De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii

3349 posts, 653823 views

Go to page:  1  ... 188 189 190 191 192 193 194  ... 240

📖 Pagination options
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii aztec

Sincer...contează cât e valabilă hârtia sau contează cât ești pus la adăpost relativ de boala?
Și eu mi-am făcut (și) certificat de trecere prin boala...
Expira înaintea celui de vaccinare... 🤣

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii orex

Conteaza stimabile! Stii de ce, si deja, am auzit intrebarea. Pai de ce sa-mi fac doza a 3 a cand ”dureaza” ca si schema completa? Eu, unul n-am raspuns la asta! :yes:  :oops:

Deci...
Io m-am vaccinat cu Moderna.
Atunci m-am vaccinat sa fiu relativ în siguranță, nu pt certificatul verde...că nu există.
Și siguranță mea, cat și a familiei.
Pt că aveam grija și de persoane cu vulnerabilități.
M-am vaccinat cu voie și de nevoie, atât pt a rămâne sănătos cat să-i a nu ii pune in pericol pe alții.
Și cu Moderna...că asta a căzut la programare.
La primul...durere la locul injectării.
La rapel...cu ceva reacții mai puternice..moleșeală și frisoane peste noapte.

Dar....oricât de slabe au fost simptomele la Covid ce le-am avut...au fost de 10 ori mai rele și de 5 ori mai de durata fata de vaccin.
Și chiar așteptăm să fac boosterul dar ...s-au potrivit imunizarea prin boala.
Asta e...După ianuarie iarăși pe tapet.

Nu ma intereseaza hârtia aia...contează să rămân sănătos și să nu mai trec prin ce am trecut cu toții...
Că repet, chiar daca au fost ușoare simptomele tuturor( fata de alte cunoștințe)...la sotie și parțial copii au avut până la asemănări cu o gripa puternica. Și nu e plăcut.

Deci...hârtia aia nu te apără de nimic...că o aveam...dar tot am făcut, și nu o scoteam daca nu plecam din tara...că nu îmi trebuia.
Acum...sa vedem de mâine ce vor să facă...

Nici Tu, asa ”modernist” cum esti! ;)

Pai...Io nu as mai face discriminare...
Vaccinat, nevaccinați, trecuți prin boala, toți trebuie sa respectam aceleași legi, nu mai aspre sau mai blânde pt unii sau alții.
Fără favoritisme sau penalități.
Aici se cam greșește...
Da, trebuie sa ne vaccinam câți mă multi.
Da, nu îi înțeleg pe cei care nu o fac.
Dar până nu trece, trebuie sa avem grija, și cine se vaccinează o face pt el și pt cel de langa el,  să rămână sănătoși, nu pt favoruri sau alte beneficii..

Pai se vede, numai ca nu tine acum ”urma scapa turma”! ;)

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii PTMZ

Un bilanț provizoriu pentru ziua de azi, pe baza datelor de la ora 10:00:
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de COVID și 423 decese, a anunțat la ora 11:00 Grupul de Comunicare Strategică. Informațiile vor fi detaliate la ora 13:00.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 17.158 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 423 decese dintre care 9 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, se precizează în comunicatul GDS.

Sursa: Digi24

Situația de azi, 20 octombrie, a infectărilor:
- cazuri noi: 17 158, din care reinfectate la minim 180 de zile de la prima pozitivare: 266
- cazuri reconfirmate pozitiv: 1514
- teste efectuate (24h): 73 264, din care:
• RT-PCR: 28 251
• rapide antigenice: 45 013
- rata de infectare: 23,41%
- rata de pozitivare: 25,48%
- cazuri confirmate: 1.503.422, din care:
• cazuri reinfectate la minim 180 de zile de la prima pozitivare: 6369
• cazuri vindecate: 1.275.351
• cazuri decedate: 43 039
• cazuri active internate la unități de profil: 19 728, din care minori: 480
• cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 137 019
- pacienți la ATI: 1799, din care minori: 39
Numărul deceselor înregistate în România la pacienții confirmați cu Covid a depășit miercuri 43.000, potrivit datelor anunțate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de COVID.

Potrivit GCS, până miercuri, în România, au fost înregistrate 1.503.422 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 6.369 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.275.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.514 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
YXNoPTg2N2JmZjVjNWFkZWEzMjY2YzVjYmY0N2FlZGQzOTdl.thumb.jpg (143.08 KB; downloaded 1920 times)

Până miercuri, 43.039 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 423 de decese (232 bărbați și 191 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 423 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, două la categoria de vârstă 30-39 ani, 17 la categoria de vârstă 40-49 ani, 45 la categoria de vârstă 50-59 ani, 117 la categoria de vârstă 60-69 ani, 146 la categoria de vârstă 70-79 ani și 95 la categoria de vârstă peste 80 ani.

379 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 25 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 19 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 9 decese anterioare intervalului de referință, survenite: două în luna septembrie 2021 și 7 în luna octombrie 2021, în județele Bacău, Brașov, Constanța, Galați, Maramureș, Neamț și Timiș.

Din totalul de 423 de pacienți decedați, 390 erau nevaccinați și 33 vaccinați. Cei 33 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 50 și 80 de ani. 32 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.728. Dintre acestea, 1.799 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 480 sunt minori, 441 fiind internați în secții și 39 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.064.701 teste RT-PCR și 4.023.706 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.251 de teste RT-PCR (14.985 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.266 la cerere) și 45.013 teste rapide antigenice.

Sursa: Digi24

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii subway guru

Doctori tampiti si inconstienti nu sunt doar la noi:
https://www.cnn.com/2021/10/19/us/doctor ... dex.html
They take an oath to do no harm, but these doctors are spreading misinformation about the Covid vaccine

Dr.Mihai Craiu: Românii nu se vaccinează din cauza gospodinelor antivaxx, acuză un doctor
https://www.stiripesurse.ro/mihai-craiu_2055068.html
P.S.
Cea mai tare faza a fost aia cu baba de 80ani care refuza sa se vaccineze ca nu cumva sa ramana sterila!
Idiotenia nu are limite…
:rofl:  :rofl:  :rofl:

Vaccinarea cu prima doza in saptamana 14-20.10 si precedentele cinci saptamani
1. 241257
2. 180655
3. 148366
4. 113267
5. 67615
6. 42826

Situația de azi, 20 octombrie, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate, doze administrate și reacții adverse:
Tabel-situatie-vaccinari_20.10.2021_001-1-1024x754.jpg (150.7 KB; downloaded 1853 times)

- reacții adverse în curs de investigare: 125
Sursa: vaccinare-covid.gov.ro

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii Cristi N

^^^ @subway guru  Mihai Craiu este de departe unul din cei mai buni medici pediatri din Romania.
In completarea declaratiei lui merita citit si articolul asta: https://pressone.ro/de-ce-nu-se-vaccineaza-romanii-raspunsurile-gresite-si-raspunsurile-mai-apropiate-de-adevar

Aproximativ 80% din români n-au pășit niciodată într-o facultate; nu mulți absolvenți de facultate pot urmări cu fluență discuții de statistică sau epidemiologie. În acest context e(ra) nevoie de explicații multe și temeinice vizavi de fenomene precum: de ce se îmbolnăvesc * și * oamenii vaccinați? De ce mor * și * oameni vaccinați? De ce au existat atâtea puncte de vedere diferite de-a lungul pandemiei cu privire la aceleași subiecte? De ce lockdown-ul ba a fost OK, ba nu? Dacă răspunsul este: „învățăm în timp real despre o boală nouă și de aceea se mai fac erori pe parcurs”, de ce să nu aplic această paradigmă și la vaccinuri?

Si inainte de femeia de 80 de ani a fost alta declaratie: "Vaccinul da sterilitate pe 3 generatii" cand am auzit asta mi s-au blocat putin rotitele si am dat replay de cateva ori crezand ca problema e la neuronii mei.

Un banc bun pe HotNews..

Doi bețivi pe o bancă:

- M-am vaccinat Gogule!

- Eu nu!

- Prostule, faci Covid! Nu tu gust, nu tu miros, poți să bei apă din greșeală!

Go to page:  1  ... 188 189 190 191 192 193 194  ... 240

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”