Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1393266 views
📖 Pagination options
- George
-
Posted:
-
Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate
George
s-a preschimbat termenul de judecata, primul termen la 22.02, adica martea viitoare
http://www.tmb.ro/dosare_ecris.php?id_d ... 0000372254
exista intr-adevar si un dosar intre aktor si metrorex, nu scrie nimic de astaldi, dar in fine, merg pe mana lui Dominatrix
http://www.tmb.ro/dosare_ecris.php?id_d ... 0000372353
Din mentiunile mai degraba confuze din acest extras rezulta ca s-a trimis in vederea discutarii conexarii la 22.02, banuiesc ca la primul dosar.
Problemele juridice sunt probabil conexe, e interesant de vazut daca cele doua cauze vor fi conexate.
Estimare optimista: solutie prin mai. E clar ca vor fi ceva discutii pe acolo.
s-a preschimbat termenul de judecata, primul termen la 22.02, adica martea viitoare
exista intr-adevar si un dosar intre aktor si metrorex, nu scrie nimic de astaldi, dar in fine, merg pe mana lui Dominatrix
Din mentiunile mai degraba confuze din acest extras rezulta ca s-a trimis in vederea discutarii conexarii la 22.02, banuiesc ca la primul dosar.
Problemele juridice sunt probabil conexe, e interesant de vazut daca cele doua cauze vor fi conexate.
- George
-
Posted:
-
George
Ca sa nu mai vorbim de recurs, nu stiu daca asteapta si recursul...ne prinde 2012.
Ca sa nu mai vorbim de recurs, nu stiu daca asteapta si recursul...ne prinde 2012.
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Ambele sunt pentru Lotul 2 Valea Ialomitzei...
Pentru Lotul 1 'aktorii odiseici' trebuie sa treca mai inatai pe la CNSC, ca s-a schimbat intre timp LEGEA...
George wrote:
Ambele sunt pentru Lotul 2 Valea Ialomitzei...
Pentru Lotul 1 'aktorii odiseici' trebuie sa treca mai inatai pe la CNSC, ca s-a schimbat intre timp LEGEA...
- George
-
Posted:
-
George
Asta e bine. In fond, daca tot exista consiliul ala, procedura nu are de ce sa fie facultativa (ma rog, aici sunt de facut unele discutii pe constitutionalitate, dar n-au ce cauta aici). Poate dupa ce se solutioneaza contestatia se semneaza contractul, cum s-a facut cu Strabag la autostrada Deva - Orastie.
Asta e bine. In fond, daca tot exista consiliul ala, procedura nu are de ce sa fie facultativa (ma rog, aici sunt de facut unele discutii pe constitutionalitate, dar n-au ce cauta aici). Poate dupa ce se solutioneaza contestatia se semneaza contractul, cum s-a facut cu Strabag la autostrada Deva - Orastie.
- Stefan2011
-
Posted:
-
Stefan2011
Buna ziua.Multumesc pentru raspunsuri.CNSC a fost creat parca pentru a scuti statul prin tribunale ani de zile si blocarea investitiilor asa cum s-a facut pina acum ,nu?Unele firme parca asta le era si scopul :sa blocheze in justitie investitiile pe care le sublicitau etc.Parca asa s-a facut si cu Strabag la autostrada:unii au contestat ,au ajuns la CNSC-ul asta si gata.Nu s-a mai ajuns la tribunal.La firmele astea de contesta le-as pune amenzi din ce in ce mai usturatoare si interdictii la licitatii.Spun asta ca stiu o firma ce nu a cistigat la Iasi si nici la Cluj si a blocat totul ani de zile,firma neserioasa,fara lucrari de specialitate pe bune ,dar care trebuia sa cistige musai.Dar ce sa faci:au cistigat altii care se ocupa pe bune de obiectul licitatiei.Ghinion pentru respectiva firma dar: ,,sa moara capra vecinului" a fost pusa in aplicare.Restul ,ghiciti si voi.O zi buna va doresc
Buna ziua.Multumesc pentru raspunsuri.CNSC a fost creat parca pentru a scuti statul prin tribunale ani de zile si blocarea investitiilor asa cum s-a facut pina acum ,nu?Unele firme parca asta le era si scopul :sa blocheze in justitie investitiile pe care le sublicitau etc.Parca asa s-a facut si cu Strabag la autostrada:unii au contestat ,au ajuns la CNSC-ul asta si gata.Nu s-a mai ajuns la tribunal.La firmele astea de contesta le-as pune amenzi din ce in ce mai usturatoare si interdictii la licitatii.Spun asta ca stiu o firma ce nu a cistigat la Iasi si nici la Cluj si a blocat totul ani de zile,firma neserioasa,fara lucrari de specialitate pe bune ,dar care trebuia sa cistige musai.Dar ce sa faci:au cistigat altii care se ocupa pe bune de obiectul licitatiei.Ghinion pentru respectiva firma dar: ,,sa moara capra vecinului" a fost pusa in aplicare.Restul ,ghiciti si voi.O zi buna va doresc
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
%^^%^&%%^@%^@#$%%$#%$^#%^@^@#$^% Deci clar nu vedem "primul tarnacop" primavara asta pe M5, mi-e teama sa zic si anul asta.
ionescu63 wrote:
Aktor a contestat
%^^%^&%%^@%^@#$%%$#%$^#%^@^@#$^% Deci clar nu vedem "primul tarnacop" primavara asta pe M5, mi-e teama sa zic si anul asta.
- sab
-
Posted:
-
sab
Pana la urma s-a ales pretul cel mai mic, nicio surpriza. Cca 25 mil euro diferenta inseamna ceva, nu stiu de ce s-a "suparat" Aktor, doar daca "oferta tehnica" a lor era net superioara . Din pacate prezenta Delta ACM aduce o mica umbra in aceasta licitatie castigata...
Surpriza ar fi fost sa castige Strabag-ul...
Sa rememoram ofertele :
Pana la urma s-a ales pretul cel mai mic, nicio surpriza. Cca 25 mil euro diferenta inseamna ceva, nu stiu de ce s-a "suparat" Aktor, doar daca "oferta tehnica" a lor era net superioara . Din pacate prezenta Delta ACM aduce o mica umbra in aceasta licitatie castigata...
Surpriza ar fi fost sa castige Strabag-ul...
Sa rememoram ofertele :
...Compania elenă Aktor a propus un preţ de 1,009 miliarde lei şi un termen de execuţie de 25 de luni, consorţiul Astaldi- FCC- Delta ACM - AB Construct au solicitat un preţ de 918 milioane lei, un preţ alternativ de 904,32 milioane lei şi un termen de execuţie de 25 de luni, consorţiul Strabag - Straco a oferit termen de execuţie de 30 de luni, la un preţ de 1,94 miliarde lei, în timp ce consorţiul Dogus - Gulermak- Moscovskii Metrostroi a oferit 1,07 miliarde lei ca preţ, iar ca ofertă alternativă - 1,01 miliarde lei, şi un termen de execuţie de 22 de luni.
Potrivit Metrorex, oferta cea mai bună va fi selectată după criteriul 60 la sută preţ şi 40 la sută oferta tehnică
Agerpres
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Absolut firesc, Metrorex a ales oferta cea mai buna tehnic & economic...
Oferta 'aktorilor antici' a fost descalificata, nu din punct de vedere tehnic (din punct de vedere tehnic era identica cu oferta castigatoare) ci pentru doua motive 'esentiale':
- 1. depaseste fondurile alocate;
- 2. oferta 'financiara' e de kk luata la 'bani maruntzi'...dovedeste ca grecoteii habar-nu-au ce e in realitate de facut...
ionescu63 wrote:
Metrorex a selectat consorţiul condus de Astaldi pentru construcţia Magistralei 5, Aktor a contestat
http://www.zf.ro/mediafax-biz-exclusiv/...at-7995631
Absolut firesc, Metrorex a ales oferta cea mai buna tehnic & economic...
Oferta 'aktorilor antici' a fost descalificata, nu din punct de vedere tehnic (din punct de vedere tehnic era identica cu oferta castigatoare) ci pentru doua motive 'esentiale':
- 1. depaseste fondurile alocate;
- 2. oferta 'financiara' e de kk luata la 'bani maruntzi'...dovedeste ca grecoteii habar-nu-au ce e in realitate de facut...
- sab
-
Posted:
-
sab
Inseamna ca doar oferta Astaldi nu depasea fondurile alocate ?
Pentru ca daca ne uitam la oferte sunt destul de apropiate, bineinteles cu exceptia Strabag, care nu inteleg ce a intentionat...
Inseamna ca doar oferta Astaldi nu depasea fondurile alocate ?
Pentru ca daca ne uitam la oferte sunt destul de apropiate, bineinteles cu exceptia Strabag, care nu inteleg ce a intentionat...
- sab
-
Posted:
-
sab
Zau daca mai inteleg ceva....Deci ne pregatim de licitatie pentru tronsonul pana la Iancului, dar avem finantare doar pana la Universitate...
Utilizator anonim wrote:
De la Eroilor la Piața Iancului, conducerea companiei susţine că se află în faza în care trebuie să pregătească proiectul tehnic preliminar și caietele de sarcini pentru execuția lucrărilor de structură. “Anticipăm că, în această toamnă, poate către sfârșitul anului, să putem să lansăm licitaţia de execuție și pe tronsonul Eroilor-Piața Iancului. Costurile sunt cam tot un miliard de lei pentru că e tot cam atâta lungime cu tronsonul Eroilor-Râul Doamnei”, a specificat Udrişte.
Pentru traseul cuprins între Universitate şi Pantelimon, Metrorex SA susţine că nu are deocamdată finanţarea asigurată, fiind doar în pregătire pentru cu Ministerul Transporturilor și Ministerul de Finanțe pentru a contracta un împrumut. “Este hazardant să avansăm acum niște termene de finalizare a lucrărilor în această porţiune. De asemenea, nici pentru tronsonul Piața Iancului-Pantelimon încă nu avem termene și bani”, a conchis Udrişte.
Zau daca mai inteleg ceva....Deci ne pregatim de licitatie pentru tronsonul pana la Iancului, dar avem finantare doar pana la Universitate...
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Stiri despre proiect
andrei11
Am citat 2 articole prezentate de Utilizator anonim in cele 2 interventii de dinainte.
"Ziaristii" de la Realitatea nu mai stiu ce vorbesc ? Care afirmatie e adevarata ?
Uite ca nu sunt carcotas de aceasta data, dar data de 31 Decembrie 2015 - punerea in functiune - mi se pare aiuristic pe de-a dreptul.
"În circa două luni ar putea să înceapă lucrările, după ce se termină cu contestatiile în instanta. Putem vorbi de 2015 ca termen de punere în functiune cu călători”, a apreciat directorul general al Metrorex SA.
precizând că lucrările ar putea începe în a doua jumătate a anului.
Am citat 2 articole prezentate de Utilizator anonim in cele 2 interventii de dinainte.
"Ziaristii" de la Realitatea nu mai stiu ce vorbesc ? Care afirmatie e adevarata ?
Uite ca nu sunt carcotas de aceasta data, dar data de 31 Decembrie 2015 - punerea in functiune - mi se pare aiuristic pe de-a dreptul.
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Se face licitatia, apoi se lucreaza "cat sunt bani".
Se face licitatia, apoi se lucreaza "cat sunt bani".
- sab
-
Posted:
-
sab
Si de ce nu licitam doar tronsonul pana la Universitate pentru care sunt bani ? Sau de ce nu s-a licitat in prima faza pana la Universitate si s-au oprit la Eroilor ?
Si de ce nu licitam doar tronsonul pana la Universitate pentru care sunt bani ? Sau de ce nu s-a licitat in prima faza pana la Universitate si s-au oprit la Eroilor ?
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Eu spun sa va calmati ! Nu vedeti ca toata afacerea 'metrou' pute de la distanta ? Oricum toate fortele se vor concentra ca pentru anul 2040 sa se dea in exploatare inca 2 statii de metrou - Laminorului si Strand Straulesti. Cat priveste M 5, la anul o sa fie campanie electorala, apoi si in 2016, si in 2021, si in 2025, si in 2029 - mai vreti sa continui ? Nu am scris gresit 2021, asa va fi atunci si nu 2020 - cititi legea electorala.
Eu spun sa va calmati ! Nu vedeti ca toata afacerea 'metrou' pute de la distanta ? Oricum toate fortele se vor concentra ca pentru anul 2040 sa se dea in exploatare inca 2 statii de metrou - Laminorului si Strand Straulesti. Cat priveste M 5, la anul o sa fie campanie electorala, apoi si in 2016, si in 2021, si in 2025, si in 2029 - mai vreti sa continui ? Nu am scris gresit 2021, asa va fi atunci si nu 2020 - cititi legea electorala.
📖 Pagination options