De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Clubul "Flacăra roșiatică"

4482 posts, 1231824 views

Go to page:  1  ... 268 269 270 271 272 273 274  ... 321

📖 Pagination options
Re: Clubul "Flacara Rosiatica" subway guru

N-ai vrea sa precizezi care sunt acele realizari marete?

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" orex

Stii unde e asta? Sigur in niste zone in care n-ai calcat! ;)

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Nu mai fiți agenți de propagandă pt un ..... abonat la banii publici și ahtiat după imagine.
Știu metehnele persoanei de mai bine de 25 ani cred...asta făcea, asta face și în continuare
Prinde la toate și babe...de aia a ieșit primar...

Stii care a fost sloganul lui, nu? ”„Ai grijă să nu te frigi la vot!” si cu toate astea, timp de 4 (patru) ani a devenit ”șăf”!
Pun ramasag, inca de pe acum, c-o o sa fie reales, daca continua asa, fara prea mari eforturi! Va place sau nu e in strada, si culmea...are, inca de pe acum, rezultate palpabile! :yes:

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

# aztec, bine că suntem la Club  :!:
Sectorul 5 ca Sectorul 5, dar nici  cu Primăria Generală nu mi-e rușine.  Individul din PG e prost. Dar nu prost, e PROST.

Dragi colegi, aveti idee ce patesc daca ma prinde politia ca mi-a expirat permisul auto?…restul actelor sunt in perfecta regula.

In Codul Rutier scrie ca circulatia pe drumurile publice avand carnetul expirat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a 3-a de sanctuni: „Conducerea unui autovehicul si tractor agricol sau forestier cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat”
Ce inseamna clasa a III-a de amenzi? Persoanele fizice vor fi penalizate cu 6-8 puncte de amenda. Un punct de amenda este calculat ca 10% din salariu mediu vrut, adica 145 de lei in 2021.

6 puncte de amenda = 870 de lei; puteti plati 435 in 15 zile lucratoare;
8 puncte de amenda = 1.160 de lei; puteti plati 580 in 15 zile lucratoare.
PS
Tocmai mata, asa ignorant?! :think:

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Din câte știu este contravenție, la fel și cu buletinul expirat. Cel puțin la buletin, și dacă se aproprie data de expirare nu mai poți părăsii țara.

De unde ai scos-o?
Conditii generale de calatorie in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European
Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European, in urmatoarele conditii:

la trecerea frontierei, prin punctele de trecere deschise traficului international, se legitimeaza cu cartea de identitate sau pasaportul valabile (vezi lista statelor care permit intrarea in tara pe baza cartii de identitate);
nu se afla in niciunul din cazurile de limitare a exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate.
Ca cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, romanii beneficiaza de un control minim la trecerea frontierei, ce consta intr-o verificare rapida si imediata a documentelor de calatorie pentru stabilirea identitatii. Controlul se efectueaza pe culoarul (culoarele) special amenajat - pentru cetateni U.E. si S.E.E. - iar, la final, Politia de Frontiera nu aplica, in documentul de calatorie, stampila de intrare / iesire in / din tara.
Intr-o maniera aleatorie ori in baza unor analize de risc, politistii de frontiera pot efectua controale mai riguroase / suplimentare asupra persoanelor si mijloacelor de transport / obiectelor acestora, respectandu-se intotdeauna prevederile legislatiei in vigoare.
Daca se constata ca nu sunt indeplinite conditiile de iesire din tara, seful punctului de trecere a frontierei dispune intreruperea calatoriei.
Membri de familie ai cetatenilor romani, care nu sunt cetateni ai Uniunii Europene, pot iesi de pe teritoriul Romaniei in baza unui pasaport valabil si a vizei de intrare, cu exceptia cazurilor in care obligativitatea vizei este desfiintata in conditiile legii.
Membrul de familie care nu este cetatean al Uniunii Europene, dar este in posesia unui document valabil, care atesta rezidenta pe teritoriul unui stat membru (in calitate de membru de familie al unui cetatean U.E.), este scutit de obligativitatea obtinerii unei vize.
In cazul cetatenilor romani minori, iesirea din tara se face cu respectarea prevederilor Legii 248/2005.
P.F.R. recomanda respectarea termenului de sedere in statele de destinatie, precum si documentarea prealabila, la reprezentantele diplomatice ale acestor tari din Romania, cu privire la conditiile particulare de intrare si sedre in fiecare dintre aceste state

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Teoretic poți părăsi țara cat timp act este valabil.
Adică nu este expirat.
Teoretic pt că ... poliția de frontieră poate sa ...întârzie
Și întoarcerea poți să o faci cu buletinul expirat...dar intrigi la verificări...și poți sta in vama 24 h.

La permis...atâta timp cât nu ești prins...ești șofer cinstit.
Și eu am aflat că expirase permisul...la câteva zile după.

Ca e contraventie e clar, sunt cateva decizii in justitie care spun ca ramai sofer valabil chiar daca actul de autentificare e expirat (nu anulat ori suspendat) dar daca-mi suspenda permisul pe 1-3luni e naspa…de asta-mi e teama…in rest platesc amenda, colectionez fara probleme punctele ca sunt un sofer ultradisciplinat in trafic, n-am mai luat o amenda de nici nu mai tin minte de cand, ca eram teenager…iar de accidente nici vorba!
:love:
P.S.
Tot asa e si cu buletinul, nu-ti pierzi calitatea de cetatean roman chiar daca actul e expirat!
P.P.S.
Anticele permise roz nu aveau termen de expirare, am avut oarece probleme in Israel din cauza asta dar nici aia nu mi-au interzis sa circul pe drumurile lor cu o masina inchiriata prin anii ‘90.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Cristi N

Problema la expirarea permisului de conducere e ca se considera ca nu mai e valabila vizita medicala. Actuala incadrare s-a facut acu vreo 3 ani cand au ajuns la concluzia ca o multime de soferi fentau vizita medicala.

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

orex wrote here:
De unde ai scos-o?

A vrut cineva să părăsească țara iar buletinul expira în vreo 2 săptămâni, și vameșul l-a întors din drum. Nu sunt foarte sigur, acesta a spus că se întoarce în vreo 2 luni, deci, practic se întorcea cu CI expirată...

Ca fapt-divers, că tot vorbim de acte. Și circulația ca conducător auto profesional cu atestatul expirat pe respectiva categorie de vehicul (marfă/persoane/agabaritic) constituie contravenție. Nu știu exact ce pățești dacă tractezi însă o remorcă (nu ușoară) și nu deții categoria E...

Go to page:  1  ... 268 269 270 271 272 273 274  ... 321

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463876 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”