Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Infrastructura pentru biciclete

622 posts, 214373 views

Go to page:  1  ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

📖 Pagination options
Re: Pistele pentru biciclisti Hawkuletz

cris_m wrote here:
Pai pista pe trotuar nu era ilegala in lipsa unei delimitari clare de zona pietonala? Sau s-a schimbat schimbarea? :)
Sarcastic: Daaa, pista era ilegala, spre deosebire de parcarile de pe acelasi trotuar, unde soferii isi impingeau masina mergand pe langa ea!

Re: Pistele pentru biciclisti Isaac

Ce ziceti despre cum promoveaza PMB acel BIKE BOX ca fiind mega inovatie pe Calea Victoriei, care de fapt exista deja de la infiintarea pistei?

Re: Pistele pentru biciclisti ByOnu

Isaac wrote here:
cum promoveaza PMB acel BIKE BOX ca fiind mega inovatie pe Calea Victoriei, care de fapt exista deja de la infiintarea pistei.

Intr-adevar... practic, au < reimprospatat > PARTIAL marcajele trasate in 2015. Nu au revopsit si fundalul cu rosu. Mi se pare rusinos, treaba facuta pe jumate si laudata de parca zici ca au trimis Arcul de Triumf pe Marte.

301521475_384562023851508_5983065687032800703_n.jpg (77.26 KB; downloaded 3530 times)

Foarte putin spre ZERO pentru biciclete in acest mandat ..pana acum. Ar fi foarte trist ca la finalul mandatului sa nu avem macar vreo 10 km noi reali de piste (nu dungi pe trotuare). Chiar ar fi 4 ani irositi pentru mobilitatea alternativa.

Re: Pistele pentru biciclisti Costin

Precum in cazul parcarilor, si aici am intervenit si am separat discutiile principiale despre utilizarea bicicletei versus auto personal de restul subiectului. Astfel, acest subiect se refera strict la pistele pentru biciclisti din Bucuresti. Discutiile offtopic au fost distribuite astfel:

Am sters unele mesaje complet pe langa subiect si am editat altele (unit doua mesaje consecutive, spart un mesaj in doua etc) pentru a pastra firul logic al subiectului de destinatie, fara a altera pe fond mesajul transmis de autor.

"Am atribuit contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent proiectului “Realizare infrastructură pentru transport verde – piste pentru biciclete în Municipiul București”.
Prin această investiție, vor fi realizate 5 trasee prioritare prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru regiunea București-Ilfov, cu o lungime totală de aproximativ 13 km, care leagă zone importante ale orașului, după cum urmează:
1. Bucureşti – Ploieşti (între Aerogării şi Băneasa Shopping City) – 1,5 km (parte din “traseul pentru cumpărături” din PMUD: Piața Victoriei – Băneasa);
2. Piața Unirii – Mihai Bravu – 3km (“traseu de agreement”);
3. Colentina – între Mihai Bravu și Doamna Ghica – 1,5 km [parte din “traseul către școală” Universitate – Doamna Ghica];
4. Petricani – între Doamna Ghica și D. Pompeiu – 3 km (parte din “traseul către birou” Doamna Ghica – Pipera);
5. Piața Alba Iulia – Piața 1 Decembrie – 4 km (parte din “traseul de est”).
Documentul va fi elaborat de SC RHEINBRUCKE SRL, iar durata de execuție este de 150 zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere.
În ceea ce privește fondurile necesare pentru acest proiect, avem în vedere două posibile surse de finanțare nerambursabilă, PNRR (runda a doua, Fondul pentru Mediu) sau Programul Operațional Regional 2021-2027."

Sursa FB Nicusor Dan https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/pfbid0FoWnqRB77D5FGdVwoPZG5JmzSWbZnwbbZRNaimSGNCSSUZmSsnSFpBtmdNW3BjDDl

Re: Pistele pentru biciclisti subway guru

Promisiuni, promisiuni…

Re: Pistele pentru biciclisti DocOctavius

Când Oprescu sau Firea cheltuiau bani pe studii de fezabilitate era “irosirea banului public”, “plăți pentru campanie”, “spălare de bani”, etc
Când e Dan la primărie e o “mare realizare” pe care simte nevoia să o trâmbițeze pe Facebook.
Nu sunt pro unii sau alții dar până nu văd ceva concret de la vreunul șed calm.

Re: Pistele pentru biciclisti ByOnu

Nicusor Dan, despre piste: de la minutul 9:15

https://facebook.com/watch/live/?ref=wat ... 89842912

Nicuor Dan: "Mai era una si o spun onest: exista proiect, existau bani pentru o pista de biciclete pe traseul < Piaţa Victoriei – Iancu de Hunedoara – Ştefan cel Mare – Mihai Bravu > ... in momentul asta nu am considerat oportun ca trebuie sa o facem pentru ca este o aglomeratie foarte mare de masini"

Practic, exista deja un proiect pentru pista, cu avizele si fondurile necesare, platit probabil cu zeci-sute de mii de euro, proiect MATUR bun de implementat, respins de ND in al 12-lea ceas pentru ca ... e aglomeratie de masini?!

___
Credit pentru descoperirea aceasta userului Martin_B de pe forumul SSC.

Re: Pistele pentru biciclisti andrei11

Păi filozofia este simplă, nu te-ai prins ? Se desfiinţează toate locurile de parcare de pe bulevardele respective şi se fac piste de biciclete. Automobiliştii să se descurce, dă-i în măsa, trebuie exterminaţi. Ăsta era marele  proiect MATUR. Sau concomitent să se mai taie şi din trotuare. Că-s prea late şi nu au trafic. S-au plătit sute de mii de euro pentru aceste studii ? Păi da, dacă nu dăm banul din buzunarul propriu...

Re: Pistele pentru biciclisti Valentin

Sau se puteau gandii la o masura la mijloc, in parcarile astea "in spic" se poate merge pe modelul de pe  I.Maniu sau Bd.Unirii, adica parcajul in paralel separat de pista si de trafic, banda a 3-a de acum sa fie BIKE si asa nu moare nimeni, ma rog, mult spus, SIGUR nu o sa mai intre toate masinile, dar la fel de SIGUR NU toata lumea, care ARE ACCES la transport public variat (M+TRAM+BUS) are nevoie de masina la botul calului pe INELUL orasului. Evident, m-am uitat in mare pe traseu, probabil sa existe si cazuri particulare, dar ma indoiesc ca o parcare in paralel concomitent cu vopsea rosie pe jos a pistei de biciclete o sa duca la foarte mult conflicte. Solutii exista, doar NU ne convine sa le aplicam, doamne fereste sa "lezam" votantii cu masini producatori de taxe&impozite.

Re: Pistele pentru biciclisti andrei11

Să ştii că inelul este destul de circulat. Dacă nici  pe inel, pe unde să mai circule automobilele proprietate personală ?

Am urmarit si eu interviul. Aparent ii este frica sa nu isi ia si mai mult hate. Un mandat nou, din partea mea putin probabil sa mai ia oricum. Avand in vedere ca nu mai e la fel de popular ca la inceput.

Exista si o veste buna. Din ce am inteles eu, urmeaza sa se construiasca pe bulevardul Unirii si pe Kiseleff "foarte curand". Vestea buna fiind faptul ca a durat mai mult din cauza ca planurile pentru trasee erau facute de vechea administratie si existau cateva probleme in acele planuri. Ele au fost corectate din ce anunta ND. As fi vrut sa vad si eu proiectele actualizate, pe cele vechi le stim deja, au fost publicate chiar pe acest forum.

Re: Pistele pentru biciclisti aztec

Kiseleff?
Pai...acolo e mai mult ca simplu, doar sa se vrea .
Idem si pe Unirii...
Ma intreb de ce nu au facut cu ani in urma.
Problema apare acolo unde e delicat...
Si "pe inel" nici nu e o placere sa te dai cu bicicleta...mai bine stai prin stradutele din spatele inelului...mai sigur, mai curat.

Re: Pistele pentru biciclisti TrainWrecker

Tot ce trebuie sa faca pe Kiseleff e sa traseze pista si eventual sa puna cateva semafoare pentru biciclete si gata... trotuarul a fost reasfaltat acum 2 luni deci problema cu gropile e rezolvata, totusi ar trebui sa refaca si pista de pe Maresal Perzan ca sa se faca o conexiune intre pista de pe Kiseleff si cea de pe Aviatorilor, pista e intr-o stare ok chiar daca a fost facuta pe vremea lui Oprescu (trasata cu dungile galbene).

Go to page:  1  ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463848 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”