Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Discuții diverse despre transportul în comun

2192 posts, 600194 views

Go to page:  1  ... 115 116 117 118 119 120 121  ... 157

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București cris_m

Ba foarte bine le face! Nu e normal sa ai linii pe care jumatate din ture stau la capat de linie la orele de varf...

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București Cristi N

De fiecare data cand am avut drum in zona Ikea Baneasa am vazut ca sunt foarte multe autobuze care stationeaza in zona plus in terminal care tot timpul e plin.

Care e motivul aglomeratiei? Sunt turele prea relaxat facute si ajung prea devreme, au timpi de pauza pe care ii petrec acolo sau e alt motiv?

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București Robert24

Cele enumerate de tine plus faptul ca au un mare hobby sa piarda curse desi spre seara se pot recupera timpii pierduti in trafic.
Foarte bine ca soferii vor fi amendati daca nu respecta programul, bine ar fi sa fie dati afara daca nu se invata.

Din cate tin minte, 131 si 261 aveau timpi destul de relaxati pe semi-cursa. La 335 e alta poveste, faci foarte mult de la un capat la altul si de asta probabil stationeaza mai mult...

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București andrei11

Bine că s-au rezolvat toate problemele STB - ului în afară de asta, că pleacă omul cu jumătate de minut mai devreme.
Vreau să vă văd că sunteți vocali cu benzile unice și nu  să stați cu cronometrul în mână să plece ăla la secundă.
Vreau să vă văd vocali cu AC - ul și nu că se pierd 12,5 secunde la plecarea de la cap de  linie.
Se  sare peste curse ? Există GPS la toate autobuzele, există programe de calculator,  câte curse face pentru atâtea să fie plătite.  A, nu sunt corelate programele de circulație cu situația de pe teren ?  Imposibil, țara e plină de IT - iști, nu-mi vine să cred că apar ambuteiaje neanunțate la ore neanunțate.
Rezolvați cu culuarele unice și după aceea să montăm cronometre la cap de linie.
Rezolvați cu GPS - urile și după aceea să sancționăm curse lipsă.
Rezolvați cu mentenanța și după aceea să sancționăm șoferii care au diverse pene pe traseu.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București Costin

Nu sta nimeni cu cronometrul la cap de linie, ci se calculeaza automat fix pe baza GPS-ului.
De unde ai tras concluzia ca soferii care fac pana pe traseu sunt penalizati?
Culoarele unice nu au nici o legatura cu reavointa soferilor care pleaca si cu 15 minute (nu secunde) mai devreme de la capat. Cand intervalul e de 20 de minute, alea 15 sunt ale dracului de lungi. Vezi 783.
Nici ACul nu are legatura cu programul de circulatie, dar este si el penalizabil in baza aceluiasi contract de delegare in baza caruia si plecarile aiurea sunt penalizate.

Intr-o organizatie care elimina VOIT programele de circulatie din statii ca sa nu vada oamenii ca circula efectiv cum vor ei, nu exista nici un motiv si nici o scuza pentru a NU sanctiona plecarile haotice in mod voit.

STB intra in sfarsit in Europa secolului 21. Cu un foarte dureros sut in fund aplicat de TPBI. Ceea ce este foarte bine.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București Valentin

Andrei, nu e așa "neimportant" , plus că nu cred că e vorba de 30 secunde la mijloc. Cazul meu concret: 47 pleacă cu 5!! minute mai devreme din terminal, asta mă face pe mine sa întârzii la locul de munca cu ~15min (durata între 2 plecări) și deși nu ar fi un capăt de lume, crede-mă, nu e o plăcere când îmi fac toate treburile dimineții știind că prind tramvaiul la ora X și ajung la ora Y doar ca să-mi treacă prin față în timp ce aștept la trecere.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București bgd70

#andrei11, exagerezi. Se vede ca mergi rar cu STB-ul sau deloc. Ti se pare aberand ca ii amendeaza ca nu respecta programul? Ti se pare ok sa ii lase sa plece cand vor ei? In weekend si in timpul saptamanii seara e o loterie transportul public din Bucuresti. Nu se respecta absolut nimic, seara dupa 21.00-21.30 mai bine iei taxiul. Sunt linii (70, 79, 101, 102, 311 plus multe altele) unde se merge "blana" si se ajunge inaintat la capat de nici nu mai stii cand trebuia sa ajunga de fapt. Se intampla si invers, sa plece mai devreme. Respectatul programului e cea mai mare problema a STB-ului. Eu le-as fi dat 10% din salariul brut amenda, 100 de lei e un ciubuc.

Pai poate se aduna 100 de azi, 100 de maine... et voila cei 10% din salariu. Curiozitatea mea e daca se iau in calcul si reclamatiile calatorilor, eu am trimis cel putin 2 in ultimele saptamani cu astfel de probleme descrise extrem de detaliat.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București bgd70

Daca un conducator ar primi de mai multe ori amenda de 10% din salariu, ar ajunge sa nu mai primeasca aproape nimic din venitul lui la final de luna. E clar ca ar incerca sa evite aceasta situatie si sa respecte cat de mult se poate orarul. Trimisul reclamatiilor e o idee foarte buna, dar ar insemna sa trimit cateva pe zi :D

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București orex

Hai ca nici ”baetii” de la metrou nu-s mai breji. Sunt unii mecanici mai rapizi decat trebuie! Vorbesc de pe cei arondati pe M5, atat! ;)

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București andrei11

bgd70 wrote here:
#andrei11, exagerezi. Se vede ca mergi rar cu STB-ul sau deloc.

Nu merg chiar des și cu ocazia pandemiei am renunțat la abonamentul general, << ies >> mai ieftin cu portofelul elecronic și de o lună cu călătoriile metropolitane. Ieri mi-am făcut un abonament de  o săptămână, voi folosi STB - ul intens  7 zile. Folosesc STB - ul la ore decente,  cred că niciodată după ora 18:00.  Ține cont că am și varianta  metrou la Piața Iancului. Nu prea mă interesează când pleacă băieții de la cap de linie, STB - urile pe  care le folosesc sunt chiar ok pentru mine: 1/10, 21, 55, 335, 311, 85, 86.  Cam pe aici <<  îmi fac veacul >> . Poate vreun 135 / 104
A, da, și autoturismul proprietate personală. După ora 20:00 numai cu << Dacia >> din dotare.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București andreiiul

Poza postata pe FB info trafic.
Sursa ei si de unde a aparut exact nu se stie.
Pe pagina de FB a sindicatului nu apare.
Mesajul este directionat clar catre actuala conducere a PMB (chiar daca are dreptare, adevarul e la mijloc si sindicalistii nu prezinta si situatia financiara a STB).
FB_IMG_1631722587433.jpg (116.19 KB; downloaded 2794 times)

Go to page:  1  ... 115 116 117 118 119 120 121  ... 157

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433250 posts in 5392 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”