Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 3

1259 posts, 432371 views

Go to page:  1  ... 78 79 80 81 82 83 84  ... 90

📖 Pagination options
Re: Sectorul 3 TrainWrecker

Asa face Negoiță, când e plictisit și n-are ce să facă schimbă bordurile... ca să nu zică lumea că n-a făcut nimic!  :twisted:  :bleah:

• TPB
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 3 TPB

Distruge întreg sectorul cu bordurile sale. Pe Șoseaua Mihai Bravu, a lăsat spațiu gol între bordurile noi și cele vechi (roz), apoi angajații au cârpit în diverse locuri.
De trotuare nu mai zic, aproape toate sunt printre copaci.

Re: Sectorul 3 cris_m

Problema e alta, bordurile alea sunt pentru spatiu verde, cred ca ne luam adio de la peronul de la magazinul Unirea...

Re: Sectorul 3 bgd70

Nu vad de ce nu ar merge si la trotuar puse bordurile alea. Nu sunt cu mult mai intalte decat cele de dinainte.

Re: Sectorul 3 Chev Celios

Au marginea rotunjita. Cand ploua sau cand va fi gheata si o sa vrei sa urci / cobori din autobuz o sa aluneci.

Re: Sectorul 3 ByOnu

Exact, maresc gap-ul dintre vehicul si peron. Imaginati-va la metrou ca maginea peronului ar fi rotunjuta spre linie...

Re: Sectorul 3 andrei11

:rofl:
Cu groază constat că omul anului 2022 a devine  brusc handicapat când e vorba să coboare din autobuz.  :headbash:

Re: Sectorul 3 Chev Celios

Nu a devenit handicapat, dar mai sunt persoane care nu pot sa sara din autobuz si nici nu pot sa faca pasul mare peste gap-ul respectiv.  Spre exemplu mama are diabet si la 63 de ani ai ei nu mai poate sa faca pasul atat de mare cu usurinta. Am si specificat ca ar putea sa fie o problema in momentele cu vreme nasoala. Unde nu e cap, vai de picioare. :headbash:  

Andrei... daca faci un peron, pui borduri de peron. De ce este nevoie de comentariile astea aiurea?

Asta e tot ce ai inteles tu? Ca oamenii devin handicapati?

Situatia este simpla: pana ieri existau niste borduri instalate dupa 2010, durabile, din granit, in stare foarte buna (durata de viata de +100 de ani) si potrivite pentru functiunea de peron. Vine x si le schimba cu unele noi nepotrivite scopului. Sunt prejudiciate si banul public si siguranta / accesibilitatea calatorilor de toate categoriile.

Existe persoane in carucior fara insotitor, persoane in etate, sau pur si simplu situatii in care fara sa-ti dai seama pasesti pe marginea aia alunecoasa si cazi intre.

De ce vrei sa fim tacuti la inrautatirea domeniului public?

Re: Sectorul 3 andrei11

Comentariile nu sunt aiurea.
Aţi devenit voi  foarte sensibili la lucruri pe care generaţia mea trecea peste ele fără aşa tam tam. Şi pe vremea mea existau tramvaie şi existau borduri la peroane. Nu-şi rupeau oamenii picioarele că bordurile nu ştiu ce fel de colţuri aveau.  Asta e realitatea, în loc să vă concentraţi atenţia la urcat / coborât aveţi un atac  subit de  panică că bordurile nu au colţurile cum trebuie. Nu pot să-mi explic cum îţi poate aluneca piciorul între tramvai şi bordură dacă bordura nu e dreaptă, e uşor curbată. Trebuie să ai o dexteriate ieşită din comun ca să te împiedici de curbura bordurii când cobori din tramvai.
Şi citiţi explicaţiile, cuvântul handicapat nu are un sens denigrator. Dacă voi l-aţi interpretat aşa e strict treaba voastră.
Sunem de generaţii diferite. Aşa, şi ? Dacă voi vă împiedicaţi de curbura bordurii este srict treaba voastră, eu nu mă împiedic.
Staţi să vedeţi cum sunt bordurile de la peroanele CFR - ului, acolo e durerea mare.
O să-mi reproşezi  ceva de genul  << măi băiatule, pensionează-te, retrage-te, eşti depăşit >>. Ok, sunt depăşit, dar ştii care e problema ? Eu  cobor fără probleme din tramvai, tu o să aluneci din cauză că bordura nu e dreaptă, are o  uşoară curbură.
Până să citesc aceste rânduri pe cuvânt de onoare că nu mi-am pus problema că bordurile de la peroane sunt de alt tip decât cele de la trotuarul banal.
Or fi mai bune la staţiile de tramvai bordurile în unghi drept, nu contest,  dacă asta vă învaţă la facultate despre boruri nicio problemă, va trebui să fac un curs intensiv postuniversitar despre clasificarea bordurilor.  Şi aşa toată lumea acum e doctor în ceva, o să-mi dau doctoratul în borduri.
Aceasta este bordura buclucaşă ?  E vorba de vreo 5 cm "neacoperiţi".
2022-09-27_20-03-35.jpg (19.84 KB; downloaded 2828 times)

Sau aşa  ?
2022-09-27_20-03-35a.jpg (20.63 KB; downloaded 2813 times)

Aţi devenit voi  foarte sensibili la lucruri pe care generaţia mea trecea peste ele fără aşa tam tam. Şi pe vremea mea existau tramvaie şi existau borduri la peroane. ... Dacă voi vă împiedicaţi de curbura bordurii este srict treaba voastră, eu nu mă împiedic.

Generatia ta trecea peste foarte multe lucruri fără aşa tam tam, ... pana a venit 1989 si nu a mai trecut nici generatia ta peste ele fara asa tam tam...

Lumea evolueaza.

Nu îmi fac griji ca ma impiedic EU de borduri, daca asta ai inteles. Dar prin natura pozitiei mele din Asociatie si inclinatiei pentru mobilitate si urbanism, militez pentru atractivitatea si accesibilitatea transportului public pentru toate categoriile de persoane. Una dintre pozitiile Asociatiei pe care am redactat-o in trecut: https://facebook.com/MetrouUsor/posts/30 ... 68455695

Şi citiţi explicaţiile, cuvântul handicapat nu are un sens denigrator. Dacă voi l-aţi interpretat aşa e strict treaba voastră.

Nu a zis nimeni asta. Am inteles handicapat fix cu sensul medical, nu peiorativ.

Staţi să vedeţi cum sunt bordurile de la peroanele CFR - ului, acolo e durerea mare.

E jale la capitolul accesibilitate pe calea ferata din Romania. ... Si care este relevanta discutiei despre statia bus de la Unirii?

O să-mi reproşezi  ceva de genul  << măi băiatule, pensionează-te, retrage-te, eşti depăşit >>.

Deloc. Sunt tineri care gandesc la fel de eronat ca si tine.

bordura nu e dreaptă, are o  uşoară curbură.

inclinatie negotiana.jpg (60.5 KB; downloaded 2797 times)

nu mi-am pus problema că bordurile de la peroane sunt de alt tip decât cele de la trotuarul banal.

Confunzi. Bordurile pe care le scoate PS3 acum ERAU borduri NORMALE, de trotuar banal. Erau POTRIVITE si pentru peron. Acum se instaleaza (daca intuim corect conform fotografiilor lui Gabi) bordurile albe din poza mea precedenta.

________

Pentru a face o analogie: si eu pot supravietui linistit cu o teava care picura in casa, nu se simte la consum, mai dau cu mopul din cand in cand. Dar de ce as fi de acord sa-mi fie instalata o teava care sa picure? De ce sa nu-mi faca treaba de calitate, corecta?

________

In concluzie, pentru ca stiu ca am cu cine vorbi, rasfoieste doar Normativul NP-051 de mai jos. Este LEGE din Monitorul Oficial. Ai fi surprins, dar fiecare mizilic este calculat, exista STANDARDE internationale pentru fel si fel de lucruri, printre care si mobilitatea (inaltimea bordurii, inclinatia ei, inaltimea ei, etc). Rasfoieste documentul, s-ar putea sa-ti placa.

https://www.mdlpa.ro/userfiles/reglement ... 2012.pdf

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 3 Mircea G

"prin natura pozitiei mele din Asociatie si inclinatiei pentru mobilitate si urbanism, militez pentru atractivitatea si accesibilitatea transportului public pentru toate categoriile de persoane."
Mie chestia asta nu-mi suna bine deloc . Sa " militezi " pt asa ceva , inseamna sa cresti costurile exponential , cu par rulant si alte amenajari .
Persoane cu nevoi speciale sint intr-un procentaj infim si nu este ok sa transformam totul , sa cheltuim sume uriase pt citeva cazuri extreme . Transformarea " a tot " pt persoane cu nevoi speciale este aberatie si discriminare .
Persoanele cu nevoi speciale nu se plimba toata ziua iar pt problema de deplasare se pot gasi solutii alernative punctuale .

Mircea, foarte punctual in cazul Unirii - da? - despre el vorbim - sper ca ai vazut pozele puse de Gabi ieri - se ia un trotuar/peron OK si, pe bani multi, se face NOT-OK.

______

In ceea ce priveste

nu este ok sa transformam totul , sa cheltuim sume uriase pt citeva cazuri extreme

ideea NU e sa schimbi tot peste noapte, dar ATUNCI cand ORICUM schimbi ceva, sa o faci respectand standardele actuale de accesibilitate.

INTELEGI CE ZIC?

Analogie: atunci cand iti schimbi canalizarea ca s-a fisurat, nu pui tot țeava de plumb, ci te uiti si tu ce standarde exista astazi. Atat de simpla este si discutia de astazi.

Practic, primaria sectorului 3, schimband niste borduri noi, conforme, cu unele noi neconforme, strica o lucrare deja accesibilita.

Mai simplu de atat nu stiu cum sa explic.

Re: Sectorul 3 Isaac

Eu nu pricep de ce era nevoie de schimbarea borudurilor. Indiferent ce model de bordura era pus acum de Negoita, de ce era necesara aceasta schimbare ? Erau cumva degradate cele vechi ? Mie imi pareau foarte bune.

Go to page:  1  ... 78 79 80 81 82 83 84  ... 90

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”