Topic: Macheta troleibuz FBW 91 GTL
86 posts, 41396 views
📖 Pagination options
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
Re: Macheta troleibuz FBW 91 GTL
wilhelm ciprian
Multumesc mult . Intre timp am tot experimentat constructia burdufului pe metaoda descrisa de tine si nu imi iese-burduful find destul de mare in dimensiuni .
Am gasit o alta solutie. Pe o coala de hartie subtire lipit autocolantul gri si facut acele cute din 5mm in mm . Iese destul de bine zic eu chiar daca colturile sunt drepte. Cu aceasta metoda burduful este extrem de trainic. Cel putin asa mi-a iesit la teste.
Multumesc mult . Intre timp am tot experimentat constructia burdufului pe metaoda descrisa de tine si nu imi iese-burduful find destul de mare in dimensiuni .
Am gasit o alta solutie. Pe o coala de hartie subtire lipit autocolantul gri si facut acele cute din 5mm in mm . Iese destul de bine zic eu chiar daca colturile sunt drepte. Cu aceasta metoda burduful este extrem de trainic. Cel putin asa mi-a iesit la teste.
- KingDesign
-
Posted:
-
KingDesign
Pune poze cu machetele construite prin anii 90. Publicul (eu) vrea să le vadă. Nu?
wilhelm ciprian wrote:
M-am hotarat sa ma apuc din nou de construit machete, mai exact autobuze si troleibuze la scara 1:32. Beneficiind de binefacerile tehnice si materiale de astazi produsul final va fi net superior machetelor construite prin anii '90. Pentru inceput m-am hotarat la un troleibuz FBW 91 GTL model 1974 sau altfel spus FBW-urile rosii din Brasov, ex-Berna
Pune poze cu machetele construite prin anii 90. Publicul (eu) vrea să le vadă. Nu?
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
wilhelm ciprian
Evolutie constructie burduf.
Evolutie constructie burduf.
DSCN2625.jpg (136.88 KB; downloaded 4643 times)
DSCN2626.jpg (142.52 KB; downloaded 4656 times)
DSCN2627.jpg (140.61 KB; downloaded 4644 times)
DSCN2628.jpg (145.6 KB; downloaded 4641 times)
DSCN2629.jpg (145.85 KB; downloaded 4644 times)
DSCN2630.jpg (150.15 KB; downloaded 4644 times)
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
wilhelm ciprian
pliurile au 5 mm. La ce te referi simplu sau dublu la burduf?
pliurile au 5 mm. La ce te referi simplu sau dublu la burduf?
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
wilhelm ciprian
Doar pe exterior. Este deja destul de tare daca il mai dublez adio flexibilitate.
Doar pe exterior. Este deja destul de tare daca il mai dublez adio flexibilitate.
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
wilhelm ciprian
sa inteleg bine cum e cu pliul , eu am trasat pe o foie linii din 0,5 in 0,5 si apoi le-am indoit in zig zig. Sa inteleg ca ar trebui sa trasez acele linii la distante de 1 cm, 1,2 cm?
sa inteleg bine cum e cu pliul , eu am trasat pe o foie linii din 0,5 in 0,5 si apoi le-am indoit in zig zig. Sa inteleg ca ar trebui sa trasez acele linii la distante de 1 cm, 1,2 cm?
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
wilhelm ciprian
Burduful este exact pe margine. Azi cum am avut liber am lucrat la burduf.
Prima parte gata-varianta beta . Momentan nu este lipit, am sa incerc sa il mai ridic un pic. Acoperisul FBW este curbat insa burdul va fi drept deoarece este dificil de realizat un burduf curbat.
Burduful este exact pe margine. Azi cum am avut liber am lucrat la burduf.
Prima parte gata-varianta beta . Momentan nu este lipit, am sa incerc sa il mai ridic un pic. Acoperisul FBW este curbat insa burdul va fi drept deoarece este dificil de realizat un burduf curbat.
DSCN2636.jpg (156.58 KB; downloaded 4589 times)
DSCN2637.jpg (158.88 KB; downloaded 4588 times)
DSCN2638.jpg (156.69 KB; downloaded 4591 times)
DSCN2639.jpg (156.23 KB; downloaded 4595 times)
DSCN2640.jpg (151.33 KB; downloaded 4587 times)
DSCN2641.jpg (157.53 KB; downloaded 4597 times)
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
wilhelm ciprian
Burduful este gata si asa va arata montat.
Burduful este gata si asa va arata montat.
DSCN2653.jpg (169.95 KB; downloaded 4763 times)
DSCN2654.jpg (159.07 KB; downloaded 4761 times)
DSCN2656.jpg (140.6 KB; downloaded 4762 times)
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
wilhelm ciprian
Pai acolo momentan este gol, asta si din cauza mecanismului de arcuire, dar cand va fi montat o sa leg cumva tot buduful de la stanga la dreapa, atat cat imi va permite spatiul.
Singura problema la acest tip de burduf e ca e cam rigid, dar la urma urmei nu e jucarie sa zbenguie de colo-colo articulatia
Mai sunt ceva elemente decorative de facut, captatorii (statici), bara din fata (este in lucru), geamurile de pe acoperis si apoi curatirea finala si gata.
Astept client pentru FBW, viitorul proiect va fi tot un troleibuz articulat de origine germana.
Pai acolo momentan este gol, asta si din cauza mecanismului de arcuire, dar cand va fi montat o sa leg cumva tot buduful de la stanga la dreapa, atat cat imi va permite spatiul.
Singura problema la acest tip de burduf e ca e cam rigid, dar la urma urmei nu e jucarie sa zbenguie de colo-colo articulatia
Mai sunt ceva elemente decorative de facut, captatorii (statici), bara din fata (este in lucru), geamurile de pe acoperis si apoi curatirea finala si gata.
Astept client pentru FBW, viitorul proiect va fi tot un troleibuz articulat de origine germana.
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
wilhelm ciprian
Am montat barele fata-spate, geamurile din tavan, toate chedere sunt puse-inclusiv la turela. Gata si cu aparatorile la roti-migaloasa treaba dar eu zic ca a meritat efortul.
Am montat barele fata-spate, geamurile din tavan, toate chedere sunt puse-inclusiv la turela. Gata si cu aparatorile la roti-migaloasa treaba dar eu zic ca a meritat efortul.
DSCN2727.jpg (154.33 KB; downloaded 4688 times)
DSCN2728.jpg (154.72 KB; downloaded 4690 times)
DSCN2730.jpg (147.16 KB; downloaded 4696 times)
DSCN2731.jpg (150.73 KB; downloaded 4694 times)
DSCN2732.jpg (150.95 KB; downloaded 4703 times)
DSCN2733.jpg (131.15 KB; downloaded 4701 times)
DSCN2734.jpg (144.11 KB; downloaded 4704 times)
DSCN2736.jpg (153.15 KB; downloaded 4704 times)
DSCN2738.jpg (150.95 KB; downloaded 4709 times)
DSCN2745.jpg (155.5 KB; downloaded 4692 times)
- KingDesign
-
Posted:
-
- wilhelm ciprian
-
Posted:
-
wilhelm ciprian
Sunt in lucru semnalizatoarele- care au primit un strat proaspat de vopsea si captatorii unde e ceva de lucru
Sunt in lucru semnalizatoarele- care au primit un strat proaspat de vopsea si captatorii unde e ceva de lucru
📖 Pagination options