De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Orizonturi roșii...

937 posts, 171798 views

Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 67

📖 Pagination options
Re: Orizonturi rosii... subway guru

In alta ordine de idei, primarii Varsoviei si Cracoviei spun ca nu mai au unde caza valurile de refugiati, la fel si basarabenii spun ca nu au cum sa faca fata la un influx ce atinge 4% din populatia lor.
Oare noi putem???

Re: Orizonturi rosii... aztec

Nu, dar noroc ca ne tranziteaza imensa majoritate.
Adevarul este ca Polonia duce greul.
Si la marimea ei si Moldova.
Noi inca putem asimila...asta nu inseamna ca va fi usor.

PS
Interesanta concluzia finala din video.
Si cam adevarata.

Pe langa analizele globale SUA-UE-Rusia pe mine m-a interesat cel mai mult referirea la tarile est-europene.

Exact la aia ma refeream.

Andrei.
La club, la cos....nu conteaza.
Important e ca amândoi sa fii facut un pas in plus.
Si cred ca am facut.
🍻

PS.Oricum întotdeauna am avut incredere in comportamentul tau forumist, in special de moderator.
Din partea mea stii ca ai mana libera întotdeauna sa faci ce crezi îndreptățit.

Eu am o explicatie simpla de ce Romania nu e o ruta la fel de atractiva pentru ucrainieni. Din Polonia in Germania au de trecut o singura frontiera in timp ce din Romania pana in Germania traseul e mult mai lung si sinuos cu mai multe frontiere nu prea prietenoase de trecut. Mai e si bariera lingvistica, singurii care nu au probleme sunt bucovinenii nostri care o rup pe romaneste si au si rude la noi care sa-i gazduiasca.
Ieri am vazut doua ucrainience la ATM care se chinuiau sa priceapa ce scrie pe ecran si in final n-au reusit sa retraga niciun banut cash.
Victor Orban viseaza ca daca rusii ocupa Ucraina transcarpatica o sa le-o ofere lor cadou…Uita ca acolo ungurii sunt minoritari, mai sunt si romani si ucrainieni iar rutenii vor la Maica Rusie.

Un punct de vedere finlandez. Finlandezii cunosc cel mai bine mentalitatea ruseasca. Atentie, e foarte lung.
Daca nu aveti rabdare e suficienta zicerea lui Bismark:
Sa nu te increzi niciodata in rusi pentru ca rusii nu au incredere nici macar unii in altii!

Stiati ca dronele turcesti au motoare ucrainiene?

Re: Orizonturi rosii... ByOnu

Putem oare noi, romanii, sa asteptam mai intai sa nu mai moara mii de ucrainieni in mizea asta de razboi si abia apoi sa discutam despre minoritatea romaneasca din Ucraina? Nu ar fi de minimum bun simt si omenie? Mi-e greata deja de tampenia asta cu minoritatea noastra de la nord. Si nu pentru ca nu ar fi real sau trist, dar pentru ca NU NE-A PASAT NICIODATA. La fel cum nu ne pasa de foarte multe lucruri. Acum cand ucrainienii au nevoie sa fim ..oameni, multi au obrazul sa dezbata asemenea subiecte.
20220314_031131.jpg (267.84 KB; downloaded 1805 times)

Re: Orizonturi rosii... SirVlady

Cei care zic de Bucovina de Nord și minoritatea română din acea zonă să citească puțină istorie, să vadă cine și cum a luat-o de fapt.  ;)

Discutia e mai grea si complicata
Ce este clar si sigur putem vorbi despre drepturile lor si de respectarea statutului de minoritate, de recunoasterea ei si sustinere

Cu restul, granita, vise de romania mare ..este enorm de mult prea tarziu si dificil.

Dar reactia directorului este ...josnica.

Astia de gandesc asa (si-s multi doamne), cred oare ca minoritatii romanesti din UA ii sta bine bombardata de rusi?

Nu pot sa inteleg rationamentul lor...

Mor mii de civili, iar curand s-ar putea sa numaram inclusiv victime din minoritatea romanilor. Este atat de simplu.

Referitor la dronele turcesti cu motoare ucrainiene, rusii au bombardat fabrica Antonov, perla industriei aviatice ucrainiene.

China semnalizeaza stanga dar vireaza usor dreapta

...Taiwan e in NATO?

Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 67

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463866 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”