Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovVehicule din trecut aparținând STB / ITB / RATB / STB S.AAutobuze

Topic: Ikarus 260 (1991-2008)

163 posts, 71485 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 12

📖 Pagination options
Re: Ikarus 260 (ex) Axel

Mai exista 46 si 55 ? :?:

Re: Ikarus 260 (ex) autob368

Sunt in autobaza Ferentari (cel putin in septembrie 2010 erau). Nu mai ies la traseu.

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Ikarus 260 (ex) Tom

Nici nu sunt pentru traseu, iar liftul acela complicat ar incarca intr'o ora autobuzul cu pasageri care calaresc cercul, asa ca se aplica metoda luatului pe sus al persoanelor in cauza.

Re: Ikarus 260 (ex) 1689

Tom wrote:
[...] pasageri care calaresc cercul [...]

Admirabil respectul pe care il arati persoanelor cu handicap. Nu iti doresc sa ajungi vreodata in situatia de a trebui sa deplasezi (sau sa te) deplasezi in Bucuresti (ca) o persoana imobilizata in carut folosind transportul in comun.

Probabil ca atunci ai sa realizezi ca timpul nu e cel mai important lucru...

Acest oras nu este capabil inca sa respecte locurile de parcare dedicate persoanelor cu handicap. De aici, pina la a le asigura modalitati de transport care sa nu le faca dependente de masina proprie, e o cale lunga.

Autobuzele 46 si 55 ar fi putut fi un mic inceput... Dar atitudinea unora ca tine nu ajuta in nici un caz.

• Tom
  • Posted:
  •  

Cred ca am fost inteles gresit in mesajul de mai sus. Am vrut sa subliniez mai mult inutilitatea unor bani aruncati pe instalatii care nu servesc nimanui, nici macar celor pe care teoretic ar trebui sa-i ajute si mai ales moda cu "hai sa facem asa ca da bine la UE".
Intamplator cunosc persoane in situatia asta si pe una chiar am carat-o in brate in si dintr'un autocar.
Problema este insa ca multe persoane in situatia asta nici macar nu pot cobora singure din bloc (daca nu au lift), iar uneori nici nu pot urca singure (sau chiar si cu ajutor) rampele facute la misto de diverse institutii, doar asa "ca sa fie".
Treaba cu durata enorma a operatiunii de urcare a persoanelor cu dizabilitati si varianta alternativa adoptata o stiu chiar de acolo din autobaza. Deci, nu este de mirare ca autobuzele respective fie vor fi transformate in altceva (pentru ca nu vad cum le-ar cobora podeaua), fie vor fi casate.
Se pare ca pentru RATB timpul este totul, dovada ca duratele semicurselor se tot lungesc. Pentru cazul acesta, e foarte probabil ca timpul conteaza si mai mult, pentru ca e vorba de curse speciale.
Ce ma surprinde e ca n'au facut asta cu DAFuri. Erau si mai joase si era mai usor de facut o jucarie de urcat persoanele in cauza in conditii mai bune si intr'un timp mai scurt. Dar nu, s'au bizarbusit, luxurbusit si arboribusit niste DAF'uri si cine stie ce va mai iesi din ele.

Re: Ikarus 260 (ex) Gabi23

Oameni buni sunt 1000 de Mercedes cu podea coborata, 100 de Irisbus cu podea coborata, 46 de tramvaie CH-PPC, 4 vagoane PPC, 1 vagon Bucur LF si cu timpul vor fi cat mai multe. Exista destula voina pentru persoanele cu handicap fizic. Trebuie gasita o solutie si pentru cele cu handicap psihic  :roll:.

Re: Ikarus 260 (ex) Dominatrix

Autobuzele acelea au fost facute pe vremea cand nu erau fonduri pentru achizitia de autobuze noi cu podea coborata "din nastere". Eu personal n-am inteles niciodata cum ar fi circulat ca autobuze de traseu, decat cel mult ca autobaze de carat animale, nu oameni, fiindca nu mai au inauntru decat cateva scaune. Si alea schimbate, fiindca unul dintre autobuze are scaune de DAF in fata, care au inlocuit pe cele originale de Ikarus. Am inteles ca autobuzele mai erau folosite pentru curse interne si niste curse "conventie" pentru o scoala (sau ceva de acest gen) pentru cei cu handicap fizic.
Tom wrote:
Dar nu, s'au bizarbusit, luxurbusit si arboribusit niste DAF'uri si cine stie ce va mai iesi din ele.
Acele DAF'uri au ajuns fier vechi. De mult.

• Tom
  • Posted:
  •  

Acele autobuze au fost dedicate exclusiv persoanelor cu handicap, cred ca era vorba de o scoala sau mai multe, pentru copii cu dizabilitati. Asa se explica si solutia alternativa de urcat copiii in brate in autobuz, daca erau oameni mai mari, era mai greu.
Cert este ca autobuzele s'au pastrat destul de bine. Poate vor fi transformate in altceva, de exemplu autobuze de catering, ca 2539 sau in utilitare de alt tip. Si asa au cam disparut IK4 utilitare din dotarea RATB, iar DAF sunt putin cam prea luxoase pentru aceste servicii.

#46 facea curse dimineata la o scoala din Drumul Taberei. Despre #55 nu stiu nimic.
Ambele autobuze au apartinut autobazei Obregia (cred  :?:  )pentru ca circulau in liniile 312 si 313. Transformarea loc a avut loc prin 2004.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Ikarus 260 (ex) Dr2005

autob368 wrote:
Ambele autobuze au apartinut autobazei Obregia (cred  :?:  )pentru ca circulau in liniile 312 si 313.

Doamne Fereşte, Obregia nu a avut niciodată Ikarusuri. De fapt, când pe 312 şi 313 circulau Ikarusuri şi Dacuri, nici nu exista Autobaza Obregia.€

Dr2005 wrote:
Doamne Fereşte, Obregia nu a avut niciodată Ikarusuri. De fapt, când pe 312 şi 313 circulau Ikarusuri şi Dacuri, nici nu exista Autobaza Obregia.

Tocmai, in perioada aceea nu eram asa pasionat de transportul public, nu aveam drumuri in zona aceea, le vedeam doar pe la Unirii cand treceam pe acolo. Nu stiam ca Autobaza Obregia nu exista.  :roll:  :oops:€

Re: Ikarus 260 (ex) Dominatrix

Autobaza Obregia exista si pe vremea aceea, acolo erau garate Saviem'urile (ma rog, in perioada renovarii autobazei au stat in depoul Berceni).
Autobaza Obregia s-a dezvoltat pe locul fostei paltforme de garare Metalurgiei existente inca din anii '80, dar care nu stiu exact cand s-a construit.

Re: Ikarus 260 (ex) alchimistul

Ma incearca un sentiment de nostalgie cand imi amintesc ce frumoase, noi erau Ikarusurile de pe 313 in prima jumatate a anilor '90. Tin minte ca m-am pregatit cu un caiet si un pix la prima calatorie cu "noutatea" pentru a nota toate statiile  :)  Pe vremea aceea faceam ghiduri RATB scrise de mana si "machete" din cutii de pasta de dinti care imitau DAC-urile  :)

• nokia2010
  • Posted:
  •  

Re: Ikarus 260 (ex) nokia2010

Ce număr de parc are "Ikarus"ul care a ajuns la Feteşti?
În anii '90 mă bucuram când în loc de <<Dac>> venea "unul galben".€

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 12

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463840 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”