De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Clubul "Flacăra roșiatică"

4482 posts, 1232333 views

Go to page:  1  ... 279 280 281 282 283 284 285  ... 321

📖 Pagination options
Re: Tramvaiele Astra Imperio Civitas din Arad deprodio

PTMZ,eu sunt din Galati si din experienta personala,cunoscandu-l pe acest Badita pot spune ca nu este o sursa credibila.Pe Tramclub de ex.i-am facut plangeri pt.dezinformare.Ma bucur ca nu este pe acest forum.

Re: Tramvaiele Astra Imperio Civitas din Arad PTMZ

Înțeleg. Mulțumesc pentru clarificare. :bere:
Still, chiar dacă la Arad circulă, fără alte mari probleme făcute publice, la Cluj sunt foarte zgomotoase. De aceea zic să așteptăm și aici câțiva ani să vedem ce va fi și cu ele, la fel ca pentru Bozankaya.

Re: Tramvaiele Astra Imperio Civitas din Arad Linia 43

PTMZ wrote here:
Așa, și? Ce dovedește aceasta pe partea turcilor? Nu face decât să ilustreze incompetența administrației precedente din Timișoara. ... Nu avem nicio dovadă că ar fi fost cu dedicație pentru turci.

Daca alegi sa crezi in telepatie si coincidente stranii poti explica orice. Sa ceri 61 km autonomie pe baterii vs 63 km  oferiti de Bozanskaya...  

PTMZ wrote here:
Dacă nu iese Astra câștigătoare la o licitație, imediat vin goarnele pe Facebook...

Te referi la Asociatia Metrou Usor ,din care am citat?

PTMZ wrote here:
Că parcă Bozankaya nu ar avea (la modul general vorbind, nu strict pe tramvaie)...

Are sau nu are pe tramvaie ? Nu la modul general ca a colaborat odata cu Siemens pentru nu stiu ce...

PTMZ wrote here:
Stai puțin. Ce criterii politice au determinat A.R.F. să dea un șut în fund Astrei? Detaliază.

Ejectul dat tardiv asociatiei CRRC -Astra la licitatiile de rame ,dupa ani de trageri de timp de catre ARF, pe motiv ca am declarat noi razboi economic Chinei. Mult ulterior depunerilor dosarului de licitatie.  Ca pe noi nu ne intereseaza firmele romanesti  ci impartitul dreptatii in lume. Chiar daca ,insusi competitorii asociatiei ,colaboreaza strans cu China.

PTMZ wrote here:
De aceea zic să așteptăm și aici câțiva ani să vedem ce va fi și cu ele, la fel ca pentru Bozankaya.

Da. Cel mai intelept.

Linia 43 wrote here:
Daca alegi sa crezi in coincidente stranii poti explica orice. Sa ceri 61 km autonomie pe baterii vs 63 km  oferiti de Bozanskaya...

Numele corect e Bozankaya, fara "s".
In rest, tot ce e posibil. De la o vreme incoace, de cand m-am familiarizat mai bine cu achizitiile publice, prefer sa nu o mai dau in teorii ale conspiratiei. Energie risipita aiurea-n tramvai.

Linia 43 wrote here:
Te referi la Asociatia Metrou Usor ,din care am citat?

Nu. Ma refer la tot felul de comentarii la diverse stiri despre licitatii pierdute de Astra sau unde castiga producatori straini. Multe comentarii sunt pur si simplu lamentari sau teorii ale conspiratiei rasuflate: "Dar romanesti nu erau bune?" "Dar nu putea castiga x?" "E spaga, nu iese comisionul." Si mai sunt exemple cu carul...

Linia 43 wrote here:
Are sau nu are pe tramvaie ? Nu la modul general ca a colaborat odata cu Siemens pentru nu stiu ce...

Are pe metrouri. Pe tramvaie n-are colaborare cu ei, dar nu stiu daca la tramvaie nu aplica ceva din experienta de la metrouri sau daca nu au componente de la nemti. Nu trebuie exclusa posibilitatea aceasta.

Linia 43 wrote here:
Ejectul dat tardiv asociatiei CRRC -Astra la licitatiile de rame ,dupa ani de trageri de timp de catre ARF, pe motiv ca am declarat noi razboi economic Chinei. Mult ulterior depunerilor dosarului de licitatie.  Ca pe noi nu ne intereseaza firmele romanesti  ci impartitul dreptatii in lume. Chiar daca ,insusi competitorii asociatiei ,colaboreaza strans cu China.

Continuam discutia acolo, daca vrei, dar am explicat deja care e pericolul economic din partea Chinei.

Re: Tramvaiele Astra Imperio Civitas din Arad orex

PTMZ wrote here:
Still, chiar dacă la Arad circulă, fără alte mari probleme făcute publice, la Cluj sunt foarte zgomotoase. De aceea zic să așteptăm și aici câțiva ani să vedem ce va fi și cu ele, la fel ca pentru Bozankaya.

Ai circulat cu IMPERIO, sau vorbesti din carti, de te pronunti asa de radical? :oops:
Eu, unul la ORADEA, in 2021,  nu numai ca m-am simtit confortabil in incinta dar daca, te dezlega cineva la ochi in tramvai habar n-aveai ca-i ASTRA! Aveai tot ce-ti trebe d.p.v. al calatorului. Zgomotoase? Depinde de infrastructura pe care ruleaza!
PS
Nici Bombardier nu se compara cu ”conservele” CAF...cu geamurile inchise!  ;)  :rofl:  :bere:

Am circulat doar "virtual" cu ele, dar am și mărturii de la călători care l-au prins în tablă și osii. :rofl:  La Arad, Galați și Oradea într-adevăr, păreau ok. La Cluj, însă, potopul. Față de PESA sunt inacceptabil de gălăgioase pentru niște tramvaie cu 8-9 ani mai noi. Și nu cred că e doar de la infrastructură.

Re: Tramvaiele Astra Imperio Civitas din Arad orex

O sa ai o surpriza placuta! O sa te convingi peste putin timp, de potentialul produsului finit, sa vad atunci ce nod in papura-i mai gasesti!  :rofl:
Pe mine m-a surprins in modul cel mai placut calatoria cu IMPERIO! Sincer, nu ma asteptam, dar a facut-o!  :yes:

Să vedem. Tu ai fost cu ele, deci nu pot decât să-ți dau dreptate. :bere:

Re: Tramvaiele Astra Imperio Civitas din Arad Andrei98

Linia 43 wrote here:
Nu ,dar are Siemens inside .

Civitas au electronica de actionare Saerp iar cele cu Siemens nu au in nici un caz cea mai moderna actionare de la siemens, se foloseste aceiasi ca la primele Imperio, care este destul de veche. Sa nu mai vorbim de faptul ca Astra se bazeaza pe platforma Combino veche de peste 20 ani, Bozankaya a venit cu ceva nou. Poate nu or fi foarte fiabile, vom afla, dar ei macar incearca sa inoveze ceva fata de altii care se culca pe o ureche si nu aduc nimic nou produsului in afara de cate un mic facelift.

Re: Tramvaiele Astra Imperio Civitas din Arad Puss in Boots

Off-topic: acel moment cand baiatu' cu randarea depoului din Oradea face treaba mai buna decat toti designerii astrali. Dar da, frumusetea e subiectiva.

Andrei98 wrote here:
Bozankaya a venit cu ceva nou. Poate nu or fi foarte fiabile, vom afla, dar ei macar incearca sa inoveze ...

Ar trebui sa fie al naibii de fiabile.  Altfel noi am facut licitatie ca sa invete si sa experimenteze turcii pe banii nostri?  Ii sprijina destul Erdogan!

Ar trebui multa prudenta, tinand cont ca nu au castigat nici o licitatie cu acest tramvai in afara de Romania si ,mai ales ,cum nu a reusit PTMZ sa demonteze ,aproape toate licitatiile din Ro la care a participat   Bozankaya au fost cu semne de intrebare si mirare .

Ba da, am demontat ceva: acel "orice", pe care l-ai înlocuit cu "aproape toate", deci ți-ai dat seama că ce ai spus inițial era o minciună gogonată. Și nici acest "aproape toate" nu e neapărat mai adevărat. Cum am spus, mai sunt exemple de licitații fără întrebare și mirare, cum ar fi cele ale Ministerului Dezvoltării pentru electrice. Deci iarăși, fals să spui că nu am demontat nimic.

Ar trebui multa prudenta, tinand cont ca nu au castigat nici o licitatie cu acest tramvai in afara de Romania

Și în Turcia, la Kayseri și Izmir, cu ce au câștigat? E același tramvai, diferă doar designul și autonomia în cazul Timișoarei. Deci, din nou, o falsitate.

Ar trebui sa fie al naibii de fiabile.  Altfel noi am facut licitatie ca sa invete si sa experimenteze turcii pe banii nostri?  Ii sprijina destul Erdogan!

De ce să fie "al naibii" de fiabile? Același principiu se poate aplica Astrei. Am făcut licitație ca să experimenteze muncitorii de la Arad pe banii și nervii călătorilor? Îi sprijină destul Blidar și o grămadă de susținători pe Facebook (nu mai zic de simpatii politice)!

Sunt de acord că avem nevoie de producție autohtonă, dar Astra chiar nu este un model bun de urmat. Cum a spus Andrei, Bozankaya evoluează și a investit într-un upgrade, reușind să primească un premiu internațional pentru originalitate pentru autonomie. Astra abia dotează tramvaiele cu supercondensatori pentru câteva sute de metri. Bozankaya a făcut un design mult mai reușit. Astra a dat chix aici, venind cu un design de anii '90. Nu în ultimul rând, Bozankaya folosește soluții moderne, în timp ce Astra folosește o platformă Siemens veche de aproape 20 de ani și care a avut suficiente probleme de-a lungul istoriei.

În concluzie, cred că ne e clar tuturor că Bozankaya e mult mai inovativă decât Astra, iar așa ceva îi va ajuta mult pe viitor.

PTMZ wrote here:
Ba da, am demontat ceva: acel "orice", pe care l-ai înlocuit cu "aproape toate", deci ți-ai dat seama că ce ai spus inițial era o minciună gogonată

Cat timp a fost magaria cu omologarile ,atat la minister cat si la PMB,la care a reactionat si Asociatia MU  , si 61km ceruti in CS fata de 63 oferiti de B . la Timisoara ,raspunsul tau ca astea-s minciuna gogonata este pura propaganda , daca eludezi in halul acesta adevarul .
PTMZ wrote here:
De ce să fie "al naibii" de fiabile? Același principiu se poate aplica Astrei. Am făcut licitație ca să experimenteze muncitorii de la Arad pe banii și nervii călătorilor?

Da ,si Astra trebuie sa fie fiabile .Si Astra a demonstrat cu cele care circula la Arad de ani buni. Bozankaya ramane sa demonstreze. Astra e o certitudine.
PTMZ wrote here:
Am făcut licitație ca să experimenteze muncitorii de la Arad pe banii și nervii călătorilor? Îi sprijină destul Blidar și o grămadă de susținători pe Facebook (nu mai zic de simpatii politice)!Sunt de acord că avem nevoie de producție autohtonă, dar Astra chiar nu este un model bun de urmat...în timp ce Astra folosește o platformă Siemens veche

Zici ca esti de acord cu productie autohtona dar Astra nu ,ca nu-ti place de Blidar si ca foloseste platforme vechi .  Softronic ,ii dadeai ca exemplu pozitiv ?! Platforma de la Transmontana este foarte noua ,nu?  
PTMZ wrote here:
Bozankaya evoluează și a investit într-un upgrade, reușind să primească un premiu internațional pentru originalitate pentru autonomie.

Un premiu international ... Ha! Intra in primul Carrefour si du-te la vinuri .Vei vedea ca aproape toate posircile de 8 lei se lauda cu premii si medalii.  Sunt atatea institutii care"ofera" premii.
Bozankaya e un turcism si ,prima data cand m-am intalnit cu "calitatea" produselor tehnice turcesti a fost cand Ford Transit nu se mai faceau in Birmigham si au venit cele facute la Kokaeli . Praf ! Diferenta ca de la cer la pamant. Si asa au ramas.
PTMZ wrote here:
Pe tramvaie n-are colaborare cu ei, dar nu stiu daca la tramvaie nu aplica ceva din experienta de la metrouri sau daca nu au componente de la nemti. Nu trebuie exclusa posibilitatea aceasta.

Aici fara comentarii !Poate si cu parca !

Re: Tramvaiele Astra Imperio Civitas din Arad Aron

@Linia 43  Fara nicio suparare, dar tot ce ai scris pari exact genul de persoana care comenteaza pe facebook cum a specificat @PTMZ . Un pic mai multa obiectivitate. Pana la urma nu inteleg ce atata suparare ca s-a cerut autonomie de 61 de km. Putea sa ceara autonomie si de 1 km. Avea Astra cu ce sa indeplineasca cererea? Nu cred

Go to page:  1  ... 279 280 281 282 283 284 285  ... 321

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463909 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”