desfiinţarea tuturor pasajelor subterane pietonale bucureştene ( cu excepţia celui de la Universitate   :D  ) o să te cred, în rest ştii care e părerea mea ? Eşti un mare prefăcut care  te mulezi pe << tema zilei >>.  Dacă peste 25 de ani se schimbă << trendul >> o să  te văd în  cealaltă tabără fără probleme.
Văd că nu ai nicio replică virulentă cu privire la parcările legale de pe trotuare din Bucureşti. Lasă Praga, din Bucureşti.

andrei11 wrote here:
Nu poţi să susţii şi Pasajul de la  Aviatorilor şi să fi şi de acord cu închiderea acelui pasaj din Paris.

Ba da? Este relevant contextul? Pentru ca la Aviatorilor, asemenea celui de la Universitate, ai acces direct la metrou ceea ce este un beneficiu pentru pietoni/calatori? Sigur, da, as minti sa spun ca nu mi-ar placea si o trecere la suprafata acolo, cu atat mai mult cu cat NU EXISTA LIFT pentru dizabilitati. Practic, la Aviatorilor, o persoana cu dizabilitati / alte categorii trebuie sa ocoleasca vreo 500m pentru a traversa legal pe partea cealalta a strazii.

andrei11 wrote here:
Eşti un mare prefăcut care  te mulezi pe << tema zilei >>.

...

andrei11 wrote here:
nu ai nicio replică virulentă cu privire la parcările legale de pe trotuare din Bucureşti.

?

Unu, doi, trei, etc.

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 37

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Aspecte diverse din transporturi şi infrastructură  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”