Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

Topic: Clădiri deosebite

175 posts, 68536 views

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
Re: Cladiri deosebite Valentin

Chiar am trecut de extrem de multe ori pe langa cladirea asta si nu stiam care-i faza cu ea, de ce nu se reabilita, etc. Acum stiu raspunsul  :headbash:
Dezamagitor.

Re: Cladiri deosebite andrei11

Aici a lucrat bunicul meu după naționalizare până la pensionare. Avea două facultăți făcute  în timpul Capitalismului,  ASE - ul și Dreptul. Inițial rămăsăsese șomer  după care comuniștii și-au dat seama că le trebuie și profesioniști apolitici care să pună economia pe picioare...

Re: Cladiri deosebite andreiiul

In momentul de fata costurile de reabilitare si reutilare ale cladirii cred ca depasesc costul unei cladiri noi. Dar fiind de patrimoniu nici nu o poti demola.
Oricata schimbare ne dorim, totul se loveste de refuzul "sistemului". Din pacate pe zi ce trece imi dau seama ca soarta ne e pecetluita si singura sansa cred ca este o "curatenie" aplicata de un regim militar sau totalitar (ceea ce nu e posibil)

Re: Cladiri deosebite andrei11

:?:
Acolo trebuie făcută curățenie, atâta tot ! De ce o clădire nouă ? Nu poate costa o curățenie mai mult decât o clădire nouă !

Re: Cladiri deosebite andreiiul

Nu e necesara doar curatenia. In reportaj este specificat clar ca exista un lititgiu cu o firma de constructii si multe alte probleme. Sunt necesare lucrari de consolidare.
Cateva detalii in acest articol https://www.romaniatv.net/cum-a-ajuns-in ... 488.html

Re: Cladiri deosebite Gabi23

Clădirea ”Arhivelor Naționale” a intrat în procesul de reastaurare pentru reintroducerea în circuitul public a acestui edificiu-monument istoric din zona centrală a Municipiului București.  
Conform informațiilor de pe site-ul instituției (http://arhivelenationale.ro/site/), sediul central al Arhivelor Naționale ale României din Bd. Regina Elisabeta nr. 49 este monument istoric încadrat în lista monumentelor istorice București la poziția 965, având codul B-II-m-B-18690. Imobilul, de o valoare arhitecturală importantă, a fost edificat între anii 1885 – 1887. Clădirea a fost construită și a servit ca sediu al Monitorului Oficial al României și ulterior Secretariatului General al Consiliului de Miniștri. În 1959 a fost transferată Arhivelor Naționale servind ca depozit de arhivă și ca sediu central.

Deocamdată, la exterior au fost montate schele:
Arhivele Naționale - 24.01.2022 (1).jpg (287.09 KB; downloaded 2376 times)
Arhivele Naționale - 24.01.2022 (2).jpg (214.77 KB; downloaded 2376 times)
Arhivele Naționale - 24.01.2022 (3).jpg (257.8 KB; downloaded 2376 times)
Arhivele Naționale - 24.01.2022 (4).jpg (343.4 KB; downloaded 2376 times)
Arhivele Naționale - 24.01.2022 (5).jpg (238.73 KB; downloaded 2376 times)

Re: Cladiri deosebite subway guru

Aripa Gutenberg a fost renovata acum cativa ani.

Re: Clădiri deosebite Gabi23

Biserica Armenească, cu hramul "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil", renumită atât pentru arhitectura sa, cât şi pentru obiectele de patrimoniu adăpostite aici, este situată pe Bulevardul Carol I din Bucureşti.
Este o construcţie impunătoare, realizată după planurile arhitectului Dumitru Maimarolu (1859-1926), şi ridicată între 24 iulie 1911 (când a fost pusă piatra de temelie) şi 1915. A fost sfiinţită la 6 septembrie 1915, după cum indică lucrarea "Enciclopedia geografică a României", autor Dan Ghinea (Editura Enciclopedică, Bucureşti, 2002).
În prezent s-a inițiat un proces de reparații și reabilitare a acoperișului și a fațadei, fiind alesă soluția montării schelelor din lemn. Se estimată finalizarea lucrărilor la finele anului 2023, dacă totul decurge conform proiectului.
Biserica Armenească din București - 06.02.2022 (1).jpg (455.85 KB; downloaded 2213 times)
Biserica Armenească din București - 06.02.2022 (2).jpg (487.8 KB; downloaded 2213 times)
Biserica Armenească din București - 06.02.2022 (3).jpg (404.47 KB; downloaded 2213 times)

Re: Cladiri deosebite aztec

Nu stiu unde este corect de postat dar am vazut un lucru interesant la blocurile bombardate in Ucraina.
Observati "podul" de la ultimul etaj...
Banuiesc ca este realizat din proiect pt izolarea termica atat vara cat si iarna.
La noi, nu stiu sa existe asa ceva.

pozele sunt pt exemplificare..

Imi amintesc un documentar de pe Discovery in care se comenta despre reglementarile sovieto-rusesti despre acest gen de ultim etaj-mansarda dar n-am prea bagat in seama care era motivatia.

Din pacate de ceva ani nu mai am Discovery , si nici informații nu am gasit pe net.
Oricum este interesant.
Apreciez ca au in jur de 1 m...deci nu prea poate fi folosit la depozitare

Ce am retinut e ca nu aveau voie sa treaca la finisaje si instalatii pana ce nu terminau mansarda.

Urmarind cateva poze de la Varșovia, vad ca si acolo se practica, sunt multe guri de ventilatie deasupra ultimului etaj.

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433206 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”