Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Discuții diverse despre transportul în comun

2192 posts, 600208 views

Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 157

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București 1689

Fara a avea intentia de a declansa o dezbatere incendiara, eu nu vad solutia finantarii transportului prin impozitare locala chiar atit de rea. Impopulara, poate.

Unu la mina, daca nu platesti direct atunci o faci indirect.

Doi la mina, daca tot trebuie sa platesti, atunci poate te gindesti sa si folosesti.

Trei la mina, daca platesti taxe, poate devii mai atent. Si pentru ce primesti si pentru cum se comporta altii cu ceea ce platesti.

Cine stie, poate macar unul din factori merita luat in considerare ?

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București subway guru

In prezent 90% din cost e subventionat fix din taxe si impozite, nu inteleg ce taxe si impozite suplimentare vrei si pentru ce.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București andrei11

Să dispară în totalitate sistemul actual de taxare, să fie subvenționat 100 %.  Dispar multe costuri care vin la pachet, achiziție, menenanță, etc, pentru validatoare, dispar contrololorii, etc.

Reteta infailibila pentru faliment garantat, doi dintr-o lovitura, STB+PMB.
Are Luxemburgul un oras cat Bucuresti ?…sigur nu, in schimb are mult mai multe banci babane pline cu bancheri (nu in parc, ci in oraselul ala al lor).
La ei gratuitatea e masura sanitara profilactica anticovid, sa mai faca un pic de miscare, sa le mai scada burdihanele ce-i predispun la comorbiditati!
:rofl:

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București orex

Bun, atunci cu vienezii ce ai? Au un transport in comun integrat de nu se poate! Pana la ei, n-am vazut la metrou asa primire, fara turnicheti! :yes:
PS
Pe @andrei11, doar legat, fedeles, l-as putea duce, intr-o ora jumatate, sa-i arat ce pot aia, fara a vedea, acolo, nimic legat de prefixul sau sufixul ”Trans”! :rofl:

Te-ai dus prea la vest, nici la Budapesta nu sunt turnicheti dar sunt potere ce te ard din greu la buzunar daca ai calcat pe bec si ai fraudat…alta strategie, alta mentalitate, alta civilizatie, alta atitudine generala…
In schimb la Paris sunt turnicheti, e ginta latina, verisori buni!
In Brazilia sunt turnicheti si in autobuz!!!
:rofl:

Si ce turnicheti sunt la Paris! Mai mari ca mine! :rofl:
PS
In 7 zile, in pelegrinarile mele in Viena, n-am vazut ca ma poate legitima cineva! Ba chiar l-am intrebat in Wien Franz-Josefs-Bahnhof, pe conductor, daca pot merge cu trenul, avand abonament pe o saptamana, la Bahnhof Nusdorf! Nicio problema, ce-i in arealul localitatii! :yes:
Cand o sa procedam si noi asa?! :no:

Pai aveai abonament pe toata zona Vianei (asa-i spuneau ardelenii), la fel ca la noi cu Bucuresti-Ilfov, doar ca era mai restrans ca nu ai fi fost legal in nicio regiune invecinata.
Zonele adiacente Vienei incearca sa faca niste abonamente comun valabile dar Viena zice nicht la noi (sau mit uns? ca nu prea am cunostinte solide de germana, doar ce mi-a ramas in subconstient de la frageda varsta de 4-5 anisori), o puteti face doar la voi…de parca aia ar dori sa circule numai prin periferii, ceva de gen abonament Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Prahova, Ialomita, Calarasi si nici alea toate ci cu hopuri lipsa…
Ai putea sa te intrebi de ce nu poti merge cu trenul de Otopeni cu abonamentul valabil B+IF, ca nu iese din zona ADTPBI, e practic transport local…

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București 1689

subway guru wrote here:
In prezent 90% din cost e subventionat fix din taxe si impozite, nu inteleg ce taxe si impozite suplimentare vrei si pentru ce.

Tocmai asta era si ideea mea... Oricum se pompeaza bani cu nemiluita (si fara nici un control) intr-o gaura neagra.

Primul pas ar trebui sa fie auditarea la singe a costurilor, stabilirea unui buget realist pentru partea operationala (salarii, piese de schimb, reparatii - dar nu bazate pe preturile URAC :D - etc.). S-ar putea sa avem surpriza de a vedea ca - de fapt - nici nu mai trebuie alocari bugetare suplimentare.
Ba din contra...

In acelasi areal, de langa Lizeanu, vecin cu URAC, stii ce mai e? ;)

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București CiprianTRB

Nicușor Dan a anunțat astăzi la conferința de presă faptul ca șoferii care pleaca înainte sau după ora la care trebuie sa plece au început sa fie amendați cu câte 100 lei.

Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 157

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433251 posts in 5392 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”