Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Eliberarea titlurilor de călătorie (sisteme de ticketing)

1008 posts, 395834 views

Go to page:  1  ... 51 52 53 54 55 56 57  ... 72

📖 Pagination options
Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) Albert

Hmm, ciudat. Nu stiu cum ar putea ajunge informația la validatoare in 60 de min. Doar dacă validatoarele sunt conectate la internet. Dar de ce 60 de min și nu instant? Are cineva vreo idee ce îmbunătățiri s-au adus la online.stbsa.ro?

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) oc7avian

A fost o surpriză și pentru mine. Intrasem pentru prima oară în contul meu de ani buni să văd dacă pot face online abonamentul STB + metrou, că în 24Pay clar nu era disponibil. Am făcut acum captură de ecran din zona Întrebări frecvente

Speculez că 60min e o perioadă acoperitoare și se transmit din oră în oră poate ultimele actualizări online către fiecare autobuz.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) cris_m

Mai mult ca sigur se transmit periodic, nu e ideal, dar e clar mai putin consumator de resurse decat o conexiune constanta...

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) Albert

Am observat ca niciun validator STB nu e conectat non stop la internet. Si acest lucru se vede la validarea cu cardul bancar. Validezi acum, iar in aplicația băncii tranzacția apare peste ceva timp. Ăsta e un motiv. Si cred că se mai datorează si capacității reduse de transfer a conexiunii 2G de pe validatoarele ApTrans.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) andrei11

Întreb și eu că n-am ce face.
Vreau să ajung din  Domnești la Fierbinți. Schimb n mijloace de transport, ok, dar mi se termină timpul  înainte de Fierbinți pentru că ultimul mijloc de transport a fost << prins >> într-un eveniment rutier sau a avut pană de cauciuc sau etc . Evident taxez din nou că așa e legea.
O fi așa în societatea superioară norvegiană  sau etc dar nu e logic. Din moment ce sunt în autobuz și-mi validez călătoria trebuie să fiu << legal >> până ce mă dau jos.
Eu cu autobuzul respectiv n-am lungit traseul, pur și simplu a fost prins într-un ambuteiaj / pană de cauciuc / etc.  Deci într-un caz sunt legal, într-unul nu parcurgând același număr de kilometri ?
Ar trebui să se afișeze timpii de parcurs al semicursei, dacă autobuzul întârzie din motive independente de mine nu mai e treaba mea, e treaba STB - ului.  Ceva nu e logic aici cu a doua taxare după 90 minute dacă mă aflu deja în mijlocul de transport.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) Costin

Vezi ca daca intarzii din cauza transportului in comun in "societatea superioara norvegiana", poti sa iei un taxi, Uber, Bolt sau trotineta, si apoi trimiti online un formular cu data, ora, traseul problematic, dovada platii transportului alternativ si contul bancar, iar "TPBI" iti ramburseaza contravaloarea transportului alternativ.  E ilogic sa ramai intr-un vehicul defect sau blocat si sa mai si taxezi bilet.

Costin, te aștept cu interes în ultima cursă spre Fierbinți să aștepți Uberul la Grădiștea. N-ai înțeles ideea. Ideea e că dacă ești într-un mijloc de transport și-ți expiră timpul trebuie să mai taxezi odată. Ok, mi-ați dat destule exemple de afară, le accept, accept și raționamentul dar mie personal mi se pare o aberație. Asta nu înseamnă că sunt contra acestei măsuri, o accept ca atare și mă conformez.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) bercenicity

SI mie mi se pare neprietenos sistemul.

Azi am avut un drum, am luat tramvaiul 1, iar pentru ca mi-am terminat treaba repede la intoarcere in 330 s-a gandit ca fac transfer. Pe validator in 330 nu imi afisa decat ora la care am validat a doua oara. La consultare la "minute transfer ramase" nu imi afisa nimic. Nici nu retinusem exact ora la care am validat initial. Asa ca cantaream daca sa fac posibil blat sau sa tot incerc sa validez la fiecare statie.

Mai pretenos ar fi fost biletul in care sa ai transferuri valabile mai putin timp (sa zicem 60 minute) si calatoria asigurata pana la capatul de linie in ultimul vehicul validat.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) bogdan5ful

Obișnuit cu biletul de 1.3 lei per vehicul, uitasem de cele 90 de minute pentru biletul de 3 lei. Ca să mă asigur că nu mă prinde controlul cu cele 90 de minute expirate îni pun timer de  85 de minute când validez în primul vehicul.

Este total absurd să-mi pun clopoțelul la telefon / memoria la contribuție ca să nu fiu pasibil de amendă.
Asta înseamnă că biletul la STB vine << la pachet >> cu deținerea unui telefon cu clopoțel / o memorie în regulă.
E ceva care e sucit în acest raționament.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) rosetti61

Trebuie sa regandeasca. Cine o sa mai valideze cu 10 minute inainte sa coboare? Hai, ca la inceput, poti considera ca a fost timpul depasit, dar altfel la jumatatea sau spre finalul calatoriei? Saraceste si intra in faliment STB daca nu mai validez pentru cele 2 minute care au mai ramas din calatoria finala?
Biletul/calatoria este valabila in vehicului unde s-a validat pana la coborare, indiferent daca se tranziteaza printr-un capat, de ce se nu poate intelege acest lucru? Vor sa aibe mereu probleme. Chiar daca s-a depasit momentul x in vehicul, cu riscul de a innebuni validatorul, calatoria e valabila pana la resetarea de la cap de linie, Cand schimbi vehicului, e normal sa te taxeze in conformitate cu noul interval de timp.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) Costin

Nu mai exista conceptul de semicursa, deci implicit nici "resetarea de la cap de linie".

Eu chiar nu va inteleg. Platiti pentru 90 de minute un serviciu. De-aia se numeste taxare orara, ca e pe timp. Daca a trecut timpul si inca beneficiezi de serviciu, trebuie sa platesti din nou. Cumva pe scaunele alea de masaj din mall e 5 minute + 2 minute perioada de gratie? Sau la masinutele din balci? Este FIX FIX FIX acelasi lucru. Un serviciu platit per unitate de timp.

Costin, eu te înțeleg perfect și există o logică ( care NU se aplică la metrou de exemplu ).
Problemele  care apar sunt următoare:
1) Trebuie să-mi notez undeva până când e valabil "biletul".  Mai ales că  în general sunt ore aiurea, de tipul 11:37,  15:49, etc.
2) Nu am posibilitatea ca cu 2 - 3 - 5 minute înainte de expirare să mai "taxez" un bilet pentru că  validorul îmi dă eroare, scrie că biletul e valabil.
3) Cum explic eu controlorului că la minutul 90 + 7 secunde  n-am apucat să-mi validez cardul ?
Sistemul acesta pe care-l susțin unii (  și care văd că funcționează în anumite părți ) implică să ai automat un ceas la tine și o memorie bună.  Fii cinstit, câți dintre noi țin minte un număr oarecare de autoturism  ( BC  03 RTZ - de exemlu ) după câteva minute fără să-l noteze undeva, un număr de telefon   sau o oră de genul  15:49, asta presupunând că știu să facă calculul, adică să controleze ora primei validări ( 14:19 ) să adauge 90 minute ( 15:49 ) și să țină minte 15:49 controlând în permanență un ceas care presupunem că indică corect ora.
Unul din neajunsuri este că la 15:48  și 58 secunde  validorul îmi dă eroare, îmi spune că biletul e valabil.
Și la 15:49 și 2 secunde sunt bun de plătit amenda dacă sunt controlat.

Go to page:  1  ... 51 52 53 54 55 56 57  ... 72

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463831 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”