Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Astra Imperio Metropolitan

2860 posts, 1022897 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 205

📖 Pagination options
Re: Astra Imperio Metropolitan Puss in Boots

WT_fan06 wrote here:
Cu alte cuvinte, DA, susțin ca orarele lui 41 să fie complet regândite pentru a acomoda noile tramvaie.

Pentru a "se" acomoda noile tramvaie. Daca vrei sa scrii intrucatva in romaneste, fie si ca personificare ("care consta în a atribui unui obiect inanimat, sau unei abstractiuni, calitatile, figura, sentimentele, limbajul, modul de a se comporta al unei persoane"). Poti schimba topica apoi si sa zici ca "tramvaiele sa se acomodeze" (literar aproape).

Re: Astra Imperio Metropolitan Andi_C

Pe 41 in acea perioadă nu erau 36 de ture? 28 ale Alexandria si 8 ale BN, posibil să nu imi mai aduc eu bine aminte.

Re: Astra Imperio Metropolitan subway guru

Trebuie tinut cont ca procentul de utilizare nu e niciodata de 100%, oricat ar fi de bune si fiabile, mai trebuie si revizii si intretinere ca sa nu-ti bati joc de banii investiti doar ca sa le tragi pe dreapta.
Cumpararea de material rulant e cu bataie lunga…
Avem macar o idee cum se va asigura mentenanta???

Re: Astra Imperio Metropolitan cris_m

Cel putin in halele din Militari si Alexandria stiu pana in acest moment. Mai multe nu cunosc.

Re: Astra Imperio Metropolitan subway guru

Pe mine ma interesa mai mult cine nu unde.

Re: Astra Imperio Metropolitan orex

Puss in Boots wrote here:
WT_fan06 wrote here:
Cu alte cuvinte, DA, susțin ca orarele lui 41 să fie complet regândite pentru a acomoda noile tramvaie.

Pentru a "se" acomoda noile tramvaie. Daca vrei sa scrii intrucatva in romaneste, fie si ca personificare ("care consta în a atribui unui obiect inanimat, sau unei abstractiuni, calitatile, figura, sentimentele, limbajul, modul de a se comporta al unei persoane"). Poti schimba topica apoi si sa zici ca "tramvaiele sa se acomodeze" (literar aproape).

Appo!
@WT_fan06  circuli cu 41 sau...scrii din putul gandirii?!

Re: Astra Imperio Metropolitan WT_fan06

Puss in Boots wrote here:
WT_fan06 wrote here:

Orarul acomodează noile tramvaie. Tramvaiele nu au cu se să se acomodeze. Este corect gramatical cum am scris.

orex wrote here:
Appo!
@WT_fan06  circuli cu 41 sau...scrii din putul gandirii?!
Nu ești singurul care cunoaște linia 41 și nici singurul care are dreptul la opinii vizavi de transportul din vestul orașului. Ce anume am scris din puțul gândirii, în opinia dumitale?

Re: Astra Imperio Metropolitan orex

Simplu, ca buna ziua!
”Sustin ca orarele lui 41 sa fie complet regandite...(...)”
E clar ca nu vor trebui sa mai vina-n statie la frecventa actuala, de 2 min.  (se vor calca pe ”bataturi” in inter statii, mai abitir ca acum), dar nici la cele 5 min. vizate de tine, intrucat un 36 de m la 5 min. n-are cum sa ”ingurgiteze” pasageri, la orele de varf, ca 2x27 de m la 2 min., oricat de amarat ar fi V3A-ul ala! De acord?!
Un ”compromis” tre facut, dar daca e s-o iei ca pe linia 41 vor slefui doar nr. de tramvaie din contractul de finantare (20 bucati), e clar ca vor defila mai putine ca acum si fara repercusiunile de rigoare (aglomeratie de nedescris, stationari inutile in interstatii)!

Re: Astra Imperio Metropolitan ByOnu

Vazand interiorul Imperio, imi pare ca 1 Imperio de 36m are o capacitate similara cu un V3A de 27m. Prin urmare, reducerea turatiei este o greseala dpmdv.

A compara un tramvai LF cu echipamente care schimba spatierea in salonul calatorilor, cu un tramvai cu podea inalta si un singur rand de scaune, doar pe baza lungimii, mi se pare un rationament gresit. Un Imperio de 27m ar avea garantat o capacitate mai mica decat cea a unui V3A de lungime similara. Nu cred ca raportul capacitatii salonului este de 1:1 intre un HF si un LF de lungimi egale.

Re: Astra Imperio Metropolitan andrei11

Am întrebat şi eu, hai că sunteţi unii de aici specialişti în tramvaie ( ATENŢIE ! NU am pus ghilimele la cuvântulspecialişti ), aşadar,  care e capacitatea Metropolitanului ?

Re: Astra Imperio Metropolitan punmeister

ByOnu wrote here:
Vazand interiorul Imperio, imi pare ca 1 Imperio de 36m are o capacitate similara cu un V3A de 27m. Prin urmare, reducerea turatiei este o greseala dpmdv.

A compara un tramvai LF cu echipamente care schimba spatierea in salonul calatorilor, cu un tramvai cu podea inalta si un singur rand de scaune, doar pe baza lungimii, mi se pare un rationament gresit. Un Imperio de 27m ar avea garantat o capacitate mai mica decat cea a unui V3A de lungime similara. Nu cred ca raportul capacitatii salonului este de 1:1 intre un HF si un LF de lungimi egale.

V3A are o capacitate de 249 de calatori la o incarcare de 6.5 calatori/m2, in timp ce Imperio Metropolitan este cu 30% mai spatios la 322 de calatori la aceeasi incarcare de 6.5 calatori/m2.

Si asta tinand cont de faptul ca in calculul capacitatii Imperio Metropolitan au fost excluse spatiile PMR, cum se face normal pentru orice tramvai LF. Deci e cu atat mai bine.

Re: Astra Imperio Metropolitan cris_m

subway guru wrote here:
Pe mine ma interesa mai mult cine nu unde.

Ca la celelalte contracte (hibride in special), cu  angajati de la Astra. Asa ar fi normal daca tot e mentenanta externalizata.

Re: Astra Imperio Metropolitan ByOnu

Multumesc, pun, pentru clarificari!  :bere:

Insa, vreau sa mai adaug ceva. Astazi in 41, la orele de varf, se circula sardea. Introducem tramvaie ceva mai spatioase si reducem turatia pentru a pastra nivelul de incarcare tip sardea? Sau incercam efectiv sa crestem confortul calatorilor (confort nu inseamna doar AC si LF, inseamna si sa nu-ti respire unul in ceafa) si crestem capacitatea de transport a liniei?

Re: Astra Imperio Metropolitan punmeister

Turatiile alea au fost facute la nivel de 2018, deci probabil ca nu vor fi luate in considerare.

Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 205

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463924 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”