Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1134 posts, 270143 views
 
Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 81
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare subway guru

@Utilizator anonim 2
Ce-ai vrea sa-ti spuna?
V-am ciuruit!!!???
:rofl:

 


Re: Termoficare essco

Noi avem repartitoare, au pus in primavara, din alea cu radio. Deci, nu cred ca e vreo legatura. Caloriferele sunt la temperatura corpului uman  :lol:

 


Re: Termoficare subway guru

Repartitoarele sunt o chestie interna de repartizare a costului total intre locatari, contorizarea globala se face la bransament pentru intreaga scara.

 


Re: Termoficare aztec

Are o legatura, chiar daca indepartata.
Daca nu ai repartitor...lasi la maxim ca oricum se plateste la gramada ..si vezi ca nu prea este cald.
Daca ai repartitor...mai inchizi robinetul sa plătești mai putin...
Bine nu tu, dar se gasesc 20-30% pe o scara.
Asa ca ramane mai "multa" pt restul... ca nu se mai disipeaza la aia care au inchis ..
Grosso modo vorbind..

 


Re: Termoficare subway guru

Per ansamblu cei care inchid robinetul dau drumul la aragaz mai ales ca gazul e de regula la pausal desi acum e mult mai scump.

 


Re: Termoficare Cristi N

Legea care obliga montarea de repartitoare a fost amanata cu inca un an, noul termen este 31 Decembrie 2022.

Obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamente - amânată cu un an

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Blocul unde sta mama a fost din categoria "early adopters" (a.k.a cobai tepuiti pe bani multi). In 2005 am muscat momeala cu "punem repartitoare, platim cit consumam" si am facut frigul cumplit 10 ani pina am reusit sa reziliam contractul cu parazitii de la Ista. Pe perioada contractului la apartamentul nostru am platit exact ca inainte si aveam 19 - 20 grade, insuportabil pentru noi. Dupa ce nu s-a mai tinut cont de ele, factura globala (pe asociatie) a crescut cu 30% iar pentru apartament a ramas aceeasi valoare insa temperatura a crescut la 23 de grade, mentinuta din robinetele termostatice.

Apropos de robinetele termostatice: parerea mea e ca sint cea mai buna solutie insa au fost asociate in mod nefericit cu repartitoarele si in momentul de fata multi le considera sinonime. Daca agentul termic ar avea valori normale (conform diagramei de reglaj), robinetele termostatice ar evita cu adevarat risipa, disparind situatiile in care omul deschide geamul ca sa nu moara de cald.

Eu cind m-am mutat in apartamentul actual mi-am instalat astfel de robinete dar din pacate, cu agent termic la 37 de grade si 20 grade in casa nu le pot tine decit pe pozitia de deschis permanent.

Guru, eu ma asteptam sa imi spuna ca e o problema cu schimbatorul de caldura de la punctul termic. Daca apa calda e intotdeauna clocotita, am dedus ca agentul termic primar e suficient ca sa "duca" la parametri similari si instalatia de incalzire din blocurile arondate.

 


Re: Termoficare aztec

In urma cu 12 ani la un calorifer vechi de fonta in dormitor am montat robinet termostatat pt ca era prea cald...in jur sau depasea 26 grade.
E...de atunci am schimbat si geamul cu tamplarie de lemn cu unul din termopan.
Acum...cu toate ca am termostatul pe maxim...nu depasesc 23 grade niciodata..
Asta daca nu sunt afara peste 23....

Concluzie.
Ori e mai rece agentul termic...ori am eu defect simtul si termometrul ori...termopanul e mai prost fata de geamul comunist...

 


Re: Termoficare subway guru

@Utilizator anonim 2
Ar putea fi o problema cu aerisirea intregii coloane, daca prinde aer agentul termic nu mai circula cum trebuie. La fel si daca s-au umplut caloriferele cu reziduu solid. Asta in ipoteza ca la bransament e ce trebuie nu lichid de racire! Mai conteaza si presiunea cu care vine agentul termic ca si o presiune scazuta scade debitul. La blocurile invecinate care e situatia, si la ei e la fel? Daca nu, verifica sa nu aveti o vana blocata in pozitie doar semideschisa pe circuit.
Sa nu credeti ca pe mine ma da caldura afara din casa ca pe vremuri, desi am robinete netermostatate…
Treaba cu inchiderea robinetelor la vecini o vad clar pe tabelul cu cheltuielile de intretinere, cu consumul de apa calda si cu strigatul disperat al asociatiei privind factura la gaze.
Mai e o porcarie, daca la mine robinetele sunt deschise si la vecini nu, de fapt e o forma subtila de hotie, se incalzesc pentru ca le tin eu peretii si planseele calde…
:bleah:

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Exact din motivul asta se pare ca in alte tari se repartizeaza la comun 50% din cantitatea masurata de gigacalorimetrul blocului si 50% se imparte conform indicatiilor aparatelor montate pe calorifere. La noi se considera in mod evident gresit ca peretii interiori si planseele sint perfect izolate. Daca ai ghinionul sa fii mai friguros, platesti de te usuci pentru incalzirea proprie si pentru a vecinului care inchide robinetul si se incalzeste cu gaz.

Va dati seama de absurdul situatiei?
Carevasazica murim de grija codoiului si ne gindim sa salvam planeta evitind risipa. Bun. Montam cu forta repartitoare pentru toata lumea, economisind o mica parte din energia care ajunge la consumator, minimum 30% fiind pierduta pe traseu, prin reteaua ciur. Firmele cui trebuie cistiga o data din montaj si pe urma au un flux continuu de venituri din prelucrarea datelor culese lunar. Rezultatul e ca cei mai multi isi inchid robinetele si dau drumul la aragaze, gaze care sint arse in cel mai rudimentar mod cu putinta, degajind noxele si vaporii de apa direct in bucatarie. Intre timp vom fi interzis centralele individuale pe motiv de poluare. Din cauza randamentului inferior, consumul de gaz va fi si mai mare, noxele si mai multe, direct in casa omului, cu risc de asfixiere, explozie si formarea igrasiei.

Am verificat demult, instalatia noastra nu e de vina, la toate blocurile e la fel. Temperatura de 37 de grade e indicata chiar de contoarul Termoenergetica din subsol care nu e defect. Prin subsolul scarii noastre trece magistrala si e caliie si aia, la atingere. Am schimbat coloane, calorifere, am facut aerisiri si para-aerisiri, fara rezultat. Cei de la dispecerat mi-au confirmat ca din punctul termic pleaca agent termic cu 3 grade mai cald decit ce ajunge la noi.

 


Re: Termoficare andrei11

Stai că nu înţeleg, dacă teoretic vorbind un singur apartament are caloriferele deschise şi restul le închid respectivul plăteşte toată căldura măsurată la intrarea în bloc a agentului termic ?

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

La limita, da. Dupa ce se scad suprafetele comune incalzite, cheltuielile se impart proportional cu indicatiile repartitoarelor. Daca la vecini indicatia e zero, toata factura minus spatiile comune e achitata de apartamentul ghinionist.

Asa s-a facut la inceput (2005) la noi insa pe urma au mai rafinat metoda de calcul luind in calcul si contributia coloanelor ce trec prin incaperile respective dar coeficientii aia sint alesi cam dupa ureche si nu schimba cu mult situatia.

 


Re: Termoficare andrei11

E ceva ilogic aici, situaţiile acestea trebuie evitate prin lege.

 



Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433248 posts in 5392 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use