Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 421009 views

Go to page:  1  ... 60 61 62 63 64 65 66  ... 123

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) mastocitu

Si eu cred ca discutia asta este sterila toata lumea in Bucuresti spune pasajaul Basarab si atat.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

Denumirea atat 'oficiala-HCGMB' cat si 'istorica-traditionala' a locului e Basarab, desi singurul obiect ce mai poarta aceasta denumire in zona e doar statia de metrou (statia cf este oficial botezata Gara de Nord grupa b sau II).
De altfel, de la de-stalinificare incoace stiu ca exista o hotarare foarte sanatoasa, care n-a fost inca abrogata, ca nimic sa nu poarte numele vre-unui politician vremelnic in viata...
Denumirile geografice trebuie sa aiba 'amprenta eternitatii' si eternitatea nu se castiga decat 'post-mortem' pentru ca nu o judecam noi contemporanii ci 'viitorimea'...
Cu acest prea lung comentariu cred si eu ca putem considera subiectul atat 'epuizat' cat si 'de-politizat'...
Chiar cine ar putea pretinde ca exista un nume mai potrivit si mai cu 'rezonanta' decat intemeietorul Basarab???
Actualul presedinte se poate multumi cu faptul ca ar putea fi si o vaga aluzie la locul nasterii domniei sale...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) bercenicity

Utilizator anonim wrote:
Un "demo" cu viitoarea statie de tramvai si alte cateva poze din zona Titulescu.

Deci statia de tramvai nu o sa mai aiba designul de aici viewtopic.php?p=54#p54

- pacat  :(

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) rosetti61

E mai frumoasa cea de jos, e posibil ca a doua varianta sa fie ceva la repezeala, sper ca nu vor fi "coastele de balena" de la Obor reloaded. E mai frumoasa forma de cochilie, cum e si la statiile metroului din Dubai. Decat sa tranteasca o banalitate arcuita, mai bine renunta la statia de tramvai de pe pod.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Goldmund

Cu toate ca "totul e doar politica"...,inteleg si plictiseala generala fata de politica. Ce pot sa spun este ca o epoca si tot ce apartine de o perioada istorica poarta amprenta vointei clasei politice si a elitei timpului.Nu arhitectii sunt de vina ca intre 1947 si 1989 s-au construit mii de blocuri anoste si fara vreo valoare arhitecturala...(pai, cum altfel?!- dar nu insist! q.e.d.)
Cat despre cele doua variante ale statiei de tramvai de pe podul hobanat  prima varianta din poza 1 e mai interesanta, a doua poza e un proiect mai aproape de ce poate fi realizabil...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Goldmund

rectific:
prima poza de mai sus reprezinta proiectul ce este realizabil...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Serban

Intrebare...Oprescu zicea ca in curand va incepe amenajarea Cuza, Banu Manta si Titulescu. Stie cineva ce inseamna aceasta amenajare? Pe Cuza probabil o sa scoata linia de tramvai, dar pe celelalte 2?

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

Ridicat masini parcate, stalpisori, sensuri unice... :roll:  Mari detalii nu am pentru ca nu se ocupa Astaldi de aceste modificari.

Iar referitor la statia de tramvai, bucurati-va ca este acoperita, Oprescu a zis sambata ca de ce e asa scumpa si ca sa se mai taie din ce se poate ca sa scada la pret.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) rails

tablierul hobanatului ramane "la vedere", sau se va cosmetiza cumva ?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Metamorph

andrei11 wrote:
Si parerea mea este sa nu ne bagam in politica ca strica. Toate constructiile cu adevarat monumentale ( se poate include si Pasajul Basarab aici ) eventual poarta numele constructorului / arhitectului si nu a epocii respective. Ce Basescu, Oprescu, etc au dat banii pentru pasaj ? Sa fim seriosi !

absolut corect ce spui,si uite un exemplu despre cum trebuie privite lucrurile,nu din punctul de vedere al slugilor basiste.Citat din cel mai recent interviu al lui Oprescu: "...În fond, toate proiectele de infrastructură, în orice oraş de pe lumea asta, sunt realizate pentru zeci de ani, în perspectiva dezvoltării oraşului respectiv. Nici nu se poate pune problema că sunt “proiectele lui Oprescu” sau ale nu ştiu cui... ci se pune problema dacă sunt necesare sau nu oraşului. Ele rămân ale oraşului.".Un exemplu de bun simt.Iar ca sa lamurim oamenii,nu am spus ca psd-istii sunt sau au fost mai buni,pe mine ma intereseaza dezvoltarea orasului,fix in cot ma doare de culoarea politica.Iar ca sa vedeti ca nicidecum PDL nu e Dumnezeu pe pamant,va raspund cu un alt citat,referitor la ce sustin unii sus si tare.Este vorba de un alt mare santier din Bucuresti,National Arena : Desi primarul Sorin Oprescu a sustinut in continuare proiectul, Consilul General al Municipiului Bucuresti(majoritar PDL) a anuntat ca nu vor mai fi acordate cele 235 de milioane de lei noi, aprox 75 de milioane de euro, bani care erau alocati pentru finalizarea stadionului.
"Au dat peste cap tot bugetul. Amendamentele propuse de ei sunt absolut halucinante, ca sa nu spun aberante. Se aduna o suma de 500 de milioane in mod artificial pentru ca sa poata sa se stearga datoria pe care Guvernul o are la noi pentru subventii.De unde iau acesti bani? De la investitii,pentru ca dupa aceea sa spuna Guvernul ca va da bani pentru Lia Manoliu.In aceste conditii constructia va fi intarziata si nu se vor mai putea sustine minim 3 evenimente in acest an.Avem aceasta obligativitate pentru ca mai apoi sa se poata juca pe 12 mai 2012, finala Europa League." No problem,ne facem iar de ras in fata intregii lumi.Si ca sa fiu clar:NU E VORBA DE POLITICA!E vorba ca se blocheaza intentionat niste proiecte de interes public datorita alegerilor care vor veni si la care Oprescu trebuie neaparat sa nu mai fie ales.La fel se intampla si daca era invers...la fel facea si PSD si PNL si PDL si cine vreti voi.E vorba de proasta mentalitate romaneasca.Una e sa spui asta,sau sa ai o parere,oricare ar fi ea,si alta e sa mergi pana in panzele albe cu niste aberatii.Iar pe aceasta cale anunt ca acesta a fost ultimul meu post pe forum pt ca in ciuda muncii formidabile depuse de unii colegi de aici,care merita toate felicitarile au aparut tot mai multi postaci de care eu unul ma dezic pt ca mi-e scarba.Una e sa fii,sau sa nu fii de acord cu un lucru,alta e sa fii sluga.@Utilizator anonim,succes in continuare cu ceea ce inseamna portalul,respect celor ce vin cu poze si informatii utile din teren,rusine celor care fac sute de postari pe langa subiect,dupa regula x posturi=x ron.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) shoppy

Structura de jos este una idealizata, practic e doar sticla aruncata intr-o forma f.u.t.u.r.i.s.t.i.c.a fara nici un fel de structura de sustinere, deci era imposibil sa arate exact asa.
Da, si eu vreau sa se faca la Basarab ca la Otopeni, dar nu cred ca vedem asa ceva.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) andrei11

Exista bani pentru finalizarea constructiei si darea in exploatare a obiectivului pana in Decembrie anul acesta ?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Nightwolf

Pasajul Basarab este achitat din cate stiu eu...mai putin treaba cu trotuarul rulant, in rest pasajul se va finaliza si este achitat ...

• darknight
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) darknight

Vineri sau Sambata cred ca se va putea turna,de duminca se raceste iar,vom avea  o usoara incalzire de maine....

Go to page:  1  ... 60 61 62 63 64 65 66  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463909 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”