Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 647849 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee alexandru_gr

Pe Strada Mehadia sunt mașini parcate și pe o parte și pe cealaltă și face imposibila introducerea de autobuze pe acolo.
Cum a spus și Gabi ,configurația actuală a străzilor din zona Crângași nu permite întoarcerea unui autobuz acolo.

Re: Propuneri de noi trasee messe

Aron wrote here:
Doar pur teoretic ar fi posibil o întoarcere în U la intersecția cu Bd. Ceahlău. Dar având în vedere cum se blochează intersecția la orele de vârf, clar e imposibil

Cum sa intoarca in "U" la intersectia cu Ceahlau? Nici Codul Rutier nu-ti permite acest lucru, recte intoarcerea in intersectie.

Re: Propuneri de noi trasee andrei11

Ba eu ştiu că întoarcerea în intersecţii dirijate este permisă. Numai să nu se fi schimbat regula.  Nu ştiu dacă fizic este posibil, dar legea cel puţin acum ceva ani îţi permitea.

Bogdan Ciorascu wrote here:
De pe Constructorilor, dreapta pe Mehadia, stanga pe Crangasi, stanga pe Constructorilor.
Cu sens unic pe Mehadia si Crangasi. Probabil in modul acesta poti sa ai si stationare la Crangasi.
Asta ca sa nu pierzi timp cu o intoarcere sub pod in stil 642.

Initial asa o gandisem si eu ca varianta de intoarcere insa ar bulversa traficul in zona mai ales pentru locatarii din zona; practic cei care locuiesc pe strazile Nucsoara si Saidac si blocurile riverane, in vecinatatea parcului, ar trebui sa ocoleasca prin Mehadiei ca sa ajunga la domiciliile lor creenad o aglomeratie foarte mare, strada fiind asa cum a mentionat si alexandru_gr plina cu masini parcate pe ambele parti. Si mai e un inconvenient destul de mare,zic eu, anume facilitatea accesului la metrou; in varianta propusa de tine este imposibila stationarea la cap de linie la Crangasi deoarece singurul loc unde poate stationa este la accesul in parc acolo unde e zona de gratare si sunt scarile care iti permit accesul sus pe dig la lac opri ca sa mergi cu 162 la metrou in acest sistem de intoarcere ori cobori la Mehadiei si mergi pe jos pana la metrou ori cobori la capatul pe care l-am mentionat mai sus si mergi pe jos tot parcul pana la metrou, nu cred ca te lasa sa stai in autobuz soferul pe perioada pauzei intre curse, chiar daca ai vrea-nu mai zic de timpul pierdut iar un capat de linie la intersectia Crangasi cu Constructorilor, la semafor, e imposibil de realizat. Nu degeaba a mentionat Gabi, ca locuitor in zona, ca reteaua de strazi din acea zona a cartierului nu permite un capat de linie de autobuz.

andrei11 wrote here:
Ba eu ştiu că întoarcerea în intersecţii dirijate este permisă. Numai să nu se fi schimbat regula.  Nu ştiu dacă fizic este posibil, dar legea cel puţin acum ceva ani îţi permitea.

Andrei, intersectia se afla exact cum cobori podul dinspre Turda catre Piata Crangasi unde e statia lui 41( la semafor). Fizic, s-ar incadra autobuzul sa efectueze manevra de intoarcere DACA INTERSECTIA ESTE LIBERA, ceea ce intre orele 6 si 21 n-ai sa vezi, daca nu gresesc chiar tu m-ai inntrebat cum sa intoarca autobuzul in subiectul cu linia de noapte 610 , atunci cand am zis sa nu mai ocoleasca prin Dr. Felix, Banu Manta si sa intoarca la intersectia Titulescu- Maltopol, la semafor, inapoi catre Banu Manta. Ar fi exact acelasi mod de intoarcere catre Piata Crangasi deosebirea este ca intersectia de la Maltopol este in "T" iau la Ceahlau este in "U", strazile care se intersecteaza avand circulatie in ambele sensuri.
Intrebarea ta se afla aici impreuna si cu o plansa: https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?T ... geNum=45

Da, corect, aşa este, dar nu mai ştiu cu cine m-am contrazis.  :bere:   Dacă e voie la << Ceahlău >> e voie şi la Titulescu cu Maltopol.
Ştiu intersecţia din Crângaşi.

Nu m-ai contrazis(greseala mea), m-ai intrebat, am si facut modificarea in mesaj unde am si specificat diferenta MAJORA intre cele doua intersectii.  :bere:

Re: Propuneri de noi trasee cris_m

De la DRPCIV citire:
Regulament - Articolul 126
Se interzice întoarcerea vehiculului:
a) în locurile în care este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 142 lit. f);
b) în intersecţiile în care este interzis virajul la stânga, precum şi în cele în care, pentru efectuare, este necesară manevrarea înainte şi înapoi a vehiculului;
c) în locurile unde soliditatea drumului nu permite;
d) pe drumurile cu sens unic;
e) pe marcajul pietonal;
f) în locurile în care este instalat indicatorul "Întoarcerea interzisă".

Asa ca acolo unde ai scuar sau linie de tramvai, s-ar putea intoarce in intersectie autobuzul, dar super la limita.

Mai mult decat la limita e intoarcerea in intersectia asta mai ales ca pe colt parcheaza o gramada de "avariati"... Decat sa-l intorci acolo mai bine intoarce sub pod cum facea 642. Apropos de 642, daca era convenabil sa intoarca in intersectie, de ce nu l-a intors acolo mai ales ca pe pod atat tramvaiele nu circulau iar traficul rutier dinspre Turda era inchis?

• TPB
  • Posted:
  •  

Re: Propuneri de noi trasee TPB

Ma gandeam ca 311 sa fie comasat cu 201, pentru a avea inca o linie ,,express'', exact ca 104.
Puteti sa faceti si un topic pentru linii care ar trebui desfiintate? Multumesc frumos.

Nuuuuuu !

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Propuneri de noi trasee GPS

Și care ar fi beneficiile călătorului în cazul acestei comasări? În afară de: “Nu mai coboară din autobuz ca să schimbe la Piața Rosetti.”.

Re: Propuneri de noi trasee Andrei98

O sa astepte mai mult in statii cand se blocheaza autobuzele in trafic si se creeaza goluri imense din cauza lungimii traseului  :rofl:

• TPB
  • Posted:
  •  

Re: Propuneri de noi trasee TPB

Doamneeeee ferește...
Dacă omul propune din 2 linii să se facă una, stai, că nu-i bine.
Dacă omul propune ca din una să se facă 2, stai, că iar nu-i bine.

Sunt anumite linii care pot fi lungite și altele scurtate.
Facem asa, ca 311 asta nu-i asta bun... îl scurtam la Foișorul de Foc, schimbam cu troleibuzul, și 201 scurtat pana la Piata Operei. E mai bine asa?

Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”