MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Eroilor - Iancului • Lucrări în 202x - 20xx

Topic: Discuţii Staţia Moşilor

12 posts, 2880 views
Discuţii Staţia Moşilor andrei11

Citesc eu bine ? Toate schiţele acestea prezentate de colegul @orex au ca dată Iulie 2016. Mai sunt valabile ?
M 7 la Moşilor are  NSS - ul la minus 50 metri ????? Sau n-am citit eu bine. Aproximativ un bloc de P + 15 etaje ?????
M 5.png (222.89 KB; downloaded 2830 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Discuţii Staţia Moşilor sab

Nope, la M7 nu este NSS, este cota Marii Negre. :)
Sunt 9m diferenta fata de M5, deci vreo 30 m adancime.

Discuţii Staţia Moşilor subway guru

Cotele relative fata de cota terenului sunt cu minus, cele absolute fata de nivelul marii sunt cu plus, e usor de facut distinctia, are @sab dreptate.

Discuţii Staţia Moşilor orex

Oricum, la o prima aproximare, Mosilor M7 va avea cel mai adanc NSS, de pana acum! :)

sab wrote here:
...Sunt 9m diferenta fata de M5, deci vreo 30 m adancime.

Corect !

• sab
  • Posted:
  •  

Depinde. Nu mă prind dacă aici M7 va trece pe sub stație sau pe sub tunelurile M5.

Ce văd in sfârșit este o corespondență gândită cu cap cu M7 la Moșilor, la adâncime (-20m). S-a rupt paradigma cum că o corespondență trebuie sa vină numai pe sus, să mai facem și noi mișcare, că suntem "grași". ;)
orex, nu ai și corespondența M5-M4, să vedem pe unde vine ? Și la Iancului ar fi interesant de văzut unde este corespondența.
Oare de ce tunelurile M7 sunt ovale?
Screenshot 2022-01-18 065657.jpg (142.93 KB; downloaded 3219 times)

sab wrote:
Oare de ce tunelurile M7 sunt ovale?

De-ale desenului tehnic, se indică că acolo vor fi nişte tuneluri ( probabil la cota indicată ) dar nu se ştie ce unghi fac cu staţia actuală. Dacă ar fi de exemplu perpendiculare pe staţie ar trebui reprezentate printr-un dreptunghi prin două linii paralele (corecţia a fost făcută de colegul subwy guru)  sau paralele cu staţia printr-un cerc. Ce am spus eu aici este din teoria generală a desenului tehnic, posibil la construcţii să fie şi unele reglementări specifice. Dar categoric ovalitatea lor rezultă din teoria desenului tehnic. ( Precum şi faptul că sunt desenate punctat. Numai cota NSS - ului pare a fi bătută în cuie ).

Asa arata un tunel circular sectionat oblic.

Eu mi-am dat seama dar am spus că poate aveţi nişte reglemetări aparte. O secţiune A-A printr-un cilindru arată fix ca  o linie dacă priveşti din lateral cilindrul respectiv. Etc.

Cine nu crede sa ia un salam si un cutit si sa faca o taietura oblica!
:bere:

• sab
  • Posted:
  •  

Este clar, cel puțin pentru mine. Înteleg că M7 va trece pe sub stație.

Evident!
:applause:

Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Eroilor - Iancului • Lucrări în 202x - 20xx  • 
Choose destination

Since our 2717 forum members have written 466298 posts in 5822 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”