Topic: Propuneri de modificare a traseelor
1939 posts, 648280 views
📖 Pagination options
-
- Der Hofmeister
-
Posted:
-
Re: Propuneri de noi trasee
Der Hofmeister
Licitatia e deschisa, asadar castigatorul poate fi oricine, nu neaparat Mercedes-Benz prin Evobus Romania (nu mai amintim ca se poate manari caietul de sarcini, cu toate ca probabil modalitatea de atribuire va fi pretul cel mai mic, dar nu va mai conta, dat fiind primul punct
). Nu cred ca am reusi sa facem vreo branza cu doar 200 de viitoare noi autobuze. Mai degraba 300-350, poate chiar 400. Plus ca, avand in vedere ca in 2010 nu s-a organizat nici o licitatie, e clar ca in 2011 nu va veni nimic. Poate o sa se trezeasca sa organizeze ceva acum, ca sa primim autobuze noi in 2012. Mai devreme, nici pe departe.
alch3mist wrote:
Mi se pare esentiala necesitatea unei noi licitatii pentru inca cel putin 200 de noi "stele". In conditiile casarilor masive preconizate, nu vad cum s-ar mai putea reinfiinta vreo linie preoraseneasca, chit ca ar fi de acord primaria doritoare din Ilfov sa acopere in intregime costurile de exploatareSe mai preconizeaza o astfel de licitatie in viitorul apropiat ?
Licitatia e deschisa, asadar castigatorul poate fi oricine, nu neaparat Mercedes-Benz prin Evobus Romania (nu mai amintim ca se poate manari caietul de sarcini, cu toate ca probabil modalitatea de atribuire va fi pretul cel mai mic, dar nu va mai conta, dat fiind primul punct
- rosetti61
-
Posted:
-
rosetti61
314 Piata Resita - Str. Straja - Drumul Gazarului (sau Luica - Sos Giurgiului) - sos Giurgiului - Cal. Serban Voda - Bd. Dimitrie Cantemir - Piata Unirii. Linia a mai existat pe acest traseu intre anii 70-80 (31 R barat, 314, desfiintata in 1983), dar traseul ei era prin Luica - Bd. C. Brancoveanu - Sos Oltenitei - Cal, Serban Voda - Bd. Dimitrie Cantemir - Piata Unirii. Altfel, e posibila devierea lui 381 prin Serban Voda - Giurgiului - Drumul Gazarului - Straja - Piata Resita (e vechea ruta a lui 502)?
314 Piata Resita - Str. Straja - Drumul Gazarului (sau Luica - Sos Giurgiului) - sos Giurgiului - Cal. Serban Voda - Bd. Dimitrie Cantemir - Piata Unirii. Linia a mai existat pe acest traseu intre anii 70-80 (31 R barat, 314, desfiintata in 1983), dar traseul ei era prin Luica - Bd. C. Brancoveanu - Sos Oltenitei - Cal, Serban Voda - Bd. Dimitrie Cantemir - Piata Unirii. Altfel, e posibila devierea lui 381 prin Serban Voda - Giurgiului - Drumul Gazarului - Straja - Piata Resita (e vechea ruta a lui 502)?
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Cat timp nu este bugetul pe 2011 aprobat nu se poate demara o licitatie.
Autobuze trebuiesc cumparate, pe langa faptul ca se vor taia toate autobuzele actuale inafara de Citaro va mai fi nevoie si pentru linii naveta si linii noi. Orasul se dezvolta cu noi cartiere (gen Brancusi) si va fi nevoie de linii serioase nu gainarii gen 122, 168 etc.
Cat timp nu este bugetul pe 2011 aprobat nu se poate demara o licitatie.
Autobuze trebuiesc cumparate, pe langa faptul ca se vor taia toate autobuzele actuale inafara de Citaro va mai fi nevoie si pentru linii naveta si linii noi. Orasul se dezvolta cu noi cartiere (gen Brancusi) si va fi nevoie de linii serioase nu gainarii gen 122, 168 etc.
- Dr2005
-
Posted:
-
-
- alchimistul
-
Posted:
-
alchimistul
381 propus de tine ar fi excelent pentru Giurgiului. Cred ca vrei sa spui totusi Drumul Gazarului - str. Resita - Piata Resita, str. Straja e cam ingusta sa incapa 2 autobuze unul pe langa altul.
Pot spune ca, din punctul meu de vedere ca locatar pe Giurgiului, am fost frustrat maxim cand am aflat de inceperea lucrarilor la prelungirea lui 76 prin Vacaresti pana la Unirii. Oare nu era mai util un 77 pe traseul descris mai sus, pana la Unirii, decat sa dubleze 3 linii de autobuz intre Sudului si Unirii ? Vorba aceea : cine are noroc are, cine n-are, chiar ca n-are
rosetti61 wrote:
381 propus de tine ar fi excelent pentru Giurgiului. Cred ca vrei sa spui totusi Drumul Gazarului - str. Resita - Piata Resita, str. Straja e cam ingusta sa incapa 2 autobuze unul pe langa altul.
Pot spune ca, din punctul meu de vedere ca locatar pe Giurgiului, am fost frustrat maxim cand am aflat de inceperea lucrarilor la prelungirea lui 76 prin Vacaresti pana la Unirii. Oare nu era mai util un 77 pe traseul descris mai sus, pana la Unirii, decat sa dubleze 3 linii de autobuz intre Sudului si Unirii ? Vorba aceea : cine are noroc are, cine n-are, chiar ca n-are
-
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
Cu alte cuvinte, la momentul realizarii MasterPlanului ideea era ca odata cu realizarea acestui proiect numarul de autobuze care sa dubleze troleibuzul sa fie redus. Dar in conditiile care au existat la momentul realizarii investitiei (adica un parc de troleibuze insuficient pentru desfiintarea macar a uneia dintre liniile 312, 313 sau 381 si necorelarii investitiei cu altele indicate ca necesare in MasterPlan), si proiectarii deficitare a buclei de intoarcere la Piata Unirii - desi in studiul JICA prevedea realizare ei prin str. Halelor, deci mult mai aproape de metrou si celelalte mijloace de transport si puncte de interes - s-a ales si o solutie proasta, adica prelungirea liniei 76, care a devenit prea rarefiat in Berceni, si de aceea s-a infiintat dupa vreo saptamana si linia 77. Ce trebuie facut era lasat 76 asa cum era (Resita - Sudului) si prelungita linia 74, asa cum se zvonea initial.
alch3mist wrote:Proiectul acesta cu troleibuz pe Vacaresti - Tineretului pana la Unirii este de fapt preluat din studiul JICA, dar care in multe privinte era depasit la momentul realizarii investitiei (2007-2008). O alta problema e ca aceasta investitie a fost realizata izolat fata de restul proiectelor din MasterPlan, care prevedea printre altele reorganizarea traseelor de autobuz prin centru datorita extinderii retelei de tramvai prin refacerea legaturilor in centru si crearea unei noi rute pe inelul median.
Cu alte cuvinte, la momentul realizarii MasterPlanului ideea era ca odata cu realizarea acestui proiect numarul de autobuze care sa dubleze troleibuzul sa fie redus. Dar in conditiile care au existat la momentul realizarii investitiei (adica un parc de troleibuze insuficient pentru desfiintarea macar a uneia dintre liniile 312, 313 sau 381 si necorelarii investitiei cu altele indicate ca necesare in MasterPlan), si proiectarii deficitare a buclei de intoarcere la Piata Unirii - desi in studiul JICA prevedea realizare ei prin str. Halelor, deci mult mai aproape de metrou si celelalte mijloace de transport si puncte de interes - s-a ales si o solutie proasta, adica prelungirea liniei 76, care a devenit prea rarefiat in Berceni, si de aceea s-a infiintat dupa vreo saptamana si linia 77. Ce trebuie facut era lasat 76 asa cum era (Resita - Sudului) si prelungita linia 74, asa cum se zvonea initial.
- Dr2005
-
Posted:
-
Dr2005
Am soicitat din nou existenţa unui traseu de tramvai prin Bd. Ghencea.
Legat de partea a 2a a reclamaţiei, urmează să mă adresez PMB, ARR şi MT.
Am soicitat din nou existenţa unui traseu de tramvai prin Bd. Ghencea.
Legat de partea a 2a a reclamaţiei, urmează să mă adresez PMB, ARR şi MT.
Doresc sa va aduc inca o data la cunostiinta conditiile jalnice de transport in comun de pe Cal. 13 Septembrie si Bd. Ghencea. In ciuda existentei unei linii de tramvai complet separata de trafic, ea NU este folosita, transportul fiind asigurat aproape 100% de cele 3 trasee de autobuz (122, 173 si 385). Aceste circula la intervale (teoretice) cuprinse intre 10 si 18 minute la orele de varf. Avand in vedere conditiile de trafic din zona, dar si de pe alte portiuni ale acestor trasee, intervalele nu pot fi asigurate, iar parcurgerea unui traseu de 2 km pe Cal. 13 Septembrie si Bd. Ghencea, intre Sos. Progresului si terminalul Ghencea dureaza si 40 de minute, la care se adauga durata de asteptare in statie. Acelasi traseu se parcurge in maxim 8 minute cu tramvaiul. Va prezint cateva imagini de pe Bd. Ghencea. Aceste conditii trebuie sa le suportam in fiecare zi circuland cu autobuzele, in vreme ce linia de tramvai este, practic, NEFOLOSITA.
Toate traseele de tramvai introduse prin Bd. Ghencea dupa anul 2002 (cand au fost scos traseul 8) au avut statut de linii provizorii (cu exceptia liniei 47, cu intervale de succedare facute in bataie de joc), in ciuda numarului mare de calatori. Astfel, toate legaturile dintre Ghencea si centru (Piata Unirii) sau Berceni se rezuma la 385 + tramvai 8, 11, 25, respectiv 173 + tramvai 11, astfel putandu-se ajunge mult mai rapid la destinatie, date fiind conditiile de trafic de pe traseul liniei 385 sau 173.
In anul 2003 a circulat, pentru cateva luni, linia 33 pe traseul Ghencea - Bd. Ghencea - Cal. 13 Septembrie - Sos. Progresului - Str. Dr. Istrate - Str. 11 Iunie - Str. Regina Maria - Piata Unirii. Acest traseu, din pacate provizoriu, asigura o legatura mult mai buna intre cele doua zone (Ghencea si Piata Unirii), tinand cont de capacitatea de transport mai mare a tramvaielor si de existenta caii de rulare separate. In prezent, traseul fostei linii 33 este modernizat in proportie de 100%, iar mai bine de 65% din calea de rulare este separata eficient de traficul rutier. Lungimea acestui traseu ar fi de 6,48 km cale dubla, din care 4,96 km cale dubla separati de trafic (76,54% din traseu), restul de 2,02 km (Bd. Regina Maria, Str. 11 Iunie, Str. Dr. Istrate – intre Bd. Marasesti si Piata Garii Filaret) neavand probleme deosebite de trafic. Traseul ar cuprinde 12 statii pe sensul Ghencea – Piata Unirii si 13 statii pe sensul Piata Unirii – Ghencea (statia ,,Piata Unirii†fiind folosita atat pentru coborarea, cat si pentru urcarea calatorilor). Acest traseu ar putea fi parcurs maxim 35 de minute pe semicursa, rezultand timpul de 80 de minute pe cursa completa (incluzand 10 minute de stationare la terminalul Ghencea). Avand in vedere aceste lucruri, pentru asigurarea unui interval atractiv pentru calatori de 8 - 9 minute la orele de varf ar fi nevoie 9 tramvaie (+ un vehicul de rezerva). Imi vine greu a crede ca nu se pot gasi tramvaie pentru un asemenea traseu, in conditiile in care, de exemplu, Depoul Alexandria scoate zilnic la traseu 51 de vagoane, dintr-un parc de 73 (deci un Coeficient de Utilizare a Parcului de 69%, foarte mic, avand in vedere ca depoul este dotat partial cu vagoane noi, iar cele ,,vechi†sunt produse dupa 1995). Nu cunosc situatia Depoului Militari, dar sunt convins ca si de acolo ar putea fi aisgurate macar 3 – 4 vehicule (eventual cu desfiintarea/modificarea inutilului traseu 47).
O alta solutie aproape la fel de utila ca infiintarea unui traseu intre Ghencea si Piata Unirii ar fi prelungirea liniei 27 prin Str. Dr. C-tin. Istrate – Sos. Progresului – Cal. 13 Septembrie – Bd. Ghencea.
Doresc, de asemenea, sa va reconfirm intervalele de succedare facute in bataie de joc ale liniei 47. Astazi am asteptat in statia ,,Cal. 13 Septembrie†(sens Ghencea) intre orele 11:14 si 11:45 (31 de minute) un tramvai al liniei 47 (care, conform site-ului Dvs. Ar trebui sa circule la 23 de minute), intr-un final venind vagonul cu numarul de inventar #3356. In tot acest interval de timp, spre Bd. Ghencea au trecut doar 2 (DOUA) autobuze, unul pe linia 122 (la ora 11:37) si unul pe linia 385 (la ora 11:30). In plus, acest program de circulatie nu este deloc afisat in statii, deci se incalca prevederile Ordinului Ministerului Transporturilor Nr. 972 / 2007, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 807 din 27/11/2007, Sectiunea 4, Art. 31, alin. 5 ,, Operatorii de transport/transportatorii autorizati vor efectua serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate cu respectarea urmatoarelor obligatii: [...]in statiile din programul de circulatie, sa asigure afisarea codului traseului, a intervalelor de succedare a curselor, precum si a hartilor simplificate cu indicarea traseelor si statiilor pentru informarea publicului calator;†Va reamintesc ca acest ordin nu are valoare de recomandare, ci trebuie aplicat imediat ce este publicat in Monitorul Oficial. In cazul de fata, au trecut peste 3 ani de la intrarea sa in vigoare, fara ca RATB sa il aplice.
-
- alchimistul
-
Posted:
-
alchimistul
Ai perfecta dreptate in ceea ce priveste tramvaiul in Ghencea, dar si in privinta ordinului emis de minister. Insa sunt de parere ca intr-o solicitare scrisa pentru o noua linie de tramvai e mai bine sa nu amintesti de aceste aspecte. Nu ma intelege gresit, dar stii cum este : vorba dulce mult aduce. E mai potrivit un ton echilibrat, fara acuze de vreo natura. Spun asta deoarece orice functionar e sensibil la tonul folosit in exprimarea scrisa; sansele sa fie luata cererea in seama "mai sus" sunt sporite daca place celui care inregistreaza sesizarea.
Desi nu locuiesc in Ghencea, daca e vorba de strans semnaturi pentru tramvai, ma bag
Ai perfecta dreptate in ceea ce priveste tramvaiul in Ghencea, dar si in privinta ordinului emis de minister. Insa sunt de parere ca intr-o solicitare scrisa pentru o noua linie de tramvai e mai bine sa nu amintesti de aceste aspecte. Nu ma intelege gresit, dar stii cum este : vorba dulce mult aduce. E mai potrivit un ton echilibrat, fara acuze de vreo natura. Spun asta deoarece orice functionar e sensibil la tonul folosit in exprimarea scrisa; sansele sa fie luata cererea in seama "mai sus" sunt sporite daca place celui care inregistreaza sesizarea.
Desi nu locuiesc in Ghencea, daca e vorba de strans semnaturi pentru tramvai, ma bag
- Dr2005
-
Posted:
-
Dr2005
Am făcut destule sesizări cu ,,vorbe bune", sunt postate pe forum, ba chiar voi face un sub-site strict pentru problema asta după ce primesc răspuns (ceva gen transportbucuresti.trei/ghencea ).
După aia trecem la semnături, dar o să fie cam greu... oricum, întâi trebuie să ne punem la o masă să stabilim textul, după aia făcut un model de tabel şi trimis prin poştă la asociaţiile de prorpietari de pe traseu, apoi altele prin staţii.
Am făcut destule sesizări cu ,,vorbe bune", sunt postate pe forum, ba chiar voi face un sub-site strict pentru problema asta după ce primesc răspuns (ceva gen transportbucuresti.trei/ghencea ).
După aia trecem la semnături, dar o să fie cam greu... oricum, întâi trebuie să ne punem la o masă să stabilim textul, după aia făcut un model de tabel şi trimis prin poştă la asociaţiile de prorpietari de pe traseu, apoi altele prin staţii.
-
- autob368
-
Posted:
-
autob368
Din pacate, in conditiile in care RATB isi BATE JOC de calatori prin intervalele jenante de pe multe linii, iar in perioada urmatoare va mai reduce drastic parcul (practic cred ca se va ajunge la un CUP mediu pe RATB de 50-55%), este clar ca nu se va mai infiinta nicio linie. Pentru ca ei desi motiveaza reducerile de parc ca fiind din motive economice, pentru eficientizarea regiei, fac totul cu k@%^
.Este regie de stat, angajari nu au mai facut conform legii, fiind blocate locurile, disponibilizari la fel nu au facut, deci forta de munca au.
Repet, cum am mai spus pe forum, eficientizarea regiei sta DOAR in regandirea traseelor (si Slava Domnului, la cate linii modifica sau infiinteaza temporar) nu trebuie Hotarare de Consiliu General (desi legea spune ca ar trebui...), desfiintarea a peste 10 linii inutile, modificarea corespunzatoare a unora din cele ramase, iar cu parcul actual (chiar si dupa ce s-ar casa toate Rocarurile si Daf-urile), s-ar putea asigura pe TOATE trseele ramase intervale foarte bune cuprinse intre 2- 15 minute. CUP-ul ar trebui sa fie de 80%.
Ceea ce scriu aici e foarte realist si pot dovedi oricand ceea ce am spus.
Din pacate, in conditiile in care RATB isi BATE JOC de calatori prin intervalele jenante de pe multe linii, iar in perioada urmatoare va mai reduce drastic parcul (practic cred ca se va ajunge la un CUP mediu pe RATB de 50-55%), este clar ca nu se va mai infiinta nicio linie. Pentru ca ei desi motiveaza reducerile de parc ca fiind din motive economice, pentru eficientizarea regiei, fac totul cu k@%^
Repet, cum am mai spus pe forum, eficientizarea regiei sta DOAR in regandirea traseelor (si Slava Domnului, la cate linii modifica sau infiinteaza temporar) nu trebuie Hotarare de Consiliu General (desi legea spune ca ar trebui...), desfiintarea a peste 10 linii inutile, modificarea corespunzatoare a unora din cele ramase, iar cu parcul actual (chiar si dupa ce s-ar casa toate Rocarurile si Daf-urile), s-ar putea asigura pe TOATE trseele ramase intervale foarte bune cuprinse intre 2- 15 minute. CUP-ul ar trebui sa fie de 80%.
Ceea ce scriu aici e foarte realist si pot dovedi oricand ceea ce am spus.
-
- autob368
-
Posted:
-
autob368
Cateva exemple de trasee de autobuze pentru desfiintat sau modificat:
101 - prelungit la Escalei si desfiintat 682
102 - prelungit la Zetarilor
103 - prelungit prin Sos. Dudesti Pantelimon la CORA sau Granitul
136 - prelungit la Sf. Vineri
138 - desfiintat
162 / 163 - sa vina intercalate, dar la intervale egale de timp, nu 2 unul dupa altul, apoi 20-30 minute pauza
168 - desfiintat, prelungit 268 la Cart. Brancusi
185 - desfiintat
223 - desfiintat, prelungit 124 la Complex Rezidential Splaiul Unirii
242 - desfiintat sau la anumite ore sa nu circule
303 - desfiintat sau prelungit la Institutul Magurele
635 - desfiintat
Mai sunt si alte linii de autobuz in vizor, am dat doar cateva exemple. Nu va speriati, pentru aceste modificari nu trebuie mai multe de 12-15 autobuze (pentru liniile ramase care isi vor prelungi traseul, conform celor prezentate mai sus. Iar aceste 12-15 autobuze sunt rezultate din desfiintarea acelor trasee, chiar mai pot ramane inca 4-5 vehicule in plus. Deci totul este sa se vrea !!! Nu mentii ca dobi$#*&
tresee inutile dar reduci parcul pentru alte linii foarte importante, care si asa la orice ora a zilei este aglomerata (vezi 336, 178, 102, etc). Aaaa, da sunt deacord ca din turele lui 139 de exemplu sa mai ia 2-3 masini pentru ca la Zetarilor mereu este capatul plin.
Cateva exemple de trasee de autobuze pentru desfiintat sau modificat:
101 - prelungit la Escalei si desfiintat 682
102 - prelungit la Zetarilor
103 - prelungit prin Sos. Dudesti Pantelimon la CORA sau Granitul
136 - prelungit la Sf. Vineri
138 - desfiintat
162 / 163 - sa vina intercalate, dar la intervale egale de timp, nu 2 unul dupa altul, apoi 20-30 minute pauza
168 - desfiintat, prelungit 268 la Cart. Brancusi
185 - desfiintat
223 - desfiintat, prelungit 124 la Complex Rezidential Splaiul Unirii
242 - desfiintat sau la anumite ore sa nu circule
303 - desfiintat sau prelungit la Institutul Magurele
635 - desfiintat
Mai sunt si alte linii de autobuz in vizor, am dat doar cateva exemple. Nu va speriati, pentru aceste modificari nu trebuie mai multe de 12-15 autobuze (pentru liniile ramase care isi vor prelungi traseul, conform celor prezentate mai sus. Iar aceste 12-15 autobuze sunt rezultate din desfiintarea acelor trasee, chiar mai pot ramane inca 4-5 vehicule in plus. Deci totul este sa se vrea !!! Nu mentii ca dobi$#*&
-
- Chev Celios
-
Posted:
-
Chev Celios
682 nu trebuie desfiintat.Are destui calatari care urca de la Piata Obor si coboara in Cartier.Mai degraba pe 101 l-as vedea dus undeva la calea ferata, la padure la Andronache, ca acea zona intre Str. Peris si M800 nu circula nimic.
682 nu trebuie desfiintat.Are destui calatari care urca de la Piata Obor si coboara in Cartier.Mai degraba pe 101 l-as vedea dus undeva la calea ferata, la padure la Andronache, ca acea zona intre Str. Peris si M800 nu circula nimic.
-
- autob368
-
Posted:
-
autob368
Pai am vrut sa spun ca 682 sa fie desfiintat pentru ca au traseu comun pe Soseaua Pantelimon si apoi de la Ziduri Mosi, pe Soseaua Colentina pana la Doamna Ghica. Zona Baicului - Gara Obor nu este atat de solocitata, iar pentru cei care vor sa ajunga de exemplu de laBaicului la Obor are linia 143 la dispozitie, care are un interval mai mult decat decent. Astfel daca ar fi dus 101 de la Doamna Ghica in contiinuare pe Soseaua Colentina - Soseaua Andronache - Str. Peris - Escalei (in locul lui 682) s-ar putea desfiinta acea linie (682). Cu cca 2-3 ture in plus pe 101 si o crestere de maxim 2 minute a intervalului de succedare a lui 101 s-ar rezolva problema. Si locuitorii din acea zona (Escalei) vor avea autobuz la un interval mai mic.
Pai am vrut sa spun ca 682 sa fie desfiintat pentru ca au traseu comun pe Soseaua Pantelimon si apoi de la Ziduri Mosi, pe Soseaua Colentina pana la Doamna Ghica. Zona Baicului - Gara Obor nu este atat de solocitata, iar pentru cei care vor sa ajunga de exemplu de laBaicului la Obor are linia 143 la dispozitie, care are un interval mai mult decat decent. Astfel daca ar fi dus 101 de la Doamna Ghica in contiinuare pe Soseaua Colentina - Soseaua Andronache - Str. Peris - Escalei (in locul lui 682) s-ar putea desfiinta acea linie (682). Cu cca 2-3 ture in plus pe 101 si o crestere de maxim 2 minute a intervalului de succedare a lui 101 s-ar rezolva problema. Si locuitorii din acea zona (Escalei) vor avea autobuz la un interval mai mic.
- mastocitu
-
Posted:
-
mastocitu
682 este singura linie ratb din andronache nu poti sa lasi un cartier intreg fara mijloc de transport doar pentru ca are locuitori mai putini; duci 101 in andronache la care adaugi autobuzele de pe 682
682 este singura linie ratb din andronache nu poti sa lasi un cartier intreg fara mijloc de transport doar pentru ca are locuitori mai putini; duci 101 in andronache la care adaugi autobuzele de pe 682
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov
•
Choose destination