Topic: Știri și articole din presă
112 posts, 29837 views
📖 Pagination options
-
- subway guru
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
Re: Știri și articole din presă
orex
Prin montarea ultimului segment al tablierului metalic al Podului Suspendat Braila-Tulcea s-a încheiat cea mai importantă etapă a acestui proiect de infrastructură rutieră!
Podul suspendat de la Brăila construit de Asocierea nipono-italiana IHI-WEBUILD (inițial IHI-Astaldi) se apropie rapid de finalizare.
Prin montarea ultimului segment al tablierului metalic al Podului Suspendat Braila-Tulcea s-a încheiat cea mai importantă etapă a acestui proiect de infrastructură rutieră!
Începând de săptămâna viitoare, peste 200 de sudori vor lucra la fixarea definitivă a segmentelor care cântăresc împreună peste 22.000 de tone.
Podul suspendat de la Brăila construit de Asocierea nipono-italiana IHI-WEBUILD (inițial IHI-Astaldi) se apropie rapid de finalizare.
Firma italiană WEBUILD (inițial Astaldi) se ocupă de construcția drumurilor de acces la acest pod.
Stadiul fizic al acestora se apropie de 35%.
Potrivit reprezentanților WEBUILD, doar drumurile de acces vor fi construite în totalitate până la sfarșitul acestui an (2022), astfel încât circulația pe pod să poată fi deschisă.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Restul drumurilor in 2023…
Daca lucrarea/contractul nu va fi complet terminat cum vor putea face receptia si punerea in circulatie?
Restul drumurilor in 2023…
Daca lucrarea/contractul nu va fi complet terminat cum vor putea face receptia si punerea in circulatie?
-
- orex
-
Posted:
-
orex
In 2017 s-a modificat regulamentul de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, prin H.G. 343.
Raspunsul il ai la art. 4 al normativului!
In 2017 s-a modificat regulamentul de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, prin H.G. 343.
Raspunsul il ai la art. 4 al normativului!
-
- andrei11
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Asfaltul se asterne nu se toarna si podul suspendat nu e hobanat!
Asfaltul se asterne nu se toarna si podul suspendat nu e hobanat!
-
- subway guru
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Directorul CNAIR recunoaște că inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila ar putea fi amânată pentru anul viitor. Pistol: Astaldi a cerut prelungirea contractului până în 2025, dar nu am acceptat
PS
Pacat ca IHI sta in umbra unui ”urias cu picioare de lut”!
Directorul CNAIR recunoaște că inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila ar putea fi amânată pentru anul viitor. Pistol: Astaldi a cerut prelungirea contractului până în 2025, dar nu am acceptat
Inaugurarea podului suspendat de la Brăila ar putea fi amânată pentru anul viitor, deși constructorul Astaldi a promis finalizarea podului peste Dunăre și parțial a drumurilor de legătură în decembrie, a recunoscut marți directorul general al Companiei de Drumuri, Cristian Pistol.
Cu două luni înainte de intrarea în iarnă, podul nu poate fi deschis fără a avea și drumurile de legătură, aproximativ 10 kilometri din totalul de 23 de kilometri din contract.
Totodată, Pistol a confirmat informația privind cererea antreprenorului general de a finaliza toate obiectele contractului (Podul suspendat și drumurile de legătură) în 2025. Pentru evaluarea situației din șantier șeful CNAIR a trimis un consilier personal care să prezinte dacă inaugurarea se amână sau nu.
„Antreprenorul (WeBuild fost Astaldi) a declarat că podul va fi utilizabil și că va fi dat în circulație, din punctul meu de vedere, și discutând cu inginerul cu supervizorul lucrării aceștia nu sunt la fel de optimiști, în acest sens am trimis și un consilier personal acolo pentru a evalua în mod corect posibilitatea de a deschide circulația la sfârșitul anului. Astaldi a primit un certificat negativ și ar mai primi încă unul. Și premierul a spus că podul este în întârziere și eu îl susțin, pentru că este în întârziere. Văzând lucrările eu așa consider, că nu poate fi deschis, dar fără un raport al inginerului, totuși nu e o părere obiectivă, trebuie să așteptăm evaluarea. Astaldi și-a asumat că la sfârșitul anului termină Podul și o parte a drumurilor de legătură astfel încât și nu rămână un pod muzeu”, a transmis Pistol.
PS
Pacat ca IHI sta in umbra unui ”urias cu picioare de lut”!
-
- orex
-
Posted:
-
orex
𝗣𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗗𝘂𝗻𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗕𝗿𝗮𝗶𝗹𝗮
PS
Webuild, cred ca-si asuma ca va fi OUT, si va sta pe TUȘĂ, o perioada de timp, pana sa mai pupe lucrari, in Romania, de Infrastructura Mare!!
𝗣𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗗𝘂𝗻𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗕𝗿𝗮𝗶𝗹𝗮
Am făcut o vizită neanunțată la șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, pentru a verifica dacă promisiunea antreprenorului cu privire la darea în trafic în luna decembrie 2022 a acestui obiectiv, este susținută și de realitatea din teren.
Stadiul șantierului, mobilizarea de oameni, utilaje și resurse din șantier nu confirmă susținerile repetate ale asocierii de antreprenori cu privire la finalizarea lucrărilor în luna decembrie atât a podului, cât și a primei etape a drumurilor de legătură.
Antreprenorul principal a promis că ne va comunica un grafic de lucru detaliat pe zile, până la sfârșitul anului, care să cuprindă necesarul și mobilizarea de resurse (umane, materiale și logistice), astfel încât să demonstreze tehnic posibilitatea de a se pune în circulație podul și prima etapă a drumurilor de legătură, în luna decembrie.
Voi solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR prezența zilnică a responsabililor de acest proiect în șantier, pentru a avea o monitorizare permanentă a resurselor asumate și mobilizate în teren, iar săptămânal să ne comunice (Ministerului Transporturilor și Infrastructurii) situația din șantier.
PS
Webuild, cred ca-si asuma ca va fi OUT, si va sta pe TUȘĂ, o perioada de timp, pana sa mai pupe lucrari, in Romania, de Infrastructura Mare!!
-
- subway guru
-
Posted:
-
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Pod peste Dunăre la Brăila spre Tulcea (DN22B - DN22)
•
Choose destination