Regiunile RomânieiMunteniaJudețul BuzăuTransportul în comun din municipiul Buzău

Topic: Autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 5 (ex-Connexxion Schiphol)

60 posts, 25178 views

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 5(Ex-Connexxion Schiphol) ADK

Iată și suportul de biciclete, pentru 3 unități. Este deocamdată singurul așa.
30b83338-65ee-4d3b-a8d7-ef8a932e560b.jpg (103.13 KB; downloaded 4430 times)

• ADK
  • Posted:
  •  

Nu-i o glumă sau o făcătură, ULX astăzi fără bliz-blizuri de prost gust si revopsit aproape în totalitate albastru. :yes:
IMG_20220327_111015024.jpg (138.19 KB; downloaded 4077 times)

• ADK
  • Posted:
  •  

A fost colantat și cu noua siglă și după cum se vede, a primit și oglindă lungă similar modelelor bucureștene (+UMT și încă vreo 2 mașini), îmi cer scuze pentru calitatea fotografiei.
2022-04-01_144932.jpg (57.58 KB; downloaded 3978 times)

Re: Autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 5(Ex-Connexxion Schiphol) Alex Mariciuc

Să înțeleg că asta va fi noua schemă de culoare care va fi nu?

• ADK
  • Posted:
  •  

Mai sunt cel puțin 2-3 astfel de Citaro revopsite, momentan le-am mai identificat pe UMH și UMJ, însă deocamdată nu au primit logo-urile societății.
IMG_20220406_161544258_HDR.jpg (165.11 KB; downloaded 3820 times)

IMG_20220406_162142195_HDR.jpg (203.89 KB; downloaded 3824 times)

În altă ordine de idei, noua culoare (că schemă e mult să-i zic, că doar nu au dungi cum erau DAC-urile feteștene) mi se pare frumoasă, cu toate că sus încă au rămas roșii (și cred că așa o să și rămână), dar tot mi se pare un haos culorile transportului public... Dpmdv nu are ce căuta roșu (nici albastru, dar mai ales roșu și complet) pe autobuze, deoarece de departe pot fi confundate cu mașinile de intervenții (pompieri, etc). Nu știu de ce olandezii le-au vrut așa, treaba lor, dar la noi a dispărut demult uniformizarea (sau cât de cât) a transportului public încă de prin anii 2000 și nu s-au ales culori cât mai simple posibil. Cu toate că rușii spre exemplu au ales galbenul, mi se pare o idee mai bună această culoare folosită pentru transportul de pasageri inclusiv în regim taxi, maxi-taxi etc, decât roșu, albastru, verde ghiviziu și tot așa. Mai e bun și albul, gri metalizat nu mai zic, gen schema bucureșteană AGG (alb, galben, gri) mi-a plăcut dintotdeauna doar că în sine schema are vreo 30 ani de existență și mai trebuia ceva schimbat (măcar la o parte din ele) după 2010...

• ADK
  • Posted:
  •  

Un alt autobuz identificat până acum care a beneficiat de revopsire este ULW, care a primit și siglele societății. Însă nu pentru asta îl postez neapărat, ci pentru faptul că a primit firme... matriciale (cu traseul în cauză încă scris greșit, 4 nu mai ajunge la Kaufland din 2019), cei drept foarte rău vizibile dacă nu sunt aprinse măcar pozițiile (m-am mai întâlnit cu el o dată când avea farurile aprinse, însă nu am mai apucat să-l pozez). Nu cred că sunt puse de pe Volvo-urile Hess, mai mult ca sigur sunt cumpărate din dezmembrări deoarece nu cred că se mai fabrică așa ceva. Avantajul acestor firme este că au mai puțină electronică și rămân stabile permanent (chiar dacă se arde vreo siguranță sau se infiltrează apă, e firmă mecanică nu electronică), față de cele pe leduri care deși sunt mai moderne, se pot stinge oricând sau pot să afișeze doar parțial traseul ori deloc, avantajele celor pe leduri portocalii de regulă este doar că sunt mai decente, mai clare iar detaliile traseului sunt afișate dinamic. Dezavantajele celor matriciale sunt claritatea slabă pe timp de zi, dar și faptul că cu timpul se strânge praf, pot să nu mai afișeze corect și clar detaliile traseului deoarece nu se mai schimbă toate matricele, iar iarna la temperaturi foarte joase pot să nu mai răspundă deloc comenzilor, rămănând cum au fost setate ultima dată până se mai încălzește. Doar că aceste matrice, par mult mai fine și mai mici față de cele care au fost pe DAF-urile și Rocarurile bucureștene...
IMG_20220411_143758493.jpg (181.11 KB; downloaded 3728 times)

Autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 5 (Ex-Connexxion Schiphol) Andrei Andraș

Cu mențiunea că afișajele sunt de tip LCD, nu matriciale, prin urmare nu sunt luate de pe Hess-uri.

• ADK
  • Posted:
  •  

ULX a fost revopsit în totalitate albastru, circulând azi pe linia 10. E total altă mașină față de cum arăta în prezentarea cu plata călătoriei prin POS.

• ADK
  • Posted:
  •  

O revopsire completă a avut parte și UMH, înseamnă că toate vor ajunge așa după spusele directorului într-un articol pe Buzoienii, nu mai are rost să discut prea mult despre acest subiect. Eventual urmează să încerc să surprind și alte autobuze revopsite decât Mercedes, momentan văd nu au primit înapoi inscripțiile de pe capotă cu ”Citaro” iar unele au primit alte lămpi agabaritice. În general conducătorii auto sunt calmi la fotografierea autobuzului și nu protestatari ca în alte părți (cum era aparent cel de pe fostul YZC, acum pe un hibrid, însă l-am lămurit ulterior că nu el e subiectul principal), doar că nu știu dacă sunt prea mulți așa (mai ales cei de pe preorășenești) deoarece pozez rar autobuzele de la TransBus că nu mă prea entuziasmează.
IMG_20220423_134750411_HDR.jpg (125.39 KB; downloaded 3517 times)

• ADK
  • Posted:
  •  

UMG la Gara Buzău luna trecută:
440088.jpg (136.85 KB; downloaded 3364 times)

Sursa: AndreiVV

• ADK
  • Posted:
  •  

Un alt autobuz identificat până acum care a beneficiat de revopsire este ULW, care a primit și siglele societății. Însă nu pentru asta îl postez neapărat, ci pentru faptul că a primit firme... matriciale

L-am surprins astăzi mai calitativ, mașina trebuie să circule permanent cu luminile de poziții aprinse altfel firma este prost vizibilă.
IMG_20220517_113408990_HDR.jpg (171.53 KB; downloaded 3262 times)

IMG_20220517_113431679_HDR.jpg (175.52 KB; downloaded 3261 times)

• ADK
  • Posted:
  •  

Iată și o călătorie cu un Citaro buzoian. Cutiile de viteze sunt diferite față de cele bucureștene, acestea având mai multe trepte.

Re: Autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 5(Ex-Connexxion Schiphol) punmeister

Da, pentru ca sunt cutii ZF EcoMat cu 6 rapoarte.

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Buzău  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463861 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”