Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport rutierVehiculele rutiere ale viitorului - sisteme de propulsie deosebite, conducere autonomă și altele

Topic: Legislație

16 posts, 3490 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Legislație orex

Modificarea Codului Rutier, publicată în Monitorul Oficial:Plăcuţe de înmatriculare cu numere verzi pentru maşini electrice
O altă prevedere nouă din Hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial stabileşte posibilitatea ca autorităţile să elibereze plăcuţe de înmatriculare cu numere verzi pentru maşinile nepoluante:

„Prin ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor, al ministrului afacerilor interne și al ministrului transporturilor și infrastructurii se stabilesc condițiile privind emisiile de CO2 pe care trebuie să le îndeplinească autovehiculele pentru a le putea fi atribuite plăcuțe cu numărul de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde. — În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se emit: a) ordinul comun al ministrului mediului, apelor și pădurilor, al ministrului afacerilor interne și al ministrului transporturilor și infrastructurii pentru stabilirea condițiilor privind emisiile de CO2 pe care trebuie să le îndeplinească autovehiculele pentru a le putea fi atribuite plăcuțe cu numărul de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde”, arată regulile publicate în Monitorul Oficial.

Re: Legislație orex

DE ASTĂZI, NUMERE VERZI ÎN TRAFIC, PENTRU AUTOVEHICULELE CU ZERO EMISII DE CO2
Începând de astăzi, 27 iunie a.c., în urma emiterii dispoziției directorului Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, chestor de poliție Florentin BRĂCEA, la nivel național, serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor elibera ,,numere verzi”, pentru autovehiculele cu ZERO emisii de CO2.
În acest sens, cele aproximativ 17.000 de vehicule electrice, înmatriculate în România, conform datelor deținute de D.R.P.C.I.V., pot beneficia de numere de culoare verde, conform noilor reglementări legale.
Vă reamintim faptul că, la data de 28 aprilie, a fost publicat, în Monitorul Oficial, Ordinul comun al ministrului afacerilor interne, viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și ministrului mediului, apelor și pădurilor, care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde, pentru mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.
Această modificare legislativă are drept scop asigurarea vizibilității acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piață a autovehiculelor de transport nepoluante, inițierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă față traficului intens, precum și protejarea mediului înconjurător.
În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

Conform prevederilor Ordinului Comun, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Agacerilor Interne a efectuat toate demersurile necesare punerii în aplicare a acestuia.
Astfel, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a elaborat și adoptat Standardul MAI, privind vehiculele rutiere, plăcile de înmatriculare cu fond reflectorizant pentru autovehiculele cu zero emisii de CO2, pentru armonizarea legislației în vigoare.
Precizăm că eliberarea plăcuțelor verzi se va realiza la solicitarea proprietarilor acestora, în contextul înmatriculării, transmiterii dreptului de proprietate sau la emiterea unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a modificării datelor înscrise în acesta, situații în care, odată cu solicitarea noilor plăcuțe, este necesară depunerea celor anterioare ori a documentelor care atestă furtul acestora sau, după caz, a declarației de pierdere.

Asta e primul nr. de inmatriculare verde din Romania! :applause:
Nr. inmatriculare verde Romania.jpg (49.87 KB; downloaded 2988 times)

Re: Legislație andrei11

La ce să mă uit ? Crezi că nu ştiu cum arată un verde ?

Ma indoiesc! :rofl:

Re: Legislație cris_m

Speram si eu sa le faca mai profesionist, cum sunt in vestul Europei, fundal verde si scris negru...

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Legislație Utilizator anonim 2

E contrastul mai prost asa; o sa fie mai greu de distins.

A propos de numere colorate: de cele galbene ce spuneti?
Sint o gramada de motorete prin Bucuresti cu numere de Pucheni - Prahova, Dragomiresti, etc.
Eu stiam ca sint inmatriculate local si nu au voie sa circule decit in localitatile respective insa le vad frecvent in Bucuresti livrind mincare sau doar plimbindu-se.
Sint sigur ca stiti mai bine decit mine: nu e contraventie? Sau chiar infractiune? Cum de zburda astia pe bulevardele orasului fara sa ii intrebe de sanatate Militia?

Re: Legislație messe

cris_m wrote here:
Speram si eu sa le faca mai profesionist, cum sunt in vestul Europei, fundal verde si scris negru...

Daca erau scrise pe fundal verde atunci scrisul caracterelor trebuia scris cu alb. Are dreptate colegul nostru, la scris negru pe fond verde numarul nu este lizibil.

Si mai am o intrebare: cum exista acest numar de inmatriculare verde prezentat drept exemplu ( B 7x9 EYE) poate exista si un numar de inmatriculare clasic (scris cu negru) B 7x9 EYE, unde acel x al cifrei zecilor de la numarul verde sa fie identic cu x-ul corespunzator cifrei zecilor de la numarul clasic scris cu negru ( cu scuzele de rigoare, prezint un exemplu de numar aleatoriu fara a leza moralitatea acestui site sau vreun detinator de vehicul in caz ca poseda o astfel de combinatie : se poate inmatricula si elibera un certificat de inmatriculare impreuna cu placutele de inmatriculare aferente atat pe fond alb scris cu negru cat si pe fond alb scris cu verde unui autovehicul avand numarul de inmatriculare B 01 XXX ? )

Re: Legislație andrei11

Nu.

Re: Legislație messe

Multumesc, Andrei!  :bere:

Astfel se elimina confuziile de genul: stai ca eu am numar cu verde, nu cu negru, deci n-am fost eu si alte polemici de genul...

Re: Legislație ByOnu

Avem primul Tesla Cybertruck in Bucuresti.

tesla_cybertruck_bucuresti_05.jpg (575.79 KB; downloaded 1455 times)

https://nwradu.ro/2024/10/tesla-cybertru ... curesti/

Momentan are plăcuțe roșii de înmatriculare. Nu știu ce va face cu înmatricularea finală, dar probabil nu vor fi probleme pentru o singură bucată. Treburi mai complexe legate de omologări și regulamente se aplică mai degrabă pentru vânzări de volum în Europa, nu pentru cine importă o singură bucată.

Povestea, pentru cine a urmarit subiectul, este ca acest monolit de masina are sanse mari sa nu intre pe piata comuna europeana intrucat nu respecta standardele de siguranta (colturi drepte mortale pentru pietoni).

DE CE e ok ca unui exemplar sa i se permita inmatricularea? Acest exemplar nu poate ucide oameni, sau cum? Nu inteleg rationamentul.

Re: Legislație shoppy

Am văzut și eu unul pe LinkedIn colantat cu publicitate la o firmă din Ilfov.

Re: Legislație ByOnu

Pai tot cesta cred ca este. De ce ai colanta un Cybertruck faimos < precis > pentru caroseria sa bruta, nu inteleg. In fine, fiecare face ce doreste cu bunul sau.

Re: Legislație cris_m

Vehiculul a fost recent si in campusul Politehnicii Bucuresti, eu personal nu l-am vazut.

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Vehiculele rutiere ale viitorului - sisteme de propulsie deosebite, conducere autonomă și altele  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463924 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”