MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489532 views

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 405

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Pentru ca ai adus vorba de traseul dintre GdN si PV sa stii ca m-am gandit si la el. Ideea care mi-a venit la momentul respectiv este ca ar fi putut fi un traseu Buzesti-Dr Felix astfel incat sa se evite solutia chinuita actuala de iesire din GdN si de intrare in PV . :D
Asta cu Circumscriptia 1 este tare ....

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

@Domix:
M2 IMGB-Unirii nu era prevazut a functiona fara legatura la Militari, ai scapat din vedere legatura tehnologica Unirii1-Sf.Spiridon.
Ce si cum s-a intamplat acolo, cu Gorbaciov, cu Sf. Spiridon, cu Patriarhul si cu Cernobil am povestit deja 'dincolo'...
Nu numai 'japonezii' imi sunt simpatici, ci si 'japonezele' de pe forum! ;)

@sab:
Iarasi esti 'nerabdator' (ca toti tinerii din ziua de azi) si incerci sa 'anticipezi' ce-ti voi raspunde...
Ti-am spus ca 'secretul' ca sa te lamuresti e 'rabdare si tutun'...
1. N-as numi legatura Republica-Pantelimon nici de avarie si mai ales nu 'incropita'. Era solutia logica la situatia data. Daca ai fi fost tu in situatia sa gasesti o rezolvare 'tehnic fezabila' si 'functionala' cu ce idei 'practice si pragmatice' ai fi venit??? (pauza de gandire)
2. Inginerii la vremea aia trebuiau sa dea dovada de multa 'prevedere' pentru ca nu stiai cum se 'suceste' Canutza om sucit, si trebuia sa ai in buzunarul de la ceas raspunsuri pentru orice ciudatenie imprevizibila...
3. Tunelul de pe Magnetului are acoperire minima de 4,5m la intersectia cu strada Rosu.
4. Legatura tehnologica M1/M2 trenbuia sa fie la Unirii. Daca 'a picat' s-a mutat la Victoriei.
5. 'Planul inclinat' de pe Grivita si-a pierdut utilitatea cand s-a hotarat Gara 'de tranzit' pentru a fi reactivat odata cu M4R2.
5. "Care apropo, sigur este actuala legatura M1-M4?" Ba bine ca nu! Ti-am mai spus-o si repetat-o de n ori, asta e ultima oara!
Sa auzim de bine! Pentru asta seara cred ca ajunge... ;)

@sab:
Imi calc totusi pe inima si-ti mai dau un exemplu ca sa-ti poti face o imagine corecta de 'cum era pe vremuri':
Domnul inginer Buzuloiu este si in ziua de azi tare 'suparat' ca s-au bagat liniile de tramvai pe podul Grant...
Asta insa nu l-a impiedicat sa dimensioneze podul si in ipoteza ca va avea tramvai...
Bineintzeles ca pe noi ne cam doare-n [BIP] de supararile Domnului Buzuloiu, important este ca a avut 'viziune' si 'prevedere' ca sa putem noi sa tragem un 41 pe podul Grant, in final doar asta conteaza pentru 'viitorime'!
Pe maine! ;)

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dominatrix

sab wrote:
Bun, si daca nu se considera necesar se existe aceste linii tehnologice la fiecare intersectie, de ce totusi au fost prevazute astfel de  linii cu M2 si la Victoriei si la Unirii ? Nu era suficienta una dintre ele si se folosea legatura M1-M3 de sub Calea Grivitei ?
Pai tocmai asta e: initial nu au fost prevazute decat 2 legaturi. Adica minimul necesar
In planurile initiale:
- legatura M1-M2 la Piata Unirii
-legatura M1-M3 la Gara de Nord (M3 Gara de Nord - Pantelimon via Titulescu)

La inceput nu se gandea nimeni la legatura M1-M3 care exista in prezent la Victoriei. Nici nu ar fi avut cum, fiindca Gara de Nord nu a fost gandita ca statie de tranzit. Pe urma in 1986 s-a intamplat ce s-a intamplat la Spiridon, si a venit "indicatia pretioasa" sa se abandoneze lucrarile la galeria de legatura de la Piata Unirii. Legatura actuala de la Piata Victoriei a aparut ca o consecinta a "sucirii" proiectului care a facut ca Gara de Nord sa fie statie de tranzit in loc de cap de linie pentru 2 magistrale.

subway guru wrote:
@Domix:
M2 IMGB-Unirii nu era prevazut a functiona fara legatura la Militari, ai scapat din vedere legatura tehnologica Unirii1-Sf.Spiridon.
"Dincolo" nu prea ma uit, deci nu stiam ca s-a discutat si acolo despre asta. Dar stiam de aceasta legatura abandonata. De aceea zic ca a fost ciudata aceasta sucire de proiect, fiindca accesul de pe M2 la atelierele din Militari era dificil pe CF.

In fine, daca ati fost "baieti rai" si ati stricat biserica, s-a suparat Tovarasul si v-a luat jucariile :twisted: Pe de alta parte, e stiut ca dupa inceperea constructiei la centrul civic, Ceausescu a fost din ce in ce mai dezinteresat de metrou si a incercat in tot felul sa reduca din proiect pentru ca avea nevoie de resurse sa isi ridice cazemata.

Apropo, la momentul abandonarii tunelului de legatura de la Unirii deja se abandonase ideea cu metrou pe sub Titulescu si se stia deja ca Gara de Nord va fi statie de tranzit?

@Domix:
Il durea pe 'Tovarasul' in [BIP] de biserica, pe el 'il durea de Gorbaciov' si de ce-l durea nu a scapat... ;)
De biserica nu ne durea decat pe noi... :cry:
Cat despre 'cronologie' mai munciti si voi, prea le vreti pe toate 'de-a gata', asa 'mura-n gura'... 8-)

• sab
  • Posted:
  •  

Dominatrix wrote:
La inceput nu se gandea nimeni la legatura M1-M3 care exista in prezent la Victoriei. Nici nu ar fi avut cum, fiindca Gara de Nord nu a fost gandita ca statie de tranzit. Pe urma in 1986 s-a intamplat ce s-a intamplat la Spiridon, si a venit "indicatia pretioasa" sa se abandoneze lucrarile la galeria de legatura de la Piata Unirii. Legatura actuala de la Piata Victoriei a aparut ca o consecinta a "sucirii" proiectului care a facut ca Gara de Nord sa fie statie de tranzit in loc de cap de linie pentru 2 magistrale.

Subway guru, poti, te rog, sa confirmi/infirmi ca legatura de la Victoriei nu era prevazuta ? Impresia mea este ca legatura era prevazuta, doar ca era un pic altfel, dovada amorsa existenta acum la plecarea din PV1 spre Romana, iar noul traseu a dus la reconforomari acolo.
La momentul indicatiei "pretioase" de a transforma statia GdN in statie de tranzit cam pana unde se ajunsese ? Am inteles ca ati ridicat cota zero la statie, dar pana unde erau lucrurile facute la statie si la galeria etajata ? Ce a intarziat proiectul cu 1 an ?
De biserica si eu cred ca il durea fix in cot, doar a "ras" atatea prin zona. Doar ca s-a ivit pretextul potrivit sa ceara sa nu se mai deranjeze Centrul Civic...

Dominatrix wrote:
sab wrote:
Subway guru, poti, te rog, sa confirmi/infirmi ca legatura de la Victoriei nu era prevazuta ? Impresia mea este ca legatura era prevazuta, doar ca era un pic altfel, dovada amorsa existenta acum la plecarea din PV1 spre Romana, iar noul traseu a dus la reconforomari acolo.
O mica precizare: cand am spus ca legatura de la Victoriei nu era prevazuta in planurile initiale, ma refeream la planurile de dinainte de 1986 Dupa ce s-a intamplat necazul la Spiridon, si legatura M1/M2 nu a mai fost posibila acolo si s-a abandonat lucrarea, a aparut ideea cu linia tehnologica de la Victoriei, din cate stiu lasandu-se si spatiu pentru realizarea ei (tronsonul Piata Unirii - Pipera din M2 a fost deschis in 1987). Cel putin asa stiu eu ca a fost cronologia. Rog pe Guru sau cineva mai in tema sa confirme sau sa infirme acest lucru.

• sab
  • Posted:
  •  

Exact la asta ma refeream si eu. Daca s-ar fi construit M3 cf planului initial pe sub Titulescu, linia de la Victoriei ar fi existat sau nu ? Pentru ca lucrarile la tronsonul Crangasi-GdN si M2 au fost executate oarecum simultan, deci planurile trebuiau corelate...Vorbesc de GdN statie suprapusa, tunel etajat si M2.
Dovada ca la Victoriei statia M3(actuala M1) a fost executata odata cu cea a M2, chiar daca M3 a fost inaugurata mai tarziu. Deci si linia de legatura, daca exista, trebuia executata atunci, macar la nivel de amorse.

• sab
  • Posted:
  •  

Lucru destul de ciudat ... Astazi la 7.52 a venit un metrou la Gorjului dupa cca 10min (era totusi ora de varf :twisted: ). Foarte curios, era gol-golut, deci nu oprise la Industriilor si la Pacii, dar a oprit si a preluat calatorii de la Gorjului . Mai departe a mers normal, oprind in toate statiile

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex GAC

Ce a fost la Spiridon?

GAC wrote:
Ce a fost la spiridon?
Ce stiu eu:
1) in primavara lui 1986 se lucra cu mare "elan muncitoresc" la galeria de metrou pe tronsonul IMGB - Piata Unirii. Undeva in zona Sf. Spiridon - Marasesti s-a executat traversarea de pe un fir pe altul, pentru a permite rebrusarea la Piata Unirii 2, asa cum s-a circulat pana la completarea liniei M2 pana la Pipera.
2)Tot acolo trebuia sa "iasa" si racordul tehnologic M1/M2, care racord trebuia sa plece dinaintea intrarii in statia Piata Unirii 1 de pe M1, sensul dinspre Izvor.
3)Dupa executarea unei parti de galerie, dintr-un motiv care nu il cunosc exact, sapaturile pe dedesubt au dus la "craparea" altarului la Biserica Sf. Spiridon, si - daca imi aduc aminte bine - si fisurarea a cateva ziduri.  
4)Cand a auzit asta Tovarasul, a ordonat oprirea lucrarilor si reparatia bisericii. S-a facut intocmai. Probabil ca accidentul a fost folosit ca pretext, fiindca pe vremea aceea deja fondurile alocate metroului incepusera sa se diminueze, intrucat Tovarasul avea nevoie de resurse financiare ca sa-si ridice Casa Poporului si Centrul Cinic din jurul ei.
5)Din racordul initial s-a executat numai o portiune, care in prezent e pe post de linie de garare infundata in statia Piata Unirii 1.
6)Tot din aceasta cauza, M2 a functionat pana in 1989 izolat fata de restul retelei, legatura cu atelierele de reparatii de la depoul Militari fiind posibila numai pe centura feroviara.

Cam asta e povestea. Rog persoanele mai in tema sa ma completeze sau sa ma corecteze, daca e cazul.

@sab & @Domix:
Ce am stiut sigur v-am spus deja prin diverse 'postinguri'...n-aveti decat sa le luati din nou la mana...
La ora aia eram mult prea preocupat cu iesirea din Victoriei spre Titulescu sau ulterior 'spre Buzesti' ca sa mai stau cu cineva 'la palavre' despre ce se petrecea la Gara...in afara de ceea ce deja v-am spus despre 'grinda intoarsa' de la Gara care sa permita transformarea din planseu in radier pentru statie (sursa: Dl ing. Baubec Sucri, proiectantul Garii si al statiei Titan)...si nu uitati ca eu lucram 'la tunele' si nu 'la statii' (desi s-au facut statii si la colectivul de tunele, dar de acum stiti si voi care sunt acelea)... :ugeek:

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463844 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”